IOTA kopen met iDeal, Creditcard en PayPal (2024)

Wil je meeprofiteren van de grote groei van cryptocurrency’s? Is jouw oog op IOTA gevallen? IOTA is een bijzondere, unieke cryptomunt. In deze gids leggen we je alles uit over hoe je IOTA kan kopen.

En beleg in IOTA!

Iedereen die het nieuws de afgelopen tijd heeft gevolgd omtrent cryptomunten kan er niet meer omheen: de cryptocurrency’s zitten weer in de lift! Reden genoeg om ons te verdiepen in verschillende cryptocurrency’s zoals IOTA.

Eenvoudig beleggen in IOTA - Stappenplan

Starten met investeren in crypto’s als de IOTA coin? Maak vandaag nog gratis een account aan bij eToro en start meteen!

Inmiddels is iedereen bekend met Bitcoin, maar er zijn tegenwoordig veel meer alternatieve cryptomunten die interessant kunnen zijn om in te beleggen. IOTA is zo’n munt, die zonder blockchain werkt met een nieuw, interessant concept.

Wat is IOTA?

IOTA is een unieke cryptomunt. Waar de meeste cryptocurrency’s werken op de blockchain technologie, werkt Iota op haar eigen ontworpen systeem genaamd de Tangle.

Blockchain is min of meer een grote database waar alle transacties van de desbetreffende cryptomunt op geregistreerd en beveiligd worden. Dit werkt doordat transacties beveiligd worden met cryptografie.

iota kopen iot
IOTA is ontworpen ter ondersteuning van het Internet der Dingen

De cryptografie is een wiskundige versleuteling die aangegierd wordt door mensen die de cryptomunt proberen te minen, ze stellen hun hardware beschikbaar in ruil voor cryptomunten.

De Tangle

De Tangle werkt anders. De Tangle is een acyclische gerichte graaf. Transacties worden beveiligd door de personen die de transacties doen. Voor elke transactie die je wil laten goedkeuren, moet je zelf twee andere transacties goedkeuren. Deze goedkeuring gebeurt door twee simpele wiskundige vraagstukken op te lossen.

De cryptografie gaat niet via energie-intensieve hardware, maar mensen. Hierdoor zijn er geen transactiekosten bij IOTA. Echter ben je bij IOTA dus ook afhankelijk van andere mensen, waardoor het in feite een cryptomunt is die op basis van vertrouwen verhandeld kan worden.

IOTA is vanwege de laagdrempelige encryptie ideaal voor microtransacties of kleine data-uitwisselingen. Het is dan ook ontworpen voor de integratie van het internet der dingen. Dit is de samenwerking tussen apparaten die met het internet verbonden zijn. Denk hierbij aan smartphones, slimme televisies, auto’s, thermostaten etc.

Gecentraliseerde cryptomunt

Omdat IOTA niet met de blockchain technologie werkt is het soms een kwetsbare munt. IOTA wordt centraal gereguleerd door de IOTA Foundation. Hierdoor is het een van de weinige cryptomunten die niet gedecentraliseerd is.

Dit brengt een stukje veiligheid met zich mee, maar gebruikers leveren in op vrijheid en er wordt een bepaalde mate van verantwoordelijkheid verwacht van de IOTA Foundation wanneer dingen mis gaan.

Direct beginnen met IOTA kopen? Maak een account aan bij eToro en begin vandaag nog en begin eenvoudig met IOTA kopen met iDeal

Hoe kan ik IOTA Kopen?

Het is tegenwoordig makkelijker dan ooit om cryptomunten zoals IOTA te kopen. Investeren in IOTA kan dan ook erg winstgevend zijn. Je kunt gemakkelijk IOTA kopen via één van de vele online brokers. Het is belangrijk dat je een goede broker kiest zodat jouw transacties altijd veilig en secuur verlopen. Daarnaast wil je geen extra kosten op transacties.

We leggen je in dit artikel stap voor stap uit hoe je IOTA kan kopen. We leggen je uit welke brokers het beste zijn en hoe je IOTA koopt bij de beste broker.

Wil je de actuele koers van IOTA weten?

Bekijk onze pagina over de actuele koers van deze munt.

Beste IOTA brokers

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

IOTA Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Om makkelijk en snel IOTA te kunnen kopen, moet je eerst een online broker kiezen waarbij je IOTA kan kopen. Er zijn meerdere brokers waar je uit kan kiezen.

Er zijn steeds meer brokers die cryptomunten aanbieden. Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van de beste brokers voor het kopen van IOTA.

eToro

eToro

eToro is een goede broker voor de beginnende handelaar. Via eToro kun je naast IOTA nog 15 andere cryptomunten verhandelen. eToro is een gerennommeerde broker met meer dan 15 miljoen gebruikers wereldwijd. Het sociale handelsplatform is een absolute aanrader.

Ben je nog een beginnende belegger en wil je eerst alle functies van het platform leren? eToro biedt een gratis demo account aan. Met dit account kun je oefenen met nepgeld, zodat je geen risico’s loopt. Als je alle functies hebt ontdekt en comfortabel genoeg bent geworden, kun je overgaan op echt geld.

Waar eToro bekend mee geworden is, is de copy trading functie. Deze functie stelt je in staat om de portfolio’s en beleggingen van succesvolle beleggers te kopiëren.

Je kan dan zien wat voor beleggingen zij doen en wat voor rendement ze behalen. Als je wil meegaan met hun posities, kun je die eenvoudig overnemen.

copytrading

eToro’s beroemde CopyTrading functie

Het is echter slim om altijd een divers portfolio te hebben en je risico’s zo veel mogelijk te spreiden. Dit kun je doen door ook in andere activa te handelen.

Bij eToro kun je ook terecht voor handelen in aandelen, grondstoffen, valuta en ETF’s. Daarbij betaal je zelfs 0% commissie op aandelen en ETF’s. Je kan bij eToro al beginnen met een lage inleg van slechts €42.

Enthousiast geworden over eToro? Begin dan direct met handelen!

Libertex

Libertex is een uitstekende broker om te beleggen in IOTA. Je kunt hier niet alleen IOTA CFD’s kopen, maar ook die van een groot aantal andere crypto munten. 

Als beginnende belegger krijg je bij Libertex toegang tot een groot aanbod van instructievideo’s die je kunt gebruiken om te beginnen met handelen. Je leert zo alles over CFD’s, hefbomen en stop-loss orders. Via de video’s kun je tegelijkertijd het Libertex handelsplatform leren kennen.

Naast IOTA kun je dus nog veel andere cryptomunten kopen. Wil je je portfolio diversifiëren? Dan kun je ook kiezen uit een groot aanbod van aandelen, ETF’s, indexen en valuta in de vorm van CFD’s

Je kunt eerst beginnen met een gratis demo account. Hier kun je oefenen met fictief geld en zo eerst het platform leren kennen. Vervolgens kun je beginnen met een lage minimum inleg van €100. Dit bedrag kun je eenvoudig op je account storten door middel van iDeal, PayPal of één van de vele andere betaalmogelijkheden.

Wil je de koers zo goed mogelijk bijhouden om je handelsstrategie te optimaliseren? Dan kun je gebruik maken van MetaTrader4! Met deze uitgebreide analysetool haal je het meeste uit jouw beleggingen. 

Wil je direct beginnen met handelen? Maak dan nu een account bij Libertex!

Binance

Binance logo groot vierkant

Binance is een gevestigde naam binnen de wereld van de cryptocurrency. Binance is het enige online brokerplatform wat ook een eigen cryptomunt op de markt heeft gebracht.

Binance is een van origine Chinese broker die inmiddels in Malta is gevestigd. Het is een crypto-to-crypto handelsplatform met een eigen coin wallet.

Binance specialiseert zich op de verhandeling van cryptomunten en is de grootste speler op de cryptomarkt. Het is een minder geschikte broker voor gebruikers die ook willen handelenin aandelen, grondstoffen of forex.

Vanwege de geintegreerde wallet kun je gemakkelijk je IOTA munten opslaan bij deze broker. Het interface is iets ingewikkelder dan bij eToro en Plus500. Het is een broker die iets meer geschikt is voor ervaren beleggers. Bij Binance kun je kiezen tussen meer dan honderd verschillende cryptomunten.

Bij Binance kun je er voor kiezen om geld op te nemen in de vorm van cryptomunten. Vaak zijn de kosten voor opnames als cryptomunt duurder dan fysieke valuta zoals Euro’s. Beleggen in IOTA was nog nooit zo makkelijk.

Begin direct met een account aanmaken bij de reusachtige broker Binance.

Stap 2: Open een account

Het is vaak vrij eenvoudig om online een account aan te maken bij één van de brokers. Je gaat simpelweg naar de website of download de app en klikt op account openen.

Met je emaildres en een wachtwoord kun je jouw inloggegevens aanmaken. Vaak moet je nog even een verificatielink in je email openen. Vervolgens kun vaak je aan de slag met een demo account.

Als het interface en de beschikbare functionaliteiten je bevallen kun je vervolgens over gaan op echt geld. Het voorbeeld is van onze aanbevolen broker eToro.

Hierna zul je jouw account moeten verifieren. Dit doe je door een kopie van een identiteitsbewijs te uploaden en een vragenlijst in te vullen. Zo wordt fraude voorkomen. In de vragenlijst geeft je aan op de hoogte te zjin van de risico’s die beleggen met zich mee kan brengen.

Bij eToro kun je gemakkelijk een account aanmaken

iota koers kopen account etoro

Stap 3: Stort geld op je account

Ben je klaar voor het echte werk? Dan kun je nu geld storten op je account om te beginnen met beleggen in IOTA. Je kunt jouw demo-account dan inwisselen voor een volledig account. 

Geld storten kan bij eToro gemakkelijk via meerdere betaalmethodes. Denk hierbij aan iDeal, PayPal, creditcard en bankoverschrijving. Zo weet je dat het storten van geld altijd veilig verloopt.

Bij eToro is het minimale stortbedrag slechts €42.

Stap 4: Koop IOTA

Zodra je geld op je account gestort hebt, kun je beginnen met IOTA kopen!

In de zoekbalk kun je ‘IOTA’ typen om de cryptomunt te vinden. De zoekbalk zit bovenaan in het interface. Wat je ook kan doen, is links via ‘handelsmarkten’ op zoek gaan naar de munt. Kies dan voor ‘crypto’. Hier zie je een overzicht van alle cryptomunten die eToro aanbiedt, waaronder dus IOTA.

Om vervolgens de IOTA te kopen hoef je alleen de munt te selecteren  en op ‘kopen’ te klikken.

Bij het kopen geef je het aantal gewenste IOTA munten door wat je wilt kopen en open je jouw aankooppositie. Klik daarna simpelweg op “positie openen” om je eerste MIOTA-aankoop af te ronden!

Selecteer dan in het eToro platform de hefboomoptie en stop-loss mogelijkheid. Met de hefboom verhoog je de waarde van je trade zonder de stake (inleg) te verhogen.

Iota kopen binnen eToro
iota kopen etoro

Je kan dus hogere winst pakken, maar loopt ook meer risico om je geld te verliezen. Het is high-risk, high-reward. Met de stop-loss optie kun je aangeven wat het maximale acceptabele verlies is voor jou. Zo voorkom je dat je meer geld verliest dan je lief is.

Als je voor winst over een lange termijn wilt gaan kun je beter een andere strategie hanteren, zoals het kopen en investeren in IOTA. Het voordeel is dat je hoge winsten kunt behalen en dat je geen wallet nodig hebt om de MIOTA tokens op te slaan. Beleggen in IOTA was nog nooit zo makkelijk.

Stap 5: Bewaar je MIOTA coins

Wanneer je cryptomunten zoals IOTA hebt gekocht, zul je ze ergens op moeten slaan. Het is belangrijk dat je de MIOTA op een veilige plek opslaat. Cryptovaluta bewaar in de zogeheten wallets. Een wallet kan een secure online omgeving zijn of een fysieke, offline opslagruimte.

Stap 6: Verkoop IOTA

Heb je IOTA gekocht en is de koers IOTA ondertussen hard gestegen? Dan is het wellicht het moment om je IOTA weer te verkopen om je winst te pakken!

Je kan jouw IOTA gemakkelijk verkopen op het online platform. Bij jouw portefeuille staat namelijk precies aangegeven wat de huidige waarde van jouw IOTA munten is en wat de oorspronkelijke aankoopwaarde was. Zo kun je gemakkelijk je winst zien. Je kan vervolgens zelf kiezen hoeveel IOTA je wilt verkopen en voert dit in. Je IOTA worden meteen verkocht, en jij hebt winst gemaakt!

Tip: Probeer niet altijd te verkopen op de koers. Als jij denkt dat de prijs van IOTA nog meer gaat stijgen, is soms slim om ze langer te bewaren of zelfs bij te kopen. Zo kun je potentieel meer winst pakken!

Klaar om te beginnen met het kopen en verkopen van IOTA? Maak snel een account aan bij dé broker voor het handelen in crypto: eToro.

Waarom IOTA Kopen?

IOTA heeft inmiddels furore gemaakt op de cryptomarkt. Het heeft net als het gros van de cryptomunten laten zien dat het een volatiel handelsproduct is, waar veel winst mee behaald kan worden.

Door het unieke design heeft IOTA te maken met bepaalde beveiligingsissues waardoor de prijs ook soms heel erg kan dalen. Zo zijn er in het verleden incidenten geweest waardoor veel mensen hun IOTA’s verkochten. Hierdoor kelderde de prijs, waardoor het mogelijk werd om IOTA zeer goedkoop in te kopen.

In tegenstelling tot de meeste cryptomunten kan IOTA dus niet gemined worden. Hierdoor is er een vaste hoeveelheid IOTA munten (MIOTA) die verhandeld kunnen worden. Dit aantal is van tevoren vastgesteld. Er zijn 2,779,530,283,277,761 MIOTA beschikbaar om te verhandelen.

Door het geringe aantal MIOTA wat beschikbaar is, kan de prijs erg volatiel zijn. Je moet je voorstellen dat er soms een hele hoge vraag is, maar dat er door het beperkte aanbod niet aan de vraag voldaan kan worden. Hierdoor stijgt de prijs aanzienlijk.

IOTA Kopen, lange of korte termijn strategie

Er zijn verschillende manieren om te handelen in IOTA. Sommige mensen willen graag traden met het lange termijn op het oog: passief inkomen genereren of kapitaal waardevast houden. Andere mensen zijn juist op zoek naar snelle winst en meeprofiteren van koersschommelingen.

Het is belangrijk dat je goed nadenkt over het doel van je trades: wat wil je precies bereiken? Er zijn verschillende handelsstrategieën die bij verschillende doelen passen. In dit stuk leggen we uit waar je op moet letten voor de IOTA handelsstrategie voor de lange termijn en de IOTA handelsstrategie voor de korte termijn.

Lange Termijn

Veel mensen handelen voor de lange termijn. Het doel hierbij is vaak om te sparen voor een toekomstige grote uitgave, zoals een verbouwing. Ook zijn er mensen die sparen voor hun oude dag. Ongeacht je precieze doel, is het altijd fijn om naast je hoofdinkomen ook wat passief inkomen kan genereren uit bijvoorbeeld IOTA munten.

Cryptomunten hebben vaak diepe dalen in hun koers die later weer extreem op kunnen lopen. Zo kent iedereen het verhaal van de jongen die met Bitcoin een pizza kocht voor een BTC bedrag wat later meer dan 80 miljoen waard zou zijn.

Daarom zijn cryptomunten handelsproducten die potentieel veel winst kunnen opleveren op lange termijn door IOTA goedkoop in te kopen en te verkopen als de IOTA prijs heel hoog is. Cryptomunten zijn echter volatiele handelsproducten en schommelen dus hevig in prijs.

Mocht je willen handelen voor de lange termijn is het goed om je hier van bewust te zijn. Als je vertrouwen hebt dat IOTA zal oplopen in de toekomst, moet je bereid zijn om af en toe een negatieve koerswisseling te slikken. Beslis voordat je begint met handelen wat een acceptabel verlies voor jou is.

Korte Termijn

Sommige mensen handelen met vooral de korte termijn in het oog. Dit zijn mensen die mee willen profiteren van de hevige koerswisselingen die optreden bij IOTA. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van CFD’s.

CFD zijn Contracts for Difference waarbij je speculeert op een toekomstige koersverandering. Je kan dus een CFD afsluiten wanneer je verwacht dat de koers zal stijgen, maar je kan ook CFD’s afsluiten als je denkt dat de koers zal dalen.

iota kopen etoro aanbod crypto
Valutaparen binnen eToro

Deze CFD’s zijn niet beschikbaar bij eToro.

Bij CFD’s kun je potentieel veel winst pakken door de hefboomwerking die je kan instellen. Dan maak je meer winst als je CFD voltooid wordt, maar pak je ook meer risico om je geld te verliezen. Daarvoor kun je het beste een stop-loss instellen om je potentiële verlies te beperken.

Er zijn verschillende CFD’s die je kunt verhandelen. Zo kun je kiezen voor CFD’s voor bijvoorbeeld de koers van de BTC tegenover de Euro. Maar je kunt ook kiezen voor een CFD voor cryptoparen, zoals ETH/BTC. 

Het valutapaar wat je kiest is afhankelijk van jouw kennis over de verschillende valuta. Het is wel verstandig om rekening te houden met de conversiekosten die gerekend worden als je handelt in vreemde valuta.

CFD’s kun je gemakkelijk verhandelen via de blauwe knop ‘Handelen’. Je kan vervolgens een hefboomwerking instellen en een stop-loss aangeven.

iota cfd trading

IOTA Kopen: veelgestelde vragen

IOTA is een unieke cryptomunt die geen gebruik maakt van de gebruikelijke blockchain technologie. In plaats daarvan heeft IOTA de Tangle. Dit is een alternatieve manier van beveiligen van transacties. IOTA is verder uniek omdat het geen gedecentraliseerde cryptomunt is, maar aangestuurd wordt vanuit de IOTA Foundation.

IOTA is gericht op de verbetering van het Internet der Dingen (Internet of Things). Doordat de munt niet gemined kan worden zijn er geen hoge transactiekosten of energiekosten. Hierdoor is IOTA zeer geschikt voor microtransacties of transfers van kleine datahoeveelheden.

De Tangle is de achterliggende technologie van IOTA. De Tangle is geen blockchain technologie, maar een acyclische gerichte graaf. Blockchain bevat informatie over alle voorgaande transacties, en is dus één lange ketting van data. Bij de Tangle moeten gebruikers die een transactie willen doen twee voorgaande transacties goedkeuren. Hierdoor heeft de Tangle meer de vorm van een boom, waarbij elke transactie informatie bevat van de twee voorgaande transacties.

De Tangle heeft als grote voordeel dat er niet veel energie of computerkracht nodig is om transacties goed te keuren. Hierdoor zijn microtransacties goed mogelijk, omdat er geen transactiekosten zijn. Het nadeel van de Tangle is dat het voornamelijk op basis van vertrouwen werkt. Je moet vertrouwen op anderen voor het goedkeuren van jouw transactie.

Er zijn bedreigingen voor de veiligheid van jouw IOTA’s, als ze niet goed worden opgeslagen. Het is verstandig om altijd je IOTA’s goed te beveiligen als je koopt. Dit kan bijvoorbeeld door ze offline in ‘cold storage’ op te slaan.

Cold storage houdt in dat je jouw IOTA’s opslaat op een harde schijf of USB-stick. Zo kan geen enkele hacker er bij. Het is wel belangrijk om jouw offline opslagmedium alsnog goed te beveiligen met bijvoorbeeld een wachtwoord. Ook is het belangrijk om op te passen voor virussen, die kunnen ook cold storage infecteren.

Wij raden jou aan om IOTA te kopen bij eToro. Deze broker heeft een inbegrepen cryptowallet en biedt wel 16 verschillende cryptomunten aan. Daarnaast kun je kiezen voor het beleggen in IOTA door de munt te kopen of door hem als CFD te verhandelen.

Op eToro kun je gebruik maken van hun revolutionaire CopyTrader functie, waarmee je de beleggingsportfolio’s van succesvolle beleggers kunt kopiëren. Hierdoor kun je meeprofiteren van hoe zij hun beleggingen gedaan hebben.

Naast cryptomunten kun je bij eToro ook terecht voor handelen in aandelen, grondstoffen, ETF’s en forex. Op aandelen en ETF’s zit zelfs 0% commissie. Al met al is eToro de meest geschikte broker voor de beginnende belegger.

Je kunt tegenwoordig Iota kopen met iDeal bij een aantal online brokers. Wij raden je aan om Iota kopen met iDeal bij eToro. Naast iDeal kun je kiezen voor PayPal, creditcard of een bankoverschrijving. Zo weet je dat je betalingen altijd veilig verlopen.

Je kunt geen Tangle kopen want dit is de achterliggende technologie van IOTA. Je koopt dus gewoon IOTA.

IOTA handelen: conclusie

IOTA is een interessante, unieke coin op de markt. Het is een munt die geen gebruik maakt van de blockchain technologie, maar draait op de Tangle, een acyclische gerichte graaf. 

De cryptomunt heeft een turbulent verleden en er zijn nog wat onzekerheden over het unieke, gecentraliseerde design van de munt. Dit heeft te maken met de technologische toepassingen van IOTA.

De technologie, die gericht is op het Internet der Dingen, lijkt veelbelovend. De munt is dan ook één van de grotere altcoins. De koers blijft echter redelijk wisselvallig.

Meteen beginnen met IOTA kopen?
Wil je gemakkelijk en snel beginnen met IOTA kopen? Ga dan snel naar de website van eToro om vandaag nog te beginnen met IOTA kopen en meer!
begin nu
Scroll naar boven