Zakelijk of bedrijfskrediet aanvragen | 2024

Soms heb je een kapitaalinjectie nodig om je bedrijf een boost te geven. Tijdelijk een bedrag aan zakelijk krediet of bedrijfskrediet van een kredietverstrekker kan er voor zorgen dat jouw bedrijf de juiste stappen kan zetten wanneer er hier op dat moment anders geen geld voor is!

In dit artikel gaan we nader in op zakelijk of bedrijfskrediet aanvragen. We vergelijken de beste aanbieders zodat jij met jouw bedrijf snel en makkelijk geld kan lenen, ook zonder jaarcijfers!

Beste aanbieders voor Zakelijk of Bedrijfskrediet Aanvragen:

Tegenwoordig is zakelijk of bedrijfskrediet aanvragen gemakkelijker dan ooit tevoren. Waar je vroeger nog fysiek naar een traditionele bank moest voor een lening, kan het nu allemaal gemakkelijk online.

Er zijn verschillende aanbieders van online krediet die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. We leggen eerst uit wat bedrijfskrediet precies inhoudt en zullen daarna de verschillende aanbieders bespreken.

Wat is Zakelijk of Bedrijfskrediet Aanvragen?

Een krediet is een bedrag dat altijd voor je klaar staat. Van dit bedrag kun je dan altijd geld opnemen wanneer je het nodig hebt.

Het bedrag wat je kan opnemen heeft wel een vaste limiet die je afspreekt met de kredietverstrekker. Zo weet je dat je niet te veel geld op neemt.

Je betaalt rente over het opgenomen bedrag en moet daarnaast ook maandelijks een gedeelte aflossen van het geleende bedrag.

Belangrijk om te weten is dat je alleen rente betaalt over het opgenomen bedrag, niet over het gehele bedrijfskrediet tot de limiet. Het is mogelijk om na aflossing geld opnieuw op te nemen, als je dat zou willen.

Zakelijk krediet aanvragen is geschikt voor wanneer je de lopende zaken even niet meer kan betalen. Denk hierbij aan opstapelende rekeningen, vooruit betalen van de voorraad of opstapelend achterstallig onderhoud aan bijvoorbeeld machines.

Als je dan tijdelijk even geen geld in kas hebt om die prangende zaken te betalen, kun je een zakelijk of bedrijfskrediet afsluiten. Zo kun je jouw hoofd boven water houden, om het in zonnigere tijden weer terug te betalen.

Sluit vandaag nog voordelig bedrijfskrediet af!

Zakelijk of Bedrijfskrediet Aanvragen vergelijken

#1: Bedrijfskrediet Aanvragen bij Bridgefund

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Bridgefund is een kredietverstrekker die ondernemers snel zakelijk- of bedrijfskrediet biedt tot €100.000. Ze verlenen dat altijd snel en simpel, zonder gedoe. Bridgefund zegt dat ze een gecalculeerd risico altijd kunnen waarderen.

Zakelijk of bedrijfskrediet aanvragen kan gemakkelijk online bij Bridgefund. Binnen enkele minuten weet je of je in aanmerking komt voor een krediet, en binnen een werkdag weet je hoeveel krediet je kan krijgen.

Terugbetalen kan bij Bridgefund per werkdag en gaat geheel automatisch. De rente op het geleende bedrag is vanaf 0.5%! Om van Bridgefund gebruik te kunnen maken moet jouw bedrijf minimaal 12 maanden ingeschreven staan bij de KvK en moet je een jaaromzet hebben van minimaal €75.000.

#2: Bedrijfskrediet Aanvragen bij Finturi

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Finturi is een startup die de missie heeft om cashflowproblemen van bedrijven op te lossen en hen te helpen groeien.

Finturi maakt gebruik van nieuwe technologieën zoals blockchain, kunstmatige intelligentie en machinaal leren om het proces van het aantrekken van werkkapitaal veilig, snel, goedkoop en gemakkelijk te maken.

Bij Finturi krijg je na aanmelding binnen 30 minuten een financieringsvoorstel en binnen 24 uur financiering. Finturi financiert daarmee jouw facturen. Hun platform is geautoriseerd door de AFM.

De rente bij Finturi gaat vanaf 0.75% per maand en de kosten bedragen 1.25%. Een bedrijf moet bij Finturi minimaal 2 jaar staan ingeschreven bij de KvK.

#3: Bedrijfskrediet Aanvragen bij Capitalbox

Onze beoordeling:

4/5

Voordelen:

Bij CapitalBox regel je zakelijk krediet tot wel €350.000,-. Het aanvragen van de lening doe je binnen enkele minuten en kun je volledig online regelen. 

Het van oorsprong Scandinavische bedrijf heeft zich gevestigd in Amsterdam en financiert de zakelijke leningen volledig zelf. Als je niet zeker weet of een lening verstandig is kun je met één van de Nederlandse professionals die bij het bedrijf werken dit goed bekijken. 

#4: Bedrijfskrediet Aanvragen bij Kredietvooruit

Onze beoordeling:

4/5

Voordelen:

Moet jij snel iets binnen je bedrijf financieren zoals nieuwe apparatuur of extra voorraad? Dan kun je bij KredietVooruit eenvoudig en snel zakelijk krediet aanvragen zodat je de problemen meteen op kunt lossen.

Je kunt als bedrijf terecht bij KredietVooruit als je minimaal een jaar bestaat en een jaarlijkse omzet van minstens €50.000,- hebt. Terugbetalen kun je automatiseren, bijvoorbeeld door een deel van elke pinbetaling te gebruiken voor aflossing. 

#5: Bedrijfskrediet Aanvragen bij OPR Bedrijfskrediet

Onze beoordeling:

3.5/5

Voordelen:

Regel eenvoudig je doorlopende krediet bij OPR-bedrijfskrediet en ontvang tot wel €40.000,-. De zakelijke lening regel je online en het voordeel van krediet is dat je alleen betaalt over het gedeelte van de lening dat je gebruikt. 

OPR-Bedrijfskrediet is van oorsprong een Finse onderneming die al meer dan 15 jaar bestaat en zich steeds verder verspreid over Europa. Je kunt gewoon in het Nederlands contact opnemen met het bedrijf. 

#6: Bedrijfskrediet Aanvragen bij Spotcap

Onze beoordeling:

3.5/5

Voordelen:

Dien in 20 minuten een online aanvrag in voor een zakelijke lening bij Spotcap en je krijgt binnen één werkdag een beoordeling. Je kunt bij deze aanbieder terecht voor leningen tot wel €350.000,-. 

Omdat het zakelijk krediet betreft bij Spotcap betaal je pas voor de lening zodra je voor het eerst gebruik maakt van het krediet. Je betaalt vervolgens een maandelijkse rente van tussen de 0,5% en 1,7%.

#7: Bedrijfskrediet Aanvragen bij SwishFund

Onze beoordeling:

3/5

Voordelen:

Binnen drie dagen sluit je een zakelijk krediet af bij SwishFund tot maar liefst €1.000.000,-. Je vraagt het krediet binnen 10 minuten online aan en nog geen 24 uur later weet je of de aanvraag goedgekeurd is. 

Zodra je goedkeuring hebt voor het zakelijk krediet zal het geld binnen 3 dagen op je rekening staan. De snelheid van SwishFund maakt het een geschikte optie voor elke ondernemer die op korte termijn geld nodig heeft. 

#8: Bedrijfskrediet Aanvragen bij New10

Onze beoordeling:

3/5

Voordelen:

New10 is een onderdeel van ABN Amro en je kunt bij deze kredietverstrekker online zakelijke financiering regelen. Zo heb je de kennis van een grote bank en de snelheid van een online kredietverstrekker. 

Je leent tegen een scherpe rente en je vraagt binnen 5 minuten je online financiering aan. Na de aanvraag krijg je een vrijblijvend aanbod. Je kunt bij New10 zakelijk krediet zonder ondernemingsplan aanvragen. 

Zakelijk Krediet Zonder Jaarcijfers

Bij een zakelijk krediet wordt je gevraagd om een aantal gegevens. Om die reden is het ook lastig om zakelijk krediet zonder jaarcijfers aan te vragen. 

De meeste kredietverstrekkers hanteren namelijk dezelfde eis; je moet als bedrijf minimaal één jaar bestaan en €50.000 omzet op jaarbasis hebben, en om dit te bewijzen heb je de jaarcijfers nodig.

Toch zijn er manieren om zakelijk krediet zonder jaarcijfers aan te vragen bij andere kredietverstrekkers. 

Hou er wel rekening mee dat dit bij alternatieve kredietverstrekkers moet die vaak minder betrouwbaar zijn dan de gereguleerde opties hierboven die wel om jaarcijfers vragen. Het kan dus wel, maar je zult hiervoor zelf goed onderzoek moeten doen en alleen bij een partij die je vertrouwt in zee gaan. 

Een voorbeeld van een partij waar je zakelijk krediet zonder jaarcijfers kan aanvragen is Bridgefund. Hier leen je rechtstreeks van andere succesvolle ondernemers waardoor de regels soepeler zijn dan bij een bank. Bij Bridgefund kijken ze wel naar je actuele financiële data. 

Zakelijk Krediet Zonder Ondernemingsplan

Naast jaarcijfers wordt er bij zakelijk krediet verstrekken ook vaak gekeken naar het ondernemingsplan dat je hebt. Door hier naar te kijken zullen kredietverstrekkers beoordelen hoeveel kans van slagen jouw plan heeft en daarmee hoe hoog de kans is dat je het krediet terug kan betalen. 

Net als je hierboven kon lezen bij zakelijk krediet zonder jaarcijfers aanvragen is het bij Bridgefund ook mogelijk om zakelijk krediet zonder ondernemingsplan aan te vragen. Ze controleren wel hoe je huidige financiële situatie is om te beoordelen of je in aanmerking komt voor zakelijk krediet. 

Je kunt bij deze aanbieder ook beginnen met klein zakelijk krediet vanaf €5.000,-. Als de aanvraag goedgekeurd is zul je het geld binnen één dag op je rekening hebben staan. 

Zakelijk Krediet Startende Ondernemer

Wil je als startende ondernemer geld lenen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om een zakelijk krediet te nemen. Controleer wel eerst of jij wel als startende ondernemer kunt worden gezien. Bij banken zoals ABN Amro ben je alleen een startende ondernemer wanneer je minder dan 1 jaar staat ingeschreven bij de Kvk.

Om een zakelijk krediet te kunnen aanvragen heb je natuurlijk eerst een zakelijke rekening nodig. Hierna moet je een keuze maken voor welke vorm jij wilt gaan. 

Zakelijk krediet is een flexibele variant die kan worden gezien als een aanvulling op de liquide middelen. Veel banken bieden zakelijk krediet aan tot €250.000 euro. 

De rente die je betaald bij zakelijk krediet kan behoorlijk oplopen. De rente is bij de meeste aanbieders grotendeels afhankelijk van het risicoprofiel (van jouw organisatie, dus bekeken vanuit de bank). Het risicoprofiel zal bij ondernemers zonder funding uiteraard hoog liggen, dus lees goed de voorwaarden. 

Snel Zakelijk Krediet

Snel zakelijk krediet opnemen? Hiervoor zijn verschillende aanbieders te vinden. Kijk wel altijd goed naar de voorwaarden, want snelheid is niet alles. Uiteindelijk zit je soms lang vast aan leningen, dus je kunt de verschillende aanbieders eerst goed met elkaar vergelijken. Let vooral op de volgende zaken:

De hoogste van het bedrag Zakelijk Krediet

Er zijn verschillende aanbieders die de verlening van snel zakelijk krediet volledig online afwikkelen, en dit gaat vaak tot bedragen van €50.000 euro. 

De hoeveelheid informatie die je moet geven

Daarnaast is de informatievoorziening per aanbieder verschillend. Sommige aanbieders stellen grote eisen aan de informatie die je moet meesturen zoals bedrijfsplannen, de volledige boekhouding, toegang tot de zakelijke rekening en meer. 

Persoonlijke aansprakelijkheid

Als jij een eenmanszaak of VOF hebt hoef je dit deel niet te lezen. Zit je als aandeelhouder in een BV dan is dit punt van levensbelang. Bij sommige aanbieders moet je namelijk persoonlijk borg staan TERWIJL je een BV hebt. 

Dit is zeker iets waar je rekening mee moet houden als je snel zakelijk krediet opvraagt. Een van de grote voordelen aan een BV is dat je juist niet privé aansprakelijk bent. Dit verspeel je dus zodra je borg gaat staan voor zakelijk krediet.

Tarieven Zakelijk Krediet

De tarieven kunnen enorm verschillen per aanbieder. Dit is afhankelijk van meerdere factoren, maar vooral van: hou oud jouw onderneming is en wat het risicoprofiel is van de onderneming. Zakelijke rente percentages kunnen liggen tussen 3,7% en de 20% per jaar. 

Bij sommige aanbieders zal er een deel van het tarief een vast rentepercentage hebben, terwijl er ook een opslag bij zit die kan verschillen qua hoogte. Let bij zakelijk krediet aanvragen goed op deze verwachtte kosten en de rentepercentages die berekend worden.

Zakelijk Krediet Rente

De rente die berekent wordt over het zakelijke krediet dat je hebt aangevraagd is net zoals bij alle zakelijke leningen afhankelijk van een aantal verschillende zaken. Ten eerste kiest de aanbieder van zakelijk krediet zelf welk rentepercentage gehanteerd wordt. 

Daarnaast is er een flexibel gedeelte rente wat hoger is voor bedrijven die minder goed presteren. Dit klinkt misschien gek, waarom zou je als minder goed presterend bedrijf meer rente moeten betalen? 

Dat komt omdat de kredietverstrekker in dit geval een hoger risico loopt dat je onderneming het aangevraagde zakelijke krediet niet terug kan betalen. Om dit risico af te dekken zijn de kosten hoger voor deze ondernemingen dan voor bedrijven die wel goed presteren. 

Tip: Wil je geen geld lenen van een bank maar bij een andere instantie jouw zakelijk of bedrijfskrediet aanvragen? Kijk dan eens naar Bridgefund, hier leen je van andere succesvolle ondernemers. 

Zakelijk Krediet / Bedrijfskrediet: Veelgestelde vragen

Zakelijk krediet is geld dat door een bank of andere aanbieder voor jouw bedrijf beschikbaar is om mee te investeren of te gebruiken voor je dagelijkse bedrijfsvoering. Over het algemeen kun je zelf bepalen hoeveel je leent en wanneer je dit geld gaat gebruiken. Als je zakelijk krediet aanvraagt bij een bank betaal je alleen rente over het gedeelte dat je opneemt van de rekening. 

Bij zakelijk krediet betaal je een vast rentepercentage, in sommige gevallen wordt hier nog een flexibel percentage berekend voor de overige kosten. Hoeveel procent je betaalt kan erg uiteenlopen, zo betaal je bij het ene bedrijfskrediet 3,8% en bij andere 20%.

Let goed op of de aanbieder de rente per maand of jaar rekent!  

Een zakelijke lening is anders dan een zakelijk krediet omdat je bij een lening het volledige bedrag meteen op je rekening krijgt. Je betaalt vanaf dat moment ook rente over het gehele bedrag en niet alleen over het bedrag dat je ook daadwerkelijk gebruikt. 

Op het moment kost een zakelijke lening bij een aanbieder als Bridgefund ongeveer 1,3% rente per maand. Deze hoogte kan verschillen gezien het afhankelijk is van de hoogte van de lening en hoe goed je bedrijf presteert. 

Bij bedrijfskrediet krijg je een geldbedrag dat je extra kunt gebruiken op je rekening. Je hebt zelf de keuze of je dit krediet gebruikt en hoeveel je er van op maakt, totdat je geld van deze rekening afhaalt betaal je niks voor je bedrijfskrediet omdat het alleen over het gebruikte gedeelte gaat. 

Zakelijk Krediet: Conclusie

Er zijn verschillende aanbieders waar je snel zakelijk krediet kunt opnemen. Het aanbod verschikt alleen enorm in de rente die je betaald, de informatievoorziening en de aansprakelijkheid die erbij komt kijken. Lees ook altijd verder dan de rentepercentages waar men mee adverteert, want vaak is dit afhankelijk van jouw risicoprofiel. 

Een betrouwbare aanbieder van zakelijk krediet tot €100.000 euro is Bridgefund. Hier kun je zonder al te veel administratieve lasten binnen 24 uur zakelijk krediet aanvragen. Een ander bijkomend voordeel is dat je boetevrij kunt aflossen als je een paar goede maanden hebt gedraaid. Wij raden hen dan ook aan!

Wil jij Zakelijk Krediet Aanvragen?
Ga dan naar Bridgefund en vraag tegen goede voorwaarden jouw zakelijk krediet aan!
TIP
Scroll naar boven