Hoe kan je het beste Schulden Aflossen?

Niemand zit te wachten op een schuld, maar hoe kun je dit het best oplossen? Je kunt ervoor kiezen om te beginnen met schulden aflossen met een lening, je vraagt dan een nieuwe lening aan om de oude schulden in één keer terug te betalen en betere voorwaarden te bedwingen! 

Beste aanbieders Schulden Aflossen met een lening

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

Stel je schulden zijn opgelopen en je bent verschillende bedrijven nog geld verschuldigt. Je kunt er dan voor kiezen om een lening af te sluiten waarmee je al deze schulden in één keer af kunt lossen zodat je nog maar aan één partij je schulden hoeft af te lossen of lagere kosten te hebben.

In dit artikel lees je precies hoe je schulden aflossen met een lening werkt en voor wie het geschikt is. Daarnaast geven we je enkele schulden aflossen tips en kun je meteen zelf aan de slag bij één van de kredietverstrekkers uit dit artikel. 

Schulden Aflossen Tips

Niemand zit te wachten op schulden. Hieronder vind je enkele schulden aflossen tips om gemakkelijker uit deze situatie te komen. 

Probeer meteen werk te vinden

Blijf actief op zoek naar werk zodat je een vast inkomen krijgt. Met een vast inkomen kun je veel gemakkelijker een lening aanvragen of meteen je schulden aflossen. 

Blijf schulden aflossen & zorg voor overzicht

Voor sommige mensen komt er een moment waarop ze het opgeven en stoppen met het terugbetalen van schulden. Dit zorgt uiteindelijk alleen maar voor grotere problemen, door te blijven aflossen daalt de rente die je maandelijks betaalt en krijg je langzaamaan meer ruimte. Een overzicht helpt hierbij!

Pas ook de schulden aflossen tips toe of vraag een lening aan bij Santander! 

Schulden Aflossen met een lening

Als je veel schulden bij verschillende bedrijven of kredietverstrekkers hebt, kan het handig zijn om te kiezen voor je schulden aflossen met een lening. Je sluit dan één lening af en betaalt daarmee alle schulden bij de verschillende partijen in één keer af. 

Bij het afsluiten van een lening kijkt de kredietverstrekker altijd naar jouw inkomen en uitgaven. Op basis van die informatie wordt gekeken hoeveel je kan gaan lenen bij deze kredietverstrekker, en zo weet je of dit genoeg is om al je schulden mee af te kunnen betalen. 

Ook wordt er nog bij het Bureau Krediet Registratie gecontroleerd hoeveel schulden je hebt en of je ooit betalingsproblemen hebt gekend. Bij betalingsproblemen heb je een negatieve BKR-registratie en kun je geen lening afsluiten. 

Waarom Schulden Aflossen met een lening een goed idee is

Schulden aflossen met een lening klinkt misschien onlogisch. Je gaat meer schulden aan om andere schulden af te kunnen lossen, wat is daar verstandig aan? 

Overzicht en duidelijkheid

Ten eerste zorgt het voor een overzicht in je financiële situatie omdat je bijvoorbeeld nog maar één kredietverstrekker hoeft te betalen. Hierdoor heb je ook meteen meer duidelijkheid; zolang je de aflossing en rente van de lening kan betalen kom je onder je schulden uit.

Lagere kosten

Als je bij verschillende partijen schulden hebt en bij sommige te laat bent met betalen kan het zijn dat er incasso- of zelfs deurwaarderskosten bij komen. Bij een gewone lening heb je, zolang je de aflossing aan kan, alleen een vast bedrag aflossing en rente in de maand. 

Gunstigere voorwaarden

Het kan zijn dat je schulden hebt bij een partij die niet per se een kredietverstrekkers is, maar bijvoorbeeld een winkel waar je iets op krediet hebt gekocht. Dan kun je qua voorwaarden als rente en terugbetaling beter terecht bij een kredietverstrekker met ervaring op het gebied van leningen en schulden. 

De beste opties voor Schulden Aflossen met een lening

#1: Schulden Aflossen met een lening bij Santander

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

De Santander Group is wereldwijd actief in de financiële sector. Zo biedt het in veel landen bankdiensten aan, in Nederland is er alleen Santander Consumer Finance voor leningen en krediet. 

Je kunt betrouwbaar aan de slag bij Santander, zo hebben ze een registratie bij de Autoriteit Financiële Markt (AFM) en is het lid van de Nederlandse Vereniging van Financieringsondernemingen (VFN). 

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

#2: Schulden Aflossen met een lening bij Saldodipje

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Als je een lening zoekt van €2.500 of minder kun je goed terecht bij Saldodipje. Hier vraag je in enkele minuten jouw lening aan en kun je zelfs dezelfde dag nog het geld ontvangen

De looptijden van de leningen bij Saldodipje zijn veel korter dan bij andere kredietverstrekker. Dit wordt gecompenseerd door een hoger rentepercentage. 

#3: Schulden Aflossen met een lening bij Financieel Fit

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Bij Financieel Fit wordt je niet alleen geholpen met het verkrijgen van een lening, maar kijken adviseurs naar je volledige financiële situatie. Op basis hiervan kunnen ze het best inschatten wat voor jou het handigst is. 

Je kunt telefonisch contact opnemen met Financieel Fit of online je aanvraag doen. Begin meteen bij Financieel Fit via de groene knop hieronder en doe vandaag nog je eerste aanvraag. 

#4: Schulden Aflossen met een lening bij Krediet Groep Nederland

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Bij Krediet Groep Nederland heb je de keuze uit een persoonlijke lening en doorlopend krediet. Zij gaan als bemiddelaar voor jou op zoek naar de meest goedkope optie. 

Je kunt gemakkelijk een online aanvraag doen bij Krediet Groep Nederland. Enkele uren na deze aanvraag krijg je al een overzicht met alle mogelijkheden van Krediet Groep Nederland. 

#5: Schulden Aflossen met een lening bij Kredietconcurrent

Onze beoordeling:

4/5

Voordelen:

Om de goedkoopste lening te vinden kun je het best zoveel mogelijk banken en kredietverstrekkers vergelijken. Kredietconcurrent is zo’n plek waar jij verschillende leningen met elkaar kan vergelijken de goedkoopste uit kan kiezen. 

Je sluit het krediet bij deze website gemakkelijk online af. Je kunt bij Kredietconcurrent op zoek naar een lening, doorlopend krediet of een hypotheek. 

#6: Schulden Aflossen met een lening bij De Nederlandse Kredietmaatschappij

Onze beoordeling:

4/5

Voordelen:

Lenen tegen een scherp tarief doe je bij De Nederlandse Kredietmaatschappij. Zij gaan allerlei banken en kredietverstrekkers af op zoek naar de meest voordelige lening voor jou. 

Je vraagt bij De Nederlandse Kredietmaatschappij eenvoudig online een offerte aan en krijgt vervolgens een overzicht met de goedkoopste opties. Je kiest altijd zelf of je de offerte accepteert of dat je verder zoekt naar een andere lening. De online-offerte ontvang je al binnen 24 uur.

#7: Schulden Aflossen met een lening bij Leningen.nl

Onze beoordeling:

3.6/5

Voordelen:

Er zijn nog veel meer bemiddelaars online te vinden. Zo kun je ook terecht bij Leningen.nl, waar je gemakkelijk online al de eerste vergelijking kan doen door het duidelijke overzicht van de aanbieders en hun kosten. 

Bij Leningen.nl loodsen ze je in vier stappen naar een vrijblijvende offerte. Het aanvragen van deze offerte kun je binnen 5 minuten volledig regelen en het is vrijblijvend en gratis. 

#8: Schulden Aflossen met een lening bij Lender & Spender

Onze beoordeling:

3.6/5

Voordelen:

Tot slot kun je ook nog kiezen voor Lender & Spender. Op dit platform worden mensen die geld lenen samengebracht met investeerders, je leent dus in feite van andere Nederlanders. 

Ook bij Lender & Spender kun je gemakkelijk online je eerste stappen richting ene lening zetten. Je doet online de aanvraag, upload belangrijke documenten en ondertekent het contract. 

Schulden Aflossen - Lening aanvragen

Een lening aanvragen om je schulden af te lossen kan in een paar minuten geregeld zijn, maar voor sommige mensen zal het wat langer duren door een ingewikkelde financiële situatie. Hieronder vind je de stappen die je altijd moet doorlopen om een lening aan te vragen.

Stap 1: Kies je leenvorm

Bepaal welke leenvorm voor jou het meest geschikt is. Over het algemeen heb je de keuze uit een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Stap 2: Bereken je lening

Bij veel aanbieders in dit artikel vind je een rekentool. Met deze tool bereken je gemakkelijk je maximale lening en krijg je een overzicht van de kosten die hierbij horen. 

Stap 3: Vraag de lening aan

Vanuit de rekentool kun je de door jouw berekende lening meteen gemakkelijk aanvragen. Je krijgt na de aanvraag een vrijblijvende offerte, voor deze offerte kijkt de kredietverstrekker naar je inkomen en BKR-registratie waardoor er nog wat kan veranderen ten opzichte van de berekening. 

Stap 4: Accepteer de offerte

Als je tevreden bent met de voorwaarden in de offerte kun je deze accepteren. Je krijgt vervolgens een contract opgestuurd door de kredietverstrekker die je online kan ondertekenen, hiervoor gebruiken sommige partijen iDIN, een soort iDeal voor je handtekening. 

Na deze ondertekening is het wachten op de kredietverstrekker. Sommige verstrekkers zullen het geld dezelfde dag nog overmaken naar je rekening terwijl anderen één of meerdere werkdagen nodig hebben.

Schulden Aflossen met een lening mogelijk? Lenen met BKR notering

Elke schuld hoger dan 250 euro staat geregistreerd in het BKR (Bureau Krediet Registratie) en dat register moet elke kredietverstrekker controleren voordat ze een nieuwe lening verstrekken. Dit kan dus een probleem zijn.

Je kunt in het BKR een negatieve registratie krijgen als je te veel schulden hebt of betalingsproblemen. Met een negatieve BKR-registratie kun je niet lenen. 

Wees je er dus bewust van dat deze BKR-toetsing effect kan hebben op de maximale hoogte van je lening of dat deze zelfs geweigerd kan worden. Schulden aflossen kan dus alleen met een positieve BKR notering.

Schulden Aflossen met een lening - Soorten leningen

Er zijn twee leenvormen beschikbaar in Nederland die je kunt gebruiken voor schulden aflossen. Hieronder lees je in het kort hoe schulden aflossen met een lening in beide vormen werkt en kun je daarna een keuze maken wat de meest geschikte optie is voor jou. 

Schulden Aflossen met een persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening krijg je in één keer het bedrag dat je wilt lenen op je rekening gestort. Zo kun je gemakkelijk alle schulden die je hebt aflossen en weet je precies hoeveel en hoe lang je de lening terug moet betalen. Lees hier meer over een persoonlijke lening aanvragen.

Schulden Aflossen met doorlopend krediet

De andere bekende leenvorm is doorlopend krediet, hiermee spreek je een maximaal bedrag af wat je op kan nemen. Dit geld kun je vervolgens opnemen, maar dat hoeft niet allemaal in één keer. 

Doorlopend krediet kan dus handig zijn om elke maand de tekorten mee te kunnen dichten en zo je schulden af te kunnen betalen. 

Tip: Je schulden aflossen zonder schuldsanering is goed mogelijk. Zo kun je altijd een budgetcoach aanvragen, schuldhulpverlening van de gemeente of een lening afsluiten om al je schulden af te lossen. 

Schulden Aflossen: Veelgestelde vragen

Als je je schulden niet kan betalen heb je een aantal opties. Zo kun je de gemeente vragen om schuldhulpverlening, een budgetcoach aanvragen, naar de rechter voor schuldsanering of een lening aanvragen en daarmee de schulden aflossen. 

Een schuld afkopen is mogelijk in overleg met de schuldeiser. Bij een schuld afkopen los je in één keer de schuld af en overleg je met de schuldeiser hoeveel dit moet zijn, vaak hoef je minder te betalen als je in één keer aflost omdat de schuldeiser de zekerheid ook wat waard vind. 

Schulden aflossen met een lening is in sommige gevallen mogelijk. Zolang je een goed inkomen hebt en geen negatieve BKR-registratie kom je in aanmerking voor een lening waarmee je vervolgens al je andere schulden af kunt lossen. 

Schulden aflossen zonder inkomen kan niet door een lening aan te vragen. Je kunt dan het best schuldhulpverlening aanvragen of kijken of je in aanmerking komt voor schuldsanering. 

Schulden aflossen zonder schuldsanering is mogelijk door een lening af te sluiten of andere hulp te zoeken bij de gemeente. Ook kun je de schuldeiser vragen of je een betalingsregeling kan treffen zodat je meer ruimte voor jezelf creëert en het uiteindelijk allemaal terug kan betalen. 

Schulden Aflossen met een lening: Conclusie

Je kunt je schulden op een aantal manieren proberen af te lossen. Schulden aflossen met een lening is één van die opties en die optie kan je veel overzicht, duidelijkheid en lagere kosten opleveren omdat je opeens je schulden bij één partij hebt in plaats van verspreid. 

Je kunt zelf uitrekenen wat je maximale lening wordt, wees er van bewust dat schulden aflossen zonder inkomen niet mogelijk is via een lening. Begin zelf met schulden aflossen zonder schuldsanering door een lening aan te vragen bij Santander

Kun je op dit moment geen geld lenen of is er sprake van problematische schulden? Tref dan betaalrekeningen met schuldeisers of doe bij de gemeente navraag voor schuldhulpverlening.

Ook je Schulden Aflossen met een lening?
Vraag dan nu een lening aan bij Santander en begin met je schulden aflossen!
TIP
Scroll naar boven