Investeren in Amazon: Betrouwbare Robot?

Amazon logo

Amazon is een van de populaire IT-bedrijven die in 2002 deelnamen aan de zogenaamde ‘dot-com’ investeringszeepbel.

Toen deze zeepbel uiteenspatte en de meeste projecten instortten, slaagde Amazon er echter in te overleven.

Vandaag is het de koning van de e-commerce-sector en verovert het geleidelijk nieuwe markten.

Ook op de beurs doet Amazon het goed. In de afgelopen jaren heeft het bewezen dat beleggen in zijn aandelen een grote en stabiele winst oplevert.

Maar is dat nog steeds zo? In dit artikel lees je er alles over!

We kijken naar de geschiedenis van Amazon, zijn weg naar succes en hoe zijn aandelenkoers de afgelopen jaren is veranderd. Tot slot beantwoorden we de vraag of het nog steeds zinvol is om in dit bedrijf te investeren.

Een betrouwbare makelaar kiezen

Om in aandelen van Amazon te kunnen beleggen, moet je natuurlijk eerst een makelaar kiezen.

Denk dus goed na en kies je makelaar verstandig. Zaken als het bedrag van de transactiekosten, het aantal beleggingsinstrumenten of zelfs gewoon het comfort van de handelservaring hangen hier namelijk van af.

Ben je niet vertrouwd met de sector van online makelaars? Geen probleem, want wij zetten alles voor jou op een rijtje. Hieronder vind je een rangschikking van de beste makelaars om aandelen te verhandelen.

eToro

etoro logo

Het grootste, maar niet het enige, voordeel van eToro is dat er geen kosten zijn voor het verhandelen van aandelen. Je kunt dus kosteloos activa kopen en verkopen. Dit is geen promotie, want het aanbod is voortdurend beschikbaar voor elke gebruiker en is niet beperkt door limieten.

Een ander pluspunt is de toegang tot diverse financiële instrumenten. Met eToro koop je zowel CFD’s als synthetische aandelen. Dit geeft kortetermijnhandelaars toegang tot hefboomeffecten en short-posities, terwijl langetermijnhandelaars zich geen zorgen hoeven te maken over extra ‘rollover’-kosten.

Bovendien staat eToro bekend om zijn sociale functionaliteit.

De uitgebreide sociale en kopieerhandel geef je een breed scala aan mogelijkheden. Enerzijds kun je gemakkelijk in contact komen met andere handelaars en ervaringen of kennis uitwisselen, en anderzijds kun je de beursbewegingen van de beste gebruikers kopiëren. Als gevolg daarvan zul je dankzij hun vaardigheden winst genereren. 

Ook wat veiligheid betreft doet eToro het uitstekend. Het wordt gereguleerd door gerenommeerde financiële instellingen, waaronder CySEC en FCA, die jouw kapitaal en privégegevens beschermen.

Het enige minpunt van eToro is de vaste commissie van ongeveer € 4,20 op geldopnames.

Libertex

Libertex Logo

Libertex is onder andere voor kortetermijnhandelaars een uitstekende keuze. Bij deze makelaar koop je Amazon-aandelen in de vorm van CFD’s, dus met toegang tot hefboomeffecten en short-posities. Helaas zijn er geen synthetische aandelen beschikbaar.

Wat de kosten betreft, onderscheidt Libertex zich van zijn concurrenten omdat het zijn winst niet in de spreads opneemt. Dit platform verdient alleen aan de commissie op transacties, die in het geval van aandelen 0,1 tot 0,2% bedraagt.

Het goede nieuws voor ervaren handelaars is dat Libertex naast zijn eigen platform ook toegang geeft tot het legendarische MetaTrader 4. Dit verschaft alle geïnteresseerden uitgebreide analyse-instrumenten.

De veiligheid van het Libertex-platform wordt gecontroleerd door CySEC en ICF, de regelgevende instanties waaraan de makelaar is onderworpen.

Capital.com

capital.com

Tijd voor een andere makelaar die zijn aanbod baseert op CFD’s. Op Capital.com kun je speculeren op de stijging en daling van de koers van het Amazon-aandeel. En indien gewenst, kun je daarvoor zelfs een hefboom gebruiken.

In tegenstelling tot Libertex, zul je bij Capital.com geen commissies betalen. Deze makelaar neemt zijn winst in de spread, die voor Amazon-aandelen 0,1% bedraagt. Dit percentage is echter dynamisch, wat betekent dat het verandert naar gelang de marktsituatie.

Tot slot is het belangrijk te weten dat Capital.com geen oplichterij is, want deze makelaar werkt onder toezicht van instellingen als FCA, CySEC en NBRB.

Plus500

periodiek beleggen

Op de vierde plaats komt een andere makelaar die zijn aanbod beperkt tot CFD’s. Als je je winsten op korte termijn wilt maximaliseren, kan Plus500 dus zeker de moeite waard zijn om in overweging te nemen.

Ook bij deze makelaar is de winst vervat in de spread. In dit geval is het percentage echter iets hoger, want voor Amazon-aandelen is dit maar liefst 0,75%. Bovendien is de spread dynamisch en afhankelijk van de huidige marktsituatie.

In ruil daarvoor biedt Plus500 wel een uitgebreid beleggingsplatform met talrijke analyse-instrumenten om je te helpen je strategie verder te verfijnen. Voor beginnende handelaars kan het wel wat ingewikkeld zijn.

Plus500 biedt ook de meeste veiligheid van alle makelaars op de lijst. Dit komt doordat het beursgenoteerd is en onder toezicht staat van de relevante instanties. Deze geven je in hun financiële overzichten een gratis inzicht.

Wat is Amazon?

Als je om een of andere reden deze naam voor het eerst hoort, weet dan dat Amazon wereldwijd de grootste e-commercewinkel. Daarnaast is Amazon.com Inc. ook actief in andere bedrijfstakken.

Met succes, want de eigenaar, Jeff Bezos, heeft het tot rijkste man ter wereld geschopt.

Amazon werd in 1994 opgericht door Jeff Bezos, en het hoofdkantoor is gevestigd in Seattle, Washington. Hoewel het bedrijf begon als een online boekenwinkel, verkoopt het vandaag de dag honderden producten. Momenteel kun je bij Amazon kiezen uit meer dan 30 productcategorieën.

amazon

Deze onderneming heeft al meer dan 50% van de e-commerceverkoop in de Verenigde Staten in handen en verovert stilaan de wereldmarkt.

Is investeren in Amazon nog steeds de moeite waard?

Het antwoord op deze vraag is het gemakkelijkst te vinden in cijfers, dus hebben wij voor jou een kort overzicht gemaakt van de inkomsten van Amazon in het verleden:

Zoals je kunt zien, verwent Amazon zijn investeerders consequent met winst. En als je een goede makelaar met lage handelskosten kiest (zoals bijvoorbeeld eToro, waar je niet betaalt om aandelen te verhandelen), kun je nog meer verdienen.

Verbeterde bedrijfsprestaties met dank aan de pandemie

De wereldwijde uitbraak van het coronavirus in maart 2020 heeft de waarde van Amazon-aandelen bijna verdubbeld. Dit was grotendeels te wijten aan het feit dat mensen veel vaker online bestellingen plaatsten, wat de inkomsten van het bedrijf duidelijk heeft doen stijgen.

De winsten in de komende kwartalen zullen waarschijnlijk net zo hoog zijn nu het virus nog steeds onder ons is.

Amazon heeft echter niet alleen op de korte termijn gewonnen. Ongeacht de groei van het bedrijf in de komende maanden, heeft de pandemie ook een invloed gehad op de toename van het aantal abonnees op de Amazon Prime-dienst, die ervoor zorgt dat klanten niet betalen voor verzending en deze ook nog eens sneller ontvangen.

Zelfs wanneer de pandemie tot een einde komt, zullen veel mensen waarschijnlijk lid blijven van deze premiumdienst.

Verder heeft ook het bedrijfsonderdeel AWS (clouddiensten) geprofiteerd van COVID-19. Het is aanzienlijk gegroeid en heeft een pak meer inkomsten gegenereerd.

Stel je eens voor hoe de statistieken eruit zullen zien na het einde van de pandemie!

Hoe koop ik Amazon-aandelen? Een handige gids in 3 stappen

Word eigenaar van Amazon-aandelen zonder je huis te verlaten! Het enige wat je nodig hebt, is een account bij een aandelenmakelaar en een bescheiden kapitaal om van start te gaan.

Weet je niet hoe hieraan te beginnen? Hieronder tonen we je het stapsgewijze proces, van registratie tot je eerste transactie.

We zullen eToro, de beste makelaar om aandelen te verhandelen, als voorbeeld gebruiken.

STAP 1: maak een account aan

Ga naar de website van de makelaar en klik op de knop ‘Nu lid worden’.

Je wordt naar het inschrijvingsformulier geleid, waar je de lege velden dient in te vullen:

  • Gebruikersnaam;
  • Wachtwoord;
  • E-mailadres.

Accepteer vervolgens de algemene voorwaarden en maak een account aan.

Je ontvangt een e-mail met een activeringslink. Wanneer je daarop klikt, word je onmiddellijk doorgestuurd naar het investeringsplatform. 

Je account is al actief, maar het werkt in een demoversie. Dit betekent dat je geen toegang hebt tot de echte beurs, maar je wel alle functies van het platform in testmodus gebruikt.

Je hebt een aanzienlijk bedrag aan nominaal geld op je demo-account, dus gebruik het naar hartelust. Leer het platform kennen en test verschillende handelsstrategieën.

Ken je de basis al? Activeer dan je volledige account.

Dit doet je door je persoonlijk profiel met gedetailleerde informatie aan te vullen. Dit omvat:

  • Je voor- en achternaam;
  • Je PESEL-nummer;
  • Je woonplaats;
  • Je geboortedatum.

Als je klaar bent, moet je bovenstaande informatie nog verifiëren. Scan hiervoor je identiteitsbewijs en het document dat je woonplaats bewijst, en stuur de scans naar je makelaar.

Deze complexe verificatie is een vereiste van de regelgevende instanties waaraan de makelaar is onderworpen.

account maken etoro

STAP 2: doe een storting

Nu dien je alleen nog maar geld op je beleggingsaccount te storten. Kies de methode die bij je past en maak het geld over.

Je bepaalt zelf het bedrag, maar houd er rekening mee dat de meeste makelaars een minimumbedrag hanteren. In het geval van eToro is de minimale storting € 200.

beste trading platform amazon kopen

STAP 3: koop Amazon-aandelen

Zodra het geld op je account staat, zoek je op het platform naar Amazon-aandelen op het platform. Hiervoor kun je een beroep doen op de zoekmachine. Typ gewoon ‘Amazon’ in en de relevante resultaten zullen in de lijst verschijnen.

Als je op een resultaat klikt, kom je in een nieuw tabblad waar je alle informatie over het bedrijf kunt bekijken. Je kunt er het laatste nieuws checken, de mening van andere beleggers lezen en koersgrafieken bekijken.

invest in etoro beleggen

Is Amazon een veilige investering?

Als je de koersgrafiek op lange termijn bekijkt, zul je opmerken dat de koers van het Amazon-aandeel gestaag in één richting is geëvolueerd: omhoog! De grootste bijdrage hiertoe heeft de online kleinhandelaar geleverd, die de Amerikaanse markt heeft gedomineerd en geleidelijk de wereld aan het veroveren is.

Maar sinds enige tijd is een andere grote bron van inkomsten voor het bedrijf het AWS-segment, dat clouddiensten verkoopt. De winsten van AWS hebben de afgelopen jaren regelmatig alle voorspellingen van experts overtroffen, wat het beste argument is om in het bedrijf te investeren.

Loont een investering van € 200 in Amazon? Ja! Vergeet niet dat geen bedrag te klein is om te investeren. Natuurlijk, hoe meer geld je in een aandeel steekt, hoe hoger het potentiële rendement. Hetzelfde geldt echter voor het risico. Investeer daarom nooit meer dan je bereid bent op te offeren.

Een goede beleggingsstrategie bestaat erin op regelmatige tijdstippen, bijvoorbeeld maandelijks, driemaandelijks of halfjaarlijks, terugkerende stortingen van € 200 of € 250 te doen.

Als je bevestiging nodig hebt dat € 200 genoeg is, dan kunnen wij je die nu al geven. Een belegger die in 2009 precies hetzelfde bedrag in Amazon-aandelen stak, vermenigvuldigde zijn kapitaal in 11 jaar tijd tot € 3703 en genereerde dus 1851% winst. Als hij dat in 2018 ook had gedaan, zou hij in twee jaar 200% hebben verdiend. Ken je een bankproduct dat een dergelijk rendement oplevert?

Veelgestelde vragen

Aangezien de waarde van het bedrijf in de loop der jaren spectaculair is gestegen, heeft elke eigenaar van het aandeel er een aanzienlijk inkomen aan overgehouden.

Amazon-aandelen zijn genoteerd op de NASDAQ.

In dit artikel vind je enkele goede makelaars waarbij je aandelen van Amazon kunt kopen. Je kunt beleggen in echte activa of je beperken tot CFD-handel, waarbij je toegang hebt tot een hefboom en short-posities.

Scroll naar boven