Kapitaal op maat

Geld lenen middels crowdfunding of investeren in een nieuw project? Ondernemers en investeerders kunnen via het crowdfundingplatform van Kapitaal Op Maat elkaar vinden. We bespreken:

Kapitaal Op Maat B.V.
Sint Janssingel 92
2497 GL Den Haag
[email protected]
Tel. 015 760 00 19
Facebook | Twitter | Linkedin

Overzicht

Kapitaal Op Maat is in 2013 opgericht door zeven ervaren ondernemers. Het bedrijf is ontworpen om geld te lenen aan opkomende projecten in de vorm van crowdfunding en investeerders de kans te geven in deze projecten te investeren. Hierbij heeft Kapitaal Op Maat als doel het meest renderende crowdfundingplatform van Nederland te worden. Sinds 2018 is het bedrijf eigendom van Lambert Kassing en is gevestigd in Den Haag.

Inloggen

Ondernemers en investeerders kunnen inloggen op het crowdfundingplatform van Kapitaal Op Maat door naar deze pagina te gaan. Op deze pagina kan, indien nodig, ook een nieuw wachtwoord worden aangevraagd.

Mocht je nog geen account bij Kapitaal Op Maat hebben, kan eenvoudig een account worden aangemaakt. Investeerders doorlopen een ander registratieproces dan ondernemers. Nadat een account is aangemaakt wordt het account door Kapitaal Op Maat beoordeeld.

Indien het account compleet is, kan worden ingelogd op het crowdfundingplatform waar nieuwe projecten door ondernemers kunnen worden aangemaakt en investeerders de projecten kunnen bekijken waar in geïnvesteerd kan worden.

MKB financiering

Vanaf € 25.000 tot € 2.500.000 kunnen ondernemers een financiering aanvragen bij Kapitaal Op Maat. Deze MKB financiering wordt vervolgens middels crowdfunding van kapitaal voorzien.

Net als een zakelijke lening dient de aanvrager en de financiering zelf aan een aantal voorwaarden te voldoen. Volgens Kapitaal Op Maat neemt daarom dit proces lange tijd in beslag. Dit is om de investeerders te beschermen en de betrouwbaarheid van het crowdfundingplatform te waarborgen.

Het grote verschil tussen geld lenen op de traditionele manier en middels crowdfunding is dat bij bankvrij financieren (crowdfunding) geld wordt opgehaald bij investeerders en niet bij een bank.

Investeren in projecten

Zakelijke én particuliere investeerders kunnen middels het crowdfundingplatform van Kapitaal Op Maat investeren in projecten. Hierbij kan worden gerekend op een slagingspercentage van 90 procent in projecten waarbij een totale investering benodigd is van tussen de € 25.000 en € 2.500.000.

Projecten variëren van kleine bedrijven zonder werknemers tot grotere bedrijven met tientallen werknemers. De rentes beginnen gemiddeld vanaf 4% per jaar met een aflossingsperiode van tussen de 6 en 120 maanden.

De rente en aflossing geschied op maandelijkse basis en is gebaseerd op de risicoklasse van het project. Hierdoor kunnen de rentes variëren van tussen de 4% en 10%.

Ervaringen

Kapitaal Op Maat scoort op verschillende review websites onder gemiddeld. Het bedrijf krijgt op Google Reviews 2,8 uit 5 sterren. Hierbij wordt door negatieve reviews besproken dat “een groot aantal projecten niet slaagt” en “zelden op vragen wordt gereageerd door Kapitaal Op Maat”.

Op haar eigen website heeft Kapitaal Op Maat verschillende ervaringen met haar platform geplaatst van uitsluitend tevreden gebruikers. Hierbij kan niet worden gecontroleerd of de herkomst betrouwbaar is.

Ervaringen & reviews

Google5,6

Voor-en nadelen

Contact & klantenservice

Contact opnemen met Kapitaal op maat gaat  telefonisch en per e-mail.

Opzoek naar kapitaal?

Veel plannen komen niet van de grond, omdat banken geen geld meer lenen aan bedrijven. Er is echter een goed alternatief: crowdfunding.
aanvragen
Scroll naar boven