Geld verdienen met NFT Games (2024)

Een spel spelen en geld verdienen, een droom voor velen die zo langzamerhand waarheid aan het worden is. Met NFT Games kun jij crypto verdienen terwijl je aan het gamen bent. 

NFT Games spelen in 4 stappen

Ook beginnen met NFT Games? Ga dan snel naar Capital.com, maak je account aan en koop je eerste cryptomunten geschikt voor NFT’s.

Veel mensen weten nog altijd niet wat ze nu precies met cryptocurrency kunnen. Voor beleggers is het nog altijd een investering die enorme winsten op kan leveren, maar er zijn steeds meer toepassingen voor blockchain technologie en het gebruik van cryptocurrency. Een voorbeeld hiervan zijn NFT’s.

In dit artikel lees je alles over hoe jij kan beginnen met NFT Games, wat de beste NFT Games zijn en bij welke spellen je het meeste geld kan verdienen. Lees snel verder of begin meteen met crypto kopen bij de online broker Capital.com! 

Wat zijn NFT Games?

NFT Games zijn spellen die je op de computer speelt waarbij je NFT’s (Non Fungible Tokens) gebruikt. Een NFT is een soort digitaal eigendomsbewijs, als je een NFT koopt ben jij de enige die dit originele bestand in bezit heeft. 

In NFT Games worden NFT’s gebruikt om te verhandelen. Denk bijvoorbeeld aan personages die je kunt kopen en verkopen of speciale wapens die je in een spel kan gebruiken. 

Items in videospellen gebruiken was natuurlijk al lange tijd mogelijk, maar toch kiezen er steeds meer spellen voor NFT’s. Het voordeel van NFT’s is dat de items nog beter beveiligd zijn en er een waarde aan gehangen kan worden. 

Ongelooflijke prijzen winnen met NFT Games bij Lucky Block

Lucky Block is een blockchain-project dat het mogelijk maakt om online mee te doen aan giveaways en volledig eerlijke en transparante trekkingen om mooie prijzen te winnen. Ze hebben ook een eigen NFT-collectie, waaraan een aparte trekking is gekoppeld. Deze trekkingen beginnen medio half mei. 

Je kunt door mee te doen met de grote trekking een jackpot winnen met een geschatte waarde van meer dan 2 miljoen, en het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een bepaalde hoeveelheid Lucky Block coins kopen, deze bewaren in een wallet en de wallet dagelijks koppelen aan de Lucky Block app. Je krijgt dan een gratis ticket.

Je kunt ook losse tickets kopen voor een klein bedrag, of investeren in de Lucky Block Platinum Rollers NFT collectie. Voor de eigenaren van een NFT worden aparte trekkingen georganiseerd en is er een speciale actie waarbij één winnaar kans maakt op een miljoen en een Lamborghini Aventador. 

Wil jij meer weten over Lucky Block? Klik dan op de groene knop. Je kunt ook lid worden van de Lucky Block discordgroep en hier het laatste nieuws lezen en interacten met de levendige community van het project.

Hoe begin ik zelf met NFT Games?

Voor veel mensen zijn NFT’s nog vrij onbekend en is uit het niets beginnen met NFT Games lastig. Hieronder hebben we een stappenplan uitgewerkt die je helpt om zo snel mogelijk zelf te kunnen beginnen met het spelen van NFT Games. 

Om te kunnen beginnen moet je ergens cryptomunten kopen en besluiten waar je NFT Games wilt gaan spelen. Je hebt zelf een aantal keuzes in dit stappenplan voor de broker waar jij je het best bij voelt, en je kunt natuurlijk ook kiezen welke NFT Games je wilt gaan spelen. 

Beste NFT Games broker

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Stap 1: Kies een online broker

Om aan je eerste cryptomunten te kopen moet je een account hebben bij een online broker. Er zijn hier enorm veel keuzes, maar je moet altijd kiezen voor een veilige plek, de brokers die hieronder uitgelicht staan voldoen aan de Europese wetgeving en hebben een licentie bij een Europese toezichthouder. 

Bij de keuze voor een broker is het ten eerste van belang dat je goed kijkt naar welke cryptomunten de broker aanbiedt. Om met NFT’s aan de slag te kunnen moet je namelijk investeren in een munt wiens blockchain NFT’s ondersteunt, dit zijn bijvoorbeeld Ethereum en Enjin. 

Ook is het belangrijk om te kijken hoe gebruiksvriendelijk het platform is. Sommige brokers zijn vooral geschikt voor ervaren handelaren en hebben een onoverzichtelijk platform met talrijke extra mogelijkheden die je als beginner niet gaat gebruiken. 

Binance

Al jarenlang is Binance de grootste en meest populaire crypto exchange ter wereld. Dit komt onder andere door het enorme aanbod verschillende munten van de exchange. 

Ook munten die je kan gebruiken bij NFT Games zijn natuurlijk beschikbaar bij Binance. In totaal vind je zo’n 100 verschillende cryptomunten bij deze crypto exchange. 

Binance heeft daarnaast nog een aantal handige extra functies als extra manieren om te handelen in crypto via derivatives. Daarnaast is het sindskort mogelijk om rechtstreeks op Binance NFT’s aan te schaffen, zo kun je ook items voor NFT Games bij deze exchange aanschaffen. 

Begin ook met investeren bij Binance en open vandaag nog jouw account!

Stap 2: Maak een account aan voor NFT Games

Een account aanmaken bij Capital.com is zo gebeurd, hiervoor heb je alleen Gebruikersnaam, E-mailadres en wachtwoord voor nodig. Hierna krijg je een mail om je e-mailadres te bevestigen. 

Vervolgens krijg je toegang tot het Capital.com platform met je zojuist aangemaakte account. Deze staat in eerste instantie op het demo account met daarin virtueel geld. 

Om over te kunnen schakelen naar een account met echt geld moet je een verificatieproces doorlopen. In dit proces stuur je een kopie van je identiteitsbewijs op en vul je een vragenlijst in.

Stap 3: Geld op account zetten voor NFT Games

Dit verificatieproces wordt beoordeeld door Capital.com. Zodra deze goedgekeurd is krijg je via mail bericht van de broker en kun je geld op je account storten. 

Capital.com biedt allerlei handige betaalmethodes voor beginnende Nederlandse beleggers.

Zo kun je kiezen voor iDeal, maar ook PayPal, bankoverschrijving en creditcard zijn mogelijkheden bij Capital.com. 

Je moet minimaal $50 (€43) storten om te kunnen beginnen. Als je geld stort via een digitale betaalmethode als iDeal staat het geld meteen op je account en kun je de eerste investering doen. 

Investeringen kunnen gedaan worden in verschillende producten. Denk aan aandelen, grondstoffen en crypto.

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Koop Ethereum of Enjin

Om met NFT’s aan de slag te kunnen moet je investeren in een munt die NFT’s ondersteunt. Op Capital.com zijn dit Ethereum en Enjin. 

Je zoekt de munt die je wilt hebben eenvoudig op via de zoekbalk of het overzicht cryptomunten.

Investeren doe je via de blauwe knop handelen, je bepaalt hoeveel je koopt en de munten staan meteen in je Capital.com wallet. 

Stap 5: Begin met NFT Games

Om met NFT Games te kunnen beginnen moet je de munt die je gekocht hebt doorsturen naar een wallet die je bij de NFT Games kunt gebruiken.

Bij de meeste NFT Games kun je vervolgens de wallet koppelen aan dit spel en rechtstreeks vanuit die wallet NFT’s kopen en verkopen.

Als je met de NFT Games winst hebt gemaakt kun je daarna de cryptomunten ook weer terugsturen naar Capital.com om weer te verkopen. Zo kun je gemakkelijk je winst uit laten betalen via Capital.com. 

Ook beginnen met NFT Games? Koop dan vandaag nog je eerste cryptomunten bij Capital.com!

Top 5 Beste NFT Games

NFT Games groeien snel in populariteit en er komen ook steeds meer nieuwe spellen bij. Bij sommige NFT Games gaat het om winst maken op de items die je verhandelt terwijl andere spellen meer gericht zijn op gameplay waar de makers vooral een goed spel willen ontwikkelen.

Naast de NFT games waar Lucky Block hard aan werkt is dit onze huidige top 5 beste NFT games: 

1. Axie Infinity

De meest populaire NFT game van het moment is Axie Infinity. Het heeft de meeste spelers en er is in totaal al 90.000 Ethereum (t.w.v. 360 miljoen euro) verhandeld. 

Het spel lijkt erg op Pokemon, je krijgt denkbeeldige wezens waar je mee kan vechten.

Er is een marktplaats om de beesten met elkaar te verhandelen. 

2. Decentraland

Een ander bekend spel is Decentraland, bij dit spel wordt Ethereum gebruikt en ook de eigen MANA Coin. Dit spel is in handen van gebruikers door middel van NFT’s. 

Je kunt delen land kopen en verkopen. Daarnaast heb je ook allebei attributen voor jouw personage.

Deze atributen kan je als NFT aan kan schaffen en kan verkopen als je dat wilt. 

3. Skyweaver

Momenteel nog in een beta-versie te spelen voor gamers met een uitnodiging, maar binnenkort hét nieuwe kaartspel gebaseerd op NFT’s; Skyweaver. Je kunt de NFT’s winnen in het spel of kopen. 

In het spel moet je met je kaarten tegen een andere speler vechten, vergelijkbaar met Hearthstone of Magic The Gathering.

De marktplaats van het spel draait op de Ethereum blockchain.

4. My Crypto Heroes

Ontwikkeld in Japan, maar over de hele wereld te spelen; My Crypto Heroes. In deze RPG Battle NFT Game ga je met historische figuren op pad om items te vinden en te vechten met andere spelers. 

Het spel draait op de Ethereum blockchain en gebruikt ERC-721 tokens om alle figuren en attributen als NFT aan te kunnen bieden.

5. Splinterlands

Ook Splinterlands is een card trading games die zichzelf vergelijkt met Magic The Gathering.

Je kunt hier kaarten kopen, verdienen en daar vervolgens de strijd mee aan gaan met andere spelers. 

Het is één van de weinige spellen die met meerdere cryptomunten werkt. Zo kun je Ethereum gebruiken maar ook Tron, WAX en de eigen Hive tokens. 

Ook beginnen met NFT Games? Zorg dan dat je alvast wat Ethereum klaar hebt staan om je eerste NFT’s te kunnen kopen. Ethereum koop je gemakkelijk bij de online broker Capital.com!

Welke cryptocurrency gebruik je bij NFT Games?

Er zijn meerdere manieren waarop cryptocurrency verwerkt kunnen zijn in NFT Games. De meest logische is natuurlijk het verpakken van items of personages als NFT zodat deze verhandelbaar wordt voor iedereen. 

Niet elke cryptomunt ondersteunt het aanmaken en verhandelen van NFT’s. Hiervoor moet binnen de blockchain van de desbetreffende cryptomunt, dat betekent dat de ontwikkelaars van de munt dit verwerkt moeten hebben in het programmeren van de cryptomunt. 

Ethereum is de bekendste cryptomunt die het aanmaken en verhandelen van NFT’s ondersteunt. Deze munt is al jarenlang de grootste concurrent van Bitcoin en behaalde in oktober 2021 een nieuwe recordhoogte in de koers. 

NFT Games met eigen cryptocurrency

Er zijn ook een hoop NFT Games die hun eigen cryptomunt hebben ontwikkeld en deze binnen de gameplay van de NFT game gebruiken. Dit kan een token zijn die ook op de Ethereum blockchain ontwikkeld is of een volledig eigen coin. 

Hoe die tokens precies ingezet worden kan ook weer verschillen, zo zijn er spellen die hun eigen cryptomunt gebruiken om beloningen binnen het spel uit te delen. Ook kunnen de tokens gebruikt worden om de NFT’s mee te kopen. 

Begin ook met investeren in één van de munten van NFT Games of Ethereum zelf bij de online broker Capital.com!

NFT Games: Ethereum vs Enjin

Ethereum is de meest populaire blockchain om NFT Games op aan te maken. Een andere optie is de Enjin coin, echter is ook dit een token die volledig draait op Ethereum. 

Enjin maakt het echter nog makkelijker voor NFT Games om NFT’s aan te maken. Ook kunstenaars, muzikanten en sporters kunnen met de Enjin Wallet gemakkelijk nieuwe NFT’s aanmaken en aanbieden op een veilingplatform. 

De Enjin coin is ooit begonnen in de gamewereld doordat de tools die ze aanboden door meer dan 20 miljoen Minecraft-spelers gebruikt werden. Het is inmiddels een volledig ecosysteem gericht op het aanmaken van NFT’s, digitale vouchers en andere crypto-toepassingen. Daarnaast is het ook mogelijk om te handelen in NFT Tokens. Ben jij hierin geïnteresseerd? Lees dan hier verder over NFT Tokens.

Maak snel je gratis account aan en investeer ook in Ethereum of Enjin Coin bij Capital.com! 

Tip: Zowel Ethereum zelf als Enjin coin worden veel gebruikt door NFT Games. Investeer alvast in één van deze munten zodat je meteen jouw favoriete NFT’s kan kopen zodra ze aangeboden worden. 

NFT Games: Veelgestelde vragen

NFT Games zijn digitale spellen die Non Fungible Tokens gebruiken voor personages, attributen of andere items. Alleen de eigenaar van de NFT kan dit item vervolgens in het spel gebruiken. Iedereen kan NFT’s met elkaar verhandelen waardoor je met NFT Games geld kan verdienen. 

De meeste NFT Games speel je online. Vaak kun je gemakkelijk op de website inloggen en een wallet koppelen met je browser zodat je NFT’s kan kopen, verkopen en bewaren. 

Crypto voor NFT Games koop je bij de online broker Capital.com. Deze broker biedt beide munten aan en je kunt hier gemakkelijk een eerste investering doen als beginnende belegger. 

Bij NFT Games gebruik je over het algemeen de cryptocurrency Ethereum. Er zijn wel steeds meer cryptomunten bezig met het ontwikkelen van NFT’s, dus dit kan in de toekomst veranderen. 

De beste NFT Games zijn Axie Infinity, Decentraland en Skyweaver.

Geld verdienen met NFT Games is zeker mogelijk. Er zijn een aantal NFT Games waar je NFT’s kan verdienen door het spel te spelen en tegenstanders te verslaan. Deze NFT’s kun je vervolgens op de marktplaats aanbieden in de ruil voor Ethereum. Je Ethereum munten kun je vervolgens weer verkopen bij een broker om zo winst te maken. 

NFT Games: Conclusie

De gamewereld kijkt steeds meer naar de mogelijkheden die cryptocurrency bieden aan game-ontwikkelaars. NFT’s zijn hier al een belangrijke rol in gaan spelen en die rol zou de komende tijd nog wel eens een stuk groter kunnen worden. 

NFT’s geven games het voordeel dat personages en items aan gebruikers toe te kennen zijn met dit eigendomsrecht. Niemand anders kan binnen de NFT Games vervolgens de inhoud van jouw NFT gebruiken in het spel. 

Voor NFT games heb je over het algemeen Ethereum of Enjin Coin nodig. Met deze munten kun je op de marktplaats van de verschillende spellen NFT’s kopen, ook het verkopen van NFT’s gaat in dezelfde munt, die kun je weer terugsturen naar een broker om je winst bij NFT Games uit te laten keren.  

Scroll naar boven