Online Lening Afsluiten in 3 stappen!

Een online lening afsluiten doe je snel, zonder gedoe en is net zo veilig en betrouwbaar als bij een traditionele bank. Begin zelf met een online lening afsluiten of lees eerst dit artikel en kom er achter waar je op moet letten bij een online lening afsluiten.

Online Geld Lenen bij betrouwbare kredietverstrekkers

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

Zelf een online lening aanvragen, antwoord krijgen van de aanbieder en de online lening afsluiten kan snel geregeld zijn. Je leest hier meer over de stappen die je moet doorlopen om de online lening definitief te ontvangen, daarnaast geven we een aantal tips waar je hiervoor het beste terecht kan. 

Bij een online lening afsluiten krijg je te maken met een toetsing of je de lening kan ontvangen. Door dit artikel goed door te nemen en meer te lezen over een online lening aanvragen zonder gedoe kun je nog gemakkelijker beginnen met geld lenen en een bankrekening openen.

Online Lening Afsluiten

Als je vroeger een lening af wou sluiten moest je daarvoor naar een bank toe. Deze traditionele kredietverstrekkers haalden er vervolgens een adviseur bij om je te helpen. 

De macht van dit soort banken en kredietverstrekkers is door de opkomst van online leningen flink gezakt. Een online lening afsluiten kent namelijk lagere kosten en geen gedoe. 

Ook kun je een online lening veel sneller aanvragen omdat je meteen alle benodigde gegevens opstuurt naar de kredietverstrekker. Daarna toetst deze kredietverstrekker of je met jouw inkomen en gegevens recht hebt op een lening. In het volgende hoofdstuk hebben we een overzicht van zulke kredietverstrekkers gemaakt! 

Vind de online lening die het best bij je past bij de betrouwbare bank Santander!

Online Geld Lenen bij betrouwbare kredietverstrekkers

#1: Online Lening Afsluiten bij Santander

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

De Spaanse bank Santander maakt een online lening afsluiten extra gemakkelijk. Je kunt hier veilig en betrouwbaar een online lening aanvragen voor allerlei verschillende doelen. 

Naast een persoonlijke lening kun je bij Santander ook terecht voor doorlopend krediet of het oversluiten van een lening. Je berekent online hoe geld je kunt lenen waarna je meteen een online lening aanvragen kan. 

Je krijgt vervolgens toegang tot ‘mijn rekening’ bij Santander zodat je online al je geldzaken kan regelen. 

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

#2: Online Lening Afsluiten bij Saldodipje

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Voor een lening tot €2.500,- kun je het best terecht bij de online kredietverstrekker Saldodipje. Je kunt hier binnen enkele minuten een online lening afsluiten.

Je hebt bij Saldodipje nauwelijks gedoe en krijgt meteen duidelijkheid of je kunt lenen en welke kosten er bij horen. De leningen van Saldodipje kennen over het algemeen een korte aflostijd. 

#3: Online Lening Afsluiten bij Financieel Fit

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

De Nederlandse bemiddelaar Financieel Fit helpt je door advies te geven over de beste lening voor jou. Ze pakken alle gegevens over jouw financiële situatie erbij en beoordelen welke lening past.

Zo weet je zeker dat je geen fouten maakt en verantwoord een online lening aan kan vragen. Je kunt eenvoudig beginnen door een eerste aanvraag te doen bij Financieel Fit via de groene knop hieronder. 

#4: Online Lening Afsluiten bij Lender & Spender

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Lender & Spender is het meest unieke platform uit deze lijst aanbieders. Bij dit platform leen je namelijk van andere Nederlanders die investeren in deze leningen. 

De investeerders verdienen een vast rendement door de rente en voor mensen die een lening zoeken zijn er voordelige mogelijkheden. Lender & Spender heeft een vergunning bij AFM, je kunt hier dus veilig online geld lenen. 

#5: Online Lening Afsluiten bij Krediet Groep Nederland

Onze beoordeling:

4.4/5

Voordelen:

Betrouwbaar online geld lenen kan goed bij Krediet Groep Nederland. Deze kredietverstrekker kan je helpen met persoonlijke leningen en doorlopend krediet. 

Na het invullen van het aanvraagformulier neemt het bedrijf contact met je op. Uiteindelijk komt er een offerte die je kunt accepteren of naast je neerleggen. 

#6: Online Lening Afsluiten bij Kredietconcurrent

Onze beoordeling:

4.6/5

Voordelen:

Een lening met lage maandlasten vinden kan lastig zijn. Bij Kredietconcurrent kun je gemakkelijk online leningen vergelijken en de goedkoopste lening vinden. 

Je kunt vervolgens het krediet online afsluiten en alles volledig online regelen. Je bepaalt zelf welke lening het beste voor jou is en natuurlijk hoeveel je wilt lenen. 

#7: Online Lening Afsluiten bij De Nederlandse Kredietmaatschappij

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Om leningen van allerlei banken en kredietverstrekkers met elkaar te kunnen vergelijken kun je goed naar een website als De Nederlandse Kredietmaatschappij. Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij worden leningen van grote banken en kredietverstrekkers over de hele wereld met elkaar vergeleken. 

Jij kiest vervolgens welke lening je wilt accepteren en De Nederlandse Kredietmaatschappij regelt dat het geld op je rekening terecht komt. 

#8: Online Lening Afsluiten bij Leningen.nl

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

De laagste rentepercentages vind je bij Leningen.nl. Ook deze website vergelijkt allerlei verschillende kredietverstrekkers met elkaar en regelt dat jouw lening afgesloten kan worden. 

Je kunt op deze website gemakkelijk uitrekenen wat je maandlasten ongeveer worden bij een bepaald leenbedrag en looptijd. Vanuit deze berekening kun je meteen doorklikken en een online lening afsluiten. 

Persoonlijk advies bij Online Lening Afsluiten

Je kunt zelf alle keuzes maken bij een online lening aanvragen of gebruik maken van één van de adviseurs van een kredietverstrekker. Deze adviseur kan samen met je alle gegevens langs gaan en zo beoordelen wat de beste lening voor jou is. 

Wat is je leendoel?

Daarnaast zal de adviseur enkele dingen over de lening meenemen in zijn of haar advies.

Zo is je leendoel belangrijk, geef aan of je het bedrag leent voor een verbouwing, auto, grote aankoop of voor het creëren van extra financiële ruimte. 

Een leendoel is belangrijk om voor de belastingdienst te bepalen of de rente van lening aftrekbaar is of niet. Dit is als je de lening gebruikt voor aanschaf of verbetering van je eigen (hoofd)woning. 

Hoe kun je een lening oversluiten?

Je kunt er voor kiezen om een lening over te sluiten. Dit doe je door een nieuwe lening af te sluiten en daarmee je oude lening in één keer volledig af te lossen. 

Zo houdt je één lening over en daarmee meer overzicht in je financiën. Bij het oversluiten van een lening geef je bij de nieuwe kredietverstrekker aan welke oude lening je wilt oversluiten, de kredietverstrekker regelt vervolgens dat dit gebeurt. 

Kun je voor een aankoop Online Lening Afsluiten?

Bij de keuze voor een lening kun je een leendoel aangeven, dit gaat van een aankoop van een auto tot een verbouwing. Ook voor andere aankomen is het mogelijk om online een lening af te sluiten. 

Je kiest zelf hoeveel je precies wilt lenen. Zo kun je een lening afsluiten voor het exacte bedrag van de aankoop of je gaat voor net wat meer om jezelf naast die aankoop wat meer speling te geven. 

Online Lening Afsluiten – Leenbedrag berekenen

Een leenbedrag berekenen kan op bijna alle aanbieders die in dit artikel besproken zijn. Je kunt uitrekenen wat je maandlasten zijn en wat de verhouding rente en aflossing over de gehele looptijd zal worden, het maximale leenbedrag is afhankelijk van een aantal andere zaken. 

Zo kijkt de kredietverstrekker na jouw aanvraag naar je inkomen, uitgaven en een eventuele registratie in het BKR-register. Op basis van deze gegevens zal de kredietverstrekker bepalen of het bedrag dat je hebt aangevraagd past binnen je maximale leenbedrag. 

Veilig Online Lening Afsluiten

Veilig online een lening afsluiten kan door goed op te letten op vergunningen en licenties.

Partijen die in Nederland financiële dienstverlening aanbieden moeten geregistreerd zijn bij de Nederlandse toezichthouder AFM.  Als ze deze registratie hebben weet je zeker dat deze bedrijven gecontroleerd worden.

Zo heb je zekerheid dat ze zich aan de wet houden en dat je kan beginnen met veilig online lening afsluiten. Zo hoeven klanten zich niet zorgen te maken over de veiligheid. 

Online Lening Afsluiten is goedkoper

Een traditionele bank maakt meer kosten door huisvesting, medewerkers en andere delen van de infrastructuur binnen de banken die in de loop van de jaren op is gebouwd. Online aanbieders van leningen besparen op deze gebieden veel geld en kunnen dit doorrekenen naar hun klanten. 

Hierdoor is online lening afsluiten goedkoper dan wanneer je naar een ouderwetse bank gaat en met een adviseur in gesprek gaat. Je kunt ook online een adviseur inschakelen als je dit nodig hebt, maar je hebt ook de mogelijkheid om het gehele proces zelf te doen en de kosten nog meer te drukken. 

Online Lening Aanvragen direct antwoord

Een ander voordeel van online lening aanvragen is dat je direct antwoord krijgt op je aanvraag. Bij de meeste aanbieders is dit binnen 24 uur, bij sommige zelfs binnen enkele minuten. 

Doordat je bij online lening aanvragen direct antwoord krijgt kun je meteen bepalen of je de offerte accepteert of niet. Zo staat het geld soms wel binnen een dag je aanvraag al op je rekening en is je gat in de financiën gemakkelijk gedicht. 

Online Lening Afsluiten in 3 Stappen

Bij de online kredietverstrekker Santander moet je drie stappen doorlopen om de online lening af te kunnen sluiten. Hieronder gebruiken we Santander als voorbeeld omdat je hier het gemakkelijkst een online lening afsluiten kan. 

Stap 1: Bereken de lening en doe de aanvraag

Op de startpagina van Santander kun je meteen beginnen met een berekening maken voor je lening. Hier geef je het bedrag aan dat je wilt lenen, de looptijd die je het fijnst vindt en het leendoel. 

Hiernaast zie je een voorbeeld bij een leenbedrag van €30.000,-. Je ziet dat je meteen een overzicht krijgt van het vaste maandbedrag en het rentepercentage dat gaat gelden. 

Je kunt meteen het maandbedrag beoordelen, kun je dit terug betalen of is dit bedrag te hoog? Als het bedrag te hoog is, kun je kijken of er een langere looptijd mogelijk is of dat je minder zal moeten lenen. 

Als je een lening en maandbedrag hebt gevonden die je aan kan, kun je overgaan op het aanvragen van een vrijblijvende offerte. 

Stap 2: Verstuur documenten en beoordeel de offerte

Na de aanvraag krijg je meteen een contract via de mail. Dit is de eerste offerte die je ontvangt, maar nog niet het definitieve aanbod van de kredietverstrekker omdat ze hier nog meer informatie van en over jou voor nodig hebben. 

Zodra je de documenten, identiteitsbewijs en  bewijs van inkomen en lasten, hebt opgestuurd zal de kredietverstrekker deze beoordelen. In deze toets kijken ze of ze op basis van deze gegevens jou een lening kunnen verstrekken, het kan ook zijn dat ze nog meer documenten opvragen. 

Tijdens deze toets wordt ook het BKR-register bekeken of je geregistreerd staat met schulden of andere betalingsachterstanden. Lees nu of je deze toets kan ontwijken in ons artikel over een lening aanvragen zonder BKR .

Wil jij de goedkoopste bankrekening openen? Lees dan hier verder over de goedkoopste bankrekening.

Stap 3: Onderteken de offerte

Als het voorstel definitief van de kredietverstrekker naar je toe komt, heb je de mogelijkheid om online de offerte te ondertekenen. Dit doe je via iDIN, dit werkt hetzelfde als iDeal, maar wordt gebruikt voor online-identificatie. 

Na het ondertekenen van de offerte zal de kredietverstrekker binnen enkele werkdagen het geld overmaken naar jouw rekening en is de lening officieel rondgemaakt. 

Tip: Begin volledig vrijblijvend met de eerste stap en kom te weten of jij in aanmerking komt voor een online lening. Bereken snel je maandlasten en zet de aanvraag door bij Santander

Online Lening Afsluiten: Veelgestelde vragen

Snel een online lening afsluiten doe je door te berekenen hoeveel je kunt lenen en daarna een aanvraag in te dienen bij één van de aanbieders uit dit artikel. Je krijgt vervolgens een vrijblijvende offerte via de mail, deze kun je accepteren om meteen de online lening af te sluiten. 

Online geld lenen zonder gedoe doe je bij Santander. Deze Spaanse bank maakt een online lening afsluiten overzichtelijk en gemakkelijk, je geeft in de rekentool aan hoeveel je wilt lenen, krijgt daarna meteen overzicht van de mogelijkheden en daarna kun je kiezen of je de vrijblijvende offerte accepteert of verder zoekt. 

Een online lening afsluiten doe je door eerst een aanvraag in te dienen, te wachten op een offerte en deze vervolgens te accepteren. Je hebt zelf de keuze om advies in te winnen bij een expert van de kredietverstrekker of zelf alle beslissingen te nemen. 

Hoeveel je maximaal kan lenen bij een online lening is afhankelijk van de aanbieder, je inkomen en uitgaven, eventuele andere leningen, het leendoel, de looptijd en een eventuele BKR-registratie. 

Een online lening aanvragen met BKR-registratie is in sommige gevallen mogelijk. Het is wel van belang dat de BKR-registratie geen betalingsachterstanden laat zien of andere grote opeenstaande schulden. 

Online Lening Afsluiten: Conclusie

Een online lening afsluiten is tegenwoordig veel voordeliger dan naar een kantoor van een traditionele bank te gaan en daar een lening aan te vragen. De online kredietverstrekkers besparen veel geld op zaken als kantoren en kunnen daardoor goedkoper leningen aanbieden. 

Er zijn talloze mogelijkheden om een online lening aan te vragen en slechts een aantal van deze opties zijn in dit artikel benoemd. Ga zelf  aan de slag bij één van de kredietverstrekkers of gebruik een vergelijkingssite om nog makkelijker de goedkoopste online lening te vinden. 

Bij een online lening afsluiten wordt dezelfde check gedaan als die banken doen als je daar een lening aanvraagt. Zo wordt er gekeken naar je inkomen en uitgaven en wordt het BKR-register gecontroleerd om te weten of je nog andere schulden of betalingsachterstanden het. 

Ook kijken naar jouw mogelijkheden voor een online lening?
Ga dan snel naar Santander en bereken eenvoudig online wat je maximaal kan lenen!
TIP
Scroll naar boven