Bankrekening Openen | Eenvoudig vergelijken!

Een bankrekening openen kan natuurlijk bij verschillende banken in Nederland. Waar kun je het meest voordelig een bankrekening openen en welke bank biedt de meeste mogelijkheden? 

Top 4 beste Bankrekening Openen mogelijkheden

Je kunt bij veel verschillende aanbieders terecht om een bankrekening te openen, maar het kan lastig zijn om uit al deze banken de goede aanbieder te vinden die bij jou past. In dit artikel helpen we je met het vinden van de beste bankrekening en alle stappen die nodig zijn voor een nieuwe bankrekening openen. 

Daarnaast kun je verder in dit artikel enkele banken met elkaar vergelijken zodat jij voordat je een bankrekening opent een duidelijk overzicht hebt van de kosten en mogelijkheden bij een bepaalde bank. 

Hoe kan ik een Bankrekening Openen?

Tegenwoordig kun je steeds meer geldzaken volledig online regelen. Dat geldt dus ook voor een bankrekening openen. Er zijn verschillende aanbieders die jouw handige functies bieden die je bij je bank niet krijgt. 

Hierboven hebben we al enkele van deze aanbieders genoemd en een bankrekening openen bij deze sites gaat erg gemakkelijk. 

Een bankrekening openen online is zo gebeurd. In eerste instantie word je alleen gevraagd om een aantal gegevens. Later moet je jezelf verifiëren als je met de bankrekening aan de slag gaat. 

In dit artikel lees je verder alles wat nodig is om te beginnen met een nieuwe bankrekening openen en kun je de verschillende aanbieders vergelijken om tot de beste keuze te komen. Zo kom je ook meer te weten over wat de vereisten zijn voor een betaalrekening openen. 

Begin vandaag nog met een online bankrekening openen!

Bankrekening Openen Vergelijken

#1: Bankrekening openen bij New10

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Bij New10 kun je terecht voor een zakelijke rekening waar je zakelijke financiering bij af kan sluiten. New10 is een onderdeel van de ABN-Amro bank en daarmee leun je op de zekerheid die deze bank biedt. 

New10 is bedoeld voor zakelijke klanten die op zoek zijn naar een rekening waarbij ze een lening aan kunnen vragen. Je kunt bij New10 online alles regelen. 

#2: Bankrekening openen bij Raisin​

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Bij Raisin spaar je nog sneller met de hoogste rentes van Europa. Consumenten en bedrijven kunnen terecht bij Raisin voor een spaarrekening. 

Raisin stuurt je in feite door naar een andere partij waarbij je kan sparen. Voor jou als klant heeft dit als voordeel dat Raisin het regelt met de bank en er geen extra kosten voor jou komen.

#3: Bankrekening openen bij Santander​

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Open een bankrekening bij Santander en vraag eenvoudig online een lening aan voor een verbouwing of grote aankoop. Daarnaast regel je bij Santander alle geldzaken 24/7 en veilig vanuit huis. 

Santander is een groot bedrijf en heeft daardoor veel ervaring op het gebied van financiële diensten. Zo zijn er ervaren accountmanagers die je kunnen helpen met een lening of bankrekening. 

#4: Bankrekening openen bij Bunq​

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Open bij Bunq een bankrekening en krijg toegang tot allerlei extra functies. Bij Bunq krijg je de volledige vrijheid om met je bankrekening te doen wat je wilt. Alles bij Bunq kan mobiel geregeld worden. 

Bunq is een jonge, Nederlandse bank die het graag anders wil doen dan de ouderwetse banken. Zo let Bunq goed op het klimaat en geeft het je verschillende mogelijkheden om met jouw geld CO2 te besparen of bomen te planten. 

Vereisten voor een Bankrekening Openen in Nederland

Je hebt nu genoeg opties om een bankrekening te kunnen openen, maar wat is er allemaal nodig voordat je hiermee kunt beginnen. En kun je ook een bankrekening openen zonder adres of identificatie? 

Welke gegevens moet je opgeven voor een Bankrekening Openen?

Om bij een bank een bankrekening te openen heb je een aantal gegevens nodig. Zo moet je een woonadres in Nederland opgeven, je burgerservicenummer en een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen.

Kan ik een bankrekening openen zonder adres of bankrekening openen zonder identificatie?

Je kunt geen bankrekening openen zonder adres en ook een bankrekening openen zonder identificatie is niet mogelijk. Over het algemeen krijg je op het woonadres dat je op hebt gegeven je bankpas en moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen voordat je gebruik kan maken van de bankrekening.

Hoe werkt een bankrekening openen als Buitenlander?

Ook voor niet-Nederlanders geldt dat je bij een bankrekening openen een woonadres en identiteitsbewijs nodig hebt. Omdat je tegenwoordig ook online op zoek kan naar de beste bankrekening zou bij sommige partijen wel een bankrekening openen zonder adres mogelijk zijn.

Door bij een online bank als Bunq of Raisin te beginnen met een betaalrekening kun je ook als buitenlander een bankrekening krijgen.

Geen bankrekening kunnen openen

Het kan wel zo zijn dat sommige buitenlanders bij enkele banken geen bankrekening kunnen openen en dat dit online makkelijker gaat.

Extra Bankrekening Openen

Het kan zijn dat je al een bankrekening hebt bij een gewone bank en dat je graag wilt beginnen met een extra bankrekening openen. Welke mogelijkheden zijn er hiervoor en is het verstandig om aan de slag te gaan met een extra bankrekening openen of kun je het beter bij één rekening houden?

Er zijn verschillende redenen waarom het handig kan zijn een extra bankrekening te openen. Zo is een extra bankrekening openen handig om je risico te verspreiden. Zo heb je altijd een betaalpas die je kunt gebruiken. 

Ook kun je een extra bankrekening openen als je een duidelijk onderscheid wilt maken tussen rekeningen, zo kun je bijvoorbeeld je eerste rekening gebruiken als betaalrekening en een andere om juist op te sparen.

Als je bij een kleinere bank een extra bankrekening opent is het verstandig ook een rekening bij een grote bank te houden. 

Voor particuliere, maar ook voor zakelijke accounts, kan het handig zijn om het sparen te verdelen over meerdere bankrekeningen. Zo kun je bijvoorbeeld op één rekening sparen voor je vakantie en op de andere voor een auto. 

Op deze manier kun je je eigen financiën beter indelen en een beter overzicht krijgen van je eigen situatie. 

Gratis Bankrekening Openen

Een gratis bankrekening openen is niet bij alle aanbieders zomaar mogelijk. Bij Nederlandse banken betaal je een klein bedrag per maand afhankelijk van de diensten die je afneemt van deze bank. 

Ook bij de aanbieders die je in dit artikel vindt is het niet altijd mogelijk om een gratis bankrekening te openen. Zo betaal je bij Bunq minimaal € 2,99 per maand en betaal je bij New10 en Santander rente over het geld dat je leent. 

In dit artikel kwam je ook de spaarrekening van Raisin tegen, bij deze aanbieder is het wel mogelijk om te starten met een gratis bankrekening openen. Echter gaat het hier alleen om een spaarrekening, je kunt geen betaalrekening openen bij Raisin. 

Online bankrekening openen met gewone banken

De meest logische optie om een bankrekening te openen in Nederland zal nog altijd de ‘ouderwetse’ banken als ABN-Amro, ING of Rabobank zijn. Toch heb je in dit artikel kunnen lezen dat er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden zijn en dat je dus niet per se een ABN-Amro rekening hoeft te openen.

De belangrijkste verschillen tussen een bankrekening openen ING of bankrekening openen Rabobank en de genoemde online mogelijkheden zijn vooral hoe je de betaalrekening gebruikt. Zo kun je vaak bij de online diensten alleen op je computer of in een app een overzicht krijgen van je rekening. 

Daarnaast kun je bijvoorbeeld bij een ABN-Amro bankrekening openen ook nog allerlei andere diensten afsluiten als verzekering, lening, beleggen of sparen. Een online dienst is meer gefocust op één gedeelte, zo kun je Bunq gebruiken als betaalrekening, is Raisin bedoelt om te sparen en kun je geld lenen bij New10. 

Tip: Begeef jij je veel online en wil je ook je geldzaken meer online regelen? Begin dan met een betaalrekening openen bij één van de nieuwe online banken. 

Online Bankrekening Openen in het buitenland

Nederlanders zijn nog wel eens geïnteresseerd in een Zwitserse bankrekening openen of Duitse bankrekening openen. Dit heeft soms uiteenlopende redenen, maar hoe goed is dit mogelijk vanuit Nederland? 

Je kunt als buitenlander een bankrekening openen in Zwitserland. Vaak kun je een vooral een spaarrekening openen bij een Zwitserse bank.

Bij een Zwitserse bankrekening openen zijn er natuurlijk wel een aantal zaken die anders verlopen dan bij een bankrekening openen in Nederland. Zo zul je na een Zwitserse bankrekening openen je euro’s om moeten wisselen voor Zwitserse Franken. 

Daarom ben je ook afhankelijk van de koers van de Zwitserse Frank als je geld gaat sparen op een Zwitserse bankrekening. Dit heb je bijvoorbeeld niet als je in plaats van een Zwitserse rekening aan de slag gaat met een Duitse bankrekening openen. 

Betaalrekening openen: veelgestelde vragen

Een bankrekening openen is eenvoudig online te regelen. Alles wat je nodig hebt voor een bankrekening is een woonadres, burgerservicenummer en identiteitsbewijs. Online kun je binnen enkele minuten alle stappen doorlopen om een bankrekening te openen. 

Online een bankrekening openen is binnen enkele minuten gebeurd. Het kan zijn dat het verifiëren van je BSN of je identiteitsbewijs langer duurt, afhankelijk van de dienst waarbij je de rekening opent. 

Ook kan het langer duren als je meerdere diensten aanvraagt of grote bedragen wilt lenen. 

Een bankrekening openen op zich kost in principe niets. Vaak wordt er door een bank een vast tarief gerekend per maand en bij sommige diensten is het afhankelijk van de rente die je betaald over een lening. 

Om een online bankrekening te openen moet je eerst kiezen wat je wilt van de rekening; wil je er alleen mee betalen of wil je juist geld lenen of sparen? 

Zodra je dat hebt gekozen kun je de goede online aanbieder vinden en kun je de stappen doorlopen om een rekening te openen. Omdat het volledig online verloopt is dit vaak binnen korte tijd geregeld. 

Het is in principe niet mogelijk om een bankrekening te openen zonder een woonadres op te geven. Banken en andere aanbieders van rekeningen zijn verplicht deze informatie over je te weten. 

Een gratis bankrekening openen is bij enkele aanbieders mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld bij Raisin geld sparen waar je geen kosten voor betaald, voor een betaalrekening openen heb je vaak wel te maken met maandelijkse kosten. 

Bankrekening Openen: Conclusie

Een betaalrekening openen was vroeger heel anders, je liep naar het kantoor van de bank die het dichtst bij je lag en opende een bankrekening, vaak deden je ouders dit al voor je en grote kans dat je nog bij deze bank zit. Maar een extra bankrekening openen is gemakkelijker dan ooit. 

Zo kun je online terecht voor een betaalrekening openen, spaarrekening of om geld te lenen. Deze diensten zijn betrouwbaar en sommigen functioneren inmiddels net als de banken die je misschien gewend bent. 

Begin zelf ook met een bankrekening openen online en je hebt binnen enkele momenten de beschikking over een nieuwe rekening. 

Wil jij ook een bankrekening openen?
Begin dan vandaag nog bij Bunq voor jouw nieuwe bankrekening!
TIP
Scroll naar boven