Santander

Wil je een persoonlijke lening afsluiten bij banco Santander in Nederland? Lees dan eerst deze review. We bespreken hoe Santander Consumer Finance Benelux werkt én wat de voor- en nadelen zijn.

Santander

Na akkoord uitbetaald in: 3 werkdagen / 24 uur

veilig op de officiële Santander website

 

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

Je kunt bij Santander een persoonlijke lening of doorlopend krediet aanvragen vanaf 1500 euro. Je kunt ook een persoonlijke lening oversluiten naar Santander. Kies een link voor meer info of lees de gehele review.

Tip: vergelijk Santander ook met 4 partijen waar je een lening kunt aanvragen.

Santander als online bank in Nederland

Santander is de grootste online bank in de EU met 202.713 medewerkers en 125 miljoen klanten. De bank is als ‘Banco Santander’ opgericht in 1857 in Spanje. Ze is beursgenoteerd aan de NYSE en Euronext.

De bank is sinds 2009 gevestigd in Utrecht als Santander Consumer Finance Benelux met ruim 200.000 klanten in Nederland. De focus ligt op het verstrekken en oversluiten van consumentenleningen.

Santander Consumer
Finance Benelux B.V.
Winthontlaan 171
3526 KV Utrecht
T: +31 (0)30 63 88 000
E: [email protected]

Persoonlijke lening

Met de persoonlijke lening van Santander ontvang je één bedrag op je rekening tegen een vaste rente en vaste looptijd. Alle kenmerken en actuele rentes*:

Lening Rente Looptijd
€ 2.500 11,90% 72 maaanden
€ 5.000 9,90% 120 maanden
€ 12.000 8,70% 120 maanden
€ 25.000 8,70% 120 maanden
€ 37.500 8,70% 120 maanden

*Rente gemeten op 02-01-2020

Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet van Santander kun je extra geld opnemen wanneer het jou uitkomt. Rente en looptijd variabel. De kenmerken/rentes*:

KredietRenteLooptijd
€ 1.50010,10% 95  maanden
€ 2.500 10,1% 95 maanden
€ 5.000 9,1% 91 maanden
€ 7.500 8,7% 89 maanden
€ 10.000 8,7% 89 maanden

*Rente gemeten op 02-01-2020

Indien je een lening van Santander wilt gebruiken voor het verbeteren van je woning, dan is de rente hiervan fiscaal aftrekbaar. Dit kan interessant zijn waneer je een nieuwe woning wil te renoveren.

Hoe werkt 'Mijn Santander'?

Geld lenen bij Santander is eenvoudig. Nadat je krediet hebt afgesloten bij Santander kun je inloggen op de pagina ‘Mijn Rekening’. Hier kun je geld (krediet) overmaken naar je eigen bankrekening.

Hierin zie je ook al je uitgaven en geldopnames die je gedaan hebt met je Santander Maestro kaart. Persoonlijke gegevens (zoals adres) kun je er zelf aanpassen. De Santander app is er voor iPhone en Android.

Ervaringen van klanten

De ervaringen met Santander Consumer Finance in Nederland zijn overwegend positief. Dit blijkt uit reviews op Independer en Nederland Review. Met name diegene die hun financiële zaken op orde hebben en weinig advies nodig hebben, zijn positief gestemd.

 Klanten die extra support nodig hebben vinden de klantenservice soms traag met reageren. We raden aan al je vragen zoveel mogelijk te bundelen en in één keer te stellen tijdens het aanvraag-proces.

Contact

Contact opnemen met Santander kan door te bellen of te e-mailen. Hierbij enkele handige telefoonnummers en e-mailadressen die je direct kunt gebruiken:

Veelgestelde vragen

Op de website van Santander kies je eerst voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening en bereken je hoeveel je kunt lenen.

Ben je tevreden, vul dan je gegevens in en vraag een geheel vrijblijvende offerte aan. Een Nederlandse medewerker zal dan telefonisch contact opnemen om je aanvraag door te nemen.

Na akkoord ontvang je een offerte die je getekend kunt retourneren inclusief enkele documenten (o.a. identificatie en loonstrook). Na 2 werkdagen ontvang je geld op je rekening.  

Wanneer je akkoord gaat met je Santander offerte, dien je enkele documenten te uploaden. Denk aan een kopie van een geldig legitimatiebewijs, een recente salarisstrook of uitkeringsspecificatie en een recente bankafschrift (exporteren uit internetbankieren).

Afhankelijk van je situatie wordt eventueel ook gevraagd om een kopie van je huurovereenkomst of hypotheek te uploaden. Dit zijn namelijk vaste maandlasten.

Nadat je aanvraag is goedgekeurd duurt het nog twee werkdagen (48 uur) totdat je de geldlening op je rekening gestort krijgt. Het keuringsproces kan 1 à 2 werkdagen duren.

De hoogte van rentes bewegen met de markt mee en zijn afhankelijk van het leenbedrag. Ook verschilt de rente bij een persoonlijke lening van de rente van een doorlopend krediet. Bekijk de actuele rentestanden (2020) bovenaan deze pagina of raadpleeg Santander.nl.

Santander is een zeer betrouwbare bank. Het is de grootste bank in de Eurozone en staat beursgenoteerd aan de NYSE en Euronext. De van origine Spaanse bank maakte in 2016 nog een winst van 6,2 miljard euro.

Ze hebben in 2007 delen van AMB AMRO (Italiaanse en Braziliaanse deel) overgenomen en hebben zich permanent gevestigd in Nederland (Utrecht).

Extra aflossen van een doorlopend krediet kan altijd en is kosteloos. Heb je een persoonlijke lening, dan betaal je een boeterente omdat de bank Santander ingecalculeerde rente mis loopt. Neem contact op met de klantenservice om te horen hoe hoog jouw boeterente precies is.

Studenten komen over het algemeen niet in aanmerking voor een lening. Bij geld lenen wordt altijd gekeken naar inkomen en uitgaven. De inkomsten moeten bij voorkeur uit een vast dienstverband voor onbepaalde tijd komen, voor een vast aantal uren.

Bij studenten gaat het qua inkomen veelal om oproepcontracten. Oproepcontracten worden niet meegenomen in de berekening voor de maximale leencapaciteit. De enige mogelijkheid voor studenten is de roodstand op de betaalrekening. Er zijn banken, zoals de ING, die hier aparte faciliteiten voor hebben.

Nee, dat is niet mogelijk. Het BKR wordt ten alle tijden getoetst om kredietwaardigheid te checken. Met een schulden is het niet mogelijk om geld te lenen bij Santander.

Santander is in 2019 beboet door de AFM wegens het verstrekken van leningen aan mensen die dit eigenlijk niet konden dragen. Zit je met een negatieve BKR notering wees dan raadt de AFM het af om nog een extra lening af te sluiten.

Ja en nee. Santander biedt geen zakelijk krediet aan t.b.v. een onderneming. Santander verstrekt wel leningen aan zelfstandige ondernemers met een B.V. waarin een salarisadministratie wordt bijgehouden.

De loonstroken die hier uit voortkomen dienen gebruikt te worden tijdens de leningaanvraag. De lening komt dan op jouw naam als consument en niet als ondernemer.

Het loont altijd om de proef op de som te nemen. Dit kan eenvoudig via de website van Santander. Zeker wanneer je leningen wat ouder zijn en een hogere rente hebben, kan oversluiten voordeel opleveren.

Santander bezoeken?

Wil je meer weten over Santander in Nederland, of wil je direct berekenen hoe jouw lening er bij Santander uit komt te zien? Bezoek dan de Santander website.
v.a. €1500
Scroll naar boven