Kraken.com review | Een volledige review – 2024

Kraken.com is een cryptocurrency exchange. Kraken.com wordt door zijn liquiditeit gezien als een van de grootste exchanges ter wereld. In deze Kraken.com review wordt duidelijk waarom deze crypto broker uitgegroeid is tot een van de grotere exchanges.

Wil jij meer weten over deze interessante cryptocurrency exchange? Lees dan snel deze Kraken.com review en kom te weten of Kraken.com betrouwbaar is om te gebruiken als crypto exchange!

Stappenplan: Snel beleggen bij een broker

Wil jij ook beginnen met cryptocurrency kopen? Maak dan snel een account aan bij eToro! 

Omdat het beleggen tegenwoordig erg populair is, is het aanbod online brokers erg groot. Om dan de juiste broker te vinden is erg lastig. Wij helpen hier een handje bij in deze Kraken.com Review! 

Kraken.com Review: een korte introductie

Kraken is een Amerikaanse online broker waar je om en nabij de 20 verschillende cryptocurrency kunt verhandelen.

De broker bestaat al jaren en is in die tijd één van de meest bekende plekken om crypto te kopen geworden.

Kraken biedt niet het grootste aantal verschillende munten aan, maar staat wel bekend als betrouwbaar en grondig.  

Een positieve eigenschap van Kraken is dat de fees goed zijn. Dit bedraagt vaak een fee van 0 tot 0,16 procent. Dit is goedkoper dan bij veel vergelijkbare brokers, maar niet het goedkoopste.

Net zoals veel andere brokers is er bij Kraken ook een mobiele app voor iPhone en Android. De app is echter niet erg uitgebreid en oogt wat verouderd, ook de overzichten van je funds zijn minder duidelijk. 

kraken.com review markt

Toch is de app uit de Kraken com review uitstekend bruikbaar, en kun hier net als op de site prima terecht om te beleggen. De Kraken com richt zich verder met name op de website en niet de Kraken.com app. 

Liever handelen in cryptocurrency via een broker? Maak dan een account aan bij de betrouwbare broker eToro.

Kraken.com Review: Betrouwbare broker?

Het platform van Kraken is zeer geavanceerd en heeft één van de meest beveiligde systemen die beschikbaar is voor traders. Je kunt dus gerust zijn over je investeringen als je gebruik maakt van het Kraken platform en de Kraken.com app

Bovendien wordt de exchange goed ondersteund door grote hoeveelheden geldstromen. Sinds de oprichting van het bedrijf heeft het al meer dan 100 miljoen euro opgebracht, dit geeft je dus de garantie dat als dingen niet volgens plan lopen, dat je er vanuit kunt gaan dat je investeringen veilig staan.

Verder biedt Kraken de optie om derde partijen een cryptografische controle te laten doen, om op deze manier hun klanten er van te overtuigen dat investeringen in goede handen zijn.

Kraken wordt ook gezien als één van de beste opties die de meest betrouwbare software aanbiedt aan zijn klanten om cryptocurrencies te kopen en te verkopen. Er zijn daarnaast geavanceerde maatregelen beschikbaar op het platform om problemen veilig op te lossen op het moment dat er veel orders verwerkt worden.

Het is erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je gekozen platform veilig en betrouwbaar is. Doe daarom ook altijd je eigen research om er zeker van te zijn dat Kraken nog steeds betrouwbaar is. In Kraken.com reviews worden ze niet voor niets gerankt in de top 5 exchanges wereldwijd!

Kraken is nog nooit gehackt

Kraken is één van de weinige crypto exchanges die nog nooit gedacht zijn, dit is een van de beste redenen om te handelen via Kraken. Dit komt mede omdat de betrouwbaarheid de hoogste prioriteit kreeg sinds de ontwikkeling van Kraken. Kraken.com betrouwbaar? Ja! 

Daarnaast is het altijd goed om te luisteren naar de veiligheidsadviezen van een platform. Kraken heeft onder andere enkele adviezen gepost over de veiligheid van het platform en de veiligste manier om cryptocurrencies te kopen.

Je kunt onder andere bij Kraken IP-adressen blokken die je normaal gesproken niet gebruikt voor je account. Op deze manier kan alleen toegang tot je account verkregen worden via een bekend apparaat en een bekend IP-adres.

Kraken heeft de reputatie als één van de meest veilige cryptocurrency exchanges op het internet. Volgens veel Kraken.com reviews is Kraken.com betrouwbaar en daarmee een goede Exchange om mee te werken. 

Beste kraken brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Hoe begin ik bij Kraken?

Een Kraken-account aanmaken kun je gemakkelijk doen via de website van Kraken. Via de homepage kun je gratis een account aanmaken en meteen gratis beginnen bij deze crypto broker.

kraken account aanmaken

Hoe open je een rekening bij Kraken?

Klik allereerst op “Create Account” in de rechterbovenhoek. Daarna moet je jouw e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord invullen op het aanmeldingsformulier, zorg er wel voor dat je een sterke wachtwoord kiest die niet snel valt te hacken.

Vervolgens moet je de servicevoorwaarden en privacybeleid doorlezen, vink het selectievakje aan (indien je akkoord gaat) en klik daarna op de knop “Aanmelden”.

Je ontvangt een activeringsmail met een activeringssleutel. Voer deze activeringssleutel in op het formulier of voltooi de activering door op de link in de e-mail te klikken.

Bevestig tot slot je wachtwoord, vul de captcha in als daarom wordt gevraagd en klik op de knop “Account activeren”.

Hoe stort ik geld in mijn Kraken.com Wallet?

Wanneer je bent ingelogd op je account van Kraken, kun je het depositogarantiestelsel overzicht vinden door op Funding in het menu te klikken. Je kunt pas gebruik maken van de mogelijkheden om geld te storten, wanneer je account minimaal een Intermediate account type heeft.

Om euro’s te storten op je account, klik je op “Deposit” in de rij van de Euro (EUR). Het is mogelijk verschillende valuta te storten. Je kunt onder andere kiezen uit Euro (EUR), Dollar (USD), Canadese Dollar (CAD) en Yen (JPY).

Je kunt vervolgens in het uitklapmenu kiezen tussen SEPA of Wire Transfer. Je hebt verschillende methoden waar je uit kunt kiezen, maar het is belangrijk dat je de methode kiest met SEPA of Wire Transfer.

Je kunt met een SEPA over boeking geld naar je Kraken account storten zonder dat je hiervoor transactie kosten voor moet betalen. 

Wanneer je liever gebruik maakt van Wire Transfer, dan betaal je €5,00 transactiekosten. Je dient wel minimaal €50,00 te storten in je Kraken.com wallet.

Hoe werkt de Kraken Trading Software?

De Lynx trading software is dus op verschillende manieren te gebruiken. Het handelsplatform is er voor computer, smartphone en telefoon maar er is tegenwoordig ook Lynx basic. 

Met Lynx basis kun je eenvoudig via je browser gebruik maken van de mogelijkheden van de Lynx trading software. Met al deze platforms kun je in principe dezelfde zaken regelen. 

Market order

Wanneer jij als gebruiker een market order plaatst houdt dat in dat je tegen de laatste prijs cryptocurrency koopt. Je selecteert dus niet zelf een prijs.

Limit order

De limit order is de bekendste manier van cryptocurrency kopen. Hierbij bepaal je een prijs en hoeveelheid die je wilt kopen. Bijvoorbeeld 10 coins van een bepaalde cryptocurrency tegen 10 euro per stuk. 

Het kan zijn dat de coin op dat moment meer waard is dan 10 euro per stuk. In dat geval wordt er de limit order geplaatst die automatisch wordt uitgevoerd als de prijs daalt. 
 
Waar de market order direct wordt uitgevoerd en bevestigd gaat dit bij de limit order anders. Het kan immers even duren voordat de door jou aangegeven prijs wordt bereikt.
 

Kraken.com app

Super handig is de iOS en Android app voor je smartphone! Zo kun je altijd je tegoeden bekijken en orders plaatsen, waar je ook bent, zelfs als je geen laptop mee hebt genomen.

kraken.com review app

Genoeg gelezen in deze Kraken.com Review? Open dan snel een account bij de online broker eToro en begin meteen! Zij zijn gereguleerd door de CySEC.

Welke handelsproducten biedt Kraken.com aan?

Voordat je een account aanmaakt op een exchange account is het natuurlijk wel handig dat je weet in welke cryptocurrencies je kunt handelen. Kraken biedt handel in meer dan 40 coins aan. 

Wat zijn de Kraken.com Fees?

Zoals eerder aangegeven zijn de kosten bij Kraken een van de grootste pluspunten. Je betaalt bij Kraken de zeer lage Kraken.com Fees per transactie.

Deze zijn één van de laagste binnen de gehele crypto branche, met onder andere gratis stortingen en zeer lage kosten voor opnames en transacties.

De lage Kraken.com fees die worden gerekend per transactie zijn misschien wel één van de grootste redenen waarom traders voor dit handelsplatform kiezen. De hoogte van de Kraken.com fees per transactie is variabel van 0,1% tot 0,35% voor de meest gepaarde valuta zoals XBY/EUR.

De Kraken.com fees voor wat minder populaire of nieuwe cryptovaluta op Kraken kunnen oplopen tot zo’n 0,75% per transactie.

Stortingen zijn voor de meeste cryptocurrencies op Kraken gratis. Voor een aantal minder gebruikelijke of minder populaire crypto valuta’s gelden er een aanbetaling of wallet instelkosten.

Over het algemeen zijn de kosten bij Kraken laag, en dit heeft grote invloed op de populariteit van deze exchange.

Tip: Ook bij eToro kun je eenvoudig, snel en zeer goedkoop handelen in cryptocurrencies!

Kraken.com Review: Hoe is de klantenservice?

Kraken heeft een 24/7 wereldwijde klantenservice waar je met één van hun specialisten, zoals ze dat zelf noemen, kunt praten.

Kraken heeft ook een uniek terugbelsysteem. Je kunt een bericht achterlaten via een ticket op het platform en ze bellen je terug op je eerder geregistreerde telefoonnummer. 

De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag, van 12:00 tot 24:00. Let er wel op dat de telefonische ondersteuning niet kan helpen in geval van problemen met verificatie, inloggen of cryptostoringen.

Ze hebben ook een online hulp centrum, waar je veel informatie kunt vinden in de vorm van blogs en video’s.

Is Kraken.com betrouwbaar? | Ervaringen van gebruikers

Over het algemeen zijn de Kraken ervaringen van gebruikers positief. Het is niet voor niets een van werelds populairdere crypto exchanges. 

Veel gebruikers geven aan dat een bezoekje aan Kraken.com de moeite waard is. Het heeft een makkelijke weergave om snel Bitcoin en andere crypto’s te kopen. 

Wat voor vel gebruikers een nadeel is, is dat bij elke crypto exchange verificaties en limieten.

Er wordt verschillend aangegeven of het geschikt is voor beginners. Naast gebruiksvriendelijkheid biedt Kraken verschillende opties aan. 

Je kunt hierbij denken aan futures, traden met leverage en Kraken heeft een stevig aantal handelsparen. Ook voor gevorderden biedt Kraken functionaliteiten die je als ervaren trader nodig hebt om te kunnen handelen in crypto’s. Je kunt hier onder andere ook een stop-loss order plaatsen. 

Nieuwsgierig naar onze broker aanraders? lees dan ons artikel over de beste brokers of maak direct een account aan Bij eToro door te klikken op de groene button.

Kraken.com Review: Voor wie is Kraken geschikt?

Kraken.com is niet per se een crypto exchange waar elke investeerder goed terecht kan. Voor mensen die net beginnen in de wereld van cryptocurrency is het aan te raden om ook andere brokers te overwegen.

Dat komt omdat cryptocurrency verhandelen een vak apart is ten opzichte van beleggen. In principe kun je op dezelfde manier producten verkopen, maar je zult wel moeten weten wat je daarna met je gekochte munten gaat doen. 

Je munten komen terecht in de kraken.com wallet zodat je zo eventueel meteen weer kunt verhandelen op Kraken.com. Zoals je in deze Kraken.com review hebt kunnen lezen is dit een veilige plek om de munten op te slaan. 

Voor beginners is er de optie om instant crypto te kopen en verkopen. Bij deze optie horen hogere transactiekosten, maar dit komt wel met gebruiksvriendelijke voordelen. Zo hoef je je munten niet weg te halen van de kraken.com wallet en je kunt binnen een seconde de munten verhandelen. 

Kraken.com Review: Leer alles over verschillende cryptocurrency

Je hebt in deze Kraken.com review al van alles kunnen lezen en leren over het platform en cryptocurrency. Kraken.com heeft zelf ook een kennisbank met daarin gidsen om je kennis te laten maken met één van de vele cryptocurrency die Kraken.com aanbiedt. 

Bij Kraken.com review je eenvoudig de verschillende munten door, zoals je hiernaast in het voorbeeld ziet, ziet te klikken op een cryptocurrency.

Naast dat je meer te weten kunt komen over hoe een munt werkt en welke techniek erachter zit leer je ook eenvoudig hoe je de munt kan kopen of verkopen via het kraken.com platform. 

kennis bank kraken.com review
Kraken com Review

Zoals je in deze Kraken com review hebt gelezen kun je ook in Bitcoin investeren bij deze crypto exchange. Wil je dit doen? Bekijk dan eerst de huidige Bitcoin koers op onze website!

Kraken.com Review: Veelgestelde vragen

Kraken.com is een online crypto exchange waar je eenvoudig kan investeren in allerlei verschillende digitale munten. Het aanbod van Kraken.com is groot en het is één van de meest populaire online crypto exchanges van het moment. 

Uit deze Kraken.com review bleek al dat Kraken.com nooit gehackt is en dat tot nu toe de exchange altijd veilig is geweest. Op dit moment heeft Kraken.com zich aangemeld bij de Britse toezichthouder FCA, ze proberen hier een licentie te krijgen om ook in Engeland gereguleerd cryptocurrency te kunnen verkopen. Hiermee zal de Kraken.com betrouwbaarheid nog beter worden. 

Er bestaat niet één kraken.com app maar meerdere. Zo heb je een kraken.com app waarmee je eenvoudig cryptocurrency kan kopen en verkopen. Daarnaast is er voor professionele beleggers ook de mogelijkheid om de Kraken.com app Kraken Pro of Kraken Futures te gebruiken om de cryptocurrency op andere manieren te verhandelen. 

Hoeveel je betaalt aan Kraken.com fees is afhankelijk van hoeveel je investeert. Je betaalt bij Kraken.com fees op het storten van geld en daarnaast betaal je ook Kraken.com fees als je gaat investeren in een cryptocurrency, als je dit doet via de instant buy optie betaal je 1,5% aan kosten, als je op deze manier cryptocurrency koopt via een stablecoin als USDC betaal je 0,9% transactiekosten. 

In principe is Kraken.com geen platform dat bedoelt is om cryptocurrency te bewaren. De Kraken.com wallet is dus niets meer dan een tijdelijke opslagplaats voor je cryptocurrency. Waar je bij sommige wallets extra opties krijgt als staking kun je dit niet bij de Kraken.com wallet. Zodra je cryptocurrency koopt bij deze crypto exchange kun je het best een andere wallet hebben om de munten in op te slaan in plaats van de Kraken.com wallet. 

Kraken.com Review: Conclusie

In deze Kraken.com review heb je alles kunnen lezen over deze crypto exchange. Omdat het voor beginnende beleggers ingewikkeld kan zijn om uit het niets te beginnen met cryptocurrency bij een crypto exchange is het verstandig om eerst kennis op te doen voordat je je eigen geld gaat investeren.

Kraken.com is één van de grotere crypto exchanges ter wereld vanwege het grote aanbod verschillende cryptocurrency. Het bedrijf is inmiddels bezig om bij toezichthouders licenties te regelen zodat ze gereguleerd cryptocurrency kunnen verkopen aan klanten over de hele wereld.

Je koopt bij Kraken.com de cryptocurrency zelf. Wil jij liever speculeren een overzichtelijker platform waar je in een tal van handelsproducten kunt beleggen naast crypto? Begin dan met eToro!

Wil jij ook cryptocurrency kopen bij een broker als Kraken.com?
Maak snel een account aan bij eToro en begin vandaag nog met je eerste investering!
TIP
Scroll naar boven