Ripple Koers in Euro (XRP) – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling

Ripple Koers in het kort

Ripple (XRP) is één van de grootste cryptovaluta ter wereld en is daarom ook zeer bekend in de crypto wereld. Ripple (het netwerk) en haar munteenheid XRP zijn anders dan andere cryptovaluta, omdat het nooit de bedoeling was dat deze munteenheid een onafhankelijke betaaloptie zou worden.

De munt bestaat dus alleen binnen het platform van Ripple Labs en
wordt vaak gebruikt om transactiekosten te dekken. Toch is Ripple al
voor langere tijd een grote speler op de cryptomarkt. 

Ripple koers icoon
Live Ripple XRP koers chart (euro)

Begin direct met beleggen in Ripple (XRP)

Ripple Crypto kopen in 4 simpele stappen

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

XRP is een cryptocurrency die je niet zoals Bitcoin kunt minen. Dit houdt in dat je XRP crypto het beste kunt kopen als je geïnteresseerd bent in de digitale valuta. Kijk hier onder mee in het stappenplan. 

Stappenplan: Ripple (XRP) kopen met euro's

Als je geïnteresseerd bent in investeren in Ripple, kun je het beste XRP kopen via een betrouwbare online broker. We leggen je uit hoe dit in zijn werk gaat en gebruiken hiervoor eToro als voorbeeld.

eToro is de perfecte keuze voor de beginnende belegger en onze aanrader als je je op een comfortabele manier bekend wilt maken met de beleggingswereld.

Open een account bij eToro

Op de eToro website kun je je gegevens om een account te maken invullen. Vervolgens bevestig je je account door middel van de bevestigingsmail.

Stort geld op je account

Voordat je kunt beginnen beleggen heb je saldo nodig op je account. Stort geld op je account en begin met beleggen met een zeer lage minimale inleg van €100,-.

Vind Ripple (XRP) in de eToro zoekbalk

Gebruik de zoekbalk bovenin of ga naar Handelsmarkten -> Crypto's in je dashboard.

Plaats je order in eToro

Vervolgens kun je beginnen met beleggen in Ripple (XRP) door op 'Handelen' rechtsboven te klikken.

Begin meteen met XRP te kopen. Maak een account bij eToro en binnen 10 minuten kun je beginnen met investeren!

Waarom eToro? eToro is uitstekend voor de beginnende belegger. Je kunt gebruik maken van een demo-account zodat je veilig kunt oefenen tot je aan het echte werk begint. Daarnaast kun je door sociale features gebruik maken van jarenlange ervaring van experts en ze zelf kopiëren. 

Actuele Ripple XRP Koers chart (Euro)

Actuele Ripple (XRP) price chart

De Ripple prijs is in november 2020 zeer sterk omhoog geschoten en leek zich ook rond dit punt te stabiliseren. Echter is de XRP prijs op dit moment zeer sterk aan het dalen door een belangrijke factor waar we het later in dit artikel over gaan hebben.

Gemakkelijk investeren in Ripple? Bekijken hierboven de live Ripple euro koers of houd het overzichtelijk bij op je eToro account.

Historie van Ripple en de XRP koers

Als je wilt investeren in volatiele markten als de cryptocurrency markt, is het ten zeerste aangeraden om je te verdiepen in de geschiedenis van de valuta. Bij Ripple heb je er dus baat bij om de Ripple koers en de geschiedenis van Ripple te onderzoeken.

Zo heb je het beste zicht op de Ripple koers verwachting en de XRP prijs in 2022. Hieronder hebben we alvast een overzichtelijke tijdlijn van de Ripple koers in het kort voor je neergezet.

Ben ik te laat met beleggen in Ripple/XRP?

De Ripple prijs die de cryptocurrency begin 2018 behaalde, zal waarschijnlijk nooit meer behaald worden, maar is het dan nog steeds een goed idee om nu nog te beleggen in XRP?

Dit ligt deels aan het vertrouwen wat je hebt in het bedrijf op het moment. Technisch gezien is dit een goed moment om te beleggen, omdat de Ripple koers naar aanleiding van een rechtszaak sterk aan het dalen is.

Daarentegen leek het vóór deze aankondiging zeer sterk te stijgen. Het is daarom mogelijk dat, als Ripple goed uit deze rechtszaak komt, de koers zich ook zal herstellen.

ripple huidige koers
Ripple prijs live ticker

Doordat de Ripple koers zeer volatiel is, zullen aankondigingen als deze rechtszaak een sterke invloed hebben op de Ripple koers. Bij een negatieve uitkomst van deze rechtszaak zal het ook geen verrassing zijn als de XRP prijs nog verder daalt.

Inzetten op de Ripple Koers

Als je de rechtszaak niet wilt afwachten voordat je je kunt richten op de Ripple koers, is het slim om in plaats van XRP te kopen, in te zetten op de Ripple euro koers verwachting.
 
Hierbij kun je ‘short’ of ‘long’ gaan op de koers. Short betekent dat je gokt dat de Ripple koers gaat dalen en met long gok je erop dat hij gaat stijgen.
 

Kortom

Als één van de grootste cryptocurrency’s zal Ripple deze rechtszaak naar alle waarschijnlijkheid wel overleven. Ook de XRP koers zou hiervan moeten herstellen. Met die uitgangspunt kan het een goed idee zijn om, nu de Ripple koers sterk aan het dalen is, XRP in te kopen.

Het blijft echter een reëel risico dat de koers niet of niet volledig zal herstellen wanneer de rechtszaak een negatieve uitkomst biedt voor Ripple. Dit zal je dan ook terug zien in de XRP prijs.

Tip: Via eToro kun je meteen veilig beginnen met investeren in Ripple (XRP). Ook kun je de live Ripple koers in eToro volgen.

Wat is het verschil tussen Ripple en Bitcoin?

Als één van de grootste crypto’s op de markt, wordt Ripple vaak vergeleken met de veruit grootste speler in deze markt: Bitcoin. Het verschil tussen XRP en Bitcoin begint al in de bedrijfsfilosofie.

Waar Bitcoin zich focust op een alternatief aan te bieden voor peer-to-peer betalingen, focust Ripple zich tegenwoordig op het verbeteren van het betalingssysteem van banken.

Op het netwerk van Ripple kun je met verschillende munteenheden betalingen afsluiten, denk hierbij voornamelijk aan de dollar, maar dus ook hun eigen munt XRP.

Ook is het niet mogelijk om Ripple te minen, waar dit wel mogelijk is bij Bitcoin. In principe kan iedereen aan Bitcoin komen door te minen, waar je met een initiële investering aan dure computerhardware gemaakte transacties samenvoegt in een blok, die wordt toegevoegd aan een blockchain.

Als beloning hiervoor krijg je dan Bitcoins uitgekeerd. Bij Ripple is de enige optie om aan XRP te komen het te kopen.

ripple kers informatie 2

Relevante informatie voor investeerders over koers Ripple

100 miljard XRP coins

Waar bij Bitcoin er continu nieuwe Bitcoins gemined kunnen worden en er dus elke dag meer Bitcoins op de markt komen, werkt het bij Ripple iets anders. 

Bij de introductie van XRP produceerde Ripple in één keer 100 miljard van de cryptovaluta. Op het moment zijn er zo’n 55 miljard coins in de omloop en Ripple wilt elke maand 1 miljard XRP op de markt brengen.

Beste XRP brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Waar kan ik het beste XRP kopen?

Je kunt het beste XRP kopen door middel van een gerenommeerde en betrouwbare broker. eToro is onze aanrader voor de beginnende belegger.

Als je nog niet zeker bent over je kennis van beleggen, kun je ook altijd eerst de gratis demo-functie proberen. Zo kun je je risicoloos bekend maken met de beleggingswereld.

Wil je wel meteen beginnen met beleggen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Door te beginnen met een demo account kun je alle aspecten van het platform leren kennen. Je kunt hier gebruik maken van alle functies die je normaal gesproken in een regulier account zou gebruiken. 

Met een zeer lage minimale inleg van €100,-, is het instapniveau ook erg laag, waardoor je met relatief weinig risico kunt beginnen met investeren. Daarnaast is het platform in meerdere landen gereguleerd, waardoor je er zeker van bent dat deze broker betrouwbaar is.

Daarnaast kun je ook investeren in een scala aan andere handelsproducten op eToro. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aandelen, grondstoffen, ETF’s en CFD’s. Zo kun je een gediversifieerd portfolio opstellen. 

Waar wordt de Ripple Koers door beïnvloed?

Cryptocurrency’s staan erom bekend dat ze erg volatiel zijn. In één dag kunnen er al relatief ontzettend grote schommelingen terug zien in de koers. Zo ook die van de Ripple koers euro.

Zoals ook in de live Ripple koers te zien is, blijft de XRP prijs schommelen in pieken en dalen. Door de aangekondigde rechtszaak is er uiteraard een daling te zien op het moment.

Het aantal XRP coins op de markt wordt gecontroleerd door Ripple. Het bedrijf heeft aangekondigd maandelijk 1 miljard XRP crypto’s op de markt te brengen.

Echter kan het zo zijn dat de vraag naar XRP sommige maanden hoger is dan de aangeboden XRP op de markt. Hierdoor vinden er stijgingen plaats in de Ripple prijs.

Uiteraard zijn er ook nog andere factoren. Een goed voorbeeld is regelgeving in landen, zoals de aankomende rechtszaak die de Ripple koers hevig heeft beïnvloed.

Ook zijn er nog andere factoren. Een goed voorbeeld is regelgeving in landen, zoals de aankomende rechtszaak die de Ripple koers hevig heeft beïnvloed.

Dit gaat hand in hand met publieke opinie en media aandacht, maar er zijn natuurlijk ook gevallen waar deze factoren gescheiden zijn.

Als je moeite hebt met het bepalen wanneer je het beste kunt beginnen met investeren in XRP, kun je met de handige demo functie onbeperkt oefenen met handelen!

Ripple Koers verwachting 2022

Het is erg moeilijk om de Ripple koers verwachting accuraat te voorspellen. Echter is het wel zo dat situaties waarin Ripple zich nu bevindt, zoals de rechtszaak, vaak van tijdelijke aard zijn. Toch blijft de XRP price dalen, wat van invloed is op de Ripple verwachting.
 
Dit houdt in dat, je er van uit kan gaan dat wanneer deze rechtszaak is opgelost en Ripple er niet al te slecht uitkomt, de XRP prijs weer zal stijgen. Helaas voor Ripple leek het erop dat de Ripple koers genormaliseerd was op een hoger punt dan eerder dit jaar.

Ripple/XRP koers in 2021

Als één van de grootste cryptovaluta’s op de markt, wordt er natuurlijk veel gespeculeerd over de Ripple euro koers en wat de Ripple verwachting zal zijn. Er zijn twee grote factoren die de XRP prijs zullen beïnvloeden: het verloop van de rechtszaak en nieuwe samenwerkingen met internationale betalingsverwerkers.

Alhoewel de eerste factor geen constante factor is, is de aankondiging van een nieuwe samenwerking altijd verantwoordelijk voor schommelingen hoe de Ripple verwachting eruit ziet.
ripple koers chart
Ripple (XRP) koers chart 2021 en begin 2022

Veel van de voorspellingen van experts hebben nog niet het zeer recente nieuws meegenomen dat Ripple wordt aangeklaagd door de SEC, maar over het algemeen worden er veel gemixte voorspellingen gedaan. Niemand weet precies wat voor zinnigs ze over de Ripple verwachting kunnen zeggen.

Een positieve, maar realistische Ripple koers verwachting heeft de XRP prijs in december 2021 op ongeveer €0,41 staan vergeleken met de €0,26 van eind december 2020. Als je van deze Ripple koers verwachting uitgaat zou je €0,41 – €0,26 = €0,15 winst kunnen maken per XRP-eenheid.

Toch liever voor Bitcoin gaan? Dit kan natuurlijk. Lees dan hier verder op deze speciale Bitcoin kopen pagina. 

Veelgestelde vragen

Als één van de grootste aanbieders van cryptocurrency’s is het relatief veilig om te investeren in Ripple als je het puur hebt over de betrouwbaarheid van de aanbieder.

Echter moet je bij het investeren in cryptocurrency’s altijd rekening houden met hevige schommelingen, waardoor je wel een risico loopt om je inleg te verliezen.

De Ripple prijs op het moment is ongeveer €0,26 per XRP coin en zal naar verwachting nog verder dalen begin 2021 naar aanleiding van de rechtszaak met de SEC.

XRP is voornamelijk gefocust op het versnellen van de transactie en limiteren van transactiekosten tussen betalingsverwerking instanties zoals banken door middel van een XRP coin transfer in plaats van een in standaard valuta.

Hierdoor zijn er weinig manieren waarop je XRP als betalingsmiddel kunt gebruiken. Vaak bieden winkels die crypto gerelateerde producten aanbieden een optie om te betalen met veel verschillende crypto’s waaronder ook XRP.

Ook Amazon heeft dit jaar aangekondigd cryptocurrency’s aan te nemen, waaronder XRP met de nieuwe BitPay integratie.

Wij raden je sterk aan om digitale valuta op te slaan op een externe opslagplek zoals een USB, hard drive of offline cryptowallet. Hierdoor heb je een opslagmedium los van het internet, zodat eventuele hackers niet bij je vermogen kunnen komen.

Je kunt altijd een klein deel van je XRP op een online cryptowallet app zetten, zodat je het tot je beschikking hebt als je ermee wilt betalen.

Door het weghalen van een centrale organisatie als een bank, is het je eigen verantwoordelijk om je cryptocurrency zo goed mogelijk te beschermen. Als je je XRP kwijtraakt, dan is er hier geen dekking voor.
 
Het is dus je eigen verantwoordelijkheid om de veiligheid van je Ripple valuta te waarborgen.

Ripple koers: Conclusie

Het is moeilijk om de koers van Ripple exact in te schatten voor de toekomst. Wel kun je aan de hand van onderzoek die experts doen gokken op koersdalingen en stijgingen. Echter blijft hier altijd een redelijk risico aan zitten.

Op het moment heeft Ripple nog niet de hoge koers bereikt die het in 2018 had bereikt. Het kan daarom een goed moment zijn om nu weer in te stappen.

Zolang Ripple zich in een vrije markt bevindt, zal de XRP koers altijd erg onvoorspelbaar en volatiel blijven. Houdt de crypto in de gaten in eToro zodat je altijd klaar bent om op het juiste moment in te stappen.

Altijd de Ripple koers binnen handbereik?

Bij eToro kun je wanneer je wilt de Ripple koers in de gaten houden, daarnaast kun je ook met een druk op de knop meteen beginnen met XRP kopen. Maak gelijk een account aan en start met beleggen!
begin direct!
Scroll naar boven