Peaks Beleggen Review

Beleggen is voor veel mensen een wereld waar ze niet al teveel van af weten en daarom maar niet aan beginnen. Maar dat is helemaal niet nodig, zo leggen wij uit in deze Peaks beleggen review!

Je kunt tegenwoordig met Peaks beleggen met wisselgeld zonder dat je zelf enige kennis over beleggen nodig hebt.

Begin met beleggen bij Peaks in 4 stappen

Ook je wisselgeld aan het werk zetten? Begin dan snel bij Peaks en maak een account aan in de Peaks smartphone applicatie! 

In deze Peaks beleggen review kijken we naar de smartphone app Peaks waar je kunt beleggen met je wisselgeld. Je hoeft bij Peaks zelf niet te kiezen wat de beste aandelen of fondsen zijn, maar hoeft alleen maar een pakket te kiezen. 

Lees snel verder in deze Peaks Beleggen Review om er achter te komen wat de Peaks Beleggen ervaringen van klanten zijn en hoe de kosten Peaks beleggen zijn. Meer weten over beleggen? Lees dan ons artikel over beleggen voor beginners

Peaks Beleggen Review: een korte introductie

Beleggen via Peaks is voor iedereen eenvoudig te doen. Alles loopt via de Peaks beleggen app waarin je geld kunt storten en kunt kiezen welk pakket je wilt hebben

Dit is een kort proces en op geen enkel moment is het van belang dat je zelf kennis hebt over beleggen. Het is wel belangrijk om te weten dat beleggen altijd risico’s met zich mee brengt, deze risico’s vind je terug in de Peaks beleggen app waar je uit verschillende risiconiveaus kan kiezen. 

Peaks heeft voor jou vier verschillende paketten, mild, pittig, scherp en heet. Deze pakketten zijn aangegeven met 1 peper voor mild en 4 pepers voor heet en geven ook meteen het risico aan. 

Het milde pakket bestaat vooral uit obligatiefondsen waardoor je een lager risico, en ook lager rendement, zal realiseren. Het pakket met de meeste pepers heeft een veel hoger rendement, maar ook een hoger risico. 

Bij Peaks beleggen betekent ook duurzaam beleggen. Peaks zorgt bij de samenstelling van de verschillende pakketten ervoor dat ze uitsluitend fondsen kiezen die zich richten op duurzame bedrijven. 

Zo weet je zeker dat je nooit investeert in bedrijven die mensenrechten schenden, aan kinderarbeid doen, bekend staan om corruptie of schade aan het klimaat toe brengen. Ook bedrijven als kernenergie of bedrijven die in de wapenhandel zitten zul je niet terugvinden in de pakketten van Peaks. 

Begin zelf ook met Peaks door je eerste wisselgeld op de applicatie te zetten. 

Peaks Beleggen Review: Is Peaks veilig en betrouwbaar?

Het is waarschijnlijk één van de belangrijkste vragen die je hebt in deze Peaks Beleggen review; is Peaks beleggen veilig en betrouwbaar? Het antwoord op deze vraag is: Ja, je kunt veilig aan de slag bij Peaks. 

Is Peaks veilig?

Dat Peaks beleggen veilig is komt doordat ze onder toezicht staan van de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM). Door dit toezicht moet peaks zich houden aan alle regels die voor financiële instellingen in Nederland gelden. 

Zo heb je zekerheid dat bijvoorbeeld je gegevens veilig opgeslagen worden en alleen voor doeleinden van Peaks zelf gebruikt worden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je gegevens bij andere bedrijven terecht komen en je platgebeld gaat worden. 

Ook je geld is nog extra beveiligd door een stichting die nog onder Peaks hangt. De Stichting Derdengelden Peaks bewaard het geld zodat mocht er ooit iets misgaan bij Peaks jij als consument beschermd bent en je geld terug kan krijgen.

Is Peaks betrouwbaar?

Peaks is een opzichzelfstaand bedrijf maar is wel mede mogelijk gemaakt door Rabobank en heeft ook sterke banden met de bank. Dit zorgt voor een stuk extra betrouwbaarheid, het feit dat Rabobank haar naam aan deze applicatie leent doet vermoeden dat Peaks betrouwbaar is. 

Het bedrijf bestaat sinds 2016 en heeft al die tijd weinig negatieve Peaks ervaringen van klanten op websites als Trustpilot terug zien komen. Al deze zaken zorgen ervoor dat je uit deze Peaks beleggen review mag halen dat de Peaks beleggen app veilig en betrouwbaar is. 

Peaks Beleggen Review: Hoe werkt het?

Het is veilig en kan voor jou als gebruiker een interessante optie zijn om te kunnen beleggen zonder daar zelf veel tijd voor kwijt te zijn. Hieronder bespreken we hoe de Peaks Beleggen app werkt en hoe jij geld kunt gaan verdienen in deze app. 

Nadat je de app hebt gedownload in de Google Play Store of App Store kun je een account aan maken. Vervolgens heb je de keuze om je bankrekening te koppelen aan de Peaks beleggen app. 

Het idee is namelijk dat je met Peaks beleggen met wisselgeld mogelijk maakt. Door je Rabobank rekening te koppelen aan Peaks wordt bij elke aankoop die je doet het wisselgeld overgemaakt naar Peaks.

Als je een kopje koffie koopt van €2,60 gaat er automatisch €0,40 naar je beleggingen op Peaks. Zo kun je sparen zonder dat je het heel erg merkt in je financiële situatie en blijf je stabiel je beleggingen verhogen. 

Je kunt nog niet rekeningen van alle banken in Nederland koppelen aan de app maar langzaamaan wordt dit steeds beter mogelijk. Natuurlijk kun je naast Peaks beleggen met wisselgeld ook zelf geld op de app storten.

Kies je pakket en hou je beleggingen bij

Het grote voordeel van beleggen bij Peaks is zoals je op het begin van deze Peaks beleggen review al hebt kunnen lezen dat je geen kennis of tijd nodig hebt. Het enige wat je hoeft te doen is te bepalen of je met wisselgeld gaat beleggen of zelf geld gaat storten.

Vervolgens moet je een pakket kiezen binnen de Peaks beleggen app. Je hebt hier de keuze uit mild, pittig scherp en heet, bij elk pakket hoort een bepaald risico dat je neemt en een verwacht rendement. 

Op basis van dit risico en rendement moet je kiezen welk pakket het best bij jouw doelen op het gebied van beleggen past. Dit is de enige keuze die je maakt, maar wel meteen een belangrijke keuze. 

Als je niet zeker bent over welk pakket het best bij je past kun je meer informatie over de pakketten vinden in de Peaks beleggen app. Uiteindelijk is het cruciaal om te bedenken wat je met het geld wilt doen en vooral wánneer je het geld weer wilt gebruiken. 

Je kunt in de applicatie altijd terugvinden hoe het gaat met je beleggingen. Zo vind je op de startpagina de huidige waarde van je portfolio en zie je ook meteen wat de winst over je beleggingen tot nu toe geweest is zodat je meteen van alles op de hoogte bent.

Geld opnemen bij Peaks

Als je eenmaal winst gemaakt hebt op je beleggingen en er een deel van, of je gehele, waarde van je portfolio op wilt nemen doe je dit ook gemakkelijk via de app op je telefoon.

Je kunt minder dan 90% van je beleggingen direct opnemen, een deel moet blijven staan om eventuele kosten nog te kunnen verrekenen.  

Binnen de app heb je een plusje en een minnetje, logischerwijs is het plusje voor geld storten en kun je door op het minnetje te klikken juist geld opnemen.

Wat zijn de kosten Peaks beleggen?

Natuurlijk betaal je wel wat voor je beleggingen bij Peaks. Hoeveel je kosten Peaks beleggen bedragen hangt af van welk pakket je kiest bij Peaks, kijk hieronder voor een volledig overzicht van de kosten en wat je bij de verschillende pakketten ontvangt.

Kosten per maandKosten per jaarRekeningenRekening voor kind
Start€0,990,5%1 rekeningNee
Compleet€1,990,5%3 rekeningenJa
Premium€4,990,3%5 rekeningenJa

Zoals je ziet verschillen de pakketten vooral op het gebied van het aantal rekeningen dat je aan kan maken in de applicatie. Als je voor een pakket met meerdere rekeningen kiest kun je elke rekening koppelen met een aparte bankrekening. 

De kosten Peaks beleggen die je betaalt bestaan uit maandelijkse kosten voor de rekening zelf en de kosten voor het beleggen in de verschillende fondsen. Je krijgt op deze variabele kosten een voordeel op het premium pakket, als je met hoge bedragen gaat beleggen kan dit dus een voordelig pakket zijn. 

Je betaalt de variabele kosten Peaks beleggen die jaarlijks 0,5% zijn wel per maand. Hiervoor wordt de gemiddelde waarde van je beleggingen berekent en daar wordt vervolgens elke maand 1/12 van ingetrokken op je rekening. 

Verder betaal je ook nog een spread over je beleggingen, dit zijn de kosten die je maakt doordat er een verschil zit tussen de prijs bij het kopen en verkopen van je beleggingen. Dit zijn gemiddeld zo’n 0,03 tot 0,05% van de transacties. 

De voor- en nadelen van Peaks

Peaks beleggen is een nieuwe manier van beleggen en heeft het gehele proces erg versimpeld voor haar klanten zodat iedereen toegang krijgt tot de wereld van beleggen. Hiermee heeft het een aantal belangrijke voordelen, maar zijn er ook wat nadelen ontstaan binnen de app. 

Tip: Geef in de Peaks beleggen app een vast bedrag aan dat je elke maand wil investeren om je beleggingen nog verder te automatiseren. 

Hoe zijn de Peaks Beleggen Reviews van gebruikers?

Op de recensiewebsite Trustpilot krijgt Peaks uit de Peaks beleggen ervaringen van gebruikers een 4,7 uit 5. In totaal zijn er zo’n 200 Nederlandse gebruikers geweest die op deze website een Peaks beleggen review hebben achter gelaten. 

Ook in de Google Play Store en App Store laten gebruikers hun Peaks beleggen review achter. Bij Google krijgt Peaks een 4,0 uit 5 op basis van 3.500 Peaks beleggen reviews. 

In de Apple App Store zijn gebruikers in hun Peaks beleggen reviews duidelijk meer tevreden over de Peaks beleggen app. Daar krijgt de app een 4,8 uit 5 uit 4.800 beoordelingen. 

Er valt dus te concluderen dat gebruikers tevreden zijn over hoe de app werkt en over de werking van Peaks in het geheel. De enkele negatieve Peaks beleggen reviews zijn van gebruikers waarbij iets fout ging of er verlies is gemaakt. 

peaks beleggen review

Peaks Beleggen Reviews: Positieve ervaring

De meeste positieve Peaks Beleggen ervaringen beginnen over het feit dat je bij deze app eenvoudig kan beleggen en eigenlijk zonder dat je het door hebt een extra spaarpotje kan creëren. Vooral de gebruiksvriendelijkheid en de duidelijkheid van de Peaks beleggen app wordt gewaardeerd in de Peaks beleggen reviews van gebruikers. 

Het feit dat de gehele app goed vormgegeven is en erg duidelijk alles meteen weergeeft wordt ook geroemd. De laagdrempeligheid van de applicatie zorgt er op deze manier voor dat er opeens een heel nieuw publiek in aanraking kan komen met beleggen. 

Peaks Beleggen Reviews: Negatieve ervaring

De negatieve Peaks beleggen reviews die terug te vinden zijn gaan vooral over de kosten die je betaalt bij deze app. Doordat er meerdere kosten tegelijk berekend worden waarvan een aantal variabele percentages zijn is het niet meteen duidelijk welk bedrag je precies per maand betaalt

Hoeveel rendement kun je behalen met Peaks beleggen?

Het rendement dat je kunt behalen met beleggen is nooit volledig te voorspellen. Ook bij Peaks beleggen geldt dat je altijd risico loopt dat je geld kwijt raakt, Peaks geeft wel een verwacht rendement voor de verschillende pakketten die ze aanbieden. 

Het risico en rendement van een bepaald pakket is afhankelijk van de combinatie tussen aandelenfondsen en obligatiefondsen. In principe zijn obligatiefondsen minder risicovol maar behaal je er ook minder rendement op dan bij aandelenfondsen

PakketAandelenfondsenObligatiefondsenVerwacht rendement per jaarHoeveel jaar laten staan
Mild (1)30%70%2,2%2 tot 5 jaar
Pittig (2)50%50%3,2%5 tot 10 jaar
Scherp (3)70%30%4,2%10 tot 15 jaar
Heet (4)90%10%5,3%Meer dan 15 jaar

Veelgestelde vragen

Peaks beleggen is een applicatie voor je Android of iOS smartphone waar je erg eenvoudig mee kan beleggen. Je kunt de applicatie koppelen aan je bankrekening en op een aantal verschillende manieren de stortingen op je applicatie automatiseren. Voor het beleggen zelf hoef je alleen een pakket te kiezen, verder gaat alles vanzelf. 

Uit de Peaks beleggen ervaring blijkt dat de meeste gebruikers erg tevreden zijn over de werking van de applicatie. Vooral de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie en het feit dat je zelf geen kennis of tijd nodig hebt om te kunnen beleggen is voor gebruikers een belangrijke reden om voor de Peaks beleggen app te kiezen. 

Het rendement dat je kunt behalen met Peaks staat niet vast en is afhankelijk van de verschillende fondsen waar in geïnvesteerd wordt. In het meest risicovolle pakket verwacht Peaks dat je 5,3% rendement per jaar kunt behalen als je de belegging voor 15 jaar of langer laat staan. 

Je hoeft als beginner maar enkele dingen te doen om aan de slag te gaan met Peaks, je regelt alleen de koppeling met je bankrekening, bepaald hoeveel je wilt beleggen, kiest het juiste pakket en verder kun je achterover leunen en kijken hoe je beleggingen presteren. 

Peaks beleggen met wisselgeld werkt door de koppeling met je bankrekening. Elke keer als je een transactie doet wordt dit afgerond naar boven en het ‘wisselgeld’ overgemaakt naar de Peaks beleggen app. Zo kun je beleggen zonder dat je door hebt dat er veel geld van je rekening af gaat. 

Peaks Beleggen Review: Conclusie

Peaks beleggen maakt het voor iedereen mogelijk om te beleggen in aandelenfondsen zonder zelf daar veel voor hoeven te doen. Het enige wat je doet is je bankrekening koppelen met de applicatie, een pakket kiezen en verder doet de applicatie alles zelf. 

Het is vooral een geschikte app voor mensen die weinig verstand hebben van beleggen maar toch een eerste stap in deze wereld willen zetten zonder meteen veel tijd te investeren. Daarnaast is de app dusdanig gebruiksvriendelijk dat iedereen er goed mee overweg kan. 

De keuze die je natuurlijk wel nog zelf maakt is hoeveel je wilt gaan investeren via Peaks. Je kunt kiezen voor Peaks beleggen met wisselgeld waardoor je met elke transactie minder dan een euro over maakt naar de app of je kiest voor een startbedrag en vaste investering per maand. 

Enthousiast geworden over deze Peaks Beleggen review?
Ga dan nu naar de website en download eenvoudig de smartphone applicatie om aan de slag te gaan!
TIP
Scroll naar boven