Qredits

Laatste update:

Wil je via Qredits een bedrijfsfinanciering aanvragen, of wil je eerst meer weten over het bedrijf Qredits zelf. Dan helpen we je graag op weg. We bespreken hier:

 • Een Qredits overzicht
 • Financieel- en ondernemingsplan
 • De ervaringen van Qredits klanten
 • Registratie en inloggen op Qredits
 • Klantenservice en contactgegevens

ℹ️ TIP: vergelijk Qredits met 5 andere aanbieders van zakelijk krediet.

Qredits
Wierdensestraat 27
7607 GE Almelo

KvK nr: 0818a3535
Tel. 0546 – 534 010
E-mail: info@qredits.nl
Facebook | Twitter | Linkedin

Overzicht

Qredits Microfinanciering Nederland is in 2009 opgericht als stichting zonder winstoogmerk door Elwin Groenevelt. Hij kreeg hierin steun van partijen als Rabobank, Triodos, ING en het Ministerie van Economische Zaken. Qredits opereert als zakelijke partner voor starters en bestaande ondernemers. Qredits biedt coaching, educatie en MKB-krediet tot €250.000 aan. In de eerste helft van 2019 verstrekte ze 53 miljoen euro aan zakelijk krediet. Een groei van 55% t.o.v. 2018.

Financieel- en ondernemingsplan

Om in aanmerking te komen voor een microfinanciering dien je bij Qredits een financieel- en ondernemingsplan in te sturen. In een financieel plan staan alle financiële aspecten van het bedrijf, zoals de huidige kosten, omzet en winst, maar ook de verwachtingen voor de toekomst.

Op basis van deze cijfers kan Qredits inschatten welk risico er verbonden zit aan de financiering die zij je potentieel kunnen verlenen. Een ondernemingsplan is een document waarin is opgenomen hoe het bedrijf functioneert, wat de toekomstplannen zijn en vooral hoe het bedrijf geld verdient.

Op Qredits.nl kun je lezen aan welke eisen het financieel- en ondernemingsplan moeten voldoen om in aanmerking te komen in het traject van een microfinanciering te starten. Zo vind je onder andere een voorbeeld van het ondernemersplan en financieel plan op de website.

Ervaringen en reviews

Op de website van Qredits zijn een groot aantal ervaringen te vinden van ondernemers die een microfinanciering hebben aangevraagd waarmee zij hun onderneming hebben kunnen versterken.

Hier moet bij worden gezegd dat vaak juist de succesvolle ondernemers is gevraagd hun ervaring te delen. Je ziet dus niet de ondernemers die wellicht weinig succes hebben behaald na hun microkrediet.

Op Facebook scoort Qredits gemiddeld een 4,6 uit 5 sterren (9,2/10) op basis van ruim 100 reviews.

Facebook (Qredits)9,2
Starred.com onderzoek8,6
Vergelijkkredietverstrekkers.nlNeutraal
Klachtenkompas.nlNegatief

Inloggen bij Qredits

Qredits heeft een eigen inlogportaal genaamd ‘Mijn Qredits’, je kunt hier alle zaken omtrent jouw microfinanciering regelen. Het inlogportaal is te bereiken via Mijn Qredits. Liever direct via de hoofdpagina naar de website? Dan kun je het inlogportaal vinden door op de knop rechts bovenin op de pagina te klikken. Let er wel goed op dat je bij het inloggen op de website van Qredits zit, dit kun je herkennen aan het groene slotje op de inlogpagina. Heb je nog geen account, dan kun je jezelf hier registreren.

Voor-en nadelen

 • Persoonlijke aanpak
 • Handige ondernemerstools
 • Onafhankelijke kredietverstrekker
 • Begeleiding door ervaren coaches
 • Samenwerking met betrouwbare partners
 • Relatief hoge rente
 • Lening tot maximaal €250.000

Afwijzing microfinanciering

Het kan voorkomen dat de microfinanciering wordt afgewezen. Dit houdt in dat de aangeleverde documenten niet aan de eisen voldoen of kan het betekenen dat Qredits de situatie dusdanig inschat dat het risico te hoog is om een microfinanciering aan te bieden. In het laatste geval kan dit worden beslist op basis van huidige cijfers, zoals enkele maanden of jaren met rode cijfers, maar bijvoorbeeld ook wanneer de markt waar jij actief bent op korte termijn zal verdwijnen/verkleinen. Een persoonlijke BKR notering kan ook problemen geven.

Contact & klantenservice

Contact opnemen met Qredits gaat  telefonisch en via email.

Qredits vacatures

Qredits is een groot bedrijf met ruim 270 werknemers in Nederland (Bron: LinkedIn). Daar dienen uiteraard goede medewerkers te werken. Daarom heeft Qredits regelmatig nieuwe posities binnen het bedrijf. Je kunt de lijst met nieuwe vacatures op deze pagina vinden.

Veelgestelde vragen

Qredits is een onafhankelijke kredietverstrekker voor bedrijven. Zij werken echter wel met partners zoals de Rabobank, ING en het Ministerie van Economische Zaken samen.

Elwin Groenevelt, de oprichter en eigenaar van Qredits, zag tijdens zijn loopbaan in de bankenwereld dat er een grote vraag was naar leningen tot €250.000 bij kleine tot middelgrote bedrijven, maar dat er weinig mogelijkheden waren bij de banken. Dit heeft ertoe geleid dat hij uiteindelijk Qredits is opgestart.

Naast het verstrekken van krediet helpt Qredits haar klanten ook met coaching van andere ondernemers en coaches. Dit helpt de aangesloten bedrijven om meer resultaat te boeken, zodat zij succesvoller zijn en dus ook gemakkelijker hun krediet kunnen aflossen.

Uiteindelijk heeft dit tot een model geleid waarbij zowel ondernemers als Qredits zelf profiteren van de groei van bedrijven.

De hoogte van de rente van Qredits ligt minimaal op 7,75% en is voornamelijk afhankelijk van het risico dat Qredits verwacht te lopen tijdens de loopduur van de lening.

Voor bedrijven die in een risicovolle markt actief zijn of de laatste jaren minder goed hebben gepresteerd, kan Qredits besluiten om de rente met maximaal één procentpunt te verhogen. De rente van het krediet dat jij via Qredits krijgt zal dus altijd minimaal tussen de 7,75% en 8,75% liggen.

Je kunt bij Qredits in overleg vroegtijdig aflossen. In de meeste gevallen kun je ook boetevrij aflossen.

Je vindt op de website van Qredits ruim 100 ervaringen van ondernemers die een succesvolle samenwerking met Qredits achter de rug hebben. Dit zijn vooral positieve ervaringen, omdat Qredits graag toont dat veel ondernemers tevreden zijn met de diensten van de kredietverstrekker.

Je kunt daar verhalen lezen van ondernemers waarbij zij dieper ingaan op waarom zij het geld nodig hadden, hoe Qredits heeft geholpen en wat de uiteindelijke resultaten zijn geweest. Op Facebook deelt ook een groot aantal ondernemers hun verhaal en ervaring. 

Qredits is specifiek gericht op het MKB en deze bedrijven kunnen vaak niet terecht bij een bank voor dezelfde lening.

Daarbij krijg je bij Qredits ook actief coaching van andere ondernemers en mentoren of door de cursussen in de e-campus te volgen. Dit kan handig zijn wanneer je tegen obstakels aanloopt in het runnen van een onderneming.

Qredits biedt ondernemers ook mogelijkheden om zichzelf beter te leren kennen, bijvoorbeeld door de ondernemerstest in te vullen.

Qredits financiering aanvragen?

Vul op de Qredits website je wensen in en krijg direct een indicatie van je maandbedrag.
vrijblijvend
Scroll naar top
Lees vorig bericht:
VIABUY

Hier bespreken we alles over VIABUY en de prepaid Mastercard die zij online aanbieden. We bespreken het volgende over deze creditcard:...

Sluiten