Spaarrekening openen zonder betaalrekening

Een spaarrekening openen kan gemakkelijk online, je kunt zelfs bij de meeste banken al een spaarrekening openen zonder betaalrekening daarbij te hoeven nemen. In dit artikel verzamelen we de beste spaarrekeningen en leggen we uit hoe je een spaarrekening kan openen zonder betaalrekening!

Spaarrekening Openen Zonder Betaalrekening - Top 3

Met een online spaarrekening spaar je gemakkelijker en vaak sneller door het hogere rentepercentage dat je uitgekeerd krijgt. Daarnaast kun je ook een online spaarrekening openen zonder betaalrekening hierbij af hoeven te nemen. 

In dit artikel vind je enkele banken en aanbieders van een online spaarrekening en helpen we je met alle noodzakelijke stappen naar jouw spaarrekening. Ook kijken we naar de voordelen van een spaarrekening openen zonder betaalrekening, lees snel verder of begin meteen en vraag je spaarrekening aan!

Kan ik een Spaarrekening Openen Zonder Betaalrekening?

Je kunt in Nederland een spaarrekening openen zonder betaalrekening bij een aantal aanbieders. De meest geschikte aanbieder hiervoor is Raisin, hier kun je een spaarrekening openen bij verschillende Europese partijen. 

Er zijn ook aanbieders in Nederland waar je een gratis spaarrekening kan openen en daarbij automatisch een gratis betaalrekening krijgt. In dit geval kun je zelf besluiten of je de betaalrekening wilt gebruiken of niet. 

Nu een spaarrekening openen zonder betaalrekening bij Raisin!

Waar kan ik een Spaarrekening Openen Zonder Betaalrekening?

#1: Spaarrekening Openen Zonder Betaalrekening bij Raisin

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Raisin is een bemiddelaar die je de opdracht kan geven om de beste spaarrekening of spaardeposito in Europa voor jou te vinden. De dienst zoekt door allerlei landen naar de beste optie.

Hetis onderdeel van de Raisin Bank, een Duitse bank met Duitse bankvergunning. Ook wordt er op Raisin toezicht gehouden door het Duitse BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht).

#2: Spaarrekening Openen Zonder Betaalrekening bij Bunq

Onze beoordeling:

4.8/5

Voordelen:

De Nederlandse bank Bunq werd ooit opgericht om de bankenwereld open te breken. Met nieuwe toepassingen en bovenal een nieuwe kijk op bankzaken heeft Bunq die vernieuwing aardig teweeg gebracht. 

Ze kregen dan ook een Nederlandse banklicentie en waren zo de eerste bank sinds jaren die zich in de branche wist te vestigen. Je kunt bij Bunq al je bankzaken regelen, je sluit een pakket af met daarin bepaalde producten. 

Een spaarrekening openen zonder betaalrekening is bij Bunq niet mogelijk. In elk pakket zit ook een betaalrekening verwerkt. 

#3: Spaarrekening Openen Zonder Betaalrekening bij Openbank

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Als onderdeel van de Santander Group is Openbank een geschikte aanbieder van spaarrekeningen en ook zeer betrouwbaar. Je kunt hier gratis een spaarrekening openen en krijgt daar altijd een gratis betaalrekening bij. 

Openbank geeft je zelfs de eerste maanden een hogere rente en je rekeningen blijven altijd gratis. 

Voordelen Spaarrekening Openen Zonder Betaalrekening

Bij een spaarrekening openen zonder bankrekening horen een aantal voordelen. Je vindt hieronder de belangrijkste voordelen die je hebt bij deze manier van een spaarrekening openen. 

Online spaarrekening openen

Je kunt online een spaarrekening openen zonder betaalrekening waardoor het nog makkelijker loopt en je eenvoudig en snel aan de slag kan. Online vraag je de spaarrekening aan door je gegevens op te geven en te kiezen welke producten je graag wilt hebben. 

Nadat je dit hebt opgegeven krijg je snel toegang tot de door jou geopende spaarrekening. Bij de aanbieders uit dit artikel kun je eenvoudig online al je bankzaken regelen en na het openen van de spaarrekening meteen aan de slag en de eerste keer geld te storten op de spaarrekening.

Gescheiden administratie

Door te kiezen voor een spaarrekening openen zonder betaalrekening heb je het voordeel dat je, een deel van, je spaargeld op een andere rekening hebt staan dan de rekening waarmee je betaalt. 

Zo geef je minder snel je spaargeld uit als je bijvoorbeeld even geld tekort komt op je betaalrekening. 

Maximale bescherming door depositogarantiestelsel

Als je een spaarrekening opent bij een bank met Europese banklicentie ben je automatisch gewaarborgd door het depositogarantiestelsel. Dit stelsel zorgt ervoor dat het geld op je rekening tot €100.000,- bescherm is mocht de bank bijvoorbeeld failliet gaan. 

Voor mensen met veel spaargeld kan het daardoor verstandig zijn om het te verdelen over meerdere banken. Mocht er dan een economische crisis volgen en er weer banken failliet gaan weet je zeker dat je op meerdere plekken gegarandeerd €100.000,- op kan nemen. 

Waarom is een Spaarrekening Openen Zonder Betaalrekening niet altijd mogelijk?

Een spaarrekening openen zonder betaalrekening is niet altijd mogelijk omdat er een aantal banken zijn die alleen pakketten aanbieden. Die pakketten bestaan over het algemeen uit een betaal- en spaarrekening en eventuele extra’s. 

Het kost bij de meeste banken geen geld om een spaarrekening te openen. Ook kent een spaarrekening over het algemeen geen vaste maandelijkse of jaarlijkse kosten. 

Om toch wat aan je te kunnen verdienen zijn er veel banken die het verplicht stellen om ook een betaalrekening te openen. 

Verschillende soorten Spaarrekening Openen Zonder Betaalrekening

Er zijn verschillende soorten spaarrekeningen die je kan openen. Hieronder staan de meest gebruikelijke mogelijkheden genoemd met daarbij een kleine uitleg voor wie het de meest geschikte optie zou kunnen zijn. 

Spaarrekening

De gewone spaarrekening zoals iedereen gewend is, is een rekening waar je geld op kan storten en opnemen. Bij een gewone spaarrekening heb je een variabele spaarrente die elk moment gewijzigd kan worden vanuit de bank. 

Deze manier van sparen is mogelijk zonder betaalrekening, maar gebruikelijk is dat je hier wel een betaalrekening voor moet openen bij de bank die deze vorm aanbiedt. Tegenwoordig kun je bij elke spaarrekening online de bankzaken regelen. 

Spaardeposito

Bij een spaardeposito spreek je een vaste rente af, deze rente is vaak hoger dan bij normale spaarrekeningen. Dat komt omdat je bij een spaardeposito je geld vast zet voor een bepaalde tijd, hierdoor heeft de bank zekerheid en kan het meer geld uitkeren. 

Tijdens de duur van het spaardeposito verandert de rente niet en mag je ook geen geld van de rekening halen. Deze manier van sparen is vooral geschikt voor iedereen die een bepaald doel heeft die het over langere termijn wil behalen.

Kinderspaarrekening

Een spaarrekening openen voor kinderen kan ook. Deze speciale kinderspaarrekeningen komen in zowel gewone varianten als deposito’s. 

De rente bij een kinderspaarrekening is vaak hoger omdat de bank verwacht dat het geld langer blijft staan. Daarnaast willen banken altijd graag nieuwe klanten, en dus ook kinderen, binnenhalen omdat die nog lang bij de bank actief blijven. 

Hoe kan ik een Spaarrekening Openen Zonder Betaalrekening

Voordat je kan beginnen met een spaarrekening openen zonder betaalrekening zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Hieronder vind je deze stappen en helpen we je zo snel mogelijk zelf aan de slag te gaan met je nieuwe spaarrekening. 

Stap 1: Kies een bank of aanbieder

Tijd om te kiezen waar je de spaarrekening gaat openen, je hebt in dit artikel al een aantal aanbieders voorbij zien komen. Zo kun je kiezen uit de online banken Bunq en Openbank, maar ook kiezen voor de bemiddelaar Raisin die voor jou de hoogste rente vindt. 

Welke bank of aanbieder voor jou het meest geschikt is, hangt af van de mogelijkheden die je graag bij de bank wilt gaan gebruiken. Als je graag online je bankzaken wilt regelen en daarbij handige extra functies wilt gebruiken kun je het best kiezen voor Bunq.

Voor wie op zoek is naar een gratis spaarrekening en het daarbij niet erg vindt om ook een gratis betaalrekening te openen is Openbank de plek om te zijn. Deze rekeningen zijn volledig gratis te openen en onderhouden en je kunt ze elk moment stopzetten. 

Tot slot kun je ook kiezen voor de bemiddelaar Raisin. Dit bedrijf zoekt voor jou door alle Europese aanbieders van spaarrekeningen naar de meest voordelige opties. 

Dit is vooral geschikt als je met grotere bedragen wilt gaan sparen en dit ook voor langere tijd vast wilt zetten. 

Stap 2: Kies jouw spaarrekening

Bij enkele aanbieders moet je vervolgens kiezen uit het aanbod van verschillende rekeningen. Als je een spaarrekening wilt openen zonder daarbij een betaalrekening te openen kies je voor Raisin en kijk je daar voor de meest geschikte spaarrekeningen. 

Ook bij de andere aanbieders moet je nog steeds kiezen wat het meest geschikte product voor jou is. Zo moet je bij sommige banken een pakket afsluiten met daarin een aantal vaste producten als een standaard betaalrekening, spaarrekening en zaken als een creditcard. 

Stap 3: Online Spaarrekening Openen Zonder Betaalrekening

Bij de aanbieders uit dit artikel kun je gemakkelijk online beginnen met je spaarrekening openen zonder betaalrekening. Je geeft online je gegevens op, identificeert jezelf en ondertekent uiteindelijk online het contract voor je nieuwe spaarrekening. 

De identificatie is verplicht voor elke financiële instelling en bestaat over het algemeen uit het opsturen van een kopie van je identiteitsbewijs. Het ondertekenen van het contract kan op meerdere manieren, meestal bevestig je het contract met een code die je op je telefoon ontvangt. 

Als dit allemaal goedgekeurd wordt door de bank of aanbieder wordt de spaarrekening meteen geopend.

Stap 4: Zet geld op je nieuwe spaarrekening

Nu je toegang hebt tot je spaarrekening kun je gemakkelijk voor het eerst geld storten op de rekening via online bankieren. Je krijgt gewoon een eigen IBAN-rekeningnummer bij de spaarrekening en kunt daar het geld naartoe overmaken. 

Tip: Bij Raisin kun je gemakkelijk spaarrekeningen en deposito’s met elkaar vergelijken uit verschillende Europese landen. Zo vind je altijd een spaarrekening die bij jouw financiële situatie past.

Spaarrekening Openen Zonder Betaalrekening: Veelgestelde vragen

Een spaarrekening openen zonder betaalrekening is bij een aantal aanbieders mogelijk. Andere aanbieders verplichten je om een gratis of betaalde betaalrekening erbij te openen. 

Bij de Europese bemiddelaar Raisin kun je gemakkelijk een spaarrekening openen zonder betaalrekening. Deze bemiddelaar vergelijkt allerlei Europese banken en aanbieders en vindt zo de spaarrekening met de hoogste rente. 

Een spaarrekening openen zonder betaalrekening doe je door een aanbieder te kiezen, te bepalen wat voor spaarrekening je wilt en vervolgens de aanvraag online te doen. 

Een spaarrekening openen zonder betaalrekening is handig omdat je zo je geld goed gescheiden hebt. Daarnaast kun je deze rekeningen gemakkelijk online openen en onderhouden. 

Conclusie - Zelf een Spaarrekening Openen Zonder Betaalrekening

Een spaarrekening openen zonder betaalrekening kun je eenvoudig zelf online doen en heeft een aantal voordelen. Zo is je administratie beter geschieden en weet je zeker dat je geld tot €100.000,- gewaarborgd is door het depositogarantiestelsel. 

Je kunt steeds gemakkelijker online een spaarrekening vinden en openen. Dit kost een stuk minder tijd dan wanneer je naar een ouderwetse bank moet om daar een spaarrekening aan te vragen, bij de meeste aanbieders kun je tegenwoordig zelfs in je smartphone-app een spaarrekening aanvragen. 

Begin ook met een spaarrekening openen zonder betaalrekening bij de beste vergelijkingssite van Europa. Bij Raisin vind je gegarandeerd hogere rentepercentages dan je bij Nederlandse banken zult kunnen verkrijgen. 

Ook een spaarrekening openen zonder betaalrekening?
Ga dan nu naar Raisin, vergelijk alle spaarrekeningen en kies vandaag nog de spaarrekening die bij jou past.
TIP
Scroll naar boven