AFM banner 100.000 euro lenen? ~~ Dé lening met maximaal bedrag ~~

100.000 euro lenen

Wil je 100.000 euro lenen voor een grote uitgave? Dat kan hier via Bankr.nl. Vergelijk hieronder betrouwbare online banken waar je een lening van 100.000 euro kunt aanvragen.

Gestort in: 5 werkdagen / 24 uur

en kies de beste 100.000 euro lening uit

  

Wil je maximaal 100.000 euro lenen om bijvoorbeeld de woning van je dromen te kunnen verbouwen? Dan kun je bij diverse geldverstrekkers voor een lening van 100.000 euro terecht.

Niet iedere partij beoordeelt jouw aanvraag hetzelfde. We raden aan om overal offertes op te vragen, en vervolgens te kiezen voor de aanbieder met het voordeligste aanbod en de meest gunstige voorwaarden.

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Bankr beoordeling:
5/5

Voordelen

veilig op de website van De Nederlandse Kredietmaatschappij

Bankr beoordeling:
4.7/5

Voordelen

veilig op de website van KredietConcurrent

Krediet Groep Nederland

Bankr beoordeling:
4.2/5

Voordelen

veilig op de website van KGN

100.000 euro lenen met een persoonlijke lening

Voor het lenen van 100.000 kan je als particulier gebruik maken van een zogeheten persoonlijke lening. Dit is een lening die jij als persoon voor het totale leenbedrag afsluit bij een geldverstrekker. Je gaat deze lening aan voor een vaste looptijd die je van te voren met de geldverstrekker afspreekt.

Het is niet mogelijk om van deze looptijd af te wijken. Gedurende de looptijd dient de lening evenredig af te worden gelost. Oftewel, je dient in gelijke periodes een vast maandbedrag te betalen. Dit maandbedrag bestaat uit de aflossing van de persoonlijke lening en de rente.

De hoogte van de rente wordt gebaseerd op jouw aanvraag en persoonlijke situatie. De gevraagde looptijd en jouw huidige salaris hebben hier onder andere invloed op.

Welke voordelen en nadelen zitten er aan een lening vast?

Je hebt zonder twijfel een goede reden om 100.000 euro te willen lenen. Mogelijk stelt 100.000 euro extra je eindelijk in staat het huis van je dromen te kopen of the verbouwen.

Of wie weet kan je wel vervroegd aflossen waar weer andere voordelen bij komen kijken. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van een persoonlijke lening? We nemen ze met je door.

Voordelen

  • Je gaat met een lening een maandelijkse betaalverplichting aan
  • De maandelijkse lasten en kosten zijn vooraf duidelijk
  • Bij een korte looptijd vallen de extra kosten van de lening mee
  • Het aanvragen van een lening is niet ingewikkeld

Nadelen

  • Je kan in veel gevallen niet een lening aanvragen als je ouder dan 65 jaar bent
  • Het is niet mogelijk om met een BKR notering te lenen
  • Je krijgt een BKR notering als je een lening aangaat
  • Je bent verplicht maandelijks de lening af te lossen
  • Als je te laat bent met het betalen van je maandelijkse aflossing worden er extra kosten in rekening gebracht

Voeren geldverstrekkers altijd een BKR check uit?

Of je nu 100.000 euro wilt lenen of 5000 euro: geldverstrekkers voeren voor iedere aanvraag een BKR controle uit. Deze BKR controle geeft geldverstrekkers meer inzicht in jouw BKR status.

Indien blijkt dat je een negatieve BKR codering hebt, besluit de geldverstrekker hoogstwaarschijnlijk dat je geen lening ontvangt. Mocht jouw aanvraag goedgekeurd worden, wordt de nieuwe lening bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) geregistreerd.

Extra geld beschikbaar? Eerder aflossen kan (bijna) altijd

Met uitzondering van Interbank is het bij alle geldverstrekkers mogelijk om je lening eerder af te lossen. Door dit te doen, voorkom jij dat je langer dan nodig is een betaalverplichting hebt.

Hierdoor betaal je aan het einde van de rit minder rente waardoor de uiteindelijke kosten lager uitvallen. Als je bij Interbank eerder wilt aflossen, wordt er in tegenstelling tot de overige aanbieders een boeterente berekend.

Minimale en maximale looptijd vs. de rente

Hoe korter de looptijd is, hoe goedkoper de lening wordt. Omdat je in minder termijnen de lening hoeft af te lossen, betaal je relatief gezien minder rente per termijn.

Dat is niet alles, want het rentepercentage wordt deels vastgesteld op de door jou gekozen looptijd. De regel is dat een langere looptijd resulteert in een hogere rente. Dit kan oplopen tot drie procent extra.

Het is daarom voordeliger om te kiezen voor een kortere looptijd, waarvan het minimum doorgaans tussen de 6 en 12 maanden ligt. De maximale looptijd ligt tussen de 10 en 15 jaar.

De-Nederlandse-Kredietmaatschappij

Bankr beoordeling:
5/5

veilig op de website van De Nederlandse Kredietmaatschappij

Krediet Groep Nederland

Bankr beoordeling:
4.5/5

veilig op de website van KGN

Bankr beoordeling:
4.5/5

veilig op de website van Kredietconcurrent

Naast de 100.000 euro lening hebben we ook artikelen geschreven over lagere bedragen zoals:

Scroll naar boven