25.000 euro lenen

Wil je 25000 euro lenen om je hypotheek versneld af te lossen of om een verbouwing te kunnen betalen? Of is er een nieuwe auto nodig maar kom je dit bedrag te kort? Dan is het lenen van 25000 euro via verschillende constructies mogelijk. Bij het lenen van een dermate hoog bedrag komen veel zaken kijken, waaronder maandelijkse lasten en een verplichte BKR check.

Voordelen

 • Aanvragen in 5 min
 • Offerte binnen 24 uur
 • Vaste rente en looptijd
 • Historische lage rentes
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐
 • Bedrag: €25.000
 • Rente v.a.: 4,6%
 • Looptijd: 60 mnd
 • Maandbedrag: €467
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐
 • Bedrag: €25.000
 • Rente v.a.: 3,9%
 • Looptijd: 60 mnd
 • Maandbedrag: €458
goedkoopst
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐
 • Bedrag: €25.000
 • Rente v.a.: 4,4%
 • Looptijd: 60 mnd
 • Maandbedrag: €465

25000 euro via persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Particulieren hebben bij verstrekkers de keuze uit twee soorten consumptieve kredieten om 25000 euro te lenen: via een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Het belangrijkste verschil tussen de kredieten is het moment dat het geldbedrag op de rekening ontvangen wordt.

Bij een persoonlijke lening van 25000 euro wordt het geldbedrag bij wederzijdse acceptatie direct op de bankrekening gestort. Daardoor heb je meteen de beschikking over het totale bedrag.

Bij een doorlopend krediet kan gedurende de looptijd flexibel worden opgenomen en afgelost. Als een doorlopend krediet van 25000 euro wordt aangegaan, kan tot dit bedrag worden opgenomen. Je kunt dus ook kiezen om slechts de helft of een ander bedrag onder de 25000 euro op te nemen.

Een doorlopend krediet wordt echter gekenmerkt door een hogere rente dan een persoonlijke lening. Ook heeft ieder doorlopend krediet voorwaarden die bij overtreding deze rente verder kunnen verhogen.

Gemakkelijk en snel 25000 euro lenen? Dat is bij Leenattent mogelijk. Het korte en duidelijke aanvraag-proces voor een consumptief krediet is bij Leenattent strak afgesteld.

Tijdens het invullen van het benodigde kredietbedrag wordt je direct op de hoogte gesteld van je maandlasten. Zo krijg je te zien wat je bij 25000 euro lenen aan rente betaalt, wat je maandlasten zijn en binnen welke looptijd jij deze lening terug moet betalen. 

A-Krediet is een kleine aanbieder van zowel een persoonlijke lening als het doorlopend krediet. Als een van de weinige aanbieders kunnen ook aanvragers ouder dan 65 jaar bij A-Krediet 25000 euro lenen. Dit is namelijk mogelijk tot en met de leeftijd van 74 jaar.

De kans is wel aanwezig dat per aanvraag extra vragen ofwel eisen worden gesteld aan de aanvrager, zoals de aanwezigheid van een borgsteller. Aanvragen bij A-Krediet nemen doorgaans enkele dagen langer in beslag dan dat je van andere aanbieders gewend bent.

Als je binnen zeer korte tijd 25000 euro wilt lenen en het volledige bedrag op je bankrekening wilt ontvangen, adviseren wij je voor een van de andere aanbieders te kiezen.

Hypotheek versneld aflossen of juist een dure verbouwing betalen? Dan kan je 25000 euro lenen bij MoneYou. Als dochter van ABN AMRO is de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk ingericht.

Dat wil zeggen dat het berekenen en aanvragen van een persoonlijke lening binnen enkele minuten kan worden gedaan. Tijdens dit proces kan je aangeven waarvoor je de persoonlijke lening aanvraagt, bijvoorbeeld voor een nieuwe auto of verbouwing.

Vervolgens wordt gevraagd binnen welke looptijd jij dit bedrag wilt aflossen om je vervolgens een indicatie van je maandlasten weer te geven. Met een rentepercentage vanaf 4.6% is MoneYou een van de voordeligste geldverstrekkers om 25000 euro te lenen.

Rekenvoorbeeld

In het volgende voorbeeld lenen we 25000 euro bij MoneYou met een looptijd van 110 maanden. We betalen dit bedrag terug in maandelijkse termijnen van € 278.

Dit bedrag bestaat uit de aflossing en de rente. In totaal betaal je, met een rentepercentage van 4.6%, € 30.564 wat neerkomt op € 5.564 aan rentekosten.

25000 euro lenen: de voordelen en nadelen

Het is prettig als je binnen korte tijd opeens over 25000 euro extra bestedingsruimte kunt beschikken. Als deze bestedingsruimte echter via een lening ontstaat, komen daar verschillende nadelen en voordelen bij kijken.

Voordelen

 • Je kunt meteen het bedrag gebruiken om een verbouwing te betalen of je hypotheek af te lossen
 • Het aanvragen van een persoonlijke lening is niet ingewikkeld
 • De maandelijkse lasten zijn bij het aanvragen van de lening duidelijk
 • De rentekosten zijn bij een korte looptijd niet hoog
 • Het is niet nodig om geld te lenen van mensen uit je persoonlijke omgeving

Nadelen

 • Bij een lange looptijd kunnen de rentekosten hoog uitvallen (tot wel 40 procent van het bedrag)
 • De persoonlijke lening wordt BKR geregistreerd
 • Je bent maandelijks verplicht om af te lossen
 • Indien je niet tijdig je maandbedrag voldoet, lopen de rentekosten verder op

Voert de geldverstrekker een BKR check uit?

Bij iedere aanvraag voor een consumptief krediet (persoonlijke lening of doorlopend krediet) voert de ontvanger van de aanvraag, de geldverstrekker, een BKR controle uit. Dit is een controle bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel.

Dit bureau houdt alle BKR noteringen van bestaande leningen en schulden bij. Dit betekent dat het niet mogelijk is een kredietaanvraag te doen wanneer je momenteel al een actieve notering bij het Bureau Kredietregistratie hebt. Vrijwel alle noteringen resulteren in een directe afwijzing van de kredietaanvraag.

Wil je 25000 euro lenen en heb je nog geen BKR notering? Dan wordt jouw lening waarschijnlijk geaccepteerd. De lening wordt vervolgens wel BKR geregistreerd.

Kan ik de 25000 euro ook eerder aflossen?

Het kan voorkomen dat je tijdens de looptijd van de persoonlijke lening de ruimte hebt om eerder af te lossen. Helaas gaat dat bij de besproken geldverstrekkers gepaard met een boeterente waarvan de hoogte per verstrekker verschilt.

De geldverstrekkers hebben namelijk het liefst dat jij je aan de vooraf afgesproken termijnen houdt. Wil je wel eerder aflossen dan betaal je daar dus een boeterente over.

Wie kan allemaal 25000 euro lenen?

Alhoewel het plaatsen van een aanvraag om 25000 euro te mogen lenen eenvoudig is gemaakt, betekent dit niet dat ook iedereen 25000 euro kan lenen. De voorwaarden verschillen sterk per aanbieder.

Over het algemeen worden alleen aanvragen van aanvragers geaccepteerd met een leeftijd van tussen de 18 en 65 jaar die momenteel niet werkloos of student met studiefinanciering zijn.

De invloed van looptijd op je rentekosten

Over het algemeen hanteren geldverstrekkers voor het lenen van 25000 euro een minimale looptijd van een jaar tot een maximum van 10 jaar. Omdat voor een geldverstrekker het risico op wanbetaling bij een lange looptijd veel hoger is dan bij een korte looptijd is het rentepercentage bij een lange looptijd aanzienlijk hoger.

 Op het eerste gezicht lijkt het verschil met enkele procenten mee te vallen. Doordat er echter sprake is van een langere looptijd in combinatie met een rente die enkele procenten hoger is, kunnen de kosten vele duizenden euro’s schelen.

In het geval van een lening van € 25000 is het verschil tussen de minimale looptijd (24 maanden) en de maximale looptijd (10 jaar) bijna € 10000. Het is daarom verstandiger om te kiezen voor een korte looptijd versus een langere looptijd.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐
 • Rente v.a.: 4,6%
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐
 • Rente v.a.: 3,9%
goedkoopst
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐
 • Rente v.a.: 4,4%
René Andreasi-Bassi

René Andreasi-Bassi

Dit artikel is getoetst op feiten door René Andreasi-Bassi. Met ruim 15 jaar ervaring in budgetbeheer onderzoekt René voor Bankr.nl de eigenschappen en voor- en nadelen van financiële producten en services.

Laatste update:

Scroll to Top