Bankzaken | Veilig bankzaken regelen (2024)

Het is steeds moeilijker om een kantoor van een bank te vinden dat nog open is. In hoog tempo verdwijnen de kantoren en pinautomaten uit ons straatbeeld; banken verwachten dat klanten alle bankzaken online regelen en daar ook terecht kunnen met hun vragen. 

Online Bankzaken Regelen doe je hier:

Dat bankzaken ook steeds beter thuis te regelen zijn blijkt wel uit de opkomst van innovatieve nieuwe banken die zich uitsluitend op online dienstverlening richten. In dit artikel leer je alles over de opties en manieren hoe je jouw bankzaken het beste veilig kunt regelen. 

Ook staat er in dit artikel een overzicht van de andere artikelen van ons over bankzaken, zodat je alle informatie die je zoekt over bankzaken regelen kunt vinden!

Hoe kan ik mijn Bankzaken Regelen?

Je bankzaken regelen gebeurt tegenwoordig zo goed als volledig online. Vaak kun je mobiel bankieren via de website van een bank of gebruik maken van een mobiel bankieren app.

Ook jij kunt hiervan gebruik maken en zo profiteren van de online mogelijkheden om al je bankzaken eenvoudig te regelen. Ook hoef je geen afschriften op papier meer te ontvangen, omdat alles online te vinden is.

Zo regel je bijvoorbeeld je dagelijkse pin-limiet, kun je een pinpas blokkeren of een nieuwe pas aanvragen zonder daarvoor contact met de bank op te hoeven nemen. Op deze manier heb je altijd zelf de controle over je bankzaken en kun je overal er aan werken. 

Regel je bankzaken online en maak een account aan bij Bunq!

Overzicht artikelen over Bankzaken

Er staan op deze website nog veel meer artikelen over het regelen van je bankzaken. Zo hebben we een aantal specifieke artikelen waar je bijvoorbeeld de spaarrente van verschillende banken kunt vergelijken en schreven we van veel online banken uitgebreide reviews.

Liever meteen beginnen met je bankzaken regelen bij een online bank? Maak dan een account aan bij Bunq!

Online je Bankzaken Regelen

min. rentemax. renteKosten per maand
Bunq0,09%0,09%€2,99 - €17,99
Raisin0,35%1,50%€0,-
Openbank1,50%2,5% (eerste 6 maanden)€7,99

#1: Regel je bankzaken bij Bunq

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

De online bank Bunq probeert een revolutie te ontketenen op het gebied van bankzaken regelen. Dit doen ze door gebruikers veel meer opties en mogelijkheden te bieden om al hun bankzaken naar wens aan te passen.

Je kunt bij Bunq een bankrekening openen en de bank is ook geschikt voor sparen of het aanvragen van een Travel card. Een travel card biedt je het gemak van een creditcard zonder het risico omdat het geld direct van je betaalrekening afgeschreven wordt.

Bunq wordt gereguleerd door de AFM en DNB, en bezit dus alle benodigde licenties om haar diensten aan te bieden.

Bunq is niet alleen innovatief, maar zet zich ook sterk in voor haar omgeving. Door bij Bunq te bankieren draag je zo ook een steentje bij aan milieu en klimaat. Is dat nog eens mooi meegenomen! 

#2: Regel je bankzaken bij Openbank

Onze beoordeling:

4.6/5

Voordelen:

Openbank is een onderdeel van de grote Spaanse bank Santander en richt zich net als Bunq volledig op online mogelijkheden. Zo biedt Openbank je een R42 Mastercard om nog gemakkelijker online te winkelen. 

Daarnaast bieden ze voor spaarders de eerste 6 maanden 2,5% rente, dat terwijl de gewone banken negatieve rentes rekenen. Je krijgt bij Openbank een Spaanse IBAN-rekening, maar kunt die gewoon in Nederland gebruiken. 

Hoe kan ik veilig Bankzaken Regelen?

Als je online je bankzaken gaat regelen wil je natuurlijk wel dat de veiligheid gewaarborgd is bij alles wat je doet. Zolang je op een eigen, gesloten netwerk zit kan er weinig misgaan.

Let bij online bankieren goed op dat er boven in je browser een slotje voor de URL van de bank staat. Zo weet je zeker dat je gegevens beveiligd verstuurd worden en het voor criminelen veel moeilijker is om achter jouw gegevens te komen. 

Misschien heb je er zelfs wel eens mee te maken gehad; cybercriminaliteit. Al jaren worden er nep-mailtjes verstuurd die er precies hetzelfde uit zien als de mail van de bank zelf. 

Alleen wordt je niet naar de bank doorgestuurd maar naar een andere website. Hier proberen ze onbeveiligd, er staat dus geen slotje links bovenin, je gegevens te stelen om daar vervolgens zelf mee in te loggen. 

Bij de meeste banken kun je ook nog gewoon je bankzaken regelen op een kantoor of via een telefonisch gesprek met een medewerker. Dit blijft natuurlijk ook een zeer veilige manier van je bankzaken regelen, maar het kost wel meer tijd en is onhandiger. Let op dat banken nooit zelf opbellen, maar jij altijd hen belt!

Hoe krijg ik Toegang Tot Mijn Bankzaken?

Om je bankzaken zelf te regelen heb je vaak een extra apparaat nodig, dit kastje heb je nodig om in te kunnen loggen of geld over te maken. Bij ABN Amro noemen ze het een e-dentifier en Rabobank noemt het een Raboreader.

Er zijn echter een aantal banken die alles volledig online regelen, zo kun je bij Bunq gewoon met je smartphone alles regelen. Ook hier krijg je te maken met een goede beveiliging zodat je zonder problemen je bankzaken online kunt regelen. 

Als je altijd op de ouderwetse manier je bankzaken geregeld hebt op een kantoor van de bank of via telefoon kun je ook overstappen naar internetbankieren of mobiel bankieren. 

Dit vraag je eenvoudig aan bij je bank. Zij sturen zowel het benodigde apparaatje als informatie op. Vervolgens kun je meteen aan de slag met je account en online je eerste bankzaken regelen. 

Kun je gebruik maken van een Adviseur Dagelijkse Bankzaken?

Een adviseur dagelijkse bankzaken is iemand in dienst van de bank die je kan helpen met het regelen van jouw financiën. Je kunt een adviseur dagelijkse bankzaken telefonisch spreken of een afspraak maken op een kantoor van de bank. 

Je kunt een adviseur dagelijkse bankzaken het beste zien als de eerste contactpersoon bij de bank; de klantenservice. Als je daarna nog steeds hulp nodig hebt kan deze adviseur je doorverbinden met een expert om je problemen helemaal op te lossen. 

Een adviseur dagelijkse bankzaken zal je voornamelijk helpen met je betaal- en spaarrekening, vragen rondom creditcards of bij het aanvragen van krediet. De adviseur kijkt naar jouw financiële situatie en probeert op basis daarvan in te schatten wat je het best kan aanvragen. 

Waar kun je het gemakkelijkst je Bankzaken Regelen?

Online banken als Bunq en Openbank hebben hun gehele infrastructuur online ingericht zodat je daar al je bankzaken kan regelen zonder hulp nodig te hebben. Dit is vooral geschikt voor mensen die goed met internet- of mobiel bankieren om kunnen gaan. 

Je kunt hier tijdens het online bankieren meer functies gebruiken dan bij veel andere banken. Zo kun je de rekening geheel afstemmen op je eigen voorkeuren, zoals het automatiseren van bepaalde transacties of sparen bij elke uitgave die je doet.

Ook zijn Bunq en Openbank flexibel in de producten die ze aanbieden. Vooral op het gebied van creditcards geven ze je de mogelijkheid om een kaart aan te vragen zonder dat deze gelijk op krediet werkt; zo heb je wel het voordeel van overal kunnen betalen maar bouw je geen schulden op.

Machtiging Bankzaken: Hoe kun je iemand machtigen voor Bankzaken?

Een machtiging regel je bij de bank waar jij je bankrekening hebt. Door iemand te machtigen voor je bankzaken geef je diegene toegang tot alle functies zoals geld overboeken of het bijhouden van de bij- en afschrijvingen op je rekening. 

Je doet dit over het algemeen alleen als je zelf echt niet met geld of bankzaken om kan gaan of om een andere reden, al dan niet tijdelijk, zelf dit niet kan regelen. Wat de gemachtigde allemaal precies met je bankrekening mag doen kun je nog wel zelf bepalen. 

Een machtiging voor bankzaken regel je het handigst online, daar kun je eenvoudig een aanvraag voor machtiging voor bankzaken opsturen. Vervolgens krijg je reactie van de bank of zij dit goedkeuren, als dat zo is kan de gemachtigde na enkele dagen je bankzaken gaan regelen.

Tip: Begin bij een online bank zodat je alles zelf kunt regelen op het internet. Hier kun je een bankrekening nog meer aanpassen aan je eigen voorkeur of kiezen voor een machtiging bankzaken naar jouw keuze! 

Welke Dagelijkse Bankzaken moet je regelen?

Je hoeft met je bankrekening verder niks meer te doen. Zolang er geld op je rekening staat en er geen gekke dingen afgeschreven worden zal alles gewoon doorlopen. 

Wel kun je met een smartphone-app eenvoudig in de gaten houden hoe jouw financiële situatie zich ontwikkelt. Dan kun je ook snel ingrijpen als er extra geld op je rekening moet. 

Ook kun je bijvoorbeeld online je bankpas blokkeren als je deze kwijtraakt. Zo kan de vinder of degene die je bankpas gestolen heeft geen geld meer opnemen van jouw bankrekening, en dit is één van de redenen dat het altijd handig is om de smartphone-app of inlogcodes voor online bankieren te hebben. 

Bankzaken: Veelgestelde vragen

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur op het gebied van bankzaken regelen, maar voor nieuwe klanten is het aan te raden om een bank te kiezen die veel online doet. Hier krijg je vaak extra opties en kun je alles snel online regelen als je iets aan wilt passen. 

Een machtiging voor bankzaken regel je eenvoudig online. Hier kun je de aanvraag indienen en vervolgens krijg je in een paar dagen reactie van de bank of deze machtiging voor bankzaken goed is gekeurd of niet. Het is handiger als degene die je machtigt ook al klant is bij de bank waar jij klant bent. 

In principe moet je goed opletten dat je online op de juiste website inlogt. Dit kun je herkennen door het slotje in je browser die vlak voor de URL te vinden is, zolang dat slotje er staat zijn je gegevens beveiligd. 

Een online bank als Bunq of Openbank is het meest geschikt voor iedereen die een nieuwe bankrekening wil openen en daarbij veel online wil regelen, daarnaast geven deze banken je ook meer opties om zelf in te stellen op je rekening. 

Voor een bankrekening bij de online bank Bunq kun je eenvoudig de app downloaden en daar je account aanmaken. Binnen 5 minuten ben je klaar met het opzetten van je account!

Bankzaken: Conclusie

Bankzaken regelen gebeurt eigenlijk bij alle banken tegenwoordig voornamelijk online. Er zijn ook banken zoals Bunq en Openbank die alles online aanbieden en dus geen kantoor of pinautomaat hebben om je te helpen, maar je dit zelf via de website of app laten doen.

Een bankrekening openen kost online maar enkele minuten en daarna heb je alle tijd om de rekening zo in te richten zoals jij wilt. Ook kun je extra producten als een creditcard eenvoudig aanvragen zodat je met jouw bankrekening overal handig kan betalen. 

Ook je Bankzaken Online Regelen?
Kijk dan eens naar Bunq en bepaal welk pakket het meest geschikt is voor jou!
TIP
Scroll naar boven