Floryn

Dit is een review over Floryn.nl, een moderne verstrekker van doorlopend zakelijk krediet voor bedrijven met een omzet van €100.000 of meer per jaar.

Floryn zakelijk krediet

Beoordeling aanvraag in: 5 werkdagen / 24 uur

veilig op de Floryn website

   

In deze review bespreken we:

Tip: Vergelijk Floryn met 5 andere kredietverstrekkers waarbij je een zakelijk lening kunt aanvragen. Let goed op de hoogte van de rente en bijhorende voorwaarden.

Wat en wie is Floryn?

Floryn is een zakelijk kredietverstrekker die in 2016 is opgericht door Sven van der Biezen (CEO), Marijn van Aerle (CTO) en Gion van den Bogaert (CFRO). Floryn is géén bank, maar een échte FinTech onderneming met investeerders zoals Peak Capital en Kalo Bagijn. Ze gebruiken slimme technologie om krediet te verstrekken.

In 2018 stond Floryn in de halve finale voor een Young Business Award. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 50 medewerkers en is in Den Bosch gevestigd. In 2018 versterkte Floryn meer dan 100 miljoen euro aan zakelijke kredieten. Halverwege 2019 hebben ze hun bedrijfsnaam veranderd van InvoiceFinance in Floryn.

Floryn B.V.
Sint Janssingel 92
5211 DA Den Bosch
Tel: 073 851 15 45
E: [email protected]
KvK nr. 65970276

Wat zijn de ervaringen van klanten?

Op hun eigen website heeft Floryn ruim 80 Google reviews verzameld waar het gemiddeld een 4,5 uit 5 sterren scoort. Op basis hiervan wordt het bedrijf als bovengemiddeld positief ervaren.

De meeste klanten delen positieve reacties. Het volgende horen we het vaker terugkomen:

Minder positieve reacties die we lezen:

Floryn verstrekt zakelijk krediet niet aan Jan en alleman. Om in aanmerking te komen moet je voldoen aan de voorwaarden. Voldoe je hier niet aan dan wordt je afgewezen. De ervaring van afwijzing zorgt soms negatieve reviews op omdat men hun ontevredenheid wil uiten. Hieronder lichten we 4 Floryn reviews uit:

Positieve ervaringen uitgelicht

Fijn bedrijf waar je snel iemand aan de lijn krijgt als je vragen hebt. Tevens snelle en flexibele financieringen voor het MKB. De procedures zijn helder en begrijpelijk en kan ze van harte aanbevelen.

Floryn heeft ons erg snel geholpen om onze doelen te kunnen realiseren. Met hun eenvoudige proces en hun transparante voorwaarden, kunnen wij met recht zeggen dat dit een zeer deskundig bedrijf is!

Negatieve ervaringen uitgelicht

Beloftes genoeg, echter wil men natuurlijk alleen risicoloos krediet verstrekken. En dat tegen woekerrente, geen aanrader! Ga gewoon naar je huisbankier, vertrouwd en nette voorwaarden als je krediet nodig hebt.

Wel goed geregeld enzo, maar let wel op de kosten. Het is veel duurder dan een lening bij een bank.

Hoe werkt de zakelijke financiering van Floryn?

Ondernemers uit het MKB kunnen op www.floryn.com terecht voor het verkrijgen van een zakelijk krediet. Hierbij kan gekozen worden van een krediet tussen de €10.000 en €2.000.000 dat je binnen 6 maanden terugbetaalt.

Middels de Floryn Quickscan kun je snel ontdekken tot welk bedrag een zakelijk krediet aangevraagd kan worden. De aanvraag neemt volgens Floryn enkele minuten in beslag en wordt binnen 24 uur beoordeeld.

De voorwaarden voor een krediet tot €150.0000 vind je hieronder.

Voorwaarden

Floryn kan met 81% zekerheid aangeven of je in aanmerking komt voor een zakelijk krediet. Na akkoord kan het bedrag flexibel (in delen) worden opgenomen vanuit het Floryn platform. De kredietruimte kan later worden uitgebreid naarmate de omzet van de aanvrager stijgt.

Wil je meer dan €150.000 krediet aanvragen dan worden jaarcijfers gevraagd, eveneens als de kolommenbalans en een actuele debiteuren- crediteurenlijst.

Hoeveel kun je maximaal lenen bij Floryn?

Hoeveel je kunt lenen bij Floryn is in lijn met jouw maandelijkse inkomsten. Doorgaans kun je tot maximaal 1,5 keer je maandelijkse omzet lenen. Let wel, het is aan te raden een positieve cashflow te hebben alvorens je zakelijk krediet aanvraagt. Een rekenvoorbeeld hieronder.

Wat zijn de kosten (rente)?

De kosten die je aan Floryn betaalt bestaan uit jaarlijkse rentekosten over het krediet dat je opgenomen hebt plus een percentage voor het opnemen van krediet. De jaarlijkse rente is afhankelijk van je risicoprofiel.

Jouw werkelijke (rente)kosten zullen afhangen van de eigenschappen van jouw onderneming zoals vermogen, cashflow, leeftijd en liquiditeit. 

Kort gezegd geldt: hoe lager het risico is dat Floryn loopt, hoe lager de rentes. Hoe hoog jouw rente(kosten) zijn, ontdek je door kosteloos een offerte aan te vragen.

Hoe werkt factoring bij Floryn?

Floryn biedt het MKB en ZZP’ers ook factoring aan; een vorm van ‘geld vooruitschieten’.

Middels factoring kunnen ondernemers het factuurbedrag dat bij een derde partij openstaat direct van Floryn ontvangen. Floryn is vervolgens verantwoordelijk voor het verkrijgen van het factuurbedrag bij de derde partij.

Het team van Floryn pakt factoring anders aan dan traditionele bedrijven waarbij het debiteurenbeheer veelal volledig uit handen wordt gegeven. Per opname rekent Floryn namelijk een variabel tarief waardoor niet over iedere factoring een hoog tarief wordt gerekend.

Floryn offerte?

Wil je kijken of je in aanmerking komt, vraag dan een vrijblijvende offerte aan op de website van Floryn.
gratis
Scroll naar boven