Nieuwe pinpas aanvragen | Alle info!

Contant geld wordt tegenwoordig nog maar weinig gebruikt, want of je nu in een supermarkt, restaurant of club staat; betalen gaat het makkelijkst met een pinpas. In dit artikel lees je alles over hoe een pinpas werkt en hoe een eigen nieuwe pinpas aanvragen mogelijk is.

De beste Betaalpas of Pinpas Aanvragen

Ouderwetse banken als ABN Amro en Rabobank worden de laatste jaren snel ingehaald door online banken. Deze banken kunnen zich vooral op technisch gebied veel sneller ontwikkelen dan de traditionele banken met klanten die vaak minder zitten te wachten op online-mogelijkheden.

Lees snel verder om meer te weten te komen over het gebruik en de voordelen van een pinpas bij online aanbieders. Ook helpen we je meteen te beginnen, klik hiervoor op een link en je kunt direct een pinpas aanvragen bij een online bank!

Wat is een Pinpas?

Met een pinpas, die we ook weleens betaalpas of betaalkaart noemen, kun je direct afrekenen vanaf je bankrekening. Er wordt dan automatisch geld afgeschreven van je rekening. 

Bij de pinpas heb je een pincode zodat alleen jij de kaart kan gebruiken,  daarnaast heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om met je pinpas contactloos te betalen. 

Als je een betaalrekening opent krijg je daar doorgaans een pinpas bij. Een nieuwe pinpas aanvragen is dus niet nodig wanneer je een rekening opent, wel moet je de pinpas activeren en kun je een nieuwe pinpas aanvragen als je de oude kaart kwijt bent of hij niet meer werkt.

Er zijn wel verschillen tussen betaalpassen van verschillende banken, bijvoorbeeld in de extra instellingen die je kunt gebruiken. Zo bepaal je bijvoorbeeld een maximale daglimiet aan geld dat er uitgegeven kan worden, of maximaal opgenomen kan worden. Dit komt de veiligheid ten goede.

Vraag zelf een betaalrekening aan bij de online bank Bunq en ontvang snel je eigen pinpas

Pinpas Vergelijken

min. rentemax. renteKosten per maand
Bunq0,09%0,09%€2,99 - €17,99
Raisin0,35%1,50%€0,-
Openbank1,50%2,5% (eerste 6 maanden)€7,99

#1: Pinpas Aanvragen bij Bunq

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

De online bank Bunq noemt zichzelf ‘bank of the free’ vanwege de vrijheid die ze bieden aan hun klanten. Bij Bunq regel je alles online, en ook je pinpas aanvragen gaat hier eenvoudig via het internet.

Bunq is een bank met een vergunning van de Europese Centrale Bank waardoor je als klant beschermd bent. Verder is de bank druk bezig met duurzaamheid en worden er bomen geplant als je je betaalpas gebruikt.

Zo haal je er niet alleen zelf voordeel uit, maar kun je ook bijdragen aan het milieu. Dat is mooi meegenomen toch? 

#2: Pinpas aanvragen bij Openbank

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Openbank biedt handige betaalrekeningen met de R42 Mastercard, dit is een pinpas die je als creditcard kunt gebruiken. De bank valt onder het grote Spaanse Santander. 

Je kunt bij Openbank eenvoudig aan de slag met je pinpas aanvragen en er zijn ook nog veel andere producten waar je gebruik van kunt maken. Zo heb je hier ook spaarrekeningen en mogelijkheden om te beleggen. 

Hoe kun je een Pinpas of Betaalpas Activeren?

Na het openen van een bankrekening en het pinpas aanvragen is er nog wel een extra stap die je moet doorlopen. Zo krijg je de pinpas samen met een brief hoe de pinpas activeren werkt, pas na je activatie kun je betalen met je pinpas. 

Er zijn verschillende manieren waarop de betaalpas activeren werkt. Tegenwoordig kun je dit vaak volledig online regelen door daar aan te geven dat je de kaart gaat gebruiken. Het kan ook zijn dat je de kaart eerst bij een pinautomaat moet gebruiken. 

Vanaf het moment van activeren kun je de pinpas gaan gebruiken in winkels en bij een pinautomaat. 

Ook bij een online bank als Bunq moet je de pinpas activeren. Dit gaat eenvoudig via de app van Bunq waar je in het overzicht van je passen een pas kan activeren. 

Mocht je de betaalpas kwijtraken, of wordt deze gestolen? Dan kun je hier ook de kaart weer blokkeren!

Betaalpas vs Creditcard

Het kan zijn dat je nog twijfelt over welke kaart het meest geschikt is voor jou. Zo kun je in plaats van een betaalpas ook kiezen voor een creditcard. Let wel op bij deze keuze, want een creditcard werkt over het algemeen heel anders dan een pinpas. 

Bij een pinpas of betaalpas ben je namelijk rechtstreeks aan het betalen van de bankrekening die aan de pas gekoppeld is. Een creditcard werkt, zoals de naam al doet vermoeden, op basis van krediet.

Dat houdt in dat je bij een creditcard van alles kunt afrekenen en dit niet meteen van je rekening afgeschreven wordt, dit gebeurt namelijk maandelijks.

Let dus op met je uitgaven zodat je niet opeens tegen hoge kosten aanloopt.

Er zijn tegenwoordig ook creditcards die net even anders werken; zo heeft Bunq een travel card in het leven geroepen die eigenlijk tussen een betaalpas en creditcard in zit. Het is namelijk een Mastercard, wat betekent dat je overal ter de wereld eenvoudig kunt betalen met de kaart. 

Het verschil is dat de travel card in tegenstelling tot een normale creditcard niet wacht met geld van je rekening afschrijven, maar dat meteen doet. Eigenlijk gebruik je dus gewoon een betaalpas, maar heb je het voordeel van overal betalen vanwege het feit dat het een MasterCard is. 

Of een betaalpas of creditcard het beste is voor jou hangt af van de wensen die je hebt met de kaart. Zeker als je vaak naar het buitenland gaat is het aan te raden om te kijken of de mogelijkheden van de travel card van Bunq je extra voordeel en gemak geven. 

Kun je een Nieuwe Pinpas Aanvragen?

Een pinpas heeft altijd een datum wanneer de kaart verloopt. Zo moet je tegenwoordig uiterlijk elke vijf jaar een nieuwe betaalpas aanvragen omdat deze anders niet meer geldig is. Als de datum van de pinpas verstrijkt zal de bank uit zichzelf alvast een nieuwe pinpas aanvragen en naar je opsturen. 

Ook als je een pinpas kwijt bent geraakt kun je een nieuwe pinpas aanvragen bij de bank, het kan wel even duren voordat je bank jouw pinpas op heeft gestuurd. Als je in de tussentijd in problemen komt, kun je bijvoorbeeld proberen met je telefoon of cash geld te betalen.

Over het algemeen kun je een nieuwe pinpas aanvragen op de website van de bank waarbij deze pinpas hoort. Vervolgens moet je, afhankelijk van de bank waarbij je zit, enkele dagen wachten voordat de aanvraag voltooid is en de pinpas opgestuurd wordt naar je huis. 

Denk eraan dat je bij een nieuwe pinpas aanvragen ook een nieuw kaartnummer krijgt, het kan zijn dat je bij internetbankieren dit even aan moet passen zodat je met je nieuwe pas ook mobiel kan blijven bankieren

Hoe kun je een Pinpas Blokkeren?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je een pinpas kwijtraakt of dat je pinpas gestolen wordt. Het is dan verstandig om zo snel mogelijk over te gaan tot pinpas blokkeren. bij de meeste banken doe je dit eenvoudig online op de website of via de mobiele app. 

Je kunt vervolgens een nieuwe pinpas aanvragen of, als je de pinpas weer terug vindt, deze opnieuw activeren. Als je op tijd bent met de pinpas blokkeren is er vaak weinig aan de hand. Criminelen hebben je pincode nodig en zijn ook gebonden aan de ingestelde daglimiet, mochten ze de pincode kraken. 

Ook werken de meeste banken mee als je aangeeft dat de pinpas verdwenen of gestolen is. Over het algemeen krijgt je met terugwerkende kracht het geld terug zolang je melding maakt bij de bank en je pinpas direct blokkeert. 

Wat is een Prepaid Betaalkaart?

In principe trekt een pinpas meteen geld van je rekening af wanneer je ermee betaalt. Als je niet genoeg geld op je rekening hebt staan en ook niet rood mag staan van de bank, dan kun je de pinpas niet gebruiken. 

Een prepaid betaalkaart werkt dan weer anders. Je kunt dit soort kaarten vaak bij online aanbieders vinden onder de naam prepaid betaalkaart of prepaid creditcard. Over het algemeen is het een VISA of Mastercard prepaid betaalkaart waarmee je overal in de wereld kunt betalen. 

Een groot verschil tussen de mogelijkheden is dat je bij een prepaid creditcard vaak alleen een rekening hebt waar je eenmalig geld op zet, terwijl je bij een standaard bankrekening vaak ook andere bankzaken regelt als je salaris en vaste lasten. 

Tip: Wil jij ook een pinpas aanvragen en daarbij een flink aantal extra online mogelijkheden krijgen? Vraag dan snel en eenvoudig jouw pinpas aan bij Bunq! 

Veiligheid Pinpas en Creditcard

Er zijn een aantal tips om zo veilig mogelijk om te gaan met je pinpas. Zo moet je natuurlijk verstandig omgaan met je pincode, en zorgen dat niemand die je niet vertrouwt jouw pincode heeft. 

Omdat je tegenwoordig zonder pincode kleine bedragen kan pinnen is de pinpas minder veilig geworden. Als iemand je pinpas in handen krijgt kan deze hiermee contactloos betalen. 

Ook hier zit een beveiliging op, je moet namelijk eens in de zoveel keren contactloos betalen je pincode invoeren. Dit betekent dat criminelen niet eindeloos jouw pinpas contactloos kunnen gebruiken en je dus nooit enorm veel geld kwijt raakt.

Een pinpas is qua beveiliging te vergelijken met een creditcard. Het verschil is dat je bij een creditcard beter verzekerd bent tegen diefstal of foutieve aankopen. 

Pinpas: Veelgestelde vragen

Een nieuwe pinpas aanvragen kun je vaak online doen bij de bank waarbij je een bankrekening hebt. Als je ergens anders een nieuwe pas wilt aanvragen moet je hier een betaalrekening openen en krijg je daar automatisch een pinpas bij. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij Bunq

Tegenwoordig kun je in alle winkels kiezen of je de bankkaart nog in het pinautomaat wil steken of gebruik wilt maken van contactloze betaling. Bij contactloze betaling houd je de kaart aan de zijkant of bovenop het pinautomaat en wordt bij lage bedragen meteen de transactie voltooid, afhankelijk van je eigen instellingen moet je bij hogere bedragen wel je pincode invoeren. 

Met een prepaid betaalkaart wordt over het algemeen een prepaid creditcard bedoelt. Hier krijg je een aparte rekening bij waar je geld op kan zetten, vervolgens kun je met deze betaalkaart precies dat bedrag opmaken. 

Een pinpas activeren kan op meerdere manieren. Inmiddels hebben bijna alle banken het mogelijk gemaakt om online op de website of via de smartphone app de pinpas te activeren. Het enige wat je dan hoeft te doen is de pinpas te selecteren en aan te geven dat je deze wilt activeren. 

Het kan zijn dat je een pinpas kwijt raakt of dat je pinpas gesloten is. Het is dan verstandig om zo snel mogelijk aan te geven bij de bank dat je de pinpas blokkeren wilt. 

Pinpas: Conclusie

Je nieuwe pinpas aanvragen is nog nooit zo makkelijk geweest, het enige wat je hoeft te doen is naar de website of mobiele app van jouw bank en daar vind je de mogelijkheid voor een nieuwe pinpas aanvragen. Vervolgens zal het enkele dagen tot weken duren voordat je de pinpas ontvangt. 

Er zijn allerlei mogelijkheden voor een pinpas, zo kun je kiezen voor een prepaid betaalkaart of voor een gewone betaalpas. Daarnaast zijn er een aantal online banken zoals Bunq die gebruikers steeds meer mogelijkheden bieden om hun rekening nog beter aan te passen aan de eigen wensen. 

Begin zelf met een nieuwe bankrekening en vraag vandaag nog je pinpas aan, zodat je er zo snel mogelijk je eerste kopje koffie mee af kan rekenen! 

Wil jij vandaag nog een Pinpas Aanvragen?
Begin dan eenvoudig, snel en veilig bij de Nederlandse online bank Bunq!
TIP
Scroll naar boven