VIABUY

Overweeg je een VIABUY prepaid MasterCard? Zoek niet verder! In deze VIABUY review bespreken we de eigenschappen, de voor- en nadelen, én delen we onze ervaringen met VIABUY.

Verstuurd binnen: 3 werkdagen / 24 uur

veilig op de VIABUY website

   

Allereerst is het goed om te weten dat de creditcard van VIABUY geen échte creditcard is. Je kunt er namelijk niet rood mee staan. Het gaat hier om de de VIABUY debitcard, een kaart die je kunt opladen met saldo.

Tip: vergelijk de nieuwe VIABUY prepaid MasterCard ook met 4 andere aanbieders van prepaid creditcards.

Wat is VIABUY?

VIABUY is onderdeel van het bedrijf Crosscard S.A. (zie privacyverklaring) dat gevestigd is in Luxemburg. Crosscard heeft een licentie van de SSFF (autoriteit financiële marken in Luxemburg) om elektronisch geld uit te geven.

Ze hebben daarnaast een licentie gekocht van Mastercard International Incorporated om het merk Mastercard te gebruiken in o.a. Nederland.

Met een Mastercard prepaidkaart van VIABUY kun je vrijwel overal ter wereld afrekenen, zowel online als offline.

VIABUY (Crosscard S.A.)
48, rue de Bragance
1255, Luxembourg
CSSF reg.nr: B215831
E-mail via contactformulier

VIABUY ervaringen

VIABUY reviews op ervaringen-sites zijn overwegend positief met maar weinig klachten over VIABUY. Zie hier de waarderingen:

eKomi8,0
Google Play Store7,4
TrustPilot3,9/5 sterren

MasterCard

VIABUY heeft een samenwerking met MasterCard waarbij zij prepaidkaarten van dit bedrijf kunnen uitgeven. 

Doordat de kaarten van MasterCard wereldwijd zowel online als in winkels worden geaccepteerd, kun je hiermee vrijwel overal betalen.

De MasterCard van VIABUY heeft een saldo, dus je gebruikt hierbij géén krediet. Je hebt dus altijd zelf controle over hoeveel geld er op de kaart staat en welk bedrag er maximaal kan worden uitgegeven.

Kun je VIABUY met iDeal opwaarderen?

Om de kaart van VIABUY te activeren dien je in te loggen via de website. In het inlogportaal kun je via de instellingen de kaart activeren.

Er zijn dan enkele persoonlijke gegevens nodig om de activatie te verifiëren.

Vanuit het portaal stort je ook direct geld op de kaart om het saldo op te waarderen. Dit kan eventueel met iDeal.

VIABUY heeft een samenwerking met PPRO Financial Ltd om de koppeling met iDeal te maken.

Opzeggen

Voordat je de kaart van Viabuy opzegt, is het belangrijk dat jij eerst het saldo dat op de kaart staat uitgeeft of laat terugstorten. Je kunt het geld niet terugkrijgen nadat de kaart is opgezegd.

Vervolgens log je in via de website van VIABUY en kun jij via de instellingen een opzegging indienen. Dit is de enige manier om de kaart te kunnen opzeggen.

Voor-en nadelen

Veelgestelde vragen

De volgende kosten zijn verbonden aan het aanvragen en houden van de kaart:

  • Eenmalige activatie-kosten: €69,90
  • Jaarlijkse kosten: €19,90.

Wil je een tweede VIABUY debitcard aanschaffen, dan betaal je jaarlijkst een extra €14,90. Hierbij gelden géén extra activatie-kosten.

Andere kosten:

  • Euro-betalingen: GRATIS
  • Andere valuta: 2,75 % van het bedrag
  • Contant pinnen: €5 extra kosten
  • Opladen vanaf bankrekening: GRATIS
  • Opladen met iDeal: 1,75 % van bedrag

Op basis van ervaringen van huidige gebruikers is de VIABUY betrouwbaar. Omdat bij een prepaidkaart weinig misbruik voorkomt, wordt de VIABUY creditcard ook als veilig gezien.

Allereerst laadt je de kaart op met geld vanaf je eigen rekening. Hierdoor heb je saldo op de kaart om online of in een fysieke winkel aankopen te doen.

Het zal dus ook niet mogelijk zijn om aankopen te doen met de kaart die duurder zijn dan het saldo dat op de kaart staat.

Bij de VIABUY MasterCard ben je altijd verzekerd van de veiligheid van de kaart. Het maakt namelijk gebruik van de MasterCard-technologie die ook op de creditcards van het bedrijf beschikbaar zijn.

Via de prepaidkaart hoef je geen krediet aan te vragen, daarom kun je de kaart ook zonder check bij het BKR aanvragen.

Je kunt de VIABUY kaart onder andere opwaarderen door een SEPA-betaling uit te voeren. Via jouw bankrekening kan er geld op de kaart worden gezet. Dit kan een werkdag duren omdat de betaling tussen jouw bank en de bank waar VIABUY is geregistreerd geverifieerd moet worden.

Als jij liever sneller geld op de kaart wilt laten zetten dan kun je ook iDeal gebruiken. Het saldo wordt dan direct verhoogd met het bedrag dat jij op de kaart hebt gestort.

Je kunt de VIABUY kaart gebruiken op plekken waar je ook een normale MasterCard kunt gebruiken. Denk hierbij aan online winkels waar je een aankoop met een MasterCard kunt doen.

Daarnaast is de prepaidkaart ook in een groot aantal fysieke winkelsen horeca te gebruiken.

Je dient er wel altijd op te letten dat deze kaart niet als borg gebruikt kan worden. Het is dus niet mogelijk om de kaart bijvoorbeeld bij een autoverhuurbedrijf te gebruiken. Daar dien je een reguliere creditcard voor te gebruiken.

Conclusie

De VIABUY prepaid MasterCard is een coole debitcard die alle gemakken van MasterCard in zich heeft. Betalingen gaan vlot en de kaart wordt bijna overal ter wereld geaccepteerd.

De app is eenvoudig en overzichtelijk. Opwaarderen via iDeal is heel prettig. Hiermee onderscheidt VIABUY zich, aangezien er concurrenten dit (nog) niet aanbieden.

De prijs is wat hoger dan zijn concurrenten, mede door de stoere gouden kaart die je erbij krijgt. Ook contant geld pinnen kost geld. Wanneer je alleen digitaal betaalt, is het een goede kaart.

VIABUY bekijken?

Ben je benieuwd wat VIABUY nog meer biedt? Bekijk dan de VIABUY website.
Zonder bkr
Scroll naar boven