Prepaid Creditcard: de beste opties

Een prepaid creditcard kopen? In dit artikel kun je de top 4 beste prepaid creditcards vergelijken die je in Nederland kunt aanvragen. Een gratis prepaid creditcard aanvragen? Dat is ook mogelijk! Kies hieronder de goedkoopste prepaid creditcard uit onze selectie!

Top 4 Beste Prepaid Creditcards

Een prepaid creditcard kopen is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Je kunt vaak digitaal een prepaid creditcard aanvragen waardoor je niet eens het huis uit hoeft. Er zijn zelfs gratis prepaid creditcards!

In dit artikel krijg je antwoord op de vraag “Wat is een prepaid creditcard?”, lees je waar je de beste prepaid creditcards aanvragen kunt, welke soorten prepaid creditcards er zijn en hoe je een prepaid credit card kunt gebruiken.

Wat is een Prepaid Credit Card?

Prepaid kredietkaarten zijn creditcards die je vooraf kunt opladen. Het handige aan een prepaid creditcard aanvragen en wat het voor veel mensen aantrekkelijk maakt, is het feit dat je geen BKR-registratie hoeft te doen.

Je kunt een prepaid creditcard anoniem aanvragen of zelfs een prepaid creditcard kopen in de winkel. Je kunt deze vooraf opladen met geld via in de meeste gevallen een mobiele app. Bij een prepaid creditcard stort je dus van tevoren geld op je kaart.

Een gratis prepaid creditcard aanvragen? Probeer de kaart van N26!

Verschil Prepaid Creditcard met reguliere creditcard

Een prepaid creditcard is in wezen een debetkaart, omdat je deze oplaadt met geld voordat je het als betaalmiddel kunt gebruiken. Hierdoor is het niet nodig om tijdens het prepaid creditcard aanvragen een BKR-toetsing te doen.

Een “echte” creditcard is als het ware een lening die je aan het einde van elke maand afbetaalt. Een prepaid creditcard is dus een verantwoordere manier om je geldzaken op orde te hebben en toch een creditcard te gebruiken. Een prepaid creditcard kopen is dus voor iedereen mogelijk.

Prepaid Creditcard Vergelijken - Top 4 Beste Prepaid Creditcards

#1: Gratis Prepaid Creditcard Mastercard aanvragen bij N26

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

N26 is een nagenoeg gratis prepaid creditcard waarbij je een Duitse IBAN krijgt. Je krijgt er ook een gratis Maestro kaart bij zodat je kunt betalen in winkels die geen creditcard accepteren. De eerste 5x contant geld pinnen is gratis. Daarna €2 per keer. Omdat er geen terugkerende kosten zijn, is de N26 ideaal als tijdelijke gratis prepaid creditcard die je eenmalig aanschaft.

Het opladen van de kaart is geheel gratis en je met deze gratis prepaid creditcard Mastercard zonder extra kosten je saldo opladen. Daarnaast is pinnen binnen de EU met deze kaart geheel gratis.

#2: Beste Prepaid Creditcard kopen bij bunq

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Bunq biedt als enige een Nederlandse prepaid creditcard aan waarmee je ook reserveringen kunt doen bij autohuur, hotels en vliegtickets. Dit kan met de andere kaarten op deze pagina niet.

Deze kaart ligt dus een stuk dichter bij een standaard creditcard, zonder de bijkomende risico’s. Daartegenover heb je bij bunq wel extra kosten wanneer je kiest voor een prepaid creditcard aanvragen.

Zo kun je niet gratis je saldo opladen of cash pinnen. Wil je deze aanvragen? Kies dan op de site van bunq voor de zogenaamde ‘Travel Card’.

#3: Gratis Prepaid Creditcard aanvragen bij Veritas

Onze beoordeling:

4/5

Voordelen:

Veritas is een prepaid creditcard waarbij je kunt kiezen tussen een Britse of Franse IBAN. Veritas is onderdeel van het Britse Prepaid Financial Services Limited. De website is Nederlandstalig.

De klantenservice is nog Engelstalig. Veritas heeft interessante samenwerkingen met andere bedrijven waardoor je kortingen kunt aanvragen op o.a. benzine, VPN’s en virusscanners.

#4: Beste Prepaid Creditcard voor internationale betaling bij VIABUY

Onze beoordeling:

4/5

Voordelen:

De VIABUY Prepaid creditcard MasterCard heeft een eigen rekening met handige online bankieren opties. Je kunt de prepaid creditcard online aanmaken op de website van VIABUY.

Bij VIABUY kun je gemakkelijk geld overmaken naar de kaart met iDeal of een andere betaalmethode. Je kunt met de prepaid creditcard MasterCard vrijwel overal ter wereld terecht.

Waar kan ik een Prepaid Creditcard kopen?

Tegenwoordig is een prepaid creditcard kopen erg makkelijk. Hieronder zetten we kort uiteen hoe je dit het beste kunt doen en wat je mogelijkheden zijn.

Prepaid Creditcard online aanvragen

De makkelijkste manier is om een prepaid creditcard online aan te vragen. De kaart wordt dan op korte termijn naar je toegestuurd zonder dat je in principe je huis uit hoeft.

Virtuele prepaid creditcard aanvragen worden doorgaans binnen enkele dagen verwerkt en opgestuurd. Er is echter een nog snellere manier om een prepaid creditcard te kopen. 

Prepaid Creditcard kopen in winkel

Alhoewel het de keuze van de meeste mensen is, hoef je niet per se een virtuele prepaid creditcard aanvraag te doen. Je kunt namelijk ook een prepaid creditcard kopen in winkels. Vraag bijvoorbeeld bij de Primera eens naar een oplaadbare prepaid creditcard of visa.

In winkels zul je echter waarschijnlijk geen gratis prepaid visa kunnen kopen. Hiervoor kun je het beste een prepaid creditcard online aanvragen.

Soorten Prepaid Creditcards vergelijken

Naast de verschillende aanbieders van beste prepaid creditcards vergelijken, zijn er ook verschillende soorten prepaid creditcards. Hieronder zetten we ze kort uiteen.

Een fysieke prepaid creditcard houdt in dat je deze gemakkelijk mee op reis kan nemen. Veel van de beste prepaid creditcards kunnen internationaal gebruikt worden, ook buiten de EU. Dit is dus een erg veilige manier om geld tot je beschikking te hebben in het buitenland.

Een virtuele prepaid creditcard kun je kiezen als je de kaart enkel voor online aankopen doet. Zo heb je niet nóg een extra kaart in je portemonnee, maar kun je wel profiteren van de gemakken van een prepaid creditcard.

Met een prepaid creditcard voucher kun je de verschillende kaarten gemakkelijk opwaarderen. Technisch gezien is dit ook een prepaid kaart, waarmee je geld op je eigen prepaid creditcard kunt storten. Een prepaid creditcard voucher is dus een manier om geld op je creditcard te storten zonder IBAN.

Prepaid creditcard Mastercard vs Prepaid Creditcard Visa

Over het algemeen zijn de prepaid creditcard Mastercard en de prepaid creditcard Visa nagenoeg hetzelfde. Er zijn echter nog steeds een aantal (kleine) verschillen die het aantrekkelijker kunnen maken om te kiezen voor een van de twee. We zullen kort deze prepaid creditcards vergelijken.

Beide creditcards zijn internationaal erkend en kun je dus over het algemeen overal ter wereld gebruiken. Met een prepaid creditcard Mastercard spaar je echter automatisch voor Air Miles. Je profiteert daarnaast ook van kortingen via het Priceless Specials concept.

Bij Visa kun je niet automatisch sparen voor Air Miles, ze hebben echter wel soortgelijke aanbiedingen die je kunt vinden via Global Offers. Een prepaid creditcard Mastercard heeft dus het voordeel dat je naast de aanbiedingen ook automatisch Air Miles spaart. Voor de rest zijn de creditcards in principe identiek.

Beste Prepaid Creditcard online aanvragen

De makkelijkste manier om aan een creditcard te komen is door de prepaid creditcard online aan te vragen. Je bestelt de kaart dan vanuit het comfort van je huis en in de meeste gevallen wordt de kaart naar je thuis toegestuurd. We zullen kort uitleggen hoe je een prepaid creditcard online kunt aanvragen in dit stappenplan.

Zakelijke Prepaid Credit Card aanvragen

Een zakelijke prepaid creditcard aanvragen is zeker mogelijk bij de meeste kredietverstrekkers. Zo biedt bijvoorbeeld N26 ook een zakelijke prepaid creditcard: de N26 business card. Zo kun je zakelijk en privé-uitgaven makkelijk gescheiden houden.

Wanneer je geïnteresseerd bent in een zakelijke prepaid creditcard, kun je het beste op de website van de aanbieder kijken. Hier vindt je vaak een business optie waarmee je een zakelijke prepaid creditcard kunt aanvragen.

Al onze aanbevolen aanbieders zijn geschikt voor een zakelijke prepaid creditcard. Sterker nog, bunq en n26 hebben een speciale business versie voor zakelijk gebruik.

Tip: Niet alle winkels accepteren prepaid creditcards (zoals Albert Heijn). Wil je met 100% zekerheid overal in Nederland kunnen betalen, kies dan voor N26 waarbij je een gratis Maestro-kaart krijgt.

Prepaid creditcard gebruiken

Een prepaid kredietkaart kun je in veel verschillende plekken gebruiken. Zo kun je een prepaid creditcard in winkels gebruiken en ook wanneer je op reis gaat, is de creditcard erg handig.

Belangrijk is wel dat je ervoor zorgt dat er genoeg geld op je kaart staat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Opwaarderen van je saldo kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is voor veel mensen via iDeal.

Prepaid creditcard met iDeal of andere oplaadmethode opwaarderen

Een prepaid creditcard via iDeal opwaarderen kan in sommige gevallen kosten met zich meebrengen. In dit geval kun je ook kiezen voor een bankafschrijving. Daarnaast heb je de mogelijkheid om via een prepaid creditcard voucher je saldo op te waarderen.

Je krijgt nadat je de creditcard hebt ontvangen een pincode meegestuurd. Deze gebruik je om bijvoorbeeld je prepaid creditcard in winkels te gebruiken. Je kunt daarnaast ook gebruik maken van contactloos betalen.

Een prepaid creditcard online gebruiken gaat ook erg makkelijk. Vaak zul je de eerste keer je pin code moeten doorvoeren om toegang te krijgen, maar kun je er volgens kiezen om je gegevens van de prepaid creditcard online op te slaan in je computer. Zo kun je gemakkelijk en snel online betalingen maken.

Tip: Weten wat de mogelijkheden zijn voor een echte creditcard aanvragen? Check onze creditcard aanvragen pagina!

Prepaid Creditcard: Veelgestelde vragen

Kosten maak je tijdens het opwaarderen, betalen in vreemde valuta (non-Euro) of pinnen bij een geldautomaat. Online betalingen of betalen met pin in een winkel of café/restaurant is gratis. De gratis prepaid creditcard van N26 heeft de minste bijkomende kosten.

Een kostenoverzicht:

  • Pin-kosten
  • Jaarlijkse kosten (Veritas)
  • Kosten bij opwaarderen
  • Kosten bij terugstorten
  • Kosten verlengen kaart
  • Kosten van klantenservice
  • Vervangende kaart (bij diefstal)

Niet iedere kaart heeft dezelfde kosten. Bij sommige kaarten vallen bepaalde kostenposten zelfs helemaal weg. Lees de omschrijvingen op de sites van de aanbieders goed door.

Een prepaid creditcard kopen is mogelijk zowel online als in de winkel. Het makkelijkste is om een prepaid creditcard online aan te vragen. Je hoeft dan enkel je gegevens in te vullen en de kaart wordt naar je toegestuurd.

Een prepaid creditcard in winkels kopen is ook gemakkelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan winkels als Primera.

De goedkoopste prepaid creditcard is van N26. Deze nagenoeg gratis prepaid creditcard biedt gratis opwaarderen, betalen en geen jaarlijkse kosten aan. Daarnaast krijg je ook een gratis Maestro kaart meegeleverd.

In principe kun je een prepaid creditcard overal gebruiken waar je ook een creditcard kunt gebruiken zolang er maar genoeg saldo op je kaart staat. Een prepaid creditcard Mastercard of Visa kun je dus overal gebruiken waar je

Tegenwoordig kun je vrijwel geen prepaid creditcard anoniem gebruiken. Dit om witwassen tegen te gaan. Er zijn wel mogelijkheden waarbij de limiet €150,- is. Onze aanbevolen aanbieders zijn echter wel verplicht om een aantal gegevens op te vragen.

Jazeker. Dit is ook het grootste voordeel van een prepaid creditcard. Je hoeft niet te wachten op een BKR-toetsing voordat je de prepaid creditcard kunt gebruiken.

Beste Prepaid Creditcard: Conclusie

Al met al is een prepaid creditcard aanvragen erg gemakkelijk en biedt het veel voordelen: geen BKR-toetsing, geen verleiding om meer te spenderen dan de bedoeling is zoals met een standaard creditcard en de mogelijkheid om te betalen in het buitenland zonder je debetkaart.

Voor de goedkoopste prepaid creditcard raden wij je aan om de M26 prepaid creditcard aan te vragen. De andere aanbevolen aanbieders zijn echter ook prima alternatieven waar zeker ook goed zit.
Klaar met de beste prepaid creditcards vergelijken?
Ga dan voor de goedkoopste prepaid creditcard van N26!
TIP
Scroll naar boven