Consumptief Krediet goedkoop afsluiten

Leningen in de vorm van consumptief krediet kunnen erg handig zijn wanneer je geld tekort komt voor een bepaald product of dienst. Denk hierbij aan het betalen van een auto. Het is dan uiteraard wel belangrijk dat je een gunstige lening afsluit. Lees snel verder om erachter te komen hoe jij makkelijk consumptief krediet kan aanvragen!

Top 3 Consumptief Krediet verstrekkers

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

In dit artikel gaan we dieper in op de consumptief krediet betekenis,  de zes vormen van consumptief krediet, zetten we de aanbevolen consumptief kredietverstrekkers uiteen. Ten slotte geven we je tips waar je op moet letten wanneer je consumptief krediet wilt aanvragen.

Wat is Consumptief Krediet?

Wat is consumptief krediet nu eigenlijk? Consumptief krediet is een verzamelnaam voor diverse type leningen die een kredietverstrekker kan verstrekken aan consumenten. Het krediet wordt gebruikt om een product of diensten te financieren.

Je kiest voor een consumptieve lening als je het product of dienst niet direct kan financieren uit eigen middelen. Met krediet wordt vaak eigenlijk een lening bedoeld.

Je sluit dus in principe een lening af om te gebruiken voor een consumptief doel.  Let er wel op dat consumptief krediet anders is dan hypothecair krediet. Consumptief krediet is vaak een lening die je afsluit voor de korte termijn.

Voor financiële instanties die consumptieve leningen aanbieden, geldt een vergunningplicht. De AFM houdt streng toezicht op deze instanties om consumenten te beschermen tegen ongunstige leningen.

Daarnaast worden deze bedrijven verplicht volledig transparant te zijn over hun dienstverlening en te zorgen dat hun klanten op de hoogte zijn van de bijbehorende risico’s.

Op zoek naar een betrouwbare manier om een consumptieve lening aan te vragen? Probeer Santander!

Rente Consumptief Krediet vergelijken

#1: Consumptief krediet bij Santander

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Santander is één van de grootste financiële instellingen ter wereld. De belangrijkste activiteit van Santander is het verlenen van consumptieve kredieten in de vorm van persoonlijke leningen of betaalkaarten met krediet.

Bij Santander kun je vanaf €1.500 een lening afsluiten. Naarmate je meer leent, zal je rente ook minder worden. De laagste rente die Santander aanbiedt is 8,7% per jaar vanaf €10.000 en het hoogste is 10%.

Op zoek naar een betrouwbare en bekende bank om consumptieve lening af te nemen? Dan is Santander als goed gereguleerde en internationaal bekende financiële instantie zeker een aanrader. 

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

#2: Consumptief krediet bij Saldodipje

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Saldodipje is een kredietverstrekker gericht op het verlenen van minileningen. Dit zal dus bijna altijd consumptief krediet zijn.

Je kunt bij Saldodipje al vanaf €100,- lenen. Het maximale consumptief krediet wat je kunt afnemen is €2500. De consumptief krediet rente varieert tussen de 6,17% en de 9,86%.

Bij Saldodipje betekent meer lenen niet direct een lagere rente. Zo zul je de hoogste rente consumptief krediet moeten betalen wanneer je rond de €800,- leent. Vervolgens neemt de rente weer af en blijft dit rond de 7% hangen.

#3: Consumptief Krediet bij Kredietconcurrent

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Kredietconcurrent prijs zichzelf aan als consumptief kredietverstrekker met lage maandlasten en de laagste rente. Je kunt vanaf €7.500,- consumptief krediet aanvragen.

Het maximale aan een consumptieve lening dat je kunt aanvragen is €100.000. De rente is afhankelijk het bedrag en periode waarover je het leent.

De laagste rente die je kunt krijgen is maar liefst 3,5% wanneer je een bedrag van €7.500 aflost in 12 maanden.

Waar vind ik de laagste Rente over Consumptief Krediet?

De concurrentie rondom de rente consumptief krediet is moordend. Kredietverstrekkers adverteren altijd met de laagste rente of maandlasten. Maar wat is nu de kredietverstrekker met de laagste rente?

Kredietconcurrent biedt de laagste rente voor consumptief krediet. Vooral wanneer je op de korte termijn af gaat lossen. Bij een aflossingstermijn van 12 maanden hoef je slechts 3,5% aan consumptief krediet rente af te lossen.

Voor langere termijnen ben je meer kwijt in totaal, maar kun je het bedrag in maximaal 120 maanden afbetalen. Zo blijven de maandelijkse kosten nog steeds laag. Over het algemeen zal bij alle kredietverstrekkers gelden dat je bij langere aflossingstermijnen meer rente zult moeten betalen.

Welk Consumptief Krediet past bij mij?

Moet je kiezen voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet? Dat hangt sterk af van je persoonlijke situatie en leendoel. Wanneer je eenmalig een groot bedrag nodig hebt om bijvoorbeeld een auto of caravan te kopen, dan is een persoonlijke lening een stuk geschikter dan doorlopend krediet.

Hierbij staat het leenbedrag, de rente en de looptijd van tevoren vast. Je weet vanaf het begin precies waar je aan toe bent en hebt het gehele consumptieve krediet in één keer op je rekening. Je betaalt daarnaast ook minder rente over een persoonlijke lening dan op doorlopend krediet.

In de meeste gevallen kun je dus het beste kiezen voor een persoonlijke lening. Uiteraard kan dit niet altijd. Heb je bijvoorbeeld voor langere tijd financiële ondersteuning nodig? Dan kun je beter kiezen voor een consumptieve lening in de vorm van doorlopend krediet.

Doorlopend krediet

Met doorlopend krediet leen je een bedrag dat je flexibel kunt opnemen. Zo heb je altijd een bepaald bedrag achter de hand waarvan je geld kunt opnemen. Het unieke aan doorlopend krediet is dat je het afgeloste deel van het bedrag ook weer op kunt nemen.

Welke soorten Consumptief Krediet zijn er?

De vormen van consumptief krediet kun je opsplitsen in 6 verschillende categorieën. In deze sectie zullen we deze categorieën op een rijtje zetten, want wat is een consumptief krediet nu precies?

Consumptief Krediet: Huurkoop

In het geval van huurkoop huur je een product voor een vast bedrag per maand met de intentie deze aan het einde van de looptijd over te nemen. Aan het einde van de looptijd zal het product in jouw bezit komen. Voor die tijd is het product in het bezit van de verhuurder.

Consumptief Krediet: Minilening

Dit kleine consumptieve krediet spreekt voor zich. Binnen een korte looptijd van doorgaans enkele weken tot maanden leen je een klein bedrag tegen een hoge rente. Wegens het lage leenbedrag vallen de kosten meestal laag uit. Het is wel altijd van belang om deze leenvorm te toetsen op extra kosten.

Consumptief Krediet: Persoonlijke lening

Dit is de meest gebruikelijke vorm van een consumptieve lening. Men krijgt éénmalig een geldbedrag uitgeleend waar een vaste rente over wordt geheven gedurende een vaste periode.

Consumptief Krediet: Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een consumptieve lening die voornamelijk geschikt is wanneer je vaker onregelmatige bedragen nodig hebt of geld achter de hand wilt hebben.

Een populaire vorm van een consumptieve lening is het doorlopende krediet. In tegenstelling tot de persoonlijke lening kun je krediet in delen opnemen tegen een flexibele rente.

Consumptief Krediet: Kopen op afbetaling

Zodra je een koop op afbetaling doet, is het product (bv. een laptop) direct jouw eigendom, maar mag je het verschuldigde bedrag in termijnen afbetalen. Je gaat dus een krediet aan met een kredietverstrekker en wordt geregistreerd bij het BKR bij een bedrag hoger dan €250. 

Consumptief Krediet: Rekening courant

Dit is de minst voordelige vorm van een consumptieve lening omdat de rente vaak hoog is, tot maximaal 14%. In de volksmond wordt deze leenvorm ook wel rood staan genoemd. Hoe ver je rood kunt staan is van tevoren bepaald door jou en jouw bank.

Aandachtspunten Consumptief Krediet

Wanneer je kiest voor een lening, moet je altijd zorgen dat je een plan hebt om deze tijdig af te lossen. De rentes kunnen over de lange termijn hoog oplopen en dit wil je vermijden.

We zetten een aantal tips voor je op een rij om op een verstandige manier te kiezen voor consumptief krediet. Hou deze punten in gedachten bij het afsluiten van een consumptieve lening.

Houd de rentes van consumptief krediet in de gaten

Wanneer je een groot bedrag leent, kun je soms veel geld besparen door de consumptief krediet rente van andere kredietverstrekkers goed in de gaten te houden. Is er een kredietverstrekker die voor een gunstigere rente consumptief krediet aanbiedt? Dan kun je je lening oversluiten.

Plan van tevoren in hoeveel je aflost

Je rente zal hoger worden wanneer je kiest voor een langere aflossingstermijn. Kies daarom altijd een realistisch bedrag waarbij je zoveel mogelijk af kunt lossen per maand zonder in de moeilijkheden te komen.

Leen niet teveel geld

Zorg ervoor dat je een duidelijk doel hebt met de consumptieve lening. Je wilt niet dat je consumptief krediet rente betaalt over geld dat je eigenlijk niet nodig hebt.

De bank of kredietverstrekker zal ook kijken of je met jouw situatie ook daadwerkelijk een bepaald bedrag kunt lenen en toch nog genoeg overhoudt om van te leven. Dit heet de leennorm consumptief krediet.

Kies de beste looptijd

Elke maand zul je een deel van je consumptieve lening moeten aflossen. In het geval van een persoonlijke lening heet dit de looptijd. Deze is van tevoren bepaald en kun je zelf kiezen op de website van de kredietverstrekker van jouw keuze. Bij doorlopend krediet heet dit het aflospercentage. Je kunt hier zelf bepalen hoeveel je per maand aflost. Probeer altijd een zo realistisch (en zo kort!) mogelijke looptijd te kiezen.

Consumptief Krediet: Veelgestelde vragen

Wat is consumptief krediet? De Consumptief krediet betekenis is letterlijk een lening die je afsluit om te consumeren. Dit kan een object zijn, zoals een caravan, of je kiest voor consumptief krediet om elke maand autolessen te betalen.

De rente bij consumptief krediet verschilt sterk per kredietverstrekker, wat voor bedrag je leent en hoe lang de looptijd is. Doe dus altijd goed onderzoek naar waar je kunt lenen voor de laagste rente. De laagste rente consumptief kredietverstrekker die wij aanraden is Kredietstopper.

De Gedragscode Consumptief Krediet is door de NVM opgesteld om kredietverstrekkers verantwoord krediet verlenen aan consumenten.

Zo worden problematische schulden voorkomen. Deze gedragscode kijkt onder andere naar de inkomsten en lasten van de consument en de leennorm consumptief krediet. 

Dit ligt aan de kredietverstrekker waar je voor kiest. Bij Santander heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om tot €100.000 te lenen terwijl dit bij Saldodipje slechts €2.500 is. Daartegenover staat wel dat je bij Saldodipje in een stuk kortere tijd het bedrag op je rekening hebt en er ook geen BKR toetsing nodig is.

Consumptief lenen kan zowel bij private kredietverstrekkers of banken. In de meeste gevallen zal het voordeliger zijn om bij private kredietverstrekkers als Saldodipje of Kredietconcurrent te lenen. Hier is vaak de rente consumptief krediet wat lager.

Als je je afvraagt of consumptief krediet aftrekbaar is, dan hebben we goed nieuws! Je kunt fiscaal voordeel halen uit de rente die je betaald voor je consumptieve lening. Deze valt in box 3 en mag afgetrokken worden van je belastbaar vermogen.

Let er wel op dat, om de rente over consumptief krediet aftrekbaar te maken, je lening hoger moet zijn dan €3.100.

Consumptief Krediet: Conclusie

Een consumptieve lening kan erg handig zijn wanneer je op korte termijn een auto of een ander goed of dienst nodig hebt. Tegenwoordig kun je direct zien wat je kosten zijn wanneer je kiest voor een persoonlijke lening.

Let er wel altijd goed op dat je de verschillende consumptief kredietverstrekkers vergelijkt met elkaar, zodat je voor de laagste rente consumptief krediet kunt lenen. Onze drie aanbevolen kredietverstrekkers zijn erg betrouwbaar en om verschillende redenen aanraders om een consumptieve lening af te sluiten.

Weet je genoeg en wil je Consumptief Krediet lenen?
Voor de beste voorwaarden voor consumptief krediet raden wij Santander aan!
TIP
Scroll naar boven