Krediet aanvragen in vier simpele stappen

De rentes op spaargeld zijn laag, maar daardoor zijn ook de rentes op leningen en krediet historisch laag. Lenen was de afgelopen decennia nog nooit zo goedkoop, lees snel verder hoe jij kan beginnen met krediet aanvragen en wat de beste kredietverstrekkers zijn. 

Top 8 Krediet Aanvragen

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

Krediet aanvragen is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit vanwege online aanbieders. Het leenbedrag is echter wel iets om goed op te letten. Geld lenen kost namelijk geld. Kies daarom zorgvuldig een kredietverstrekker uit! 

In dit artikel vind je de beste online kredietverstrekkers, lees je hoe het momenteel met de rente zit en waar je op moet letten bij krediet aanvragen. Ook helpen we je in een aantal eenvoudige stappen met zelf online krediet aanvragen. 

Wat is een krediet?

Er zijn meerdere vormen van geld lenen. Het meest gebruikelijke is de persoonlijke lening, daarbij krijg je het volledige bedrag van de lening meteen op je rekening gestort. 

Daarnaast heb je ook nog doorlopend krediet. Hierbij spreek je een bedrag af wat je maximaal kan lenen. vervolgens kun je zelf kiezen hoeveel je daarvan op wil nemen. 

Neem snel een kijkje bij de betrouwbare bank Santander en kijk of je jouw gewenste krediet kan aanvragen

Waar kan ik Krediet Aanvragen?

#1: Krediet Aanvragen bij Santander

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Een Spaanse bank in Nederland is misschien wat gek. Maar Santander biedt al jarenlang leningen aan klanten door heel Europa. 

Je kunt bij deze betrouwbare bank online een persoonlijke lening afsluiten of doorlopend krediet aanvragen. Vervolgens krijg je snel reactie en kan jouw kredietaanvraag snel rondgemaakt worden. 

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

#2: Krediet Aanvragen bij Saldodipje

Onze beoordeling:

4.1/5

Voordelen:

De plek om kleine kredieten aan te vragen is de website Saldodipje. Hier kun je terecht voor leningen to €2.500,- die je binnen enkele minuten online aan kunt vragen en afsluiten. 

Het gemak van Saldodipje maakt het een geschikte plek als je snel een lening nodig hebt. Vraag ook zelf binnen minuten een lening aan via de groene knop hieronder! 

#3: Krediet Aanvragen bij Financieel Fit

Onze beoordeling:

4.6/5

Voordelen:

Bij Financieel Fit helpen experts je met je financiële situatie. Zo kunnen ze helpen met het verkrijgen van een hypotheek én met krediet aanvragen. 

Door de hulp van de experts weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet bij het aanvragen van je krediet. 

#4: Krediet Aanvragen bij Lender & Spender

Onze beoordeling:

4.8/5

Voordelen:

Het innovatieve platform van Lender & Spender zorgt ervoor dat je niet hoeft te lenen van kredietverstrekkers. Dit platform brengt namelijk particuliere investeerders samen met mensen die krediet aan willen vragen. 

Het is één van de weinige beschikbare peer to peer leen platformen in Nederland en zeer betrouwbaar. Zo heeft het een vergunning bij de Nederlandse toezichthouder AFM

#5: Krediet Aanvragen bij Krediet Groep Nederland

Onze beoordeling:

4.3/5

Voordelen:

Bij Krediet Groep Nederland sta jij als klant centraal en wordt er voor jou gezocht naar het best mogelijke krediet. Zo zoeken ze leningen met de laagste rente en beste voorwaarden. 

Je krediet aanvragen doe je volledig online. Binnen enkele uren krijg je reactie van Krediet Groep Nederland en leggen ze de mogelijkheden die je hebt aan je voor.

#6: Krediet Aanvragen bij Kredietconcurrent

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Als je krediet aan gaat vragen ben je altijd op zoek naar de laagste rente en meest soepele voorwaarden. Om die te vinden kun je het best zoveel mogelijk banken en kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. 

Kredietconcurrent doet dat voor je door samen te werken met allerlei banken en financieringsmaatschappijen. Zo weet je zeker dat je altijd de beste optie kan vinden. 

#7: Krediet Aanvragen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij

Onze beoordeling:

4.2/5

Voordelen:

Lenen tegen een scherp tarief doe je bij De Nederlandse Kredietmaatschappij. Ook hier worden allerlei kredietverstrekkers met elkaar vergeleken om zo het laagst mogelijke rentepercentage te vinden voor jouw lening.

Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen bij deze website en kijken of de laagste rente ook voor jou mogelijk is. 

#8: Krediet Aanvragen bij Leningen.nl

Onze beoordeling:

4.6/5

Voordelen:

Voor elk doel is er wel een lening te vinden, of je nu een boot, auto of verbouwing wilt financieren, Leningen.nl helpt je daarbij. Zij zoeken tussen verschillende aanbieders wereldwijd de beste lening voor jou. 

Je vraagt de lening online aan en in 4 stappen weet je of de lening goedgekeurd is. Daarna kun je hem gemakkelijk aanvragen met de goede service van Leningen.nl 

Krediet Aanvragen in 4 stappen

In dit stappenplan kijken we naar alles wat je moet doen om online krediet aan te vragen en het krediet ook daadwerkelijk af te sluiten. Bij de meeste kredietverstrekkers gaat dit op een vergelijkbare manier, in dit voorbeeld kijken we naar krediet aanvragen bij Santander. 

Stap 1: Kies een kredietverstrekker

In dit artikel heb je 8 verschillende mogelijkheden kunnen zien waar jij terecht kan voor krediet aanvragen. Uit deze mogelijkheden moet je één aanbieder kiezen waar jij de kredietaanvraag kan doen. 

Je moet zelf kiezen waar jij je het best bij voelt. Zo kun je bij een vergelijkingssite gaan kijken naar de laagst mogelijke rente of kiezen voor een betrouwbare bank waar je zeker weet dat je veilig geld kan lenen. 

Stap 2: Vraag een vrijblijvende offerte aan

Op de websites van alle aanbieders die op deze pagina staan, kun je gebruik maken van een rekentool om meteen een eerste overzicht van je mogelijkheden te krijgen. Probeer altijd even deze rekentool om te zien hoeveel krediet je aan kunt vragen. 

Vaak kun je vanuit deze rekentool meteen door klikken om een offerte aan te vragen. Deze offerte is altijd vrijblijvend en krijg je vaak binnen enkele uren via de mail binnen. 

Bij Santander kun je gemakkelijk een lening aanvragen door aan te geven hoeveel je wilt lenen en welke looptijd de lening moet hebben. Je krijg dan meteen een overzicht met het verwachte te betalen maandbedrag, bestaande uit rente en aflossing. 

Je kunt hier ook zelf je maandbedrag bepalen en zo de lening volledig aanpassen aan je eigen wensen. Nadat je dit ingevuld hebt en je tevreden bent met de door jouw gekozen bedragen kun je de offerte echt aanvragen. 

Stap 3: Beoordeel de offerte

Na het aanvragen van een offerte krijg je bij de meeste aanbieders nog dezelfde dag reactie met een volledige offerte. Voor de offerte moet de kredietverstrekker eerst een toetsing doen op je inkomen en het BKR-register nakijken. 

Uit deze toetsing moet blijken of het door jou gekozen maandbedrag ook daadwerkelijk betaalbaar is in jouw financiële situatie. Vervolgens bepaalt de aanbieder of de offerte uitgegeven wordt met het bedrag dat je aan hebt gevraagd of dat ze een ander maximum leenbedrag en maandbedrag kiezen. 

De offerte die je krijgt, is vrijblijvend wat inhoudt dat je altijd zelf kan kiezen om de offerte te accepteren of af te wijzen. Als je de offerte afwijst behoren hier dus ook geen kosten bij. 

Bij de beoordeling van de offerte moet je bekijken of de bedragen in de offerte gunstig zijn voor je of niet. Let ook altijd op de rente die op de offerte staat en de maandlasten die je moet gaan dragen met het aangevraagde krediet. 

Stap 4: Accepteer de offerte

Als je tevreden bent met de offerte kun je terugsturen naar de aanbieder dat je hem accepteert. Vaak wordt het geld van de lening of het doorlopende krediet dan binnen enkele uren beschikbaar gesteld of op je rekening gestort. 

Je kunt natuurlijk ook de offerte weigeren en op zoek naar een andere mogelijkheid om krediet aan te vragen. Het is ook mogelijk om bij meerdere aanbieders offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken om het krediet met de laagste rente en beste voorwaarden te vinden. 

Wat zijn de kosten bij Krediet Aanvragen?

De enige kosten die je betaalt bij krediet aanvragen zijn de rente en aflossing die je moet betalen over de lening of het krediet. Bij een persoonlijke lening bestaat dit uit het vaste rentepercentage en de afgesproken maandelijkse aflossing. 

Bij doorlopend krediet werkt het net iets anders, daar spreek je van tevoren af hoeveel procent je van het krediet maandelijks aflost. Dit is over het algemeen 1%, 1,5% of 2%, daar komt nog eens de rente bij die gerekend wordt over het geld dat je op hebt genomen vanaf je doorlopend krediet.

Hoe langer de looptijd van je lening, hoe meer je in principe betaalt. Je betaalt namelijk langer hetzelfde rentepercentage of meer geld. 

Verder kunnen er extra kosten ontstaan als je niet af kan lossen of als je vervroegd af wilt lossen. Bij die laatste wordt vaak een boete gerekend vanwege het hierboven uitgelegde principe. 

De kredietverstrekkers lopen namelijk rente mis als jij eerder aflost en daarmee de looptijd van je krediet verkort. Er is een Europese richtlijn voor deze boete bij vervroegd aflossen; je betaalt 0,5% van het bedrag dat je te vroeg aflost als de lening nog maximaal 12 maanden loopt. 

Deze boete kan verhoogd worden naar 1% van het bedrag dat je vervroegd aflost als de lening nog meer dan 12 maanden looptijd open heeft staan. Stel je hebt nog €2.000 lening open staan die je dit jaar terug moet betalen, waarvan je alvast €1.500 vervroegd aflost. 

Je betaalt dan €1.500 * 0,005 = €7,50 aan boete voor vervroegd aflossen. Deze boetes vallen bij dit soort bedragen dus reuze mee, er zijn ook een aantal kredietverstrekkers in Nederland die het altijd mogelijk maken om boetevrije je lening eerder af te lossen.  

Doorlopend krediet aanvragen

Bij doorlopend krediet aanvragen kies je hoeveel je elke maand wil aflossen van dit krediet, nadat je dit hebt afgelost kun je het ook weer opnieuw opnemen. Daarnaast betaal je alleen rente over het gedeelte van je persoonlijk krediet dat je hebt opgenomen. 

Als je bijvoorbeeld een doorlopend krediet aanvraagt met een limiet van €15.000,- spreek je af welk percentage je van het kredietlimiet elke maand aflost; dit is vaak 1, 1,5 of 2%. Stel je hebt €2.000 van het doorlopend krediet gebruikt, je lost 1% af in de maand en betaalt 4,5% rente. 

Je maandbedrag zal dan de aflossing van €15.000 * 0,01 = €150,- en een rente van €2.000 * 0.045 = €90,- zijn. Je betaalt voor je doorlopend krediet in dit geval €240,- per maand.

Omdat je continu opnieuw geld op kan blijven nemen is er geen vaste looptijd bij een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening spreek je wel van tevoren af hoe lang je gaat doen over het terugbetalen van de lening. 

Krediet aanvragen doe je bij een bank of andere kredietverstrekker. Tegenwoordig heb je ruime keuze uit kredietverstrekkers die uiteenlopen qua mogelijkheden, zo kun je bij het ene platform bedragen tot €50.000,- lenen terwijl andere kredietverstrekkers alleen kleine leningen tot €2.500,- aanbieden.

Hoe werkt Krediet Aanvragen met BKR-registratie?

Bij krediet aanvragen moet de kredietverstrekker altijd toetsen of jij in staat zal zijn om het krediet tijdig terug te betalen. Dit gebeurt door je inkomen en uitgaven goed in kaart te brengen en te bepalen of je deze maandlasten aan kan. 

Daarnaast is een kredietverstrekker altijd verplicht om bij een kredietaanvraag het BKR te controleren of je hier een registratie hebt. In het BKR wordt je geregistreerd als je ergens schulden hebt, ook zijn er registraties als je ooit betalingsachterstanden hebt gekend. 

De controle van de kredietverstrekker op een BKR-registratie wordt altijd tegelijkertijd gedaan met de toetsing op je inkomen. Deze controle vindt plaats voordat je een offerte opgestuurd krijgt, als je deze dus wel ontvangt, betekent dit dat een eventuele registratie niet uitmaakte voor deze kredietaanvraag. 

Het is namelijk niet zo dat je met een BKR-registratie nooit meer in aanmerking komt voor krediet. Wel kunnen schulden die je momenteel op hebt staan en betalingsachterstanden zorgen voor een lager maximaal leenbedrag of hogere rente.

Waar moet je op letten bij Krediet Aanvragen?

Bij krediet aanvragen moet je zorgen dat je alle gegevens altijd op een rij hebt. Zorg dat je goed inzicht hebt in je eigen financiële situatie zodat je zelf goed weet of je bepaalde maandlasten aan kan of niet. 

Daarnaast zijn er nog een aantal andere zaken waar je goed op moet letten bij het aanvragen van je krediet. Door in één keer al je gegevens kloppend te hebben en ook op onderstaande zaken te letten kun je het proces van de aanvraag flink versnellen. 

Rentepercentage van het krediet

Het allerbelangrijkste van een lening of doorlopend krediet is het rentepercentage. Dit bepaalt hoeveel jij uiteindelijk zal moeten gaan betalen voor je lening, het rentepercentage kan overigens flink uiteenlopen door verschillende redenen. 

Zo is de looptijd cruciaal voor de rente over de lening, als je een korte looptijd kiest, zal de rente aanzienlijk hoger zijn omdat de bank er op deze manier in kortere tijd genoeg aan moet verdienen. 

Hetzelfde geldt voor de hoogte van de lening, als je veel geld wilt gaan lenen zal de rente lager zijn. Bij een lening van enkele duizenden euro’s is de rente die berekent, wordt ook hoger. 

Betrouwbaarheid van de kredietverstrekker

Cruciaal bij de zoektocht naar jouw persoonlijke lening of doorlopende krediet is het kiezen van een betrouwbare kredietverstrekker. Dit kun je doen door voor een partij te kiezen met een bekende naam die al langere tijd leningen verstrekt. 

Daarnaast moeten financiële dienstverleners in Nederland altijd ingeschreven staan bij een toezichthouder. Bij elke aanbieder kun je op de website informatie vinden bij welke toezichthouder de aanbieder ingeschreven staat. 

Over het algemeen zal dit een registratie bij de Autoriteit Financiële Markt (AFM) zijn. Ook zul je bij sommige aanbieders tegenkomen dat ze lid zijn van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) die ook extra regels kent voor haar leden. 

Voor welk bedrag kan ik Krediet Aanvragen?

Hoeveel geld je kunt aanvragen bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet hangt af van je eigen financiële situatie. Ook kan het zijn dat de kredietverstrekker een maximum heeft, veel van de aanbieders hebben als maximum €50.000,- en bij een enkele kun je krediet tot €100.000,- aanvragen. 

Om te weten hoeveel krediet je aan kunt vragen kun je een vrijblijvende offerte opvragen of gebruik maken van de rekentools die door sommige aanbieders op hun website aangeboden worden. Hiermee kun je alvast een inschatting krijgen wat je maximale krediet zou zijn. 

Pas na de toetsing van de kredietverstrekker weet je zeker hoeveel je maximaal aan kan vragen. Bij deze toetsing wordt je inkomen gecontroleerd en wordt er ook gekeken naar je maandelijkste uitgaven en wat hier nog bij zou kunnen aan maandlasten die bij het krediethoren. 

Tip: Wil jij weten wat het maximale krediet is voor jou? Ga dan snel naar de website van Santander, vul je gegevens in en vraag een vrijblijvende offerte aan om te weten hoeveel je maximaal aan krediet aanvragen kan. 

Krediet Aanvragen: Veelgestelde vragen

Een krediet aanvragen kan iedereen die een inkomen heeft en geen negatieve bkr-registratie. Je kunt gemakkelijk een vrijblijvende offerte aanvragen bij een online kredietverstrekker en er meteen achter komen of jij in aanmerking komt voor krediet. 

Bij krediet aanvragen moet je 4 stappen doorlopen. Dit zijn het kiezen van een aanbieder, het aanvragen van een vrijblijvende offerte, het controleren van de offerte en vervolgens het accepteren (of weigeren) van de offerte. 

Een krediet aanvragen kan het best bij een online kredietverstrekker als Santander. Deze Spaanse bank biedt Europeanen al tientallen jaren de mogelijkheid om geld te lenen en is door de inschrijving bij toezichthouder AFM een betrouwbare partij. 

De maximale hoogte van je krediet hangt af van je maandelijkse inkomen en uitgaven. Daarnaast controleert de bank ook in het BKR-register of je nog andere schulden open hebt staan of ooit betalingsachterstanden hebt gekend. 

Je betaalt bij krediet aanvragen geen extra kosten, het enige wat je betaalt is de aflossing en rente als je het krediet afgesloten hebt. Ook een bemiddelaar mag je geen rekening sturen voor het werk dat hij of zij gedaan heeft, wel kunnen er kosten gerekend worden voor eventueel advies, maar dit moet de bemiddelaar voorafgaand met je delen. 

Krediet Aanvragen: Conclusie

Krediet aanvragen is tegenwoordig in enkele stappen online geregeld. Je hebt zelf de keuze of je hulp wilt van experts of dat je zelf de stappen wilt doorlopen en de keuze wilt maken voor een bepaalde persoonlijke lening of doorlopend krediet. 

Bij het aanvragen kun je zelf aangeven hoeveel krediet je aan zou willen vragen. Vervolgens toetst de kredietverstrekker of deze aanvraag acceptabel is en of je het gewenste bedrag uitgekeerd kan worden, hiervoor krijg je een vrijblijvende offerte. 

Je kunt deze offerte beoordelen en besluiten of je deze wilt accepteren of weigeren. Na het accepteren van de offerte staat het geld vaak dezelfde dag nog op je rekening, je kunt ook doorzoeken en bij een andere aanbieder een vrijblijvende offerte opvragen om te kijken of hier de voorwaarden beter zijn. 

Ook beginnen met je Krediet Aanvragen?
Ga dan snel naar Santander, bekijk hoeveel krediet je aan kunt vragen en vraag een vrijblijvende offerte aan.
TIP
Scroll naar boven