Goedkoop Doorlopend Krediet Aanvragen

Heb jij persoonlijk of voor je bedrijf extra geld nodig? Dan is een doorlopend krediet misschien wel een goede optie voor je, vind alle mogelijkheden voor een doorlopend krediet aanvragen en begin met doorlopend krediet vergelijken in dit artikel. 

Beste Aanbieders Doorlopend Krediet

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

Het is een bekend fenomeen; het einde van de maand komt in zicht en je bankrekening is alweer iets te vroeg leeg. Om dat op te kunnen lossen is doorlopend krediet een optie; je leent bij dit krediet geld van een partij zonder dat je meteen grote bedragen schuld hebt.

In dit artikel lees je alles over deze vorm van lenen en kom je alles te weten over het verschil persoonlijke lening en doorlopend krediet. Ook wordt je geholpen met de keuze voor de beste aanbieden voor doorlopend krediet. 

Wat is een Doorlopend Krediet?

Een doorlopend krediet is als het ware een extra rekening waar je gebruik van kunt maken als je geld tekort komt. Het voordeel van een doorlopend krediet is dat je alleen rente betaalt over het gedeelte dat je hebt opgenomen.

Je lost elke maand een deel van het doorlopend krediet af en betaalt een de rente. Tussendoor kun je altijd opnieuw meer geld opnemen. 

Bij doorlopend krediet heb je geen vaste looptijd, zodra je het gehele krediet afgelost hebt hoef je natuurlijk ook geen rente en aflossingen meer te betalen. Wel kun je daarna nog opnieuw gebruik maken van het doorlopend krediet en dan start de maandelijkse rente en aflossing weer. 

Belangrijk om te weten is dat doorlopend krediet een variabele rente kent. Bij een variabele rente kan deze tussentijds veranderen, ook als je al geleend hebt kan over dat bedrag dus opeens een hogere of lagere rente berekend worden. 

Met een aanbieder spreek je voor de tijd af hoe hoog jouw kredietlimiet mag zijn. Dit is het maximale bedrag dat je op kan nemen van het doorlopend krediet, je hebt altijd zelf de keuze hoeveel je opneemt.

Vraag vandaag nog je vrijblijvende doorlopend krediet aan bij FinancieelFit!

Doorlopend Krediet Vergelijken

#1: Doorlopend Krediet Aanvragen bij FinancieelFit

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

FinancieelFit is een Nederlandse organisatie met meerdere vestigingen. Ze helpen je met leningen, hypotheken en verzekeren en zorgen ervoor dat experts mee kijken met jouw financiële situatie. 

Deze experts zorgen ervoor dat je het meest voordelige doorlopend krediet kan vinden en alles goed geregeld wordt. Zo controleren ze je papieren en helpen ze je alles invullen. 

#2: Doorlopend Krediet Aanvragen bij Finturi

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Als je als bedrijf snel financiering zoekt op basis van een factuur kun je goed terecht bij Finturi. Hier kun je eenvoudig online doorlopend krediet voor de korte termijn regelen. 

Je moet als bedrijf ten minste twee jaar bestaan en ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel. Finturi financiert alleen facturen van boven de €1000,-. 

#3: Doorlopend Krediet Aanvragen bij Santander

Onze beoordeling:

4.6/5

Voordelen:

De bekende Spaanse bank Santander biedt klanten in Nederland de mogelijkheid om een doorlopend krediet aan te vragen. Je kunt dit afsluiten door bij een product van Santander een krediet erbij te kiezen. 

Je krijg een Santander betaalkaart waarmee je het krediet kan besteden. Zo krijg je bij Santander een zo flexibel mogelijke manier van geld lenen. 

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

#4: Doorlopend Krediet Aanvragen bij KredietConcurrent

Onze beoordeling:

4.2/5

Voordelen:

Bij kredietconcurrent vergelijk je eenvoudig en kosteloos meerdere kredietaanbieders met elkaar. Na een aanvraag krijg je vrijblijvende offertes van meerdere banken en aanbieders. 

Zo kun je handig meerdere opties met elkaar vergelijken en beslissen welke het beste is. Vervolgens kun je kredietconcurrent alles laten regelen bij deze aanbieder. 

#5: Doorlopend Krediet Aanvragen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij

Onze beoordeling:

4.1/5

Voordelen:

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij vind je de laagste rentes voor jouw doorlopende krediet. Ook De Nederlandse Kredietmaatschappij vergelijkt verschillende aanbieders met elkaar om voor jou de beste optie te vinden. 

Je kunt ook terecht bij De Nederlandse Kredietmaatschappij voor persoonlijke leningen, zakelijke financieringen en zelfs voor financiel lease mogelijkheden. 

#6: Doorlopend Krediet Aanvragen bij KredietVooruit

Onze beoordeling:

4.4/5

Voordelen:

Zoek jij als ondernemer extra financiering? Leen tot maar liefst €250.000,- bij KredietVooruit. Met deze financiering kun je voorraad inkopen, facturen betalen of accute problemen oplossen. 

Je vraag het krediet vrijblijvend online aan en KredietVooruit beoordeelt op basis van jouw bedrijfsprestatie of het krediet goedgekeurd is. 

#7: Doorlopend Krediet Aanvragen bij Leningen.nl

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Leningen.nl vergelijkt zoveel mogelijk verschillende kredietverstrekkers met elkaar om te zoeken naar de meest voordelige optie voor jou. Ook kun je bij leningen.nl kijken naar het verschil doorlopend krediet en persoonlijke lening. 

Zo weet je zeker dat je het product kiest dat bij jou past en het ook nog eens bij de meest voordelige aanbieder doet. 

#8: Doorlopend Krediet Aanvragen bij Pinvoorschot

Onze beoordeling:

4.8/5

Voordelen:

Wil jij als ondernemer doorlopend krediet aanvragen? Kijk dan eens bij Pinvoorschot, hier kun je eenvoudig geld lenen en automatisch terug betalen bij elke pin transactie die in je bedrijf gebeurt. 

Zoals de naam al zeg krijg je alvast een voorschot op je pintransacties voor de komende tijd en betaal je het ook op die manier terug. 

#9: Doorlopend Krediet Aanvragen bij Saldodipje

Onze beoordeling:

4.6/5

Voordelen:

Saldodipje biedt iedereen minileningen om snel en eenvoudig tekorten in je financiën op te kunnen lossen. Het aanvragen doe je eenvoudig online in enkele minuten. 

Als de kredietaanvraag goedgekeurd is zorgt Saldodipje ervoor dat het krediet binnen 24 uur op je bankrekening staat. 

#10: Doorlopend Krediet Aanvragen bij Spotcap

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Zakelijk krediet vraag je aan bij Spotcap. Je kunt hier een krediet tot maar liefst €350.000,- aanvragen en zelf bepalen wanneer en hoeveel je hier van opneemt. 

Er zit in tegenstelling tot normaal doorlopend krediet wel een maximale looptijd aan. Dit is bij Spotcap 24 maanden. 

#11: Doorlopend Krediet Aanvragen bij Swishfund

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Heb jij veel zakelijk krediet nodig? Dan is Swishfund de oplossing, zij verstrekken krediet tot wel €1.000.000,- voor ondernemers in Nederland. 

Je kunt al binnen tien minuten je krediet aanvragen bij Swishfund. Het krediet betaal je terug op basis van een percentage van de omzet van je bedrijf. 

Wat is het goedkoopste Doorlopende Krediet?

Bepalen wat het goedkoopste doorlopende krediet is kan lastiger zijn dan je denkt. Omdat het rentepercentage variabel is weet je nooit zeker of het krediet dat je nu afsluit in de toekomst ook nog het goedkoopste doorlopende krediet is. 

In principe is de variabele rente altijd afhankelijk van de marktrente en zal hij bij de meeste aanbieders hetzelfde veranderen. 

Laagste rente Doorlopend Krediet

De laagste rente doorlopend krediet vind je bij hoge bedragen, in principe geldt dat hoe meer krediet je aanvraagt hoe lager de rente zal zijn. Op het moment van schrijven is de laagste rente doorlopend krediet zo’n 4,5%.

Deze rente is variabel, wat betekent dat hij mee zal bewegen met de huidige rentestand in de markt. Het kan dus zijn dat na een bepaalde termijn je kosten verlaagd of verhoogd worden. 

Hoe werkt een hypotheek met Doorlopend Krediet?

Zodra je doorlopend krediet aanvraagt krijg je een BKR-registratie vanwege de schuld die je bent aan gegaan. Dit maakt het lastiger om een hypotheek af te sluiten, elke BKR-registratie heeft namelijk effect op de maximale hoogte van je hypotheek. 

Het kan dus zijn dat je doorlopende krediet een probleem gaat vormen wanneer je een huis wilt kopen. Zo kan het zelfs dat je helemaal geen hypotheek krijgt als je doorlopend krediet hebt en een negatieve BKR-registratie. 

De makkelijkste oplossing is je doorlopend krediet gedeeltelijk of volledig aflossen. Op deze manier verdwijnt de BKR-registratie en wordt de hoogte van je mogelijke hypotheek weer hoger. 

Hypotheek met doorlopend krediet aanvragen

Je kunt de bank vragen om je hypotheek opnieuw te berekenen. Als je overwaarde op je huis hebt kan het zijn dat de bank hierin mee helpt. 

Zo krijg je genoeg geld om je doorlopene krediet af te lossen. Vervolgens betaal je over het geleende geld nu het de rente van het krediet maar het lagere rentepercentage van je hypotheek. 

Doorlopend Krediet in hypotheek meenemen

Jouw doorlopend krediet wordt meegenomen in de berekening van de schuldenlast die jij kan dragen voor de bepaling van de hoogte van jouw hypotheek. Dit komt omdat een doorlopend krediet hoger dan €500 altijd bij het BRK geregistreerd wordt. 

Als je niet wil dat dit van invloed is op jou maximale hypotheek, dan zul je eerst jouw doorlopende krediet moeten afbetalen. Als die schuld vereffend is, kun je waarschijnlijk een hogere hypotheek afsluiten!

Persoonlijke lening of Doorlopend Krediet?

Zodra je op zoek gaat naar extra financiële ruimte zul je naast doorlopend krediet ook de optie hebben om een gewone persoonlijke lening af te sluiten. Welke optie het meest geschikt voor jou is hangt af van je eigen financiële situatie. 

Als je namelijk op langere termijn structureel geld te kort komt is een doorlopend krediet verstandiger. Een persoonlijke lening is daarentegen geschikt als je een groot bedrag in één keer uit wilt geven. 

Verschil persoonlijke lening en Doorlopend Krediet. 

Het grootste verschil tussen een persoonlijke lening en doorlopend krediet is dat je bij een lening een groot bedrag in één keer krijgt terwijl je bij doorlopend krediet zelf kan kiezen hoeveel je opneemt. Daarnaast hoef je bij doorlopend krediet alleen rente te betalen over het geld dat je gebruikt. 

Ook is de looptijd van beide producten anders, bij een persoonlijke lening zit een vaste looptijd wanneer het afgelost moet zijn. Doorlopend krediet kent geen looptijd, zo kun je bijvoorbeeld altijd weer geld dat je al hebt afgelost opnieuw opnemen als je dat nodig hebt. 

Tot slot is de rente die je betaalt verschillend, zo heeft een persoonlijke lening een vaste rente terwijl deze bij doorlopend krediet variabel is. 

Doorlopend krediet vergelijken doe je het best bij FinancieelFit!

Hoe kun je Doorlopend Krediet aflossen?

In principe moet je maandelijks jouw doorlopend krediet aflossen, deze aflossing bestaat uit een gedeelte van de lening die je terugbetaald en de rente. Het bijzondere van doorlopend krediet is dat je deze aflossing meteen weer op zou kunnen nemen als het nodig is. 

Doorlopend krediet kun je altijd aflossen, je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om sneller af te lossen of in één keer het krediet terug te betalen. Je hoeft hiervoor geen extra kosten of boete te betalen. 

Vervroegd aflossen kan handig zijn als je een huis wilt kopen en door je doorlopend krediet in moeilijkheden komt met je hypotheek. Als je kan aflossen is dit altijd aan te raden, je betaalt namelijk veel meer rente over je geleende geld dan je ontvangt over je gespaarde geld. 

Klaar met doorlopend krediet vergelijken? Ga dan snel naar FinancieelFit om meteen te beginnen!

Kun je Doorlopend Krediet omzetten naar persoonlijke lening?

Er zijn een aantal voordelen van een persoonlijke lening ten opzichte van doorlopend krediet zoals de vaste rente en vaste looptijd. Daarom kiezen mensen er soms voor hun doorlopend krediet om te zetten naar een persoonlijke lening.

Dit kan in je financiële situatie zorgen voor meer rust en je in de toekomst meer ruimte geven. Bij doorlopend krediet werkt het vaak zo dat mensen als ze het eenmaal gebruiken ook elke maand blijven gebruiken en er zo steeds meer geleend wordt.

Daarnaast kan de variabele rente voor problemen zorgen omdat je steeds meer kosten maakt voor je doorlopend krediet. Om je doorlopend krediet om te zetten naar een persoonlijke lening moet je contact opnemen met je kredietverstrekker. 

Tip: Bedenk van tevoren goed wat beter bij je past. Heb je veel geld in één keer nodig? Kies dan voor een persoonlijke lening. Kun je goed met geld omgaan, maar heb je soms net even tekort? Dan kan doorlopend krediet de oplossing voor jou zijn!

Doorlopend Krediet Vergelijken: Veelgestelde vragen

Doorlopend krediet is een leenvorm waarbij je een bepaald kredietlimiet krijgt die je zelf mag opnemen wanneer je wilt. Je betaalt alleen rente over het geld dat je daadwerkelijk gebruikt. 

Een persoonlijke lening kent een vaste looptijd, een vaste rente en een vast bedrag. Bij doorlopend krediet zijn deze zaken allemaal variabel waardoor er tussentijds erg veel kan veranderen in het krediet dat je aangevraagd hebt. 

De rente bij doorlopend krediet begin  momenteel op zo’n 4,5%, deze rentestand krijg je alleen bij hoge bedragen. Hoe minder krediet je aanvraagt hoe hoger de rente zal zijn. Let er op dat de rente variabel is en op termijn kan stijgen of dalen. 

Er is geen looptijd bij doorlopend krediet. Je betaalt elke maand een deel aflossing en rente en zodra je alles hebt afgelost is je doorlopend krediet weg, je kunt tussentijds echter steeds weer geld opnemen als dit nodig is. 

Er zijn veel online aanbieders van doorlopend krediet, sommige hiervan gaan voor jou op zoek naar de beste optie door veel kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Je kunt tegenwoordig doorlopend krediet aanvragen en al binnen een dag reactie hebben of dit mogelijk is of niet. 

Doorlopend Krediet Aanvragen: Conclusie

Doorlopend krediet kan een waardevolle aanvulling zijn op jouw financiële situatie als je op meerdere momenten geld te kort komt. Je kunt door doorlopend krediet deze tekorten invullen en je hoeft alleen rente te betalen over het geld dat je daadwerkelijk opneemt en gebruikt. 

Je kunt online eenvoudig doorlopend krediet berekenen en kijken hoeveel je maximaal kunt lenen en wat de kosten zijn die hierbij horen. Zoek hierbij naar een geschikte optie met een goede rentestand. 

Denk wel aan het effect dat je doorlopend krediet kan hebben op financiële keuzes in de toekomst. Zo kan het verkrijgen van een hypotheek veel lastiger zijn vanwege je negatieve BKR-registaratie; over het algemeen wordt de maximale hoogte van je hypotheek lager door je lening. 

Wil jij ook Doorlopend Krediet Aanvragen?
Klik dan op de groene knop en begin met je mogelijke doorlopend krediet berekenen bij FinancieelFit!
TIP

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

Scroll naar boven