Leningen Vergelijken | Beste leningen 2024

Ben jij op zoek naar een lening? Dan is het verstandig om te beginnen met leningen vergelijken. Tussen de aanbieders van leningen zitten grote verschillen in de rente die ze rekenen en de voorwaarden die gelden voor de lening. 

Leningen Vergelijken - Top 5

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

In dit artikel vergelijken we de leningen van enkele online aanbieders met elkaar zodat jij de lening kan vinden die het meest geschikt voor jou is. In deze leningen vergelijking vind je ook alle vereisten waar je aan moet voldoen voordat je kan gaan lenen

Verder kijken we naar de huidige rentes en de verschillende soorten leningen die beschikbaar zijn bij de online aanbieders uit dit artikel. Ook kom je te weten of je leningen zonder BKR-toetsing kunt verkrijgen. 

Leningen vergelijken: Hoe kan ik Leningen Aanvragen?

Een lening aanvragen kan bij allerlei verschillende aanbieders. Zo kun je vaak bij een bank terecht voor een lening met een bepaald doel, denk bijvoorbeeld aan een hypotheek voor je huis.

Ook online vind je steeds meer aanbieders van zakelijke en persoonlijke leningen. Zorg dat je bij een lening aanvragen kijkt of de aanbieder een vergunning heeft bij de AFM (Autoriteit Financiële Markt), zo ben je beter beschermd. 

Daarnaast moet je bij leningen vergelijken goed kijken naar hoeveel je kunt lenen en welke rente er wordt gerekend. Zo weet je hoeveel de lening uiteindelijk gaat kosten en kom je niet voor verrassingen te staan. Ook is het handig om te kijken naar eventuele extra kosten die gelden bij het afsluiten van een lening. 

Vraag zelf een lening aan bij Bridgefund

Leningen vergelijken: de 13 beste opties

AanbiederMaximaal leenbedragRenteSoort Leningen
Bridgefund€250.0001,3% per maandZakelijk
Financieel Fit€100.000OnbekendPersoonlijk
FinturiGeen max.0,75% tot 2% per maandZakelijk
Santander€50.000Vanaf 0,7% per maandPersoonlijk
Capitalbox€350.0000,6% tot 3,5% per maandZakelijk
Krediet Groep Nederland€100.000Vanaf 0,28% per maandPersoonlijk
Kredietconcurrent€100.000OnbekendPersoonlijk
KredietSpotter€50.000Vanaf 0,28% per maandPersoonlijk
KredietVooruit€250.000OnbekendZakelijk
Leningen.nl€150.000Vanaf 0,29% per maandPersoonlijk
OPR-Bedrijfskrediet€50.000OnbekendZakelijk
Qeld€100.000OnbekendZakelijk
Saldodipje€2.500Vanaf 0,49% per maandPersoonlijk

#1: Leningen aanvragen bij Bridgefund

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Regel snel en eenvoudig een zakelijke lening tot maar liefst €250.000,-. Bridgefund maakt het mogelijk om geld te lenen van een andere ondernemer zonder tussenkomst van een bank. 

#2: Leningen aanvragen bij Financieel Fit

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Hypotheken, kredieten en verzekeringen regel je allemaal bij Financieel Fit. Na je aanvraag zoekt Finacnieel Fit voor jou de best mogelijke lening. 

#3: Leningen aanvragen bij Finturi

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Bij Finturi kun je een zakelijke lening regelen binnen 24 uur. Je regelt alles digitaal en krijgt meteen een duidelijk overzicht van de kosten. Finturi financiert de facturen die je (nog) niet kan betalen. 

#4: Leningen aanvragen bij Santander

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Wil je een nieuwe auto, gaan verbouwen of je studie financieren? Dan kun je bij Santander een lening tot €50.000,- afsluiten. 

Ook kun je een andere lening die je hebt eenvoudig oversluiten naar Santander zodat je alles bij deze bank hebt lopen. Je vraag de lening eenvoudig online aan. 

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

#5: Leningen aanvragen bij CapitalBox

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Zoek jij financiering voor je bedrijf? Bij CapitalBox kun je een zakelijke lening afsluiten tot maar liefst €350.000,-. Je aanvraag is binnen enkele minuten geregeld en binnen één werkdag beoordeeld. 

#6: Leningen aanvragen bij Krediet Groep Nederland

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Voor een persoonlijke lening kun je terecht bij Krediet Groep Nederland. Je kunt hier tot maar liefst €75.000 lenen tegen een rente vanaf 0,28% per maand. 

Je vraag de lening eenvoudig en vrijblijvend online aan waarna je een voorstel van Krediet Groep Nederland krijgt.

#7: Leningen aanvragen bij KredietConcurrent

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Als je geld gaat lenen wil je natuurlijk niet dat je maandlasten enorm stijgen. KredietConcurrent houdt de maandlasten laag door een scherpe rente te bieden. 

#8: Leningen aanvragen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Een lening afsluiten met een rente vanaf 3,5% kan bij De Nederlandse Kredietmaatschappij. Je vraagt vrijblijvend een offerte aan via de website die je binnen 24 uur ontvangt.  

#9: Leningen aanvragen bij KredietVooruit

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Leen als ondernemer tot maar liefst €250.000,- bij KredietVooruit. Je betaalt de lening terug door een percentage van je dagelijks PIN of online omzet automatisch terug te betalen. 

#10: Leningen aanvragen bij Leningen.nl

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Bij Leningen.nl zoeken ze automatisch naar de beste lening voor jou. Ze kijken hierbij ook over de gerns om de beste rentepercentages te bieden voor jouw lening. 

#11: Leningen aanvragen bij OPR-Bedrijfskrediet

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Heb jij doorlopend krediet nodig voor je onderneming? Dan is OPR-bedrijfskrediet misschien een goede optie voor jou. 

Het maakt niet uit in welke sector jouw bedrijf actief is, OPR-Bedrijfskrediet biedet iedereen de mogelijkheid om een lening af te sluiten zolang je een omzet van minimaal €70.000,- hebt.

#12: Leningen aanvragen bij Qeld

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Geen opstartkosten, geen vaste ooptijd en geen verborgen kosten. Dat zijn de beloftes van Qeld als je bij deze aanbieder een zakelijke lening opent. 

Qeld biedt je een flexibel en snel alternatief voor leningen voor alle soorten ondernemingen. 

#13: Leningen aanvragen bij Saldodipje

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Kom je geld tekort aan het eind van de maand? Gebruik dan een minilening van Saldodipje, je kunt hier tot €2.500 lenen met een rente vanaf 0,49%.

Leningen vergelijken: de vereisten

Bij alle aanbieders uit de leningen vergelijking van dit artikel is het verplicht om in Nederland te wonen, je zult gegevens op moeten geven waaronder een woonadres in Nederland. Het kan zijn dat je bij sommige van de aanbieders ook vanuit andere landen terecht komen omdat ze in heel Europa actief zijn. 

Voor een persoonlijke lening is het verder belangrijk om over een een vast of tijdelijk dienstverband te beschikken. Zonder inkomen zul je de lening niet terug kunnen betalen en is het daarom niet mogelijk om de lening af te sluiten. 

Om een lening af te sluiten moet je minstens 21 jaar zijn en de lening moet voor je 81ste afgelost kunnen zijn. 

Verder kijkt een kredietverstrekker naar de hoogte van je inkomen, stabiliteit van je inkomen en je vaste lasten voor wonen. De kredietverstrekker weegt al deze zaken en bepaald of het verstandig genoeg is om een lening te openen voor jou. 

Voor zakelijke leningen gelden andere voorwaarden en die verschillen nogal per aanbieder. Zo wordt er een bepaalde jaaromzet geëist voordat je een lening af kan sluiten en moet je bij de ene aanbieder al minimaal één jaar als bedrijf ingeschreven staan en bij andere zelfs langer dan dat. 

Verschillende soorten Leningen Vergelijken

Het belangrijkste verschil in de soorten leningen die kredietverstrekkers aanbieden is het verschil tussen persoonlijke leningen en zakelijke leningen. Bij persoonlijke leningen gebruik je het geld voor een grote aankoop of voor je levensonderhoud. 

Een zakelijke lening is over het algemeen voor het financieren van een deel van je bedrijfsvoering. Denk hierbij aan apparatuur die stuk gaat en vervangen moet worden zonder dat de onderneming daar geld voor vrij heeft. 

Naast dit verschil zijn er ook nog gewone leningen en doorlopend krediet. Bij een gewone lening heb je eenmalig geld nodig, vaak voor een grote aankoop. 

Doorlopend krediet is juist handig als je op langere termijn rond wilt blijven komen of om een andere reden langere tijd meer geld nodig hebt. 

Bij een normale lening heb je vaak een vast rentepercentage terwijl bij doorlopend krediet de rente variabel is. 

Het voordeel van doorlopend krediet is dat je ook een deel van dit krediet op kan nemen en alleen over dat deel rente hoeft te betalen. Doorlopend krediet kan je dus de zekerheid geven dat je altijd de beschikking hebt over een extra potje geld zonder dat dat meteen voor hoge extra kosten zorgt. 

Rente Leningen Vergelijken

Cruciaal voor het afsluiten van een lening is dat je op de hoogte bent van het rentepercentage dat berekend wordt over deze lening. De rente betaal je elke maand gezamenlijk met de afgesproken aflossing en blijft gedurende de hele looptijd van de lening actief. 

Op dit moment zijn er vrij lage rentetarieven leningen beschikbaar, dit komt omdat alle rentes in Europa op het moment laag zijn. Zo betaal je bijvoorbeeld inmiddels om spaargeld op je rekening te kunnen laten staan door de negatieve spaarrente. 

Dit houdt in dat ook voor de andere kant het goedkoper wordt en je dus ook voor een lagere rente leningen af kan sluiten. 

Leningen vergelijken: Leningen zonder BKR

Je kunt geen lening afsluiten zonder dat de kredietverstrekker een BKR-toetsing uitvoert. Bij een BKR-toetsing controleert de kredietverstrekker of je een BKR-registratie hebt. 

Een BKR-registratie houdt in dat je ergens een betaling hebt lopen. Dit zijn bijvoorbeeld andere leningen of een telefoonabonnement waarbij je de telefoon al hebt ontvangen en maandelijks een bedrag voor het toestel betaald.

Voordat je weer een lening af kan sluiten zul je dus je BKR-registratie kwijt moeten raken. Je BKR-registratie blijft vaak lang staan en het kan handig zijn om een specialist in te schakelen die met jou kijkt naar de mogelijkheden om van deze registratie af te komen. 

Tip: Op zoek naar zakelijke financiering zonder vele gedoe?  Bij Bridgefund regel je eenvoudig en simpel een zakelijke lening tot maar liefst €250.000,-!

Vergelijk leningen in het buitenland

Over het algemeen kun je geen geld lenen in het buitenland maar voor sommige mensen is dit toch de enige optie. Dit is vaak vanwege een lage rente of voor mensen met een BKR-registratie die daardoor niet in Nederland kunnen lenen. 

Je kunt alleen geld lenen in het buitenland als je getrouwd bent met iemand uit dat land of als je een inkomen in dat land ontvangt. Over het algemeen is het niet verstandig om naar het buitenland te gaan voor een lening. 

Als je in Nederland niet mag lenen is hier over het algemeen een goede reden voor waarbij je beschermd wordt tegen grote financiële problemen. 

Leningen Vergelijken: Veelgestelde vragen

De huidige rentetarieven leningen zijn vrij laag. Dit komt omdat alle rentes (ook de spaarrentes) op dit moment kunstmatig laag gehouden worden door de Europese Centrale Bank om zo de economie te stimuleren. Zo kun je al geld lenen met een rente vanaf 0,28% per maand. 

Het is niet mogelijk om met een BKR-registratie een nieuwe lening af te sluiten. Je zult eerst van deze BKR-registratie af moeten komen voordat je hier weer voor in aanmerking komt. 

Het maximale leenbedrag verschilt per kredietverstrekker. Zoals je hebt kunnen lezen in dit artikel over leningen vergelijken zijn er zakelijke leningen tot maar liefst €350.000 mogelijk.

Om voor de laagste rente leningen af te sluiten kun je voor zakelijke leningen het beste terecht bij Bridgefund. Dit platform zorgt ervoor dat je kunt lenen van andere ondernemers zonder tussenkomst van een bank waardoor de rente laag blijft. 

Nee, om geld te lenen moet je minimaal 21 jaar zijn, een dienstverband hebben, geen BKR-registratie hebben en daarnaast moet de kredietverstrekker op basis van jouw financiële gegevens bepalen of het aannemelijk is dat je de lening terug kan betalen, pas dan kom je in aanmerking voor een lening. 

Je kunt het best online en lening afsluiten. Zo kun je als onderneming het beste terecht bij de online kredietverstrekker Bridgefund. 

Leningen Vergelijken: Conclusie

Er zijn veel verschillende soorten leningen met als grootste verschil zakelijke en persoonlijke leningen. Je kunt vervolgens kiezen voor een gewone lening met en vast bedrag dat je meteen ontvangt of een doorlopend krediet waar je geld vanaf kunt halen als het nodig is. 

Bij een doorlopend krediet heb je te maken met een flexibel rentepercentage terwijl je bij een gewone lening een vaste rente hebt en dus zeker bent van de kosten die je gaat maken. Je kunt het best online leningen vergelijken en daarna bij de kredietverstrekker met de laagste rente leningen aanvragen. 

Een aanvraag is vaak binnen enkele minuten gebeurt en de meeste kredietverstrekkers zorgen ervoor dat je binnen één werkdag antwoord hebt en je situatie beoordeeld is.  

Ook een lening aanvragen?
Ga dan naar Bridgefund en vraag vandaag nog je lening aan
TIP
Scroll naar boven