Home » ferratum

Ferratum review: snel geld lenen zonder BKR (2021)

Wil je geld lenen bij Ferratum? In deze review lees je alles van de Ferratum Group, ervaringen met de Ferratum minilening 1500 euro en hoe je op de website van Ferratum een lening aanvraagt.

Gestort in: 5 werkdagen / 24 uur

veilig op de Ferratum website

   

Een minilening aanvragen bij Ferratum doe je volledig online vanaf 21 jaar. De hoogte van een lening bij Ferratum is 100 tot 1500 euro en de looptijd is 30 tot 62 dagen. De rente is altijd 13,99%.

Na akkoord op je aanvraag kun je inloggen op het Mijn Ferratum account. Hier kun je je Ferratum minilening bekijken en later aflossen via iDeal. Ook kun je hier je gegevens updaten en een nieuwe lening aanvragen.

Tip: wil je meer weten over dit type minileningen? Lees dan ons minilening artikel.

Wat is Ferratum?

Ferratum is een internationale verstrekker van minileningen. Het Finse bedrijf Ferratum is opgericht door Jorma Jokela (CEO) in 2005. Ferratum is onderdeel van de Ferratum Group welke gevestigd is in Helsinki, Finland. De Ferratum Group voert online de merken Ferratum en Saldodipje, en is sinds 2015 genoteerd aan de Duitse beurs als ETR:FRU.

Ferratum is online actief in Nederland (Ferratum Netherlands B.V.) en opereert vanuit Liverpool in het Verenigd Koninkrijk. Daar zijn ze geregistreerd als Ferratum UK Ltd. (Companies House nummer: 07349566).

Ferratum UK Ltd
Suite 318, 25 Goodlass Road
Liverpool, Merseyside
L24 9HJ, Verenigd Koninkrijk
Tel. +44 151 601 8611

Ervaringen met Ferratum

Klanten die een minilening hebben afgesloten bij Ferratum zijn overwegend positief. Hierbij een greep uit de gemiddelde online reviews en ervaringen met Ferratum gemeten door verschillende review-websites:

Readies.co.uk8,4 (4.2 van 5 sterren)
TrustPilot UK8 (4 van 5 sterren)
TrustPilot NL6 (3 van 5 sterren)
Cashlady.com7,3

We verwachten dat er in Nederland enkele honderduizenden klanten zijn. Niet iedereen die een minilening aanvraagt bij Ferratum is een klant. Pas wanneer de lening wordt uitgekeerd. Hiervan zijn de meesten tevreden over Ferratum.

Is geld lenen via Ferratum betrouwbaar?

Ferratum is betrouwbaar. Ferratum is namelijk een beursgenoteerde onderneming dat wereldwijd actief is in ruim 25 landen. Ze zijn hiervoor in het bezit van de nodige verplichte vergunningen. Registraties in Engeland:

Er is wel eens ophef over de kosten die hoog op kunnen lopen. Dit gebeurt alleen wanneer je zelf niemand kunt aanwijzen die garant voor je staat, zoals een partner, vriend of andere bekende.

Die kosten zijn bij Ferratum slim verborgen in een garantiestelling. Er is een samenwerking tussen Ferratum en Global Guarantee waarmee die garantiestelling extra kunt kopen (de hoge kosten). 

Hoe werkt de betalingsregeling?

De standaard betalingsregeling van een Ferratum minilening, is aflossen vóór de vervaldatum van de lening. Dit geschiedt via een iDeal-betaallink die je na het afsluiten ontvangt.

Lukt het niet om de lening op tijd af te lossen, dan kun je een e-mail sturen naar [email protected] en uitstel van betaling aanvragen. Je krijgt dan persoonlijke betalingsregeling en vermijdt hiermee extra kosten (boetes). 

Ferratum te laat betalen - Wat dan?

Als je Ferratum te laat pas terug kunt betalen, is het belangrijk om allereerst een mail te sturen naar de klantenservice. Vervolgens kan er dan gekeken worden naar een betaalregeling. Zo kan de betaling in sommige gevallen op een later moment worden voldaan.

Ferratum te laat terugbetalen: de consequenties

Als je te laat bent met Ferratum terugbetalen, zitten hier wel consequenties aan. Zo krijg je bijvoorbeeld te maken met een boete. Het is daarom belangrijk om op tijd contact op te nemen met Ferratum voor een betalingsregeling.

Contact Ferratum

Contact met Ferratum opnemen kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is waarschijnlijk telefonisch.Houd er wel rekening mee dat je een Engelstalig persoon aan de lijn kunt krijgen en niet direct geholpen kan worden. Er is een kans dat ze een Nederlandstalige medewerker zoeken die niet direct beschikbaar is. 

Spoedcontact

Voor spoedcontact met de debiteurenafdeling kun je dit nummer bellen: 070 808 0995, of een e-mail sturen naar [email protected]

Live chat

Contact opnemen met Ferratum gaat het snelste online via e-mail of hun live chat. Handige adressen:

De live chat is op werkdagen online tussen 15:00 – 18:00 uur. Ferratum zelf is open op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur voor het verwerken van leningaanvragen en vragen aan de klantenservice.

Conclusie

Uit de vele ervaringen kunnen we concluderen dat de meerderheid positief gestemd is over het Ferratum minikrediet. De service is doorgaans snel genoeg en binnen een dag wordt jouw aanvraag afgehandeld.

De extra servicekosten (Global Guarantee) zijn hoog vergeleken met de hoogte van de minilening en rente. Gelukkig is dit op te lossen door zelf iemand uit jouw omgeving aan te dragen als garantsteller.

Is dit geen probleem en heb je accuut een klein geldbedrag nodig, dan bent u bij Ferratum aan het juiste adres. Het aanvraag-process is eenvoudig bij Ferratum binnen 10 minuten te doorlopen.

Meer weten over Ferratum?

Wil je een minilening bij Ferratum aanvragen of meer weten, bezoek dan de site voor meer informatie:
meer info
Scroll naar top