Ferratum

Dit is een review over Ferratum, een grote bank en aanbieder van flitskrediet in Europa. Leer hier direct meer over Ferratum door een van deze links te gebruiken:

Tip: wil je meer weten over dit type minileningen? Lees dan ons minilening artikel.

Ferratum UK Ltd
Suite 318, 25 Goodlass Road
Liverpool, Merseyside
L24 9HJ, Verenigd Koninkrijk
Tel. +44 151 601 8611

Wat is Ferratum?

Ferratum is een Finse bank, opgericht door Jorma Jokela (CEO) in 2005. Ferratum is onderdeel van Ferratum Group welke gevestigd is in Helsinki, Finland. Ferratum Group is sinds 2015 genoteerd aan de Duitse beurs als ETR:FRU. Ferratum is online actief in Nederland en opereert vanuit Liverpool in het Verenigd Koninkrijk. Daar zijn ze geregistreerd als Ferratum UK Ltd. onder Companies House nummer: 07349566.

Een greep uit de reviews en ervaringen van klanten

Een greep uit online Ferratum reviews en ervaringen:

Readies.co.uk8,4 (4.2 van 5 sterren)
TrustPilot UK8 (4 van 5 sterren)
TrustPilot NL6 (3 van 5 sterren)
Cashlady.com7,3

Hoe betrouwbaar is Ferratum eigenlijk?

Ja, Ferratum is betrouwbaar. Ferratum is een beursgenoteerde onderneming dat wereldwijd actief is in ruim 25 landen. Ze zijn in het bezit van de nodige verplichte vergunningen. Registraties in Engeland:

  • VAT/BTW Nr. (UK): 118931702
  • Companies House (UK) nr: 07349566
  • Financial Conduct Authority Nr: 672537

Welke soorten leningen biedt Ferratum aan?

Een Ferratum lening wordt in Nederland verstrekt als minilening van 100 tot 1500 euro.  Nieuwe klanten kunnen tot 400 euro lenen. Bestaande klanten kunnen tot 1500 euro lenen met de Ferratum Pluslening:

Hoe werkt de betalingsregeling bij terugbetalen lening?

De standaard betalingsregeling van een Ferratum minilening is aflossen vóór de vervaldatum van de lening. Dit geschiedt via een iDeal-betaallink die je na het afsluiten ontvangt.

Lukt het niet om de lening op tijd af te lossen, dan kun je een e-mail sturen naar debiteurenbeheer@pactumcollections.com en uitstel van betaling aanvragen. Je krijgt dan persoonlijke betalingsregeling en vermijdt hiermee extra kosten (boetes). Let wel, de gehele lening inclusief rente en eventuele garantstelling kosten dienen allemaal terugbetaald te worden.

Contact & klantenservice

De kosten van met je mobiel bellen naar Engeland zijn hetzelfde als in Nederland. Houd er wel rekening mee dat je een Engelstalig persoon aan de lijn kunt krijgen en niet direct geholpen kan worden. Er is een kans dat ze een Nederlandstalige medewerker zoeken die niet direct beschikbaar is. Maar je kunt het altijd proberen.

Spoedcontact

Voor spoedcontact met de debiteurenafdeling kun je dit nummer bellen: 070 808 0995, of een e-mail sturen naar debiteurenbeheer@pactumcollections.com.

Live chat

Contact opnemen met Ferratum gaat het snelste online via e-mail of hun live chat. Handige adressen:

  • Algemeen: klantenservice@ferratum.co.uk
  • Klachten: klachtenregeling@ferratum.co.uk

De live chat is op werkdagen online tussen 15:00 – 18:00 uur. Ferratum zelf is open op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur voor het verwerken van leningaanvragen en vragen aan de klantenservice.

Business (zakelijk lenen bij Ferratum)

Als extra detail over Ferrratum is er ook een Ferratum Business afdeling die zich richt op het verstrekken van bedrijfsleningen. Ferratum Business is met name interessant voor ondernemers die een zakelijke lening willen afsluiten vanaf 2000 euro zonder jaarcijfers.

Conclusie

Van de vele ervaringen die Ferratum inmiddels rijk is, kunnen we concluderen dat de meerderheid positief gestemd is. De service is doorgaans snel genoeg en binnen een dag wordt jouw aanvraag afgehandeld.

De extra servicekosten (Global Guarantee) zijn hoog vergeleken met de hoogte van de minilening en rente. Gelukkig is dit op te lossen door zelf iemand uit jouw omgeving aan te dragen als garantsteller. 

Ferratum minilening aanvragen?

Wil je een minilening bij Ferratum aanvragen of meer weten, bezoek dan de site voor meer informatie:
geen bkr
René Andreasi-Bassi

René Andreasi-Bassi

Dit artikel is getoetst op feiten door René Andreasi-Bassi. Met ruim 15 jaar ervaring in budgetbeheer onderzoekt René voor Bankr.nl de eigenschappen en voor- en nadelen van financiële producten en services.

Laatste update:

Scroll to Top