Ferratum


Hier lees je alles over de bank Ferratum. We bespreken het volgende:

  • Oorsprong
  • Bankproducten
  • Betalingsregeling
  • Contact
  • Ervaringen
  • Betrouwbaarheid

Ferratum

Check alvast de website Ferratum.nl voor een eerste indruk en lees ook de veelgestelde vragen.

Oorsprong

Ferratum is een Finse bank, opgericht door Jorma Jokela (CEO) in 2005. Ferratum is onderdeel van Ferratum Group welke gevestigd is in Helsinki, Finland. Ferratum Group is sinds 2015 ook genoteerd aan de Duitse aandelenbeurs. Ferratum Nederland opereert vanuit Liverpool in het Verenigd Koninkrijk.

Bankproducten

Ferratum staat in Nederland bekend als verstrekker van minileningen van 100 tot 1500 euro. Naast minileningen biedt de Ferratum Group ook creditcards, zakelijke leningen en P2P investering opties aan. Alle producten en processen vinden online plaats waardoor een snelle afhandeling mogelijk is.

Betalingsregeling

De standaard betalingsregeling van een Ferratum minilening is aflossen vóór de vervaldatum van de lening. Dit geschiedt via een iDeal-betaallink die je na het afsluiten ontvangt. Lukt het niet om de lening op tijd af te lossen, dan kun je een e-mail sturen naar debiteurenbeheer@pactumcollections.com en uitstel van betaling aanvragen. Je krijgt dan persoonlijke betalingsregeling en vermijdt hiermee extra kosten (boetes). Let wel, de gehele lening inclusief rente en eventuele garantstelling kosten dienen allemaal terugbetaald te worden.

Contact

Contact opnemen met Ferratum gaat het snelste online via e-mail of hun live chat. Handige adressen:

  • Algemeen: klantenservice@ferratum.co.uk
  • Klachten: klachtenregeling@ferratum.co.uk

Ferratum UK Ltd
Suite 318, 25 Goodlass Road,
Liverpool, Merseyside,
L24 9HJ, Verenigd Koninkrijk
Tel. +44 151 601 8611

Ferratum telefoonnummer

De kosten van met je mobiel bellen naar Engeland is gemiddeld €0,23 /min. Houd er ook rekening mee dat je een Engelstalig persoon aan de lijn kunt krijgen en niet direct geholpen kan worden. Er is een kans dat ze een Nederlandstalige medewerker zoeken die niet direct beschikbaar is. Maar je kunt het altijd proberen!

Openingstijden

De live chat is op werkdagen online tussen 15:00 – 18:00 uur. Verder is Ferratum als bedrijf open op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur voor het verwerken van leningaanvragen en vragen aan de klantenservice.

Betrouwbaarheid

Op de vraag of Ferratum betrouwbaar is kunnen we kort zijn: dat zijn ze. Recente ontwikkelingen hebben het beursgenoteerde bedrijf getransformeerd in een professionele organisatie dat momenteel wereldwijd actief is in meer dan 25 landen. Ze zijn in het bezit van de nodige verplichte registraties in Engeland:

BTW Nr. UK: 118931702
Kamer van Koophandel UK nr: 07349566
Financial Conduct Authority Nr.: 672537

Ervaringen

Ervaringen over Ferratum’s producten, proces en klantenservice kun je lezen op Ferratum’s TrustPilot pagina. Hier kunnen klanten 1 tot 5 sterren geven. Momenteel (2019) krijgen ze gemiddeld 3 sterren.
Ferratum review rating
Je ziet dat de klantenservice snel reageert op alle reviews. Hieronder lichten we enkele positieve en negatieve review uit en bespreken de achterliggende oorzaken.


Enkele ervaringen uitgelicht

Houd er rekening mee dat iedere ervaring meestal is gebaseerd op een specifieke factor die wel of niet in goede aarde is gevallen. Iedere individuele ervaring heeft dus niet per se betrekking op alle eigenschappen van het bedrijf.

De zeer positieve ervaringen (5 sterren)

Laten we allereerst een reeks zeer positieve Ferratum ervaringen bekijken. We hebben er enkele voor je gebundeld en er vervolgens een korte opmerking onder geplaatst.

Zeer positieve ervaringen met Ferratum

Ferratum wordt meerdere malen omschreven als snel en eerlijk in het communiceren van de kosten die bij de minilening komen kijken. De verantwoordelijkheid ligt dus helemaal bij de klant indien deze besluit te lenen. Op zich een logische beredenering.

Desondanks moet deze informatie te allen tijde helder worden weergegeven op de website. Vroeger waren er veel leningaanbieders die bewust cruciale informatie wegstopten in de kleine lettertjes van de algemene voorwaarden.

Dat is natuurlijk niet eerlijk. Gelukkig is deze trend doorbroken en staat eerlijkheid en transparantie voorop. Ferratum is zich hier inmiddels bewust van. Vooral ervaringensites die klanten een publieke stem geven, hebben hiervoor gezorgd.

Positieve ervaringen (4 sterren)

Laten we verder gaan. Nu de gemiddeld positieve Ferratum ervaringen. Deze zijn overwegend positief met hier en daar een kritische nood.

Positieve ervaringen met Ferratum

Bijna al deze klanten zijn positief, maar delen hetzelfde punt van kritiek: de dure garantstelling. Hoe zit dat precies met die garantstelling, en waarom hebben ze deze in het leven geroepen?

Met een garantstelling wil Ferratum zich indekken tegen wanbetalers: klanten die de lening nooit terug betalen. De garantsteller zal voor Ferratum deels de kosten van een deurwaarder dekken. Als garantsteller zijn er twee opties:

  1. Je wijst zelf iemand aan (vriend of familielid)
  2. Je krijgt Global Guarantee aangewezen

Op de site van Global Guarantee zie je dat deze kosten inderdaad hoog zijn. Hoewel het begrijpelijk is dat bovenstaande klanten dit te duur vinden, is er een simpele oplossing die deze kosten in 1x teniet doen: wijs zelf een garantsteller aan.

Niet iedereen durft dit aan zijn vriend of familie te vragen, maar in geval van nood is het misschien niet eens zo’n gek idee om het toch te doen. Wie weet wil je vriend of familielid, nu ze jouw situatie kennen, het geld wel aan jou uitlenen. En dat kan soms helemaal gratis zijn.

Gematigde ervaringen (3 sterren)

We komen nu bij de gematigde en minder positieve ervaringen.

Gematigde ervaringen met Ferratum

Jeffrey geeft als eerste goed aan dat ze wel betrouwbaar zijn maar dat hij het persoonlijke contact mist. Dat is vervelend. Omdat het een online lening betreft gaat bijna alle correspondentie via mail of sms en dat kan even duren als hun inbox vol zit. Vergeet niet dat je altijd telefonisch contact kunt opnemen.

De kosten van met je mobiel bellen naar Engeland is gemiddeld €0,23 /min. Houd er ook rekening mee dat je een Engelstalig persoon aan de lijn kunt krijgen en niet direct geholpen kan worden. Er is een kans dat ze een Nederlandstalige medewerker zoeken die niet direct beschikbaar is. Maar je kunt het altijd proberen!

Slechte ervaringen (3 sterren)

Als laatste nemen 3 slechte Ferratum ervaringen door. Van de vele ervaringen zijn dit de enige oprecht ontevreden klanten die we hebben kunnen vinden.

Slechte ervaringen met Ferratum

Herman en Mike hierboven zijn ook niet tevreden met de trage service. We denken dat het gros van de klanten wel snel geholpen wordt, maar dat er een paar mensen pech hebben. Misschien dat hun aanvraag tijdelijk over het hoofd wordt gezien daar. Dat is jammer en begrijpelijk frustrerend.

Verder lezen we wederom over de dure garantstelling. Hier hebben we het eerder over gehad. Deze is door eigen handelen (garantstelling door vriend of familielid) uit te sluiten waardoor je een stuk goedkoper geld kunt lenen.

In dit artikel geschreven door Gigi Pols van De Correspondent lees je hoe de procedure van een lening afsluiten tot de gehele communicatie eromheen in zijn werk gaat. Ook hier minder prettige ervaringen.

10 Tips Bij Negatieve BKR

Bkr tips

Zit je met een negatieve BKR registratie en brengt deze jou regelmatig in benarde situaties? Meldt je dan gratis aan en ontvang wekelijks tips om weer financieel gezond te worden. Denk aan handige artikelen met stappenplannen, hulpbronnen en tips van experts.

We sturen je géén spam en afmelden kan bij iedere e-mail. Powered by ConvertKit

Conclusie

Van de vele ervaringen die Ferratum inmiddels rijk is, kunnen we concluderen dat de meerderheid positief gestemd is. De service is doorgaans snel genoeg en binnen een dag wordt jouw aanvraag afgehandeld.

De extra servicekosten (Global Guarantee) zijn buitenproportioneel hoog vergeleken met de hoogte van de minilening zelf. Deze staan duidelijk niet in verhouding met elkaar en dit levert gematigde ervaringen op.

Gelukkig is dit op te lossen door zelf iemand uit jouw omgeving aan te dragen als garantsteller. Indien je dit lukt, is het eigenlijk een goede aanbieder van minileningen.

Ferratum
4.7 (94.29%) 14 votes