Ferratum

Laatste update:

Hier lees je alles over de bank Ferratum. We bespreken het volgende:
  • Oorsprong
  • Bankproducten
  • Betalingsregeling
  • Contact
  • Ervaringen
  • Betrouwbaarheid

Ferratum

Check alvast de website Ferratum.nl voor een eerste indruk en lees ook de veelgestelde vragen.

Oorsprong

Ferratum is een Finse bank, opgericht door Jorma Jokela (CEO) in 2005. Ferratum is onderdeel van Ferratum Group welke gevestigd is in Helsinki, Finland. Ferratum Group is sinds 2015 ook genoteerd aan de Duitse aandelenbeurs. Ferratum Nederland opereert vanuit Liverpool in het Verenigd Koninkrijk.

Bankproducten

Ferratum staat in Nederland bekend als verstrekker van minileningen van 100 tot 1500 euro. Naast minileningen biedt de Ferratum Group ook creditcards, zakelijke leningen en P2P investering opties aan. Alle producten en processen vinden online plaats waardoor een snelle afhandeling mogelijk is.

Betalingsregeling

De standaard betalingsregeling van een Ferratum minilening is aflossen vóór de vervaldatum van de lening. Dit geschiedt via een iDeal-betaallink die je na het afsluiten ontvangt. Lukt het niet om de lening op tijd af te lossen, dan kun je een e-mail sturen naar debiteurenbeheer@pactumcollections.com en uitstel van betaling aanvragen. Je krijgt dan persoonlijke betalingsregeling en vermijdt hiermee extra kosten (boetes). Let wel, de gehele lening inclusief rente en eventuele garantstelling kosten dienen allemaal terugbetaald te worden.

Contact

Contact opnemen met Ferratum gaat het snelste online via e-mail of hun live chat. Handige adressen:

  • Algemeen: klantenservice@ferratum.co.uk
  • Klachten: klachtenregeling@ferratum.co.uk

Ferratum UK Ltd
Suite 318, 25 Goodlass Road,
Liverpool, Merseyside,
L24 9HJ, Verenigd Koninkrijk
Tel. +44 151 601 8611

Telefoonnummer & openingstijden

De kosten van met je mobiel bellen naar Engeland is gemiddeld €0,23 /min. Houd er ook rekening mee dat je een Engelstalig persoon aan de lijn kunt krijgen en niet direct geholpen kan worden. Er is een kans dat ze een Nederlandstalige medewerker zoeken die niet direct beschikbaar is. Maar je kunt het altijd proberen.

Voor spoedcontact met de debiteurenafdeling kun je het volgende nummer bellen: 070 808 0995. Je kunt ook een e-mail sturen naar debiteurenbeheer@pactumcollections.com.

De live chat is op werkdagen online tussen 15:00 – 18:00 uur. Verder is Ferratum als bedrijf open op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur voor het verwerken van leningaanvragen en vragen aan de klantenservice.

Betrouwbaarheid

Op de vraag of Ferratum betrouwbaar is kunnen we kort zijn: dat zijn ze. Recente ontwikkelingen hebben het beursgenoteerde bedrijf getransformeerd in een professionele organisatie dat momenteel wereldwijd actief is in meer dan 25 landen. Ze zijn in het bezit van de nodige verplichte registraties in Engeland:

BTW Nr. UK: 118931702
Kamer van Koophandel UK nr: 07349566
Financial Conduct Authority Nr.: 672537

Ervaringen

Ervaringen over Ferratum’s producten, proces en klantenservice kun je lezen op Ferratum’s TrustPilot pagina. Hier kunnen klanten 1 tot 5 sterren geven. Momenteel (2019) krijgen ze gemiddeld 3 sterren.
Ferratum review rating
Je ziet dat de klantenservice snel reageert op alle reviews. Hieronder lichten we enkele positieve en negatieve review uit en bespreken de achterliggende oorzaken.

Ervaringen uitgelicht

Houd er rekening mee dat iedere ervaring meestal is gebaseerd op een specifieke factor die wel of niet in goede aarde is gevallen. Iedere individuele ervaring heeft dus niet per se betrekking op alle eigenschappen van het bedrijf.

Zeer positieve ervaringen: 5 sterren

Laten we allereerst een reeks zeer positieve Ferratum ervaringen bekijken. We hebben er enkele voor je gebundeld en er vervolgens een korte opmerking onder geplaatst.

Ferratum review - 5 sterren

Ferratum review - 5 sterren

Ferratum review - 5 sterren

Ferratum review - 5 sterren

Zoals je uit de 5-sterren reviews leest, zijn deze mensen positief over de communicatie en service van Ferratum. De zogenaamde kleine lettertjes zijn verdwenen. Alles wat je moet weten wordt op de website vermeld. Het is belangrijk dat je weet dat je zonder persoonlijke garantsteller extra kosten betaalt voor een externe garantsteller. Verder klopt het dat Ferratum momenteel geen concurrent heeft in Nederland.

Positieve ervaringen: 4 sterren

Laten we verder gaan. Nu de gemiddeld positieve Ferratum ervaringen met 4 sterren. Deze zijn overwegend positief met hier en daar een kritische nood.

Ferratum review - 4 sterren

Ferratum review - 4 sterren

Ferratum review - 4 sterren

Ferratum review - 4 sterren

In de 4-sterren reviews wordt duidelijk dat er in de afhandeling van aanvragen iets mis is gegaan in 2019. Dit kan zowel een technisch als capaciteit probleem zijn geweest, waarbij er te weinig mensen aan het werk waren. Ferratum is een populair bedrijf waar het ‘te druk’ kan worden waardoor mensen moeten wachten.

We lezen verder ook dat een terugbetaalde lening soms niet direct zichtbaar is in het Ferratum dashboard. Dit zorgt voor verwarring en onzekerheid. We hopen dat dit proces in de toekomst wordt verbeterd.

Gematigde ervaringen: 3 sterren

Ferratum review - 3 sterren

Ferratum review - 3 sterren

Ferratum review - 3 sterren

Ferratum review - 3 sterren

De 3-sterren ervaringen laten zien dat mensen de garantstelling hoog vinden. Wederom gaat er ook iets mis met de techniek tijdens de aanvraag. Althans, zo lijkt het. We vermoeden dat er ook sprake is van onderbezetting omdat er niet direct gereageerd wordt op vragen. 

Slechte ervaringen: 2-1 ster(ren)

Als laatste nemen de slechte Ferratum ervaringen door van 2 en 1 ster. Van de vele ervaringen zijn dit de enige oprecht ontevreden klanten die we hebben kunnen vinden.

Ferratum review - 2 sterren

Ferratum review - 2 sterren

Ferratum review - 2 sterren

Ferratum review - 2 sterren

De slechte ervaringen die klanten delen hebben te maken met de trage respons van de klantenservice, problemen tijdens het aanvraag-proces en de hoge kosten van de garantstelling. De kosten van de garantstelling worden op de site duidelijk vermeld, maar zouden misschien nóg duidelijker gecommuniceerd moeten worden. Hier vind je in ieder geval een compleet overzicht van deze extra kosten.

Business

Als extra detail over Ferrratum is er ook een Ferratum Business afdeling die zich richt op het verstrekken van bedrijfsleningen. Ferratum Business is met name interessant voor ondernemers die een zakelijke lening willen afsluiten vanaf 2000 euro zonder jaarcijfers.

Conclusie

Van de vele ervaringen die Ferratum inmiddels rijk is, kunnen we concluderen dat de meerderheid positief gestemd is. De service is doorgaans snel genoeg en binnen een dag wordt jouw aanvraag afgehandeld.

De extra servicekosten (Global Guarantee) zijn hoog vergeleken met de hoogte van de minilening en rente. Gelukkig is dit op te lossen door zelf iemand uit jouw omgeving aan te dragen als garantsteller. 

In dit artikel geschreven door Gigi Pols van De Correspondent lees je hoe de procedure van een lening afsluiten tot de gehele communicatie eromheen in zijn werk gaat. Ook hier minder prettige ervaringen.

Ferratum

Op de website van Ferratum vind je een volledig overzicht van de kosten incl. veelgestelde vragen
Ferratum
4.5 (89.33%) 15 vote[s]