Ferratum

Laatste update:

Wil je ferratum.nl bezoeken of meer weten over de Ferratum bank en zijn minileningen? Dan zit je hier goed. We nemen het volgende met je door:

 • Een overzicht
 • Reviews & ervaringen
 • Betrouwbaarheid
 • Ferratum lening
 • Betalingsregeling
 • Contact & klantenservice
 • Uitgelichte ervaringen
 • Conclusie

Ferratum

Ferratum UK Ltd
Suite 318, 25 Goodlass Road
Liverpool, Merseyside
L24 9HJ, Verenigd Koninkrijk
Tel. +44 151 601 8611
Facebook | Linkedin

Overzicht

Ferratum is een Finse bank, opgericht door Jorma Jokela (CEO) in 2005. Ferratum is onderdeel van Ferratum Group (wiki) welke gevestigd is in Helsinki, Finland. Ferratum Group is sinds 2015 genoteerd aan de Duitse beurs als ETR:FRU. Ferratum is online actief in Nederland en opereert vanuit Liverpool in het Verenigd Koninkrijk. Daar zijn ze geregistreerd als Ferratum UK Ltd. onder Companies House nummer: 07349566.

Reviews & ervaringen

Een greep uit online Ferratum reviews en ervaringen:

Readies.co.uk8,4 (4.2 van 5 sterren)
TrustPilot UK8 (4 van 5 sterren)
TrustPilot NL6 (3 van 5 sterren)
Cashlady.com7,3

Betrouwbaar?

Ja, Ferratum is betrouwbaar. Ferratum is een beursgenoteerde onderneming dat wereldwijd actief is in ruim 25 landen. Ze zijn in het bezit van de nodige verplichte vergunningen. Registraties in Engeland:

 • VAT/BTW Nr. (UK): 118931702
 • Companies House (UK) nr: 07349566
 • Financial Conduct Authority Nr: 672537

Ferratum lening

Een Ferratum lening wordt in Nederland verstrekt als minilening van 100 tot 1500 euro. Hier vind je een overzicht van alle Ferratum leningen in een handige tabel incl. kosten. Nieuwe klanten kunnen tot 400 euro lenen. Bestaande klanten kunnen tot 1500 euro lenen met de zogenaamde Ferratum Pluslening:

Betalingsregeling bij terugbetalen lening

De standaard betalingsregeling van een Ferratum minilening is aflossen vóór de vervaldatum van de lening. Dit geschiedt via een iDeal-betaallink die je na het afsluiten ontvangt.

Lukt het niet om de lening op tijd af te lossen, dan kun je een e-mail sturen naar debiteurenbeheer@pactumcollections.com en uitstel van betaling aanvragen. Je krijgt dan persoonlijke betalingsregeling en vermijdt hiermee extra kosten (boetes). Let wel, de gehele lening inclusief rente en eventuele garantstelling kosten dienen allemaal terugbetaald te worden.

Contact & klantenservice

De kosten van met je mobiel bellen naar Engeland zijn hetzelfde als in Nederland. Houd er wel rekening mee dat je een Engelstalig persoon aan de lijn kunt krijgen en niet direct geholpen kan worden. Er is een kans dat ze een Nederlandstalige medewerker zoeken die niet direct beschikbaar is. Maar je kunt het altijd proberen.

Spoedcontact

Voor spoedcontact met de debiteurenafdeling kun je dit nummer bellen: 070 808 0995, of een e-mail sturen naar debiteurenbeheer@pactumcollections.com.

Live chat

Contact opnemen met Ferratum gaat het snelste online via e-mail of hun live chat. Handige adressen:

 • Algemeen: klantenservice@ferratum.co.uk
 • Klachten: klachtenregeling@ferratum.co.uk

De live chat is op werkdagen online tussen 15:00 – 18:00 uur. Ferratum zelf is open op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur voor het verwerken van leningaanvragen en vragen aan de klantenservice.

Ervaringen uitgelicht

Houd er rekening mee dat iedere ervaring meestal is gebaseerd op een specifieke factor die wel of niet in goede aarde is gevallen. Iedere individuele ervaring heeft dus niet per se betrekking op alle eigenschappen van het bedrijf.

Zeer positieve ervaringen: 5 sterren

Laten we allereerst een reeks zeer positieve Ferratum ervaringen bekijken. We hebben er enkele voor je gebundeld en er vervolgens een korte opmerking onder geplaatst.

Ferratum review - 5 sterren

Ferratum review - 5 sterren

Ferratum review - 5 sterren

Ferratum review - 5 sterren

Zoals je uit de 5-sterren reviews leest, zijn deze mensen positief over de communicatie en service van Ferratum. De zogenaamde kleine lettertjes zijn verdwenen. Alles wat je moet weten wordt op de website vermeld. Het is belangrijk dat je weet dat je zonder persoonlijke garantsteller extra kosten betaalt voor een externe garantsteller. Verder klopt het dat Ferratum momenteel geen concurrent heeft in Nederland.

Positieve ervaringen: 4 sterren

Laten we verder gaan. Nu de gemiddeld positieve Ferratum ervaringen met 4 sterren. Deze zijn overwegend positief met hier en daar een kritische nood.

Ferratum review - 4 sterren

Ferratum review - 4 sterren

Ferratum review - 4 sterren

Ferratum review - 4 sterren

In de 4-sterren reviews wordt duidelijk dat er in de afhandeling van aanvragen iets mis is gegaan in 2019. Dit kan zowel een technisch als capaciteit probleem zijn geweest, waarbij er te weinig mensen aan het werk waren. Ferratum is een populair bedrijf waar het ‘te druk’ kan worden waardoor mensen moeten wachten.

We lezen verder ook dat een terugbetaalde lening soms niet direct zichtbaar is in het Ferratum dashboard. Dit zorgt voor verwarring en onzekerheid. We hopen dat dit proces in de toekomst wordt verbeterd.

Gematigde ervaringen: 3 sterren

Ferratum review - 3 sterren

Ferratum review - 3 sterren

Ferratum review - 3 sterren

Ferratum review - 3 sterren

De 3-sterren ervaringen laten zien dat mensen de garantstelling hoog vinden. Wederom gaat er ook iets mis met de techniek tijdens de aanvraag. Althans, zo lijkt het. We vermoeden dat er ook sprake is van onderbezetting omdat er niet direct gereageerd wordt op vragen. 

Slechte ervaringen: 2-1 ster(ren)

Als laatste nemen de slechte Ferratum ervaringen door van 2 en 1 ster. Van de vele ervaringen zijn dit de enige oprecht ontevreden klanten die we hebben kunnen vinden.

Ferratum review - 2 sterren

Ferratum review - 2 sterren

Ferratum review - 2 sterren

Ferratum review - 2 sterren

De slechte ervaringen die klanten delen hebben te maken met de trage respons van de klantenservice, problemen tijdens het aanvraag-proces en de hoge kosten van de garantstelling. De kosten van de garantstelling worden op de site duidelijk vermeld, maar zouden misschien nóg duidelijker gecommuniceerd moeten worden. Hier vind je in ieder geval een compleet overzicht van deze extra kosten.

Business

Als extra detail over Ferrratum is er ook een Ferratum Business afdeling die zich richt op het verstrekken van bedrijfsleningen. Ferratum Business is met name interessant voor ondernemers die een zakelijke lening willen afsluiten vanaf 2000 euro zonder jaarcijfers.

Conclusie

Van de vele ervaringen die Ferratum inmiddels rijk is, kunnen we concluderen dat de meerderheid positief gestemd is. De service is doorgaans snel genoeg en binnen een dag wordt jouw aanvraag afgehandeld.

De extra servicekosten (Global Guarantee) zijn hoog vergeleken met de hoogte van de minilening en rente. Gelukkig is dit op te lossen door zelf iemand uit jouw omgeving aan te dragen als garantsteller. 

In dit artikel geschreven door Gigi Pols van De Correspondent lees je hoe de procedure van een lening afsluiten tot de gehele communicatie eromheen in zijn werk gaat. Ook hier minder prettige ervaringen.

Ferratum minilening aanvragen?

Wil je direct een minilening bij Ferratum aanvragen of meer weten, bezoek dan de site:
geen bkr
Scroll naar top