Leer Zelf Beleggen in 4 stappen!

Vroeger was beleggen niet voor iedereen weggelegd, maar tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf beleggen. De mogelijkheden zijn door online brokers enorm geworden en daarom is zelf beleggen een interessante optie voor consumenten die hun vermogen willen vergroten! 

Stappenplan Zelf Beleggen – Begin direct!

Ook zelf beleggen leren? Lees dan snel verder of maak alvast je account aan bij eToro en gebruik de zelf beleggen app! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Het is iets om niet meer bang voor te zijn; zelf beleggen is steeds makkelijker en op meer manieren mogelijk. Ook jij kan gemakkelijk zelf beleggen leren bij een online broker, waar je al met kleine bedragen kan beginnen om zo je eerste stappen te zetten. 

In dit artikel lees je alles over hoe je kan beginnen met zelf beleggen, verschillende zelf beleggen ervaringen van andere consumenten en kijken we wat handiger is voor jou; zelf beleggen of laten beleggen? Lees snel verder of begin meteen met zelf beleggen in aandelen en andere producten bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat is Zelf Beleggen en hoe werkt het?

Bij zelf beleggen heb je een eigen account bij een online broker en maak je zelf de keuzes in welke producten je wilt investeren. Je kunt tegenwoordig gemakkelijk online zelf beleggen of zelfs gebruik maken van een zelf beleggen app. 

Zelf beleggen hoeft niet te betekenen dat je helemaal geen hulp van buitenaf krijgt. Zo vindt je online veel informatie om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over beurzen en handelsproducten en hou je in de gaten wat andere beleggers doen!

Leer Zelf Beleggen als een pro in 5 stappen

Om te beginnen met zelf beleggen zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Als je nog geen ervaring hebt met beleggen kan het verstandig zijn om te beginnen met zelf beleggen leren, ook hiervoor zijn een aantal mogelijkheden. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Brokers - waar kan ik Zelf Beleggen?

De belangrijkste keuze bij zelf beleggen is de broker die je kiest. Je bent vanaf deze keuze namelijk volledig afhankelijk van de mogelijkheden en het aanbod dat deze broker biedt, probeer daarom alvast te bedenken welke investeringen je graag wilt doen. 

Ook moet je kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van een broker. Zeker als je voor het eerst aan de slag gaat met zelf beleggen is het verstandig om voor een overzichtelijk platform te kiezen zonder al teveel ingewikkelde extra opties. 

Bij zelf beleggen leren is het handig om te kunnen oefenen met een zelf beleggen app. Kijk daarom naar de mogelijkheden van een demo account, bij sommige brokers kun je met dit account virtueel geld gebruiken om te oefenen met zelf beleggen. 

Zelf Beleggen bij eToro

Uit de meeste zelf beleggen ervaringen blijkt dat eToro dé broker is voor beginnende beleggers. Het overzichtelijke platform en ruime aanbod zorgen voor deze hoge waardering. 

Bij eToro begin je altijd met een gratis demo account met daarin virtueel geld. Je hebt geen beperkingen met dit account en kunt allerlei investeringen uitproberen, de beste manier voor zelf beleggen leren. 

Als je daarna wilt beginnen met zelf beleggen met je eigen geld kun je gemakkelijk geld storten. Je kunt bij eToro al beginnen met een lage minimale inleg van $50 (€42).

Het overzichtelijke platform van eToro

eToro biedt je een enorm aanbod verschillende producten, zo kun je zelf beleggen in aandelen, maar heeft eToro ook cryptocurrency, grondstoffen, valuta’s, ETF’s en indexen. Je stelt met al deze producten gemakkelijk een divers portfolio op. 

Over het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s betaal je bij deze broker zelfs 0% commissie. Zo kun je bij zelf beleggen een nog hoger rendement behalen en ben je er zeker van dat er geen verborgen kosten bij komen na een investering. 

Je hoeft niet alle keuzes zelf te maken bij zelf beleggen. Via de Copy trading tool kun je namelijk gebruik maken van de zelf beleggen ervaringen van andere gebruikers van eToro, met deze tool kun je hun beleggingen in zien en met één druk op de knop kopiëren naar je eigen portfolio. 

eToro wordt door twee toezichthouders in Europa gereguleerd. De toezichthouders CySEC en FCA zorgen ervoor dat eToro zich houdt aan de Europese regelgeving en dat jij als consument bij zelf beleggen goed beschermd bent. 

Ook gemakkelijk beginnen met zelf beleggen leren? Dat gaat het best bij de online broker eToro.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Zelf Beleggen bij DEGIRO

Een geschikte broker voor zelf beleggen is DEGIRO. In tegenstelling tot eToro bidt deze broker geen cryptocurrency aan, maar richt het zich volledig op de beurzen. 

Je kunt bij DEGIRO dan ook perfect terecht om te beginnen met zelf beleggen in aandelen. De broker werkt samen met grote partijen waardoor ze een enorm aanbod van aandelen en ETF’s hebben waar je uit kan kiezen. 

DEGIRO is opgericht in Nederland en heeft onder andere ene licentie bij De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten. Inmiddels zijn ze overgenomen door een grote Duitse partij en heeft het daardoor ook een Duitse banklicentie. 

Zelf beleggen in aandelen bij een betrouwbare Nederlandse broker? Maak je gratis account aan bij DEGIRO!

Zelf Beleggen bij Libertex

Een andere optie is de online broker Libertex. bij deze broker kun je alleen handelen in CFD’s; Contract for Differences waarmee je kunt speculeren op de koersen van producten.

Je kunt bij Libertex zelf beleggen in CFD’s van aandelen, ETF’s, cryptocurrency, grondstoffen, valuta’s en meer. Al deze producten verhandel je dus als CFD, dat houdt in dat je nooit in bezit zult zijn van de producten zelf. 

Doordat je in CFD’s handelt bij Libertex heb je bij elk product de keuze of je een stop-loss of take-profit af wilt sluiten. Hiermee wordt je investering automatisch gestopt zodra je een bepaalde winst of verlies behaald hebt. 

Begin ook met zelf beleggen in CFD’s of leer zelf beleggen met het demo account van Libertex! 

Stap 2: Maak een account aan

Zodra je klaar bent met zelf beleggen vergelijken en een keuze hebt kunnen maken uit de brokers kun je een account aanmaken. In dit stappenplan gebruiken we eToro als voorbeeld en hier maak je eenvoudig een account aan met je e-mailadres. 

Verder bedenk je een gebruikersnaam en wachtwoord en moet je het e-mailadres bevestigen door op een link te klikken in je inbox. Vanaf dat moment krijg je toegang tot het platform met je demo account en kun je beginnen met zelf beleggen leren. 

Voor een account met echt geld moet je nog een verificatieproces doorlopen. Brokers zijn verplicht om te weten wie hun klanten zijn en daarom vragen ze je een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Geld op account zetten

Zodra deze verificatie door eToro gecontroleerd en goedgekeurd is krijg je bericht en kun je beginnen met zelf beleggen met echt geld.

Hiervoor moet je natuurlijk nog wel geld storten op je account. Gelukkig is dat niet lastig.

Dat doe je bij eToro gemakkelijk vanaf de lage minimale inleg van €42. Voor het storten gebruik je één van de vele beschikbare betaalmethodes als iDeal, PayPal of creditcard. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek een geschikt product

Filter gemakkelijk op bepaalde categorieën bij eToro

Of je nu wilt beginnen met zelf beleggen in aandelen of op zoek bent naar de beste cryptomunt. Investeren bij eToro gaat bij elk product op dezelfde manier. 

Je zoekt het product via de zoekbalk of via de ‘ontdek’-pagina. Als je een geschikt product hebt gevonden klik je hierop en kom je terecht op de specifieke productpagina. 

Stap 5: Doe je eerste investering

Tijd voor de eerste echte investering. Op de productpagina van het aandeel of ander product staat een blauwe knop handelen. 

Na het klikken op deze knop krijg je een nieuw scherm waar je de aankoop kunt doen. Hier bepaal je hoeveel je wilt investeren en of je dit voor de marktprijs wilt doen of zelf een order voor een ander bedrag wilt plaatsen. 

Na je aankoop vind je de investering terug in je portfolio. Van daaruit kun je de investering ook weer verkopen als je genoeg winst hebt gemaakt. 

Doe ook vandaag nog je eerste investering en maak een account aan bij eToro! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Voordelen Zelf Beleggen

Je hebt de keuze uit zelf beleggen of laten beleggen en beide opties hebben natuurlijk hun eigen voordelen. Toch overstijgen de voordelen van zelf beleggen tegenwoordig de mogelijkheden die je hebt voor beheerd beleggen. 

Bij zelf beleggen heb je altijd de regie volledig in handen, zo bepaal je zelf het risico dat je wilt nemen. Daarnaast kies je zelf met hoeveel geld je begint, je kunt bij zelf beleggen met veel minder geld beginnen dan wanneer je kiest voor beheerd beleggen. 

Tot slot zijn ook de kosten die je maakt veel lager bij zelf beleggen. Bij een broker betaal je vaak een percentage of zitten de kosten verwerkt in de koopprijs, verder betaal je geen kosten meer aan tussenpersonen van de bank of aan een adviseur. 

Geniet ook van lage kosten en begin al met zelf beleggen vanaf €42 bij de online broker eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Kosten Zelf Beleggen vergelijken met kosten beheerd beleggen

De kosten van zelf beleggen zijn in principe lager dan wat je betaalt voor beheerd beleggen. Bij beheerd beleggen betaal je, naast de normale kosten voor beleggen, ook voor de expert die voor jou de investeringen doet.

Daarnaast heb je als grote voordeel dat je bij zelf beleggen ook zelf de kosten in handen hebt. Je kunt elke keer bepalen of de kosten voor een bepaald product het waard zijn of niet. 

Geniet ook van de lage kosten van zelf beleggen ten opzichte van beheerd beleggen en begin nu bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Zelf Beleggen of laten beleggen

Uit de meeste zelf beleggen ervaringen blijkt dat de voordelen van zelf beleggen groot genoeg zijn om daarvoor te kiezen. Laten beleggen was vroeger populair, maar is nu alleen in sommige specifieke gevallen, bijvoorbeeld voor mensen met groot vermogen, nog een goede keuze. 

Natuurlijk kost zelf beleggen meer tijd dan laten beleggen, maar toch blijkt uit de zelf beleggen ervaringen dat klanten het mee vinden vallen hoeveel tijd het kost. Je bent er iets meer mee bezig, maar kunt er ook veel meer uithalen door zelf de keuzes te maken. 

Leer zelf beleggen bij de populaire online broker eToro met het gratis demo account!

Zelf Beleggen vs beheerd beleggen – Voor- en nadelen

Wacht niet langer en begin ook met zelf beleggen bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Zelf Beleggen Ervaringen

De zelf beleggen ervaringen van andere gebruikers zijn zeer positief. De afgelopen jaren zijn de mogelijkheden die je hebt bij online brokers sterk verder gegroeid, zo bieden ook veel van de brokers tegenwoordig producten als cryptocurrency aan. 

Ook blijkt uit de zelf beleggen ervaringen dat brokers als eToro steeds gebruiksvriendelijker worden waardoor iedereen, ook dankzij de lage minimale inleg, gemakkelijk bij deze broker kan beginnen met zelf beleggen. Leer zelf beleggen bij deze broker via het gratis demo account!

Zelf beleggen wordt steeds populairder en makkelijker! Probeer het ook eens bij de online broker eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Veelgestelde vragen

Zelf beleggen is zelf de keuzes maken over welke investeringen je met je eigen geld wilt gaan doen. Je kiest zelf of je in aandelen, cryptocurrency of een ander product investeert en je hebt altijd toegang tot je bezittingen.

Zelf beleggen kost per investering een klein bedrag. Wat de kosten precies zijn verschilt per broker, ook hoe ze deze kosten aan je doorberekenen kan verschillen, zo heb je bij de ene broker een vast percentage terwijl de andere broker de kosten verwerkt in de koop- en verkoopprijs. 

Zelf beleggen is zeer veilig doordat de brokers uit dit artikel gereguleerd zijn bij Europese toezichthouders. Hierdoor weet je zeker dat ze zich houden aan de Europese wet- en regelgeving en dat je geld tot op zekere hoogte beschermd is. 

De beste plek om te beginnen met zelf beleggen is de online broker eToro. Deze broker heeft een zeer gebruiksvriendelijk platform en je vindt bijna alle handelsproducten op dit platform terug. 

Conclusie: Zelf Beleggen

Doordat online brokers hun platform blijven ontwikkelen en met steeds meer nieuwe functies en een groter aanbod komen blijft zelf beleggen voordeliger worden. De zelf beleggen ervaringen van klanten worden daardoor steeds positiever. Zij betalen minder voor investeringen en kunnen met een lager bedrag beginnen.

Begin ook bij de online broker eToro, maak gebruik van het gratis demo account en leer zelf beleggen door allerlei investeringen uit te proberen. Meld je nu gratis aan via de groene knop hieronder en begin vandaag nog met je eerste virtuele beleggingen! 

Scroll naar boven