Centraal Beheer Beleggen ervaringen

Je geld op een spaarrekening zetten levert tegenwoordig niks meer op, het kost bij sommige banken zelfs geld. Begin daarom met geld beleggen, maar waar? Er zijn online veel mogelijkheden en één van de mogelijkheden is Centraal Beheer Beleggen. 

Zelf beleggen in plaats van Centraal Beheer Beleggen

Ook liever aan de slag bij een broker waar je zelf alle keuzes kan maken? Begin dan nu bij de online broker Capital.com!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Bij Centraal Beheer beleggen laat je de experts van deze organisatie de keuzes maken. Je kunt hier vanaf een kleine vergoeding mee beginnen en je hebt keuze uit verschillende pakketten die allemaal hun eigen risicoprofiel hebben. 

In dit artikel lees je alles over Centraal Beheer beleggen en kijken we naar de Centraal Beheer beleggen ervaringen van andere gebruikers. Lees snel verder of begin zelf met beleggen bij een online broker zodat je de keuzes in eigen hand houdt.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Centraal Beheer Beleggen: een introductie

Bij Centraal Beheer beleggen zijn er experts in dienst die fondsen samenstellen. Als je begint bij Centraal Beheer beleggen kun je zelf kiezen in welk fonds jij graag wilt beleggen. Elk fonds heeft zijn eigen risicoprofiel en verwacht rendement.

Je kunt op de website van Centraal Beheer beleggen ook de resultaten van deze verschillende fondsen over de afgelopen 11 jaar terugvinden en analyseren.

Centraal Beheer beleggen is geschikt voor particuliere beleggers, bedrijven en ZZP’ers. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een werkgever aangesloten is bij Centraal Beheer beleggen en voor jij bij deze aanbieder geld belegt. 

Het rendement dat je bij Centraal Beheer beleggen kunt halen is tussen de 1 en 7%. Daarmee is het een goed alternatief voor je geld op een spaarrekening zetten, maar het rendement is niet bijzonder hoog en wisselt.

Centraal Beheer beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. Hierdoor mogen ze legaal deze producten aanbieden aan consumenten en weet je zeker dat het bedrijf in de gaten gehouden wordt of ze zich houden aan de Europese wet- en regelgeving voor financiële instellingen. 

Liever mikken op een hoger rendement met jouw beleggingen? Ga zelf aan de slag bij de online broker Capital.com!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Centraal Beheer Beleggen Ervaringen

Er zijn online weinig Centraal Beheer beleggen ervaringen van andere gebruikers te vinden omdat de dienst vooral door grote partijen wordt gebruikt. Particuliere beleggers komen daardoor minder snel bij deze dienst terecht en laten dus ook geen Centraal Beheer beleggen ervaringen achter. 

Centraal Beheer is naast een mogelijkheid om te beleggen vooral een verzekeraar. Ook vind je bij Centraal Beheer diensten als een klusjesman regelen, een hypotheek afnemen, spaarrekeningen openen, een pensioen regelen en aan de slag met lijfrente. 

Omdat Centraal Beheer beleggen dus maar een klein onderdeel is van alle diensten die het bedrijf aanbiedt gaan de meeste recensies online ook over deze andere diensten. Zo vind je Centraal Beheer op Trustpilot terug, waar weinig positieve recensies en Centraal Beheer Beleggen ervaringen te vinden zijn. 

Ontevreden klanten

Klanten zijn voornamelijk ontevreden over het klantcontact van Centraal Beheer. Of dezelfde problemen ook in Centraal Beheer beleggen ervaringen terugkomen wordt niet expliciet vermeld.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aanbod Centraal Beheer Beleggen

Het aanbod van Centraal Beheer beleggen bestaat uit 7 verschillende fondsen die door de experts van het bedrijf zijn samengesteld. Voordat je met deze fondsen begint, heb je de keuze uit gemaksbeleggen of fondsbeleggen. 

Bij gemaksbeleggen kies je één fonds waar je in investeert terwijl je bij fondsbeleggen je investering kan verdelen over 7 verschillende fondsen. 

Bij de keuze gemaksbeleggen beleg je in een fonds dat bestaat uit een mix van verschillende handelsproducten. Je kunt zelf kiezen in welke van de drie mixfondsen je graag wilt investeren, hieronder vind je een kort overzicht van deze fondsen:

Aanbod fondsen Centraal Beheer Beleggen

Mixfonds Voorzichtig

Rendement afgelopen 3 jaar: 3,06%
Risicoscore: 4

Mixfonds Gemiddeld

Rendement afgelopen 3 jaar: 4,03%
Risicoscore: 4

Mixfonds Ambitieus

Rendement afgelopen 3 jaar: 4,98%
Risicoscore: 5

Als je in plaats van gemaksbeleggen voor fondsbeleggen kiest heb je ook de keuze uit de 3 fondsen hierboven, maar krijg je er nog enkele fondsen bij. Zo is er nog een mixfonds met de naam ‘zeer ambitieus’ en een hoger risico en krijg je de mogelijkheid om in 2 obligatiefondsen en een wereldwijd aandelenfonds te investeren. 

Wil jij liever zelf je keuzes maken en beginnen met beleggen in jouw favoriete aandelen of andere producten? Ga dan snel naar Capital.com en maak je account aan! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Centraal Beheer Beleggen review - Kosten

De kosten die je maakt bij Centraal Beheer beleggen bestaan uit de kosten voor het aankopen van een fonds en het aanhouden van je investeringen. Het verkopen of wisselen van fonds kost niet opnieuw geld en er worden ook geen servicekosten in rekening gebracht. 

Centraal Beheer Beleggen – Fondskosten

Fondskosten zijn de kosten die je jaarlijks betaalt voor je investeringen in een bepaald fonds. Bij de mixfondsen voorzichtig, gemiddeld, ambitieus en zeer ambitieus is dit 0,60% van je totale investeringen per jaar.

Als je €5.000 in een fonds geïnvesteerd hebt, betaal je dus jaarlijks €5.000 * 0,60% = €30,-. Voor de andere fondsen gelden andere percentages; zo betaal je bij het staatsobligatiefonds 0,22%, bij het bedrijfsobligatiesfonds 0,38% en bij het wereldwijd aandelenfonds 0,28%. 

Centraal Beheer Beleggen - Aankoopkosten

Elke keer dat je geld stopt in één van de fondsen van Centraal Beheer beleggen betaal je ook een percentage. Dit percentage is 0,30% van het ingelegde bedrag en geldt voor alle fondsen, in het voorbeeld hierboven zou je dus een extra €15,- moeten betalen voor de investering van €5.000,- 

Weet je genoeg na het lezen van de Centraal Beheer beleggen ervaringen? Begin dan bij online broker Capital.com!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Centraal Beheer Beleggen vs beleggen bij Capital.com

Je weet nu precies welke investeringen je kunt doen bij Centraal Beheer beleggen en welke kosten er voor deze fondsen gerekend worden. Een andere keuze is om zelf te gaan beleggen in plaats van beheerd beleggen, je hoeft dan niet in specifieke fondsen te beleggen, maar kan alles helemaal zelf bepalen. 

De beste online broker om zelf te gaan beleggen is Capital.com. Deze broker heeft een groot aanbod van cryptocurrency, aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en CFD’s en heeft een aantal handige voordelen voor beginners zoals een gratis demo account en commissievrij handelen in aandelen en ETF’s.

Ook bij Capital.com kun je kiezen voor bepaalde fondsen. Dit zijn wel andere fondsen bij Centraal Beheer beleggen, waar zij de fondsen hebben samengesteld uit verschillende producten kun je bij Capital.com alleen investeren in ETF’s, pakketjes met aandelen. 

Als we kijken naar de Centraal Beheer beleggen ervaringen van klanten kwamen ze niet goed voor de dag bij de reviewsite Trustpilot. Capital.com komt daar veel beter uit, zij krijgen 4 uit 5 sterren op basis van meer dan 10.000 reviews. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Is Centraal Beheer Beleggen veiliger dan beleggen bij Capital.com?

Centraal Beheer is een groot bedrijf en daarmee klinkt het ook als een veilige optie om jouw geld in onder te brengen. Op zich is dit ook zo, er zullen geen gekke dingen met je geld gebeuren en je kunt vertrouwen dat Centraal Beheer verantwoord met je geld om gaat. 

Depositogarantiestelsel

Toch is er wel iets waar je rekening mee moet houden, bij veel financiële instellingen, zoals banken, is je geld tot €100.000,- beschermd via het depositogarantiestelsel. Dit houdt in dat je bij een faillissement van een financiële instelling je dit geld terug kan krijgen. 

Centraal Beheer beleggen geeft aan niet onder dit systeem te vallen. Wel geeft het bedrijf aan dat de fondsen in principe niet failliet kunnen gaan en je dus geen zorgen hoeft te maken over je geld, de fondsen zijn apart van de rest van Centraal Beheer getrokken en dus is je geld bij een eigen stichting ondergebracht. 

Capital.com heeft wel een depositiestelsel

Capital.com heeft door haar licentie bij de Cypriotische toezichthouder CySEC wel een soort van depositogarantiestelsel. Mocht Capital.com failliet gaan krijg je tot €20.000 van jouw geïnvesteerde geld terug via deze toezichthouder. Door de toezichthouders ben je ook hier gegarandeerd van veilig beleggen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Centraal Beheer Beleggen: Veelgestelde vragen

Centraal Beheer is een grote verzekeraar en financieel dienstverlener en één van de diensten is Centraal Beheer beleggen. Hiervoor hebben experts van Centraal Beheer verschillende fondsen samengesteld uit aandelen, liquiditeiten en obligaties waar jij of je werkgever in kan beleggen. 

Het voordeel hiervan is dat je er weinig omkijken naar hebt. Je geeft echter ook de touwtjes over je belegde geld uit handen aan Centraal Beheer, en zij bepalen waarin dit geïnvesteerd wordt. Daarbij spreiden ze altijd risico’s wat zorgt voor een lager rendement. Je betaalt voor deze dienst een klein percentage over het geïnvesteerde en beheerde bedrag.

Wanneer je zelf gaat beleggen ben je 100% autonoom met het beslissen waar je in investeert. Zo kun je ervoor kiezen alleen in aandelen te beleggen van bedrijven waar je echt in geloofd, of te focussen op cryptomunten zoals Bitcoin.

Bij Centraal Beheer Beleggen heb je de keuze uit 7 verschillende fondsen; mixfonds voorzichtig, mixfonds gemiddeld, mixfonds ambitieus, mixfonds zeer ambitieus, staatsobligatiefonds, bedrijfsobligatiefonds of wereldwijd aandelenfonds. Je kunt ervoor kiezen om al je geld in één fonds te investeren of het juist te verspreiden over de verschillende fondsen, dit kun je volledig naar eigen keuze doen. 

De kosten van Centraal Beheer beleggen bestaan uit aankoopkosten en fondskosten. De aankoopkosten zijn bij alle fondsen 0,30% van het bedrag dat je gaat investeren. De fondskosten betaal je jaarlijks over het bedrag dat je op dat moment in de fondsen hebt zitten, dit is 0,6% bij de mixfondsen en rond de 0,3% bij de andere fondsen. 

De Centraal Beheer beleggen ervaringen van klanten zijn online moeilijk te vinden. Het lijkt er op dat nog niet heel veel particulieren gebruik maken van deze manier van beleggen. Er zijn wel genoeg ervaringen van klanten te vinden over de andere diensten van Centraal Beheer. Momenteel zijn er veel negatieve ervaringen te vinden die aangeven dat de service van Centraal Beheer te wensen over laat. 

Centraal Beheer beleggen is veilig. Het bedrijf heeft een vergunning van de Nederlandse toezichthouder AFM en mag daarom legaal deze investeringen aanbieden. 

Het enige dat je zelf kunt doen bij Centraal Beheer beleggen is kiezen over welke fondsen je jouw geld wilt verspreiden. Als je meer zelf keuzes wilt maken kun je er beter voor kiezen om een account aan te maken bij Capital.com. 

Centraal Beheer Beleggen - conclusie

Als je gemakkelijk wilt beleggen in door anderen samengestelde fondsen kun je terecht bij Centraal Beheer beleggen. Je hebt in totaal keuze uit zeven verschillende fondsen en je kunt alles in één fonds investeren of juist verspreiden over verschillende fondsen. Je hebt echter geen keuze in losse aandelen en producten.

Het kan zijn dat je liever zelf gaat beleggen en alle keuzes in eigen hand wilt houden. Dan is Centraal Beheer beleggen geen goede keuze voor jou en kun je beter aan de slag bij een online broker met allerlei verschillende producten zoals Capital.com. 

Spreken deze Centraal Beheer Beleggen Ervaringen je aan?
Ga dan snel zelf beleggen bij Capital.com en maak nu een account aan
TIP
Scroll naar boven