Debit card aanvragen | Beste Debit Cards

De debit card wordt steeds populairder in Nederland en begint het zelfs de laatste tijd te winnen van de creditcard in populariteit. Maar wat is dit precies voor kaart en hoe kun jij een debit card aanvragen?

In dit artikel leggen we je alles uit over debit cards, de verschillende typen debit cards en waar jij gemakkelijk een debit card aanvragen kunt.

De Beste Debit Cards in Nederland

Iedereen weet tegenwoordig wel wat een credit card is en hoe die werkt, maar de debit card is minder bekend in Nederland. Debit cards, of debetkaarten in het Nederlands, kunnen veel voor jou betekenen en het zou zo maar kunnen zijn dat jij gebaat bent bij het aanvragen van deze pas.

Zo kan een debetkaart een waardevolle toevoeging zijn voor veel banken. Navigeer door het artikel of druk direct op onderstaande knop om te beginnen met een debetkaart.

Wat is een Debit Card?

Een debetkaart is een betaalkaart waar je van tevoren geld op moet zetten om te kunnen betalen. Een debetkaart heeft dus altijd een tegenrekening waar het geld direct van wordt afgeschreven.

Een debetkaart zorgt er dus voor dat je altijd het benodigde bedrag op je rekening moet hebben staan voordat je kunt betalen. Zo kom je aan het einde van de maand niet voor een nare verrassing te staan!

Debetkaarten zijn op twee manieren onder te verdelen. Een debetkaart kan een prepaid creditcard zijn of een pinpas. Bij een prepaid creditcard kun je bijvoorbeeld denken aan een Mastercard of Visa kaart, waar je bij een pinpas kunt denken aan het Maestro of V Pay systeem.

Het principe achter een debit card is voor zowel een prepaid creditcard als een pinpas hetzelfde. In beide gevallen wordt er bij betalingen direct geld afgeschreven van de rekening waaraan de kaart gekoppeld is.

Je moet bij een debetkaart dus altijd eerst geld storten op de gekoppelde rekening voordat je betalingen kunt doen. De betalingen worden direct van de rekening afgeschreven indien het saldo daarvoor toereikend is.

Begin vandaag nog met een debit card van Bunq!

Debit Card Aanvragen

Type debit cardKosten eenmaligKosten per maandBKR check
BunqPinpas€0€2.99n.v.t.
ViabuyPrepaid credit card€69.90€1.66Nee
VeritasPrepaid credit card€29.90€0Nee

#1: Debit card aanvragen bij Bunq

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Bunq probeert als bank alles zo makkelijk mogelijk te maken voor haar klanten. Het is één van de eerste banken die volledig online is.

Bunq biedt verschillende pakketten aan en is bekend geworden met de Travel Card, een prepaid credit card van Mastercard die ze aanboden. Tegenwoordig zit deze inbegrepen bij het Easy Bank pakket.

Je kunt behalve een prepaid credit card ook een pinpas aanvragen bij Bunq. Dan lopen betalingen via het Maestro systeem. Je krijgt bij Bunq een volwaardige bankrekening met alle functionaliteiten die je gewend bent van een bank. Bunq heeft een vergunning bij DNB.

Zo is jouw geld tot €100.000 verzekerd en weet je met Freedom of Choice precies hoe jouw geld geïnvesteerd wordt. Het fijne aan de prepaid creditcard van Bunq is dat ze geen BKR controle uitvoeren. 

#2: Debit card aanvragen bij Viabuy

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Viabuy is een aanbieder van online prepaid creditcards als online betaalrekeningen. Met een kaart van Viabuy kun je alle betalingen doen die je normaal met een Mastercard creditcard ook zou kunnen doen.

Met een prepaid creditcard van Viabuy kun je gemakkelijk rekeningen betalen, online shoppen of geld opnemen bij een automaat. De Viabuy debit card heeft als voordeel dat er een eigen IBAN gekoppeld is aan de debit card.

Je kan met een IBAN die aan jouw account gekoppeld is gemakkelijk geld op de Viabuy debit card zetten. Het fijne aan Viabuy is dat ze geen BKR toetsing doen voor de debit card en niet om een loonstrookje vragen. 

#3: Debit card aanvragen bij Veritas

Onze beoordeling:

4/5

Voordelen:

Net als bij Viabuy kun je bij Veritas ook een prepaid credit card aanvragen. Deze debit card zorgt er voor dat je gemakkelijk geld kan opnemen, aankopen kunt doen of rekeningen kunt betalen.

Je kunt bij Veritas geld op de debetkaart zetten met een overboeking. Dit kan ook van familie of vrienden zijn! Daarnaast is het mogelijk om geld op de debit card van Veritas te zetten met oplaadvouchers die te koop zijn in kiosks of tabakswinkels.

Veritas voert geen BKR controle uit om te kijken wat jouw kredietwaardigheid is. De kaart functioneert verder als betaalrekening. Je kan dus ook uitbetaald krijgen op de debit card!

#4: Debit card aanvragen bij Revolut

Onze beoordeling:

4/5

Voordelen:

Bij Revolut kun je een debit card kosteloos aanvragen. Je krijgt dan een Britse IBAN rekening.

Het voordeel van Revolut is dat ze zich erg goed richten op internationale geldoverboekingen. Met een Revolut card krijg je namelijk erg gunstige wisselkoersen.

Daarnaast is de kaart internationaal te gebruiken zonder enige moeite. Tevens kun je bij Revolut wegwerpkaarten aanvragen. Deze zijn te gebruiken zodra je hem aanvraagt; je hoeft niet te wachten tot je hem binnen hebt. 

Tenslotte kun je bij Revolut automatisch sparen door je uitgaven naar boven af te laten ronden en het overschot automatisch op een spaarrekening te zetten.

#5: Debit card aanvragen bij Wise

Onze beoordeling:

4/5

Voordelen:

Bji Wise kun je een debit card kopen die gekoppeld is aan een zogeheten multi-valuta account. Op deze kaart kun je dus geld ontvangen en betalen in meerdere buitenlandse valuta, zonder dat je aan grove conversiekosten vast zit.

Zo is deze debit card dus geschikt voor wanneer je uitgaven doet of geld wil ontvangen uit verschillende landen met verschillende valuta. Je kan er ook voor kiezen om de conversie voor de betaling te laten doen, bijvoorbeeld wanner jij denkt dat de koers gusntig is.

Zo heb je het zelf allemaal in de hand bij Wise.

Debit Card vs Credit Card

De debit card vs credit card: wat is het verschil? Hoewel creditcards en debit cards op elkaar lijken, zijn er wel een aantal essentiële verschillen. Het is goed om je hier bewust van te zijn voordat je aan de slag gaat met een debetkaart.

Een debetkaart lijkt op een creditcard doordat ze vaak dezelfde betaalsystemen gebruiken, bijvoorbeeld Mastercard of VISA. Als een winkel, pinautomaat of webshop dus Mastercard accepteert, kun je zowel met een debetkaart als creditcard terecht.

Verschil Debit vs Credit Card

Het belangrijkste verschil tussen een creditcard en een debitcard is de manier waarop ze gefinancierd worden door de gebruiker. Bij creditcards gaan gebruikers een krediet aan bij de bank.

Dit houdt in dat gebruikers tot een bepaald bedrag (bijvoorbeeld €500) kunnen betalen met hun creditcard. Aan het einde van de maand worden de gedane uitgaven verrekend met een tegenrekening van de gebruiker. Zo kun je dus op krediet uitgaven doen.

Bij een debetkaart is dit anders. Debit cards hebben namelijk een tegenrekening waar het geld direct van wordt afgeschreven. Gebruikers moeten daarom eerst geld op de tegenrekening zetten voordat ze de debetkaart kunnen gebruiken.

Geld wordt bij een debet kaart dus direct van de tegenrekening afgeschreven in plaats van achteraf. 

Met debet kaarten is het vaak niet mogelijk om borgbetalingen te doen. Hiervoor zijn creditcards beter geschikt. Ga je dus op vakantie en wil je een auto huren? Dan kun je beter een credit card gebruiken.

Prepaid Debit Card / Prepaid Credit Card

Een vorm van een debit card is een prepaid credit card. Bij een prepaid credit card kun je betalen via een creditcardsysteem (zoals Mastercard of VISA). Een Mastercard debit card en een Visa debit card werken net als hun creditcard tegenhangers, met als het enige verschil dat je van tevoren geld op de kaart moet zetten.

Met een prepaid credit card dien je van tevoren geld op de kaart te zetten om hem te gebruiken. Het is dus een creditcard op basis van opwaarderen. 

Je kan een prepaid creditcard opwaarderen door geld over te maken aan de gekoppelde IBAN, of door familie of vrienden er geld naar toe over te laten maken.

Prepaid Mastercard credit card zonder BKR

Met een prepaid credit card hoef je vaak geen BKR check te doen. Dit is bij een reguliere credit card wel verplicht omdat je een vorm van kredietverstrekking aangaat.

Hierdoor zijn prepaid creditcards een interessante optie voor mensen die een Mastercard of VISA kaart willen zonder door de kredietwaardigheidscontrole te moeten of kunnen. Je kan gemakkelijk een prepaid credit card aanvragen bij Viabuy en Veritas.

Tip: Wil jij zonder een BKR controle toch betalen met een Mastercard of VISA kaart? Gebruik dan een prepaid credit card. Deze kun je makkelijk aanvragen via Viabuy of Veritas.

Wat is de Beste Debit Card?

Er zijn verschillende soorten debetkaarten en er is dus veel om uit te kiezen. Hierbij moet je ook nog rekening houden met het het onderscheid tussen een debit card van een betaalrekening en prepaid creditcards. 

Debetkaarten zijn dus onder te verdelen tussen pinpassen en prepaid creditcards. Wij vinden de beste debit card de debitcard van Bunq. Bij Bunq is het bankieren volledig online en heb je veel vrijheid als klant. Zo kun je zelf bepalen hoe je geld geïnvesteerd wordt en kun je via het online bankieren de bank van de toekomst meemaken.

Bunq is een slimme bank doordat alles makkelijk in de app geregeld kan worden. Daarmee is Bunq echt een bank van de 21ste eeuw.

Online Debit Card

Tegenwoordig gaat alles online, waarbij een online debit card aanvragen geen uitzondering is! Je kan gemakkelijk online een debit card aanvragen bij één van de vele debit card aanbieders.

Een aantal aanbieders maken het zeer eenvoudig om online een debit card aan te vragen. Zo kun je gemakkelijk bij Bunq een debit card aanvragen door alleen je telefoonnummer door te geven.

Heb je liever een online prepaid creditcard? Dat kan gemakkelijk via Viabuy of Veritas. Deze aanbieders vragen geen BKR registratie en je hoeft geen kredietwaardigheidstest te doen. 

Tegenwoordig kun je makkelijk online een Mastercard kaart aanvragen zonder dat je naar een bankkantoor hoeft. Gemakkelijk en zonder gedoe! 

Debit Card Aanvragen: Veelgestelde vragen

Een debetkaart is een betaalkaart waarmee je kan pinnen, rekeningen betalen, cash pinnen of online aankopen kan doen. Bij een debetkaart wordt het geld direct afgeschreven van een tegenrekening.

In tegenstelling tot een credit card moet er dus geld aanwezig zijn op de gekoppelde IBAN om de betaling te kunnen doen. Je betaalt dus op debet, niet op krediet.

Een debit card kan een pinpas zijn (die gebruikt maakt van het Maestro of VPAY netwerk) of een prepaid creditcard (die gebruik maakt van Mastercard of VISA). Bij een pinpas zit er een IBAN gekoppeld aan de pas, dit is bij een prepaid creditcard vaak ook het geval.

Je dient dan geld te storten op de gekoppelde rekening voordat je betalingen kunt doen. Zo wordt je automatisch behoed in jouw uitgaven en kun je niet meer geld uitgeven dan er op je rekening staat.

Je kan gemakkelijk een debit card aanvragen via één van de vele online aanbieders. Voor het aanvragen moet je enkele gegevens doorgeven om te kunnen beginnen.

In tegenstelling tot het aanvragen van een credit card, hoef je vaak geen BKR check te doen om een debit card aan te vragen. Dit is niet nodig omdat je geen krediet verstrekt wordt.

Een prepaid credit card is dus een mooie manier om toch Mastercard betalingen te kunnen doen zonder door een BKR check te moeten. 

Een prepaid credit card is een betaalkaart die werkt via het betaalsysteem van Mastercard of VISA (die gebruikt worden bij credit cards), maar die niet op kredietbasis werkt.

Een prepaid credit card is gekoppeld aan een bankrekening en schrijft bij betalingen direct geld af van die rekening. Dat houdt in dat er eerst geld op de gekoppelde rekening moet staan voordat er betalingen mogelijk zijn.

Op deze manier kun je alleen betalen met een prepaid credit card als er genoeg geld op de rekening staat. Zo kun je geen geld uitgeven wat je niet hebt. Zorg altijd dat je genoeg geld op je rekening hebt staan om betalingen met de prepaid credit card te doen.

Een prepaid credit card kan aantrekkelijk zijn als je een credit card wil zonder daar een BKR check voor te willen doen. Je kan namelijk een prepaid credit card aanvragen zonder kredietwaardigheidscontrole. 

Wil je betalingen doen met Mastercard of VISA, zonder kredietcontrole? Ga dan voor een prepaid credit card van Viabuy of Veritas.

Een online debit card is een kaart van een bankrekening die volledig online is. Betalingen gaan steeds meer digitaal tegenwoordig, dus zijn er minder fysieke bankpassen nodig.

Er zijn banken die volledig digitale bankrekingen en debietkaarten aanbieden. Je kan een online debit card aanvragen bij Bunq, één van de eerste online banken.

Door online debit cards is bankieren eindelijk in de 21ste eeuw aangekomen. Het is een moderne manier van bankieren en Bunq zegt dan ook dat ze de toekomst van het bankieren in handen hebben.

De beste debit card Nederland is afhankelijk van jouw wensen. Er is namelijk een onderscheid tussen pinpassen en prepaid credit cards.

Pinpassen werken via het Maestro of VPAY systeem. Prepaid credit cards werken via het Mastercard of VISA systeem. 

Bij beide passen is er een bankrekening aan de kaart gekoppeld waar het geld direct van wordt afgeschreven bij betalingen. Je kunt dus alleen betalingen doen als er voldoende geld op de gekoppelde rekening staat.

Je kunt geld op de gekoppelde rekening zetten door het over te boeken, familie of vrienden geld over te laten maken of door je uit te laten betalen op de rekening. Bij sommige prepaid creditcards is het mogelijk om via kaarten die je kan kopen bij tabakswinkels of kiosks geld op de rekening te zetten.

Een anonieme debit card is een debetkaart die niet op een naam staat. Vroeger bestonden er nog anonieme krediet en debetkaarten, maar tegenwoordig bestaan die niet meer. 

Het is namelijk illegaal om nu een anonieme betaalpas te hebben. In het kader van criminaliteit, witwassen en terrorismefinanciering zijn deze allemaal in de ban gedaan. 

Debit Card: Conclusie

Debit cards zijn een interessante betaaloptie voor veel consumenten en winnen het steeds meer aan populariteit in Nederland. Een debetkaart is een betaalkaart die je vantevoren moet opwaarderen.

Debetkaarten kun je gebruiken om geld te pinnen bij pinautomaten, online betalingen te doen of overboekingen te doen.

Je kan een debit card opwaarderen door geld op de gekoppelde rekening te zetten. Dit geld kun je zelf overmaken, door familieleden laten overmaken of via opwaardeerkaarten opwaarderen.

Bij betalingen vanaf een debetkaart wordt het geld direct afgeschreven van de gekoppelde rekening. Je kunt dus alleen uitgaven doen als er voldoende geld op de rekening staat.

Debet kaarten kun je onderverdelen in pinpassen en prepaid credit cards. Pinpassen werken vaak via het Maestro of VPAY systeem, waar creditcards gebruik maken van het Mastercard of VISA betaalsysteem.

Bij een debit card hoef je vaak geen BKR controle te ondergaan omdat je geen krediet aangaat. Dit is voor veel mensen dus een handige mogelijkheid om zonder BKR controle toch nog betalingen via het Mastercard systeem te doen.

Je kan een pinpas gemakkelijk aanvragen via Bunq. Voor prepaid creditcards zijn Viabuy en Veritas goede opties.

Direct beginnen met een Debitcard?
Druk op de groene knop om direct naar Bunq te gaan voor een debitcard waar je direct mee aan de slag kan!
TIP
Scroll naar boven