ASN

Dit is een review en overzicht over ASN bank: de grootste op duurzaamheid gerichte Nederlandse bank. Wil je iets specifieks weten? Navigeer dan met de links hieronder:

Tip: vergelijk ASN ook eens met bunq’s Green Card.

ASN Bank N.V.
Bezuidenhoutseweg 153,
2594 AG Den Haag
T: +31 (0)70 356 9335
E: [email protected]
Bic/Swift: ASNBNL21

Wat is ASN?

ASN is een Nederlandse bank die in 1960 is opgericht en staat voor Algemene Spaarbank voor Nederland. ASN is onderdeel van De Volksbank. Daar vallen diverse financiële instanties en banken onder, waaronder ook SNS Bank, RegioBank en BLG Wonen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij ASN Bank waarbij klimaatverandering, biodiversiteit en mensenrechten een prominente rol spelen. Bij de ASN kunnen zowel consumenten als bedrijven verantwoord sparen, beleggen, een betaalrekening kunnen openen en een hypotheek kunnen afsluiten.

Wat zijn de ervaringen met ASN?

Ervaringen met ASN beleggen en andere bankproducten zijn overwegend positief. We hebben een opsomming gemaakt van de bekendste partijen die over ASN hebben geschreven en klantervaringen verzamelen.

Consumentenbond9,1
Independer8,4
Opiness.nl7,6
TrustPilot6

Awards en registraties

ASN staat geregeld in een positief daglicht wegens hun duurzame karakter en doelstellingen. Hierdoor vallen ze ook ieder jaar weer in de prijzen en ontvangen ze awards uit de industrie.

Hoe werkt beleggen met ASN?

ASN biedt beleggingsmogelijkheden aan voor beginners en ervaren beleggers. Je start met een ASN Beleggingsrekening. Met ASN Doelbeleggen kun je vervolgens kiezen uit verschillende mixfondsen en al beleggen vanaf een enkel mixfonds. De fondsen worden beoordeeld op risico en potentieel rendement, waarbij jij ook kunt spreiden. Experts hebben de leiding over het fonds en zoeken continu naar investeringen die een goed rendement kunnen opleveren.

Hoe kan ik ASN koersen volgen?

Per fonds houdt ASN koersen dagelijks bij zodat geïnteresseerde beleggers kunnen zien welk rendement er per fonds is behaald. De ASN koersen worden openbaar getoond op hun website en worden iedere dag bijgewerkt. Als jij doorklikt naar de fondsenpagina’s, kun je de koersen over een langere periode bekijken.

Wat is ASN's Duurzaam Aandelenfonds?

Een van de fondsen van ASN is het Duurzaam Aandelenfonds, waarbij consumenten en bedrijven kunnen investeren in aandelen van bedrijven die zich inzetten voor een beter milieu. Dit fonds loopt via Fair Capital Partners en is beschikbaar vanaf een inleg van €250.000. Daarbij biedt ASN ook het Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief en Duurzaam Mixfonds Defensief aan.

Wat biedt de betaalrekening van ASN?

ASN is ook een bank, dus je kunt hier een eigen betaalrekening openen met betaalpas waarmee jij in Nederland via pinautomaten kunt pinnen. Je kunt ook online via internetbankieren en via mobiel bankieren op de app geld ontvangen of overschrijven. De app is er voor iPhone en Android. Via ASN is het daarnaast mogelijk om via Tikkie een betaalverzoek te versturen en te betalen. Je kunt bij jouw betaalrekening ook een creditcard aanvragen. Er zijn 4 betaalrekeningen en ze zijn met name bij jongeren en studenten populair. Deze zijn ook als gezamenlijke rekening te openen.

Is de spaarrekening van ASN interessant?

Als je een spaarrekening wilt openen, kun je ook bij ASN terecht. Dit heet ideaalsparen. ASN biedt sparen via de bankrekening, studentenrekening, jongerenrekening (met jeugdsparen), juniorrekening en voor betaalrekeningen van zelfstandigen aan. Voor iedere soort rekening is de spaarrente anders. ASN noemt hun spaarrekeningen ‘duurzaam sparen’. Ze zijn zeker interessant, maar verwacht geen hoge rentes.

De ASN hypotheek

Je kunt bij ASN voor verschillende doelen een hypotheek afsluiten. Zo heb je de keuze uit:

  • Hypotheken om jouw woning aan te schaffen
  • De duurzaamheid van jouw woning te verbeteren
  • De waarde van jouw woning te verhogen door bijvoorbeeld een dakkapel toe te voegen.

De hypotheekrentes zijn op deze pagina beschikbaar. ASN biedt de lineaire, aflossingsvrije en annuïteitenhypotheek aan.

Zakelijke opties van ASN

Zakelijke partijen kunnen bij ASN terecht voor een zakelijke rekening. ASN biedt namelijk duurzame betaalrekeningen voor zelfstandigen en bedrijven aan. Je kunt ook een zakelijke spaarrekening afsluiten.

Zakelijk beleggen in een van de (duurzame) fondsen van ASN is ook voor bedrijven mogelijk. Via de portalen van ASN kun je ook zakelijk inloggen.

Hoe is het inloggen de Mijn ASN omgeving?

Inloggen bij Mijn ASN gaat via de officiële website van ASN. Je kunt de inlog-omgeving bereiken door naar https://asn.nl te gaan en op de knop ‘Inloggen’ te klikken welke rechts bovenin verschijnt. Controleer altijd goed de link voordat jij inlogt. Je weet zeker dat jij in de Mijn ASN-omgeving zit wanneer er “ASN Bank (de Volksbank N.V.)” bij het groene slotje in jouw browser wordt getoond.

Contact

ASN biedt de volgende contactmogelijkheden aan:

Veelgestelde vragen

Je kunt via ASN eenvoudig geld overboeken naar een andere bank, onder andere via internetbankieren:

  • Geld storten naar een andere ASN-rekening wordt direct verwerkt
  • Geld storten naar een rekening bij SNS, RegioBank en BLG wordt tussen 7:30 en 21:30 binnen een uur verwerkt, ook in het weekend. Overschrijvingen na 21:30 worden de volgende dag om 09:00 bijgeschreven op de ontvangende rekening.
  • Geld storten naar een rekening bij een andere bank wordt voor 15:30 nog dezelfde werkdag verwerkt. Na 15:30 wordt het de volgende werkdag verwerkt. Overboekingen die op feestdagen of in het weekend worden gedaan worden de volgende werkdag verwerkt. Met Instant Payments wordt geld storten naar andere banken binnenkort sneller.

Om naar jouw eigen ASN-rekening over te schrijven ben je dus afhankelijk van de bank waar de andere rekeninghouder gebruik van maakt. Wanneer je internationale betalingen wilt ontvangen, kun je bij ASN de Swift/BIC code ASNBNL21 gebruiken. De IBAN van jouw rekening vind je in Mijn ASN en op jouw betaalpas.

ASN biedt een breed scala aan financiële producten aan die vooral voor mensen die duurzaam willen zijn. Daarbij richt ASN zich ook op starters. Beide doelgroepen kiezen daarom vaak voor ASN, omdat er diverse voordelen bij komen kijken. Zo zijn de beleggingsfondsen duurzamer dan bij andere banken. Een ander argument om voor ASN te kiezen is de snelheid van overschrijvingen naar andere ASN-rekeningen of rekeningen bij SNS, RegioBank en BLG. Daarbij kun je bij ASN gemakkelijk alles online regelen, zoals een spaarrekening openen, meer informatie vinden over de rente van ideaalsparen en over rood staan.

De afkorting ASN staat voor Algemene Spaarbank voor Nederland. Er is voor deze naam gekozen nadat REAAL GROEP en SNS GROEP in 1997 fuseerde en ASN een dochteronderneming van deze bedrijvengroep werd. Onder ASN valt daarnaast ook de ASN Foundation.

In Nederland heeft ASN slechts een enkele locatie en geen officiële bankfilialen. Het hoofdkantoor van ASN Bank zit op Bezuidenhoutseweg 153 in Den Haag. Voor veel vragen en andere financiële situaties kun je als ASN Bank klant ook terecht bij locaties van SNS Bank. 

Je kunt bedragen die van jouw rekening zijn afgeschreven tot 8 weken (56 werkdagen) storneren bij ASN. Het gaat hierbij om automatische afschrijvingen. Dit gaat via ASN internetbankieren. Het gestorneerde bedrag wordt de volgende werkdag op jouw rekening teruggestort.

Een spaarrekening is bij ASN Bank gekoppeld aan de betaalrekening. Je betaalt hier geen extra kosten voor. Een betaalrekening kost €19,80 per jaar.

Veel van de voordelen van ASN en Triodos komen overeen. Zo kun je met beiden gebruik maken van iDeal om online te betalen, bieden zij beiden beleggingsrekeningen aan en een goede klantenservice. Toch scoort ASN beter dan Triodos op de belangrijkste factoren in de reviews van consumenten:

 ASNTriodos
Algemeen9,18,9
Online en internet bankieren8,58,3
Kosten7,87,0
Service8,48,3

Je kunt als klant van ASN Bank gebruikmaken van alle pinlocaties in Nederland. ASN Bank heeft zelf geen pinautomaten. Klanten van ASN kunnen maximaal €1.000 per dag pinnen met hun betaalpas bij een pinautomaat. Pinnen in een winkel kan tot maximaal €2.500, maar dit is tijdelijk te verhogen tot maximaal €25.000. Voor klanten met een ASN Zelfstandige rekening geldt een maximale betaling van €9.975 per dag.

Je vindt het serienummer van jouw digipas op de achterzijde van de pas.

Bij ASN Bank staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Voor ASN betekent duurzaamheid onder andere dat er geïnvesteerd wordt in projecten die goed zijn voor het milieu, maar ook dat er een sterke factor van verantwoordelijkheid in verworven is. Zo zet ASN zich in om Nederland meer van groene energie gebruik te laten maken en vinden zij het ook essentieel dat iedere Nederlander de mogelijkheid heeft om een eigen woning aan te schaffen.

ASN investeert via hun verschillende beleggingsfondsen in een breed scala aan aandelen van grote en kleine bedrijven. Zo kun je als klant van ASN onder andere investeren in een fonds van Oxfam Novib, waarbij kleine ondernemingen in arme landen toegang krijgen tot financiële middelen die de lokale bevolking helpen om meer welvaart in hun omgeving te creëren. Andere fondsen richten zich op aandelen van grote bedrijven die zich inzetten voor een duurzamere samenleving en een groene wereld. Het ASN Groenprojectenfonds zet zich in voor meer groen op locaties in Nederland en het Milieu & Waterfonds richt zich weer op duurzame projecten rondom water.

Het bic nummer van ASN bank is: ASNBNL21.

Meer weten over ASN Bank?

Bezoek de website van de ASN Bank en kom zo meer te weten over hun beleid en bankproducten
2020 update
Scroll naar boven