Brand New Day

Overweeg je Brand New Day als pensioenbank voor jou nieuwe online spaarrekening om pensioen op te bouwen? Dan zit je hier goed. In deze review bespreken we de kenmerken en ervaringen met banksparen van Brand New Day.

Tip: ontvang de 100% gratis brochure van Brand New Day in je inbox, of vergelijk Brand New Day met pensioenbeleggen via DEGIRO.

Brand New Day N.V.
Hoogoorddreef 15
1101BA Amsterdam
T: +31 (0)20 75 85 300
E: info@brandnewday.nl

Wat is Brand New Day?

Brand New Day is een pensioenbank die in 2010 is opgericht door Kalo Bagijn en Thierry Schaap; dezelfde mensen die Binck Bank hebben opgericht. Brand New Day is een bank, levensverzekeraar, beleggingsinstelling en premie-pensioen-instelling (PPI) in één. Anno 2020 hebben ze meer dan 300.000 klanten. Dit zijn zowel particulieren als bedrijven die een pensioen voor werknemers willen opzetten. Ze beloven lage én transparante kosten. Begin 2019 ontving Brand New Day nog een 25 miljoen euro investering van hun aandeelhouders.

Klant ervaringen & reviews

Ervaringen van bestaande klanten zijn vooral positief:

Google Reviews6,6
NederlandReview.nl8,2
Zeelandnet reviews8,5
Consumentenbondkritisch

Awards & registraties

Veel prijzen heeft Brand New Day nog niet gepakt gedurende hun bijna 10-jarig bestaan. 

  • DIA 2019 (Gold Award - campagne)
  • Fiscalert 2010 (Beste Financiële Product)
  • AFM vergunning (nr. 12000055)
  • KVK (nr: 30067102)

Is Brand New Day betrouwbaar?

Sinds 2017 heeft Brand New Day een bankvergunning van de AFM. Dit houdt in dat zij zich aan talloze wettelijke verplichtingen moeten houden en dat zij ook onder toezicht van de Nederlandse Bank staan.

Dit biedt vertrouwen voor klanten, omdat er hierdoor ook diverse garanties zijn. Zo zijn bedragen van particulieren bij Nederlandse banken bijvoorbeeld verzekerd tot €100.000. Gaat er iets mis met de bank? Dan wordt het particuliere verlies tot €100.000 vergoed.

Wil je liever het heft in eigen hand nemen, dan kun je denken aan zelf beleggen via bijvoorbeeld DEGIRO of sparen via deposito’s zoals Savedo die aanbiedt.

Pensioen

Brand New Day richt zich zoal gezegd op het pensioen. Er zijn diverse manieren om jouw pensioen via de bank op te bouwen. Je kunt dit als particulier zelf regelen, maar ook via het bedrijf waar jij werkt. De particuliere pensioenmogelijkheden zijn ook voor zelfstandigen beschikbaar.

Banksparen en beleggen

De kern van Brand New Day ligt bij banksparen en beleggen. Onder iedere variant zijn verschillende pensioenrekeningen beschikbaar. Daarbij zijn er specifieke modellen die toegespitst zijn op zelfstandigen die ook onder banksparen en beleggen vallen.

Bij banksparen zul je iedere maand geld overmaken en profiteer je van de rente die je over de loopduur van jouw pensioenopbouw krijgt. Een pensioen dat is gebaseerd op beleggen draait om het investeren van jouw pensioen met de mogelijkheid om dankzij de stijging van fondsen een hoger pensioen op te sparen.

Waarom is Brand New Day opgericht?

Brand New Day is geen dochteronderneming van een grotere bank. Het bedrijf geeft zelf aan dat zij dit bedrijf ook begonnen zijn om Nederlanders te helpen effectiever en tegen lagere kosten het pensioen op te bouwen.

Brand New Day is ooit als idee van een klein team ondernemers begonnen. Deze ondernemers zagen een kans op de Nederlandse pensioenmarkt toen de woekerpolissen in Nederland voor grote financiële problemen binnen het pensioen van Nederlanders zorgde.

Door middel van gestructureerde spaar- en beleggingsplannen probeert het bedrijf zich op een nieuwe manier te onderscheiden van bancaire partijen die dergelijke diensten al langer aanbieden. De bank heeft inmiddels ook een deel van Allianz Nederland Asset Management (ANAM) overgenomen.

Waarom zou je voor Brand New Day kiezen?

Veel Nederlanders zijn bezig met het pensioen en banken bieden veel verschillende mogelijkheden om het pensioen zo goed mogelijk te laten samenstellen.

Door het financiële aanbod van Brand New Day kun je diverse kanten op, zoals banksparen of het pensioen opbouwen door te beleggen. Je kunt hier ook verzekeringen afsluiten. Brand New Day geeft zelf aan dat zij vooral op het gebied van kosten zo veel mogelijk service willen bieden.

Via de bank kun je onder andere beginnen met een aanvullend pensioen dat loopt naast het pensioen dat jouw werkgever op dit moment al voor jou heeft geregeld. Maar je kunt ook samen met het bedrijf waar jij werkt actief pensioen opbouwen.

Ieder pakket is toegespitst op bepaalde wensen die jij als particulier kunt hebben. Houd je bijvoorbeeld van zekerheid? Dan is een pensioenrekening gebaseerd op sparen vaak een betere optie.

De beleggingsrekeningen voor het pensioen komen met aanvullend risico, omdat jij hier onder andere afhankelijk bent van de fondsen waar Brand New Day investeert en desbetreffende koersen.

De spaarrekening van de bank is opgebouwd zoals jij gewend bent van andere banken, hier kun je bijvoorbeeld ook op ieder moment geld opnemen.

Contact & klantenservice

Brand New Day bellen kan maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17:30 uur.

  • Tel. +31 (0)20 75 85 300
  • E-mail: info@brandnewday.nl

Gratis Brand New Day brochure?

Heb je interesse in Brand New Day, maar wil je eerst meer informatie? Ontvang dan vandaag nog de gratis brochure van Brand New Day in je inbox.
gratis
René Andreasi-Bassi

René Andreasi-Bassi

Dit artikel is getoetst op feiten door René Andreasi-Bassi. Met ruim 15 jaar ervaring in budgetbeheer onderzoekt René voor Bankr.nl de eigenschappen en voor- en nadelen van financiële producten en services.

Laatste update:

Scroll to Top