Brand New Day

In deze review over online pensioenbank Brand New Day lees je hoe pensioen beleggen iets kan zijn voor jou. Tijdens onze Brand New Day ervaringen delen we de voor- en nadelen zodat je zelf een keuze kunt maken.

Pensioenbeleggen bij Brand New Day - snel van start

Direct pensioen opbouwen en aan de slag met pensioenbeleggen? Bij Brand New Day kan dat tegen voordelige voorwaarden.

Ben je een ondernemer en wil je voor jezelf en/of personeel pensioen opbouwen vanuit je bruto salaris én aftrekken van de belasting. Of ben je een particulier en wil je je vermogen inleggen op een pensioenrekening om zo géén vermogensrendementsheffing te betalen? Dat kan bij Brand New Day.

Brand New Day heeft veel opties voor iedereen. Onze ervaring met Brand New day is zeer positief als het gaat om lucratief extra pensioen opbouwen voor de oude dag. Met name pensioen beleggen via Brand New Day levert onder de streep veel op. We leggen je zo uit waarom.

Wat zitten er achter Brand New Day?

Brand New Day is een pensioenbank (met banklicentie) die in 2010 is opgericht door Kalo Bagijn en Thierry Schaap (foto); dezelfde mensen die Binck Bank hebben opgericht. In 2020 hebben ze ruim 300.000 particuliere en zakelijke klanten. Ze beloven lage én transparante kosten. Begin 2019 ontving Brand New Day een 25 miljoen euro investering van hun aandeelhouders.

Pensioenbeleggen bij online pensioenbank

Ervaringen van klanten

Ervaringen van klanten met Brand New Day zijn overwegend positief:

Google Reviews 6,6
NederlandReview.nl 8,2
Zeelandnet reviews 8,5

Is Brand New Day betrouwbaar?

Sinds 2017 heeft Brand New Day een bankvergunning van de AFM. Omdat Brand New Day een bank is, moeten ze zich aan wettelijke verplichtingen houden en staan ze onder toezicht van de Nederlandse Bank.

Ze brengen je geld onder bij een bewaarbedrijf. Dit bewaarbedrijf is juridisch afgescheiden van Brand New Day. Gaat Brand New Day failliet, dan staat jou geld dus veilig.

Enkele awards en registraties:

Pensioen beleggen en sparen

Brand New Day biedt diverse opties aan om slim geld op te potten voor de oude dag. Je kunt dit als particulier regelen via Pensioen Beleggen of Pensioen Sparen. De eerste is iets risicovoller, maar kan ook weer hoger uitvallen. Als ZZP’er kun je voor het zogenaamde ZZP-pensioen van Brand New Day kiezen.

Pensioen beleggen

Met pensioen beleggen via Brand New Day kun je je bruto salaris inleggen wat, afhankelijk van de belastingschaal waarin je zit, tot bijna 50% meer oplevert dan het inleggen van je netto salaris. Daar bovenop kun je je inleg ook nog eens jaarlijks van de belasting aftrekken.

Ook is er geen vermogensrendementsheffing van toepassing. Je geld zit vast bij Brand New Day en wordt niet gezien als vermogen dat je direct kunt gebruiken. Dit levert op de lange termijn extra voordeel op.

Het Brand New Day collectief pensioen heeft echt lage kosten. Voor de werkgever 0,5% aankoopkosten bij iedere storting en 0,4% beheerkosten per jaar over het opgebouwde vermogen. Er zijn geen rekeningkosten, geen administratiekosten, geen verkoopkosten, geen bewaarloon en geen provisie.

Ook voor de werknemer blijft er meer pensioen over dan bij concurrenten en kan het pensioen altijd online ingezien worden. Er is ook geen administratieve rompslomp voor beide partijen.

Beleggen

Je kunt ook starten met beleggen bij de broker Brand New Day. Een Brand New Day rekening openen is zo gepiept. Voordat je besluit te gaan beleggen bij Brand New Day is het wel goed om te weten dat zij voor 100% het beheer doen.

Je kunt zelf alleen kiezen hoe offensief of defensief jouw geld belegd mag worden. De kosten van Brand New Day zijn hiervoor rond de 0,59% op jaarbasis.

risicoverdeling pensioen beleggen

Je kunt dus niet zelf allerlei losse aandelen kopen en hebt maar de keuze uit een handje vol fondsen die zij beheren. Dit is ideaal voor de leek die liever zelf geen onderzoek doet.

Wel geeft Brand New Day duidelijk weer wat de behaalde gemiddelde rendementen in het verleden zijn geweest zodat je een idee hebt wat je kunt verwachten.

Sparen

Over sparen kunnen we kort zijn: dit is niet meer van deze tijd. De rente tarieven van Brand New Day op het gebied van sparen zijn niet interessant. Met een 0,40% rente is jouw geld met een inflatie van 2 tot 3% per jaar een stuk minder waard wanneer je lang laat staan.

Kies dan in ieder geval voor een beleggingsrekening van Brand New Day waar je zeer defensies belegt met een gemiddeld rendement van 3,57% (zie tabel verderop). Dan kan er nagenoeg niets mis gaan en blijft je geld minstens even veel waard na inflatie.

Waarom zou je voor Brand New Day kiezen?

Met name om extra kapitaal op te bouwen voor de oude dag. Zo kun je met een minimum inleg van 50 euro per maand, op je AOW-leeftijd enkele honderden euro’s extra pensioen op je rekening verwachten.

Heb je ‘geld over’ dan kun je ook goedkoop beleggen via Brand New Day. Met name als je zelf niets wilt uitzoeken m.b.t. fondsen en aandelen. Zelfs de meest defensieve manier van beleggen levert via Brand New Day gemiddeld 3,57% rendement op.

rendement brand new day

Op dit moment hebben zo’n 260.000 rekeninghouders en 4.500 bedrijven hun pensioen aan Brand New Day toevertrouwd. Dit is niet voor niets.

Brand New Day is veel goedkoper dan de wat oudere logge concurrenten en heeft een fijne interface wanneer je ingelogd bent. Hierin kun je alles volgen waardoor Brand New Day ook een stuk transparanter oogt.

Er was forse groei afgelopen jaar voor online pensioenbank Brand New Day. Door klanten toevertrouwd vermogen groeide met € 1 miljard tot ruim € 3,5 miljard, een groei van 38%.

Meer Brand New Day?

Heb je interesse in Brand New Day, maar wil je eerst nog meer informatie? Bekijk dan hun website.
meer info
Scroll naar boven