Hoe kan je Goedkoop Beleggen in 2024?

Iedereen zou eigenlijk wel zo goedkoop mogelijk willen beleggen en zo veel mogelijk winst maken alleen is dat net wat moeilijker dan het lijkt. Vandaag leggen we je uit wat de opties zijn rondom goedkoop beleggen en waarom je het zou moeten proberen. 

Beginnen met Goedkoop Beleggen in 4 stappen

Nu beginnen met goedkoop beleggen? Dat kan via eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Goedkoop beleggen lijkt eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar het is wel mogelijk als je gebruik maakt van bepaalde strategieën. Ook moet je de juiste, goedkope, manieren van beleggen kiezen die bij je passen.  

In dit artikel lees je meer over hoe je kan beginnen met goedkoop beleggen en gaan we vergelijken om voor jou de beste opties te vinden. Lees snel verder of begin meteen met beleggen bij de goedkope online broker eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Is Goedkoop Beleggen mogelijk?

Of goedkoop beleggen mogelijk is is een lastige vraag. Het is namelijk de vraag hoeveel je wilt beleggen en waarin, de meeste mensen kopen en verkopen een aantal aandelen per maand, maar er zijn ook mensen die in de zoveel tijd een belegging doen.

Het beste om te doen is een broker kiezen die niet duur is in gebruik, maar wel een groot aanbod heeft. Sparen levert niet veel op en dat betekent dat beleggen een prima optie is.

Goedkoop beleggen begint dan ook bij een broker. Als je daar al onnodig veel kosten gaat maken heb je een slechte start, je kunt namelijk bij de meeste brokers kosteloos storten, handig he?

Waar kan je Goedkoop Beleggen?

Goedkoop beleggen kan bijvoorbeeld bij broker eToro. Daar liggen de kosten over het algemeen vrij laag en je hebt er genoeg beleggingsmogelijkheden. Broker DEGIRO heeft een aantal handige en mooie mogelijkheden. 

Stap 1: Kies een online broker

Zoals gezegd, een van de belangrijkste onderdelen van beleggen is het kiezen van een juiste broker die dan bij je past. Wij hebben brokers eToro en DEGIRO voor je uitgelicht, wij zouden ook zelf kiezen voor deze brokers. 

Goedkoop Beleggen bij eToro

eToro is al jaren een broker met een goed aanbod en lage gebruikskosten. Weten waarom eToro iets voor jou is? Lees dan gauw verder. 

eToro heeft een aantal flinke voordelen zoals een gratis demoaccount en het lage stortbedrag van 50 dollar (€42).

eToro heeft een groot aanbod aan beleggingsmogelijkheden en je hebt 0% commissie in aandelen en ETF’s wat voor veel mensen een reden kan zijn om te beginnen bij eToro.

De homepage van eToro

Ook het aanmeldproces en de manier van storten is zo gebeurt bij eToro. Je kunt namelijk ook storten met iDeal bij eToro wat in Nederland de meest gebruikte betaalmethode is.

Je kunt bij eToro investeren in aandelen, ETF’s, cryptocurrency, indexen, grondstoffen en valuta’s. Daarnaast kun je de Copy Trading tool gebruik waarmee je de investeringen van andere beleggers in kan zien en kan kopiëren naar je eigen portfolio. 

eToro heeft sinds de oprichting in 2016 dan ook absoluut bewezen een betrouwbare broker te zijn op het hoogste niveau. Daarnaast is eToro misschien wel de juiste keuze wil je beginnen met beleggen. Je hebt geen last van hoge of extra kosten, ook is eToro gereguleerd door de Britse FCA.

Wil je nu beginnen met goedkoop beleggen? Klik op de groene knop en start bij eToro.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Goedkoop Beleggen bij DEGIRO

Wil je je liever binden aan een Nederlandse broker? Dan is DEGIRO op het gebied van goedkoop beleggen een goede keuze.

DEGIRO is opgericht door Nederlanders en wordt momenteel nog steeds gerund door Nederlanders. Bij de broker heb je onder andere geen last van hoge transactiekosten en is het aanmeldproces uiterst eenvoudig. 

Ook zul je bij DEGIRO geen verborgen kosten vinden. Dit blijkt vooral uit reviews van gebruikers die dit allemaal beamen, DEGIRO is dus wel wat kleiner dan eToro, maar op het gebied van transactiekosten en verborgen kosten zul je bij DEGIRO op de juiste plek zitten.

Bij DEGIRO kun je nu beginnen met goedkoop beleggen, start nu!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Maak een account aan

Een account aanmaken gebeurt op de officiële website van eToro of via de app. Klik op het kopje registreren waarna je wordt doorgestuurd naar de pagina waar je je kunt aanmelden bij eToro.

Bij eToro zijn er een aantal gegevens die je moet invullen wil je een account aanmaken bij de broker. Denk hierbij aan je volledige naam, adres, geboortedatum en een verificatie van je identiteitsbewijs. 

Is dit gelukt? Dan kun je door naar het volgende onderdeel, met andere woorden een bedrag storten op je account. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Geld op account zetten

Een bedrag op je account storten gebeurt via een aantal methodes. Je kunt geld storten met iDeal, Visa, PayPal, Trustly, Skrull en nog veel meer, er is altijd wel een manier om geld op je account te zetten. 

Het geld wat je op je account stort staat altijd meteen op je account. Hierdoor kun je dus meteen beginnen met beleggen. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek een geschikt product

Wil je beginnen met beleggen, dan moet je een product zoeken dat daar goed bij past. Dit kan bij eToro bovenin de zoekbalk waarna je een pop-up krijgt met resultaten.

Na het vinden van je aandeel of bijvoorbeeld een crypto kun je beginnen met investeren of beleggen. Hoe je dat doet, lees je in de volgende stap. 

Stap 5: Doe je eerste investering

Je eerste investering kun je prima uitvoeren bij eToro. Zoals je nu dus weet is eToro een betrouwbare broker waar je prima kunt beleggen.

Na het vinden van het juiste aandeel kom je in een scherm terecht waar je analyses vindt en de huidige koers.

 In dit scherm kun je kopen, maar ook verkopen dat is eigenlijk het enige wat je moet weten. De broker is erg eenvoudig en overzichtelijk volgens gebruikers.

Goedkoop beleggen levert veel positieve aspecten op. Klik op de groene knop en begin!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

De belangrijkste factoren van Goedkoop Beleggen

Goedkoop beleggen is op een aantal manieren mogelijk. Je moet namelijk ook proberen om de kosten rondom het beleggen zo laag mogelijk te houden, dit lijkt dan ook lastiger dan dat het is, maar dat is niet zo.

Iedere broker heeft natuurlijk kosten. Denk hierbij aan transactiekosten, die liggen bij banken enorm hoog, daar heb je dus geen last van bij eToro.

Beheerd Beleggen

Nog een onderdeel waar je rekening mee moet houden is de keuze of je zelf wilt beleggen of dat je beheerd wilt beleggen. Kies je er namelijk voor om beheerd te beleggen, dan zit je al snel vast aan extra kosten die je maakt door het beheerd beleggen. 

Ga je zelf beleggen? Dan zit je niet tegen extra kosten aan en heb je dus een kans op goedkoop beleggen.

Let wel goed op want je kan natuurlijk nergens helemaal honderd procent kosteloos beleggen. Wat wel altijd zeker is is dat beleggen altijd goedkoper is bij een broker dan bij een bank. Bij een bank kun je eigenlijk niet goedkoop (genoeg) beleggen omdat je al snel aan extra kosten vast zit zoals transactiekosten.

Wil je nu een account aanmaken om te beginnen met goedkoop beleggen? Klik nu op de knop!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe kan ik starten met Goedkoop Beleggen?

Starten met goedkoop beleggen doe je eigenlijk als volgt. Zorg er ten eerste voor dat je een keuze maakt tussen een broker en een bank, maar let op: bij een bank kun je bijna nooit kosteloos beleggen.

Dit kan wel bij een broker als eToro, Lynx en DEGIRO. Hier zitten of helemaal geen kosten verbonden aan transacties, of ze liggen erg laag zoals bij Lynx en DEGIRO.

Goedkoop Beleggen in Nederland

Goedkoop beleggen in Nederland is dus gewoon mogelijk, het wordt alleen sterk afgeraden om te beleggen bij een bank omdat daar enorm veel extra kosten aan zitten verbonden.

Je kunt in Nederland gewoon gebruik maken van eToro, Lynx en DEGIRO dus kies hier dan ook voor. Je kan bij deze brokers bijna kosteloos beleggen en dat zul je niet snel zien bij een bank zoals de ING of Rabobank.

eToro heeft lage kosten en is perfect geschikt om goedkoop te beleggen. Maak nu een start!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Waarom Goedkoop Beleggen?

De reden waarom goedkoop beleggen een goed idee is, is om het volgende. Je wilt met je belegging natuurlijk zoveel mogelijk profijt maken van je geld dat je erin hebt gestoken en dat kan door de kosten van het beleggen zo laag mogelijk te houden.

Goedkoop beleggen is voor iedereen voordelig, mits je kiest voor een broker die lage extra kosten heeft zoals transactiekosten, commissies of spreads. Dit zijn namelijk allemaal details waar je op moet letten wil je beginnen.

Wanneer je een beginnende belegger bent, dan wordt er aangeraden om altijd gebruik te maken van goedkoop beleggen. Je wilt namelijk in het begin van je beleggingstijd zo min mogelijk extra kosten maken rondom het beleggen en dat kan met de tips die wij je hebben gegeven.

Waarom moet je de kosten vergelijken?

Je moet de kosten eigenlijk simpel gezegd vergelijken omdat je bij de goedkoopste broker uit moet komen. Het hele doel van goedkoop beleggen is de kosten zo laag mogelijk houden en dat doe je door te vergelijken met andere brokers of banken.

Je moet juist met goedkoop beleggen de kleine details met elkaar vergelijken, kijk bijvoorbeeld eens in ons artikel aandelen kopen. Denk hierbij aan speciale brokerkosten, de kosten die je maakt met het aanmaken van je account en meer.

Een start maken bij eToro is zo gepiept. Nu beginnen met goedkoop beleggen? Dat kan!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Goedkoop Beleggen vergelijking

Als je gaat zoeken naar een broker waar je goedkoop kan beleggen moet je goedkoop beleggen vergelijken. 

Kijk hiervoor naar de manier waarop brokers de kosten doorberekenen aan hun klanten. Dit kan door een vast percentage per transactie of doordat het verwerkt zit in de koop- en verkoopprijs. 

AandelenETF'sCryptocurrencyGeld stortenGeldopname
eToro0% commissie0% commissieSpread 0,75% - 4,50%Gratis$5
DEGIRO€2,00 + 0,03%Gratisniet beschikbaarGratisGratis

Geïnteresseerd in goedkoop beleggen? Begin dan snel met eToro en profiteer van lage transactiekosten!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Goedkoop Beleggen: Veelgestelde vragen

Goedkoop Beleggen is beleggen op een manier waarbij je de kosten zo laag mogelijk houdt. De extra kosten als commissiekosten, accountkosten en de  brokerkosten moet je zo laag mogelijk houden om zo goedkoop te beleggen.

Goedkoop beleggen kun je bij allerlei brokers doen. Dit doe je door middel van de juiste broker kiezen en daar goed te kijken naar de kosten die je kunt maken, maar bij de meeste brokers liggen de extra kosten nog wel eens erg laag.

Wil je goedkoop beleggen bij een bank, dan heb je al snel te maken met veel extra kosten. Banken vragen al snel naar extra kosten waardoor je niet meer zo goedkoop mogelijk kunt beleggen.

Goedkoop beleggen raden wij aan bij eToro. Bij eToro betaal je namelijk nergens extra kosten, zelfs geen transactiekosten. Ook is de Nederlandse broker DEGIRO een betrouwbare broker die over het algemeen geen extra kosten vragen.

Bij goedkoop beleggen let je vooral op de kosten die je extra maakt. Denk hierbij aan accountkosten, commissies of spreads. Door dit soort details kan het wel eens voor komen dat de kosten enorm oplopen en dat moet je zien te vermijden bij goedkoop beleggen.

 

Een account aanmaken bij eToro doe je door middel van het kopje registreren. Hier vul je je persoonlijke gegevens in waarna je een verificatie moet versturen van je identiteitsbewijs, dit kan soms 1-2 werkdagen duren, maar over het algemeen gebeurt het wel wat sneller.

Goedkoop Beleggen: Conclusie

Goedkoop beleggen kan dus zo gezegd een enorm positief resultaat opleveren. Door het zo laag mogelijk houden van de kosten kun je het geld wat je normaal aan die extra kosten uitgeeft weer in je beleggingen stoppen.

De meeste mensen beleggen vaak een paar keer per maand, maar als je maar een aantal keren per jaar belegt dan weet ik niet of goedkoop beleggen wat voor jou is. Je bent dan vaak veel bezig met het maken van goede beleggingen en niet bezig met andere zaken.

Goedkoop beleggen heeft dus eigenlijk alleen maar voordelen en je kan er nu nog mee starten. Via de groene knoppen kun je een begin maken met goedkoop beleggen, maar je zult wel eerst een account aan moeten maken.

Scroll naar boven