Ervaringen Lender en Spender | Review 2024

Bij Lender en Spender worden mensen die geld willen lenen en mensen die geld willen investeren bij elkaar gebracht. In dit artikel lees je alles over deze dienst en de beste ervaringen Lender en Spender van gebruikers. 

Lenen of investeren bij Lender en Spender in 4 stappen

Begin ook met lenen en investeren bij het platform van Lender en Spender of lees verder voor alle ervaringen Lender en Spender.

Er zijn tegenwoordig veel online platformen waar je geld kunt lenen, maar bij Lender en Spender heb je ook de mogelijkheid om te investeren. Zo brengt het platform twee groepen mensen bij elkaar!

In deze Lender en Spender review lees je naast de ervaringen Lender en Spender van gebruikers ook of je veilig kan beginnen bij deze dienst. Als je al genoeg hebt gelezen en het uit wilt proberen kun je eenvoudig een account aanmaken via de groene knop hieronder! 

Lender en Spender Review: Introductie

Consumenten gaan voor een lening vaak naar een bank toe, maar dat kan tegenwoordig op veel meer plekken. Lender en Spender is één van de meest innovatieve platforms. 

Je leent hier het geld niet van een bank of financiële instelling maar van andere consumenten die investeren in deze leningen. 

Lender en Spender bestaat sinds zomer 2017 en is de afgelopen jaren sterk aan het groeien. De dienst heeft inmiddels meer dan 6.000 leningen uitgegeven met een gemiddeld bedrag van bijna €8.000. 

In totaal is er momenteel al meer dan 50 miljoen euro uitgeleend door het platform waarvan nog meer dan de helft open staat. Er zijn 3.600 investeerders die bij elkaar 1,5 miljoen euro rente hebben ontvangen, met overwegend positieve Lender en Spender ervaringen.

Ook investeren of lenen bij Lender en Spender? Maak snel een account aan en zet vandaag nog je eerste stappen op het platform. 

Is Lender en Spender veilig en betrouwbaar?

Een financiële dienst in Nederland moet onder toezicht staan van de Nederlandse toezichthouder AFM. Lender en Spender heeft deze vergunning en daardoor weet je zeker dat ze zich houden aan de wet. Ook is je geld tot een bepaald bedrag beschermd als het bedrijf ooit failliet zou gaan. 

Is Lender en Spender veilig?

AFM heeft aan Lender en Spender vergunningen verleent voor het aanbieden van consumptief krediet en het bemiddelen van dit krediet. Het is een Nederlandse dienst met het hoofdkantoor in Amsterdam. 

Is Lender en Spender betrouwbaar?

Er is geen reden om te twijfelen aan de betrouwbaarheid van Lender en Spender. Uit de ervaringen Lender en Spender van gebruikers blijkt dat de dienst erg betrouwbaar is en dat de investeerders en leners tevreden zijn over de service en de gehele veiligheid. 

Lender en Spender Review: Lenen of investeren?

Je hebt bij Lender en Spender dus twee mogelijkheden; je kunt er geld lenen of investeren. Voor investeerders is er een mooi rendement weggelegd dat logischerwijs betaald wordt door de rentes die je bij een lening moet betalen. 

Lening aanvragen bij Lender en Spender

Een lening aanvragen bij Lender en Spender doe je het makkelijkst online. Hier kun je het bedrag dat je wilt lenen aangeven en daarbij aanvinken welk doel deze lening heeft, je kunt hier kiezen uit grote uitgave, verbouwing of oversluiten. 

Je hebt natuurlijk zelf de keuze hoe hoog je lening moet zijn, maar je kunt ook de looptijd van de lening kiezen. Hoe langer de looptijd van een lening, hoe lager de maandlasten zullen zijn.

Bij het aanvragen van de lening zie je meteen hoeveel rente je moet betalen en welk maandbedrag je kan verwachten voor het terugbetalen van de lening. Ook moet je daar uitgebreider omschrijven welk leendoel je hebt. 

Tot slot moet je gegevens opgeven zoals je naam en contactgegevens. Ook wordt er gecontroleerd of je geen negatieve BKR-registratie hebt die een lening onmogelijk maakt. Heb je een BKR registratie en wil je toch geld lenen? Lees dan ons artikel over geld lenen zonder BKR.

Na de aanvraag krijg je van Lender en Spender bericht of deze aanvraag goedgekeurd is of niet. Als je vragen hebt over de voorwaarden van de lening kun je contact opnemen met de klantenservice via telefoon en e-mail. 

Investeren bij Lender en Spender

Om te gaan investeren bij Lender en Spender moet je een investeerderstoets doen. In deze toets zitten deels vragen die toetsen of je genoeg kennis hebt over ervaring en of je persoonlijkheid geschikt is voor het investeren. 

Aan het eind van deze test komt er een score tussen de 1 en de 100, als je hier voldoende punten scoort kun je beginnen met investeren. De score moet bepalen of je genoeg kennis hebt over investeren en de risico’s goed kent. 

Vervolgens maak je een account aan door je mail adres op te geven. Je hebt dan nog steeds geen verplichtingen en verder is alles gratis zolang je nog niet investeert. 

Je hebt zelf een aantal keuzes bij het investeren bij Lender en Spender. Zo kun je kiezen over hoeveel leningen je de investering verspreid. 

Wat zijn de kosten bij Lender en Spender?

De kosten voor lenen bestaan in principe alleen uit het rentepercentage dat je betaal gedurende de looptijd van de lening. Dit rentepercentage is een vast percentage dus er komen geen onverwachte kosten bij zolang je de aflossing en rente gewoon betaalt. 

Er komen wel extra kosten bij als je een betaling mist. Vanaf twee weken na je gemiste betaling betaal je over deze betaling een vertragingsrente, dit percentage is gelijk aan de rente die je betaalt bij je lening. 

Als je extra wilt aflossen bij Lender en Spender betaal je geen boete. Dit zorgt ervoor dat het platform zeer transparant is en er alleen kosten bijkomen als je een betaling mist.

Kosten Lender en Spender bij investeren

De kosten voor investeren bij Lender en Spender bestaan uit een aantal verschillende onderdelen. Zo betaal je maandelijkse servicekosten, aanbrengkosten, incassokosten en een opnamevergoeding. 

De servicekosten bij investeren zijn gelijk aan 1% op jaarbasis over de uitstaande investering. Als je €5.000,- aan investering uit hebt staan betaal je maandelijks €5.000 x 1,0% / 12 maanden = €4,17 per maand. 

De aanbrengkosten zijn kosten die doorberekend worden aan investeerders voor marketing doeleinden. Deze zijn ongeveer 0,5% op jaarbasis van je uitstaande investering, deze kosten kunnen oplopen tot maximaal 1%. 

Als er een lening niet terugbetaald wordt en opgeëist moet worden komt er vaak een rechtbank of een deurwaarder bij te pas, de kosten hiervoor zijn voor degene die leent. Pas als deze persoon dit niet kan betalen worden deze kosten doorbelast aan de investeerders van deze lening. 

Tot slot is er een opnamevergoeding als je een investering laat uitbetalen. Je kunt wel het behaalde rendement bestaande uit rente en aflossingen die je ontvangen hebt elke maand gratis laten uit betalen, maar voor het opnemen van de investering zelf betaal je 1% aan opnamevergoeding. 

Wat is de rente bij een lening van Lender en Spender?

De rente van een lening bij Lender en Spender kan per lening verschillen. De precieze rente is afhankelijk van de marktrente, grootte van de lening en je persoonlijke financiële situatie. 

De marktrente is de algemene rente die gebruikt wordt om de rente te bepalen op allerlei producten. Naast dat het de rente voor leningen beïnvloedt, is het ook belangrijk voor de rente die je ontvangt bij spaarrekeningen.

Daarnaast is het van belang hoe groot de lening is die ja wilt gaan sluiten bij Lender en Spender. Tot slot kijkt Lender en Spender naar je eigen situatie, dit is om te bepalen hoe groot de kans is dat je een betaling op je lening zult missen. Het gaat hier vooral om stabiliteit in je financiën. 

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je zonder een vast contract een hoger rentepercentage krijgt omdat je voor Lender en Spender een hoger risico bent dan iemand met een vast contract. 

Lender en Spender Ervaringen van gebruikers

Op de bekende vergelijksite Independer staan er meer dan 1.000 Lender en Spender reviews. Deze ervaringen Lender en Spender van klanten hebben gemiddeld een 9,1. 

Uit de ervaringen Lender en Spender blijkt dat vooral de service op prijs wordt gesteld. Er blijkt wel dat sommige gebruikers vinden dat de dienst eerst erg veel gegevens nodig heeft om de aanvraag te kunnen voltooien. 

In deze ervaringen Lender en Spender worden de onderdelen prijs-kwaliteit, klantenservice, gemak, snelheid en informatieverstrekking apart beoordeeld. Gemak en snelheid scoren het best in de ervaringen Lender en Spender terwijl informatieverstrekking het laagst scoort. 

Positieve Lender en Spender Ervaringen

Uit de ervaringen Lender en Spender blijkt dat het platform vooral uitblinkt in goede communicatie en snelle afhandeling van leningen en investeringen. Zo geven meerdere Lender en Spender ervaringen aan dat een lening afsluiten binnen een werkdag geregeld kan zijn. 

Negatieve Lender en Spender Ervaringen

De negatieve ervaringen Lender en Spender gaan vooral over afgekeurde aanvragen en de opnamekosten die een gebruiker niet verwacht had. Ook blijkt uit de ervaringen Lender en Spender dat de mogelijkheden soms wat tekort schieten voor investeerders. 

Al met al zijn de ervaringen dus gemixt, maar kunnen we de conclusie trekken dat de positieve ervaringen overheersen. De Lender en Spender ervaringen zijn dus overwegend positief!

De voor- en nadelen van Lender en Spender

Het platform van Lender en Spender heeft een aantal voor- en nadelen voor zowel de persoon die geld leent als de investeerder. 

Tip: Je kunt beginnen met een laag bedrag en als dit bevalt later de investering verhogen. Zo kun je bij Lender en Spender al beginnen met een investering van €100,-!

Ervaringen Lender en Spender: Veelgestelde vragen

Bij Lender en Spender kun je zowel lenen als investeren. De investeerders zorgen voor het geld dat geleend kan worden, vervolgens krijgen deze hiervoor rente en aflossing maandelijks uitbetaald voor een rendement van zo’n 4%. 

Als je gaat lenen bij Lender en Spender heb je in principe geen last van kosten zolang je op tijd betaalt. Pas als je en betaling mist en langer dan twee weken doet om dit recht te zetten betaal je over de gemiste betaling nog eens hetzelfde rentepercentage. 

Lender en Spender heeft een vergunning bij de Autoriteit Financiële Markt waardoor je er zeker van kunt zijn dat de dienst veilig en betrouwbaar is. Door deze vergunning weet je dat Lender en Spender zich houdt aan de Nederlandse wetgeving voor financiële instellingen. 

Om geld te kunnen lenen bij Lender en Spender moet je gegevens opgeven en wordt je financiële situatie gecontroleerd, zo mag je bijvoorbeeld geen BKR-registratie hebben. Als je aanvraag goedgekeurd wordt krijg je bericht van Lender en Spender en wordt de lening gestort. 

Zowel op het gebied van investeren als lenen zijn de ervaringen Lender en Spender zeer positief. Klanten zijn tevreden over de klantenservice van de dienst en geven aan dat je snel je lening of investering kan regelen bij deze dienst. 

Om te kunnen beginnen met investeren moet je minimaal €100,- per keer inleggen. Dit geldt ook wanneer je maandelijks investeert, je moet dan elke maand minimaal €100,- investeren. 

Ervaringen Lender en Spender: Conclusie

Het innovatieve platform Lender en Spender brengt al jaren mensen die geld willen lenen en investeerders bij elkaar. Voor degene die leent heeft dit als voordeel dat je niet per se bij de bank terecht hoeft voor een lening, en de investeerder kan een goed en stabiel rendement behalen. 

Een lening aanvragen of je investering doen is eenvoudig online te regelen blijkt uit de gebruikers ervaringen Lender en Spender. Bij een lening wordt gekeken naar je financiële situatie en je overige gegevens, voor investeerders is er een test om te kijken of je genoeg kennis en ervaringen hebt op het gebied van beleggen. 

Al met al blijkt uit onze deze Lender en Spender review dat het een zeer transparant platform is waar alle kosten en voorwaarden duidelijk vermeld staan. Begin zelf ook met lenen of investeren bij Lender en Spender en maak vandaag nog je account aan! 

Enthousiast geworden van de Ervaringen Lender en Spender?
Begin dan zelf bij dit innovatieve platform en vraag een lening aan of doe vandaag nog de investeerderstoets!
TIP
Scroll naar boven