Interbank

Laatste update:

Interbank is een Nederlandse lening- en kredietverstrekker die zich specialiseert in persoonlijke leningen en het doorlopend krediet. We bespreken:

 • Inloggen bij Interbank
 • Geld opnemen en aflossen
 • De verschillende leningsvormen
 • Contactmogelijkheden
 • Veelgestelde vragen

Interbank

Interbank N.V.
Laarderhoogtweg 25
1101 EB Amsterdam
KVK nummer: 33030520
Tel. +31 900 86 88
E-mail: info@Interbank.nl
Twitter | Linkedin

Mijn Interbank & app

Via Mijn Interbank kun jij inloggen om de belangrijkste informatie omtrent jouw lening te bekijken. Hier handel je ook alle documenten en aanvragen af. Je kunt het inlogportaal ook via de hoofdpagina van Interbank vinden. Let er altijd goed op dat je op de veilige omgeving van Interbank zit, dit herken jij aan het groene slotje met de tekst “Crédit Agricole Consumer Finance Nederland B.V.” in jouw browser.

Geld opnemen en aflossen

Afhankelijk van de soort lening je hebt, kun je naar wens geld opnemen bij Interbank. Dit is vooral bij het doorlopend krediet gebruikelijk. De opname bedraagt altijd meer dan €100. Je kunt dit regelen via jouw financieel adviseur, via Mijn Interbank, via de klantenservice of met IDIN.

Aflossen verloopt via automatische incasso. Dit loopt via iDeal in Mijn Interbank of kan direct naar het rekeningnummer van de leningverstrekker.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening spreken we van een lening die in één keer op jouw bankrekening wordt gestort. Interbank rekent voor persoonlijke leningen een vast tarief en ook vaste rente. Daarbij kun je gratis vroegtijdig aflossen indien jouw financiële situatie dat toelaat.

Interbank verstrekt persoonlijke leningen vanaf €5.000,- en tot maximaal €75.000,-. Andere aanbieders van persoonlijke leningen vind je op deze pagina

Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is een bedrag dat jij op ieder moment kan opnemen en aflossen. Dit wordt vaak gebruikt wanneer er nog niet zeker is hoeveel er geleend moet worden. Je betaalt bij een doorlopend krediet uitsluitend rente over het bedrag dat is opgenomen. Een doorlopend krediet biedt een uitkomst op het moment dat jij tijdelijk minder financiële vrijheid hebt.

Ervaringen

Net als andere financiële instellingen staat Interbank op Independer geregistreerd. Ze scoren daar een 8,6 op basis van klanten. Via Google Reviews scoort Interbank gemiddeld een 1,5 ster uit 5 sterren (omgerekend het rapportcijfer 3) op basis van enkele tientallen reviews. In 2017 kwam Interbank in het nieuws, onder andere bij Kassa, omdat zij te hoge rentes hadden gerekend en klanten na klachten compensatie ontvingen.

Interbank voor-en nadelen

 • Relatief hoge rente
 • Enkel via tussenpersoon
 • Geen kwijtschelding bij overlijden
 • Maximum krediet €75.000
 • Vaste rente
 • Vaste looptijd
 • Kosteloos aflossen

Contact & klantenservice

Contact opnemen met Interbank kan telefonisch of per e-mail. 

 • Tel. +31 (0)900 - 86 88
 • E-mail: info@interbank.nl

Veelgestelde vragen

Bij Interbank hebben consumenten en intermediairs de volgende twee kredietmogelijkheden:

 • De persoonlijke lening
  Deze lening wordt op basis van de eigen financiële situatie opgesteld. Bij Interbank bedraagt het minimale leenbedrag €5.000. Klanten kunnen maximaal €75.000 lenen. Op basis van eigen voorkeuren en interne regels van Interbank wordt een loopduur vastgesteld. De lening dient iedere maand, inclusief rente, afgelost te worden. Interbank biedt klanten de mogelijkheid om eerder af te lossen zonder extra kosten. Hierdoor kunnen klanten onder andere besparen op toekomstige rente. Het is bij Interbank mogelijk om bestaande leningen bij andere banken te laten herfinancieren en hiermee jouw lening over te sluiten.
 • Het doorlopend krediet
  Bij een doorlopend krediet krijg jij beschikking over een leenbedrag dat op ieder moment naar wens kan worden opgenomen of afgelost. Bij een doorlopend krediet van Interbank krijg jij een vast bedrag dat jij maximaal kunt lenen, bijvoorbeeld €5.000. Wanneer jij slechts €1.000 opneemt, zul jij ook uitsluitend over deze €1.000 rente betalen. Daarbij kun je nog tot €4.000 extra lenen via deze lening.

Een doorlopend krediet is vooral handig als er plotseling hoge kosten bijkomen, zoals de aanschaf van een auto, een verbouwing of een verhuizing. De rente van een doorlopend krediet bij Interbank staat gedurende de lening vast. Je hebt ook een loopduur, dit is het moment waarop de totale lening van het doorlopend krediet afgelost moet zijn. Een doorlopend krediet van Interbank bedraagt minimaal €5.000 en maximaal €15.000.

Om de hoogte van jouw lening te berekenen dien je bij Interbank een afspraak te maken met een financieel adviseur bij jou in de buurt. Je kunt deze financiële adviseurs direct via de hoofdpagina van Interbank vinden.

Interbank zal de meeste uitbetalingen nog dezelfde dag voldoen indien deze via Mijn Interbank worden aangevraagd. Verzoeken die voor 10:30 worden ingestuurd worden dezelfde dag op jouw bankrekening gestort. Verzoeken na 10:30 of in het weekend zullen de eerste werkdag worden gestort. Indien een verzoek tot uitbetaling via een financieel adviseur loopt, is het afhankelijk van het moment dat de adviseur het verzoek aanvraagt. Uitbetalingen die via e-mail worden aangevraagd worden gemiddeld binnen 2 dagen verwerkt, waarbij deze binnen één werkdag op de rekening worden gestort.

Interbank is onderdeel van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland B.V. Dit is een Nederlandse bank die zich specifiek richt op consumenten. Je kunt meer informatie over deze bank vinden via https://www.ca-consumerfinance.nl.

Via Dazure, een partner van Interbank, kunnen consumenten een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Dit is om het geleende bedrag bij Interbank te verzekeren. Een overlijdensrisicoverzekering dekt hierdoor maximaal het door de kredietgever verstrekte bedrag.

De kosten van deze verzekering hangen van enkele factoren af, waaronder jouw leeftijd, de verzekeringsduur, de hoogte van de lening, de loopduur van de lening en het soort krediet dat is verstrekt. Dazure kan op basis van deze gegevens een op maat premie opmaken. Je dient deze overlijdensrisicoverzekering zelf via Dazure aan te vragen, dit kan vanaf het moment dat de persoonlijke lening of het doorlopend krediet bij Interbank is goedgekeurd.

Interbank adviseur zoeken?

Interbank werkt met financieel adviseurs. Op de homepage van Interbank kun je eenvoudig een adviseur in jouw regio zoeken.
Meer info
Scroll naar top