Saldodipje

Laatste update:

Saldodipje is een snelle kredietverstrekker die voor lage bedragen leningen aanbiedt, zonder BKR toetsing. We bespreken:

  • Over Saldodipje
  • Reviews van klanten
  • Betrouwbaarheid
  • Contact en FAQ

Saldodipje (Ferratum UK Ltd.)
Suite 318, 25 Goodlass Road
Liverpool, Merseyside, L24 9HJ
Verenigd Koninkrijk
Tel. +44 151 601 8611
E: klantenservice@saldodipje.nl

Chat | Contactformulier

Overzicht

Bij Saldodipje kunnen particulieren korte termijn-leningen afsluiten tussen de €100 en €1.500, welke binnen 2 maanden terugbetaald moeten worden. Saldodipje is onderdeel van Ferratum, een Engelse kredietverstrekker gespecialiseerd in leningen met korte loopduur, en lid is van de CCTA (Consumer Credit Trade Association).

Reviews en betrouwbaarheid

Saldodipje bestaat ruim 10 jaar en in die tijd hebben veel mensen online een recensie geschreven over de betrouwbaarheid van de kredietverstrekker. Hieronder een overzicht van ervaringen en betrouwbaarheid:

Ervaringen

WebsiteRating
TrustPilot (Ferratum)6,6
Nederlandreview.nl8,0
Viva forumNeutraal

Betrouwbaarheid

Saldodipje is onderdeel van het Finse Ferratum Group welke in 2005 is opgericht en genoteerd staat aan de Duitse aandelenbeurs (DAX). Saldodipje is een handelsmerk dat onder Ferratum in Nederland wordt gevoerd en is 100% betrouwbaar te noemen.

Betrouwbaar 100%

Afwijzing en BKR

In enkele situaties kan Saldodipje aangeven dat de lening wordt afgewezen. Een van de redenen om de lening af te wijzen is dat de financiële situatie op dit moment die een kleine lening niet toelaat. Dit kan voorkomen wanneer je op dit moment werkloos bent of al andere leningen hebt.

Daarbij doet Saldodipje altijd een krediet-check om te kijken welke andere leningen jij hebt lopen. Een negatieve score kan een reden zijn om geen lening te verstrekken. Geld lenen zonder BKR is dus niet vanzelfsprekend.

Terugbetalen

Bij Saldodipje betaal je het bedrag in één keer terug. Bij de verstrekking van de lening wordt een betaaldatum aangegeven. Deze wordt op basis van het verstrekte bedrag opgesteld. Te laat betalen kan een boete opleveren. Let hier goed op, met name als je extra betaalt voor garantstelling.

Je kunt gedurende de lening ook vroegtijdig aflossen. Zodra de lening is verstrekt ontvang je een factuur. Indien je vroegtijdig aflost, betaal je geen boete maar zul je wel de volledige rente over de oorspronkelijke looptijd van de lening moeten voldoen.

Inloggen bij Saldodipje

Om bij Saldodipje in te loggen dien je eerst een lening aan te vragen. Je krijgt dan inloggegevens doorgestuurd waarmee je in het portaal van de kredietverstrekker kunt inloggen.

Het inlogportaal kan via deze pagina worden bereikt. Je kunt het inlogportaal ook vinden door naar de hoofdpagina van Saldodipje te gaan en op de oranje knop met “Mijn account” te klikken.

Let goed op dat je in de veilige omgeving van Saldodipje zit. Dit kun je herkennen aan de groene balk en het slotje. Inloggen bij Saldodipje verloopt via Ferratum.

Voor-en nadelen

  • Snel een lening aanvragen
  • Bij akkoord geld binnen 24 uur
  • Hoge rente (13,99%)
  • Geen telefonische klantenservice

Contact & klantenservice

Contact opnemen met Saldodipje kan enkel via de live chat of per e-mail.

Veelgestelde vragen

Saldodipje streeft ernaar om het aangevraagde krediet binnen 24 uur over te maken. Let er wel op dat dit pas loopt vanaf het moment dat de lening is goedgekeurd. Je dient dus eerst een aanvraag voor de lening in waarna het bedrijf op basis van jouw financiële situatie een beoordeling doet.

Het indienen van een verzoek verloopt altijd met een garantstelling. Iemand dient garant te staan voor de lening die wordt verstrekt. Je kunt ook kiezen om de garantstelling via Global Finance Guarantee Management te laten verlopen. Hier betaal je aanvullende kosten voor.

Naast de 24 uur wachttijd voordat het geld wordt overgemaakt, ben je ook afhankelijk van jouw bank en het bankverkeer. Deze wachttijd geldt voor alle minilening-bedragen die je via Saldodipje kunt lenen, dus tussen de €100 en €1.500.

Wat betreft wetgeving houdt Saldodipje zich volledig aan de regels. Dit komt doordat zij een wet in de maas hebben gevonden waarbij zij via de leningen die zij verstrekken hogere kosten kunnen rekenen.

Dit doen zij via de garantstelling die je via Global Finance Guarantee Management aanvraagt. De rente op deze garantstelling ligt aanzienlijk hoger dan de rente die je bij de reguliere lening betaalt.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 95% van de klanten van Saldodipje gebruik maakt van deze externe garantstelling omdat de garantstelling van een vriend of familielid vaak wordt afgewezen.

Saldodipje doet wat het zegt: het verstrekt snel leningen wanneer jij even een gat in jouw portemonnee hebt. En zij proberen de lening ook uitsluitend te verstrekken aan mensen die een garantstelling bij een vriend of familie kan regelen, of dit via een eigen gekozen externe partij laat verlopen.

Toch staat Saldodipje ook bekend als een kredietverstrekker die woekerprijzen rekent. De €25 rente die je volgens de website moet betalen bij een lening van €1.500 kan al snel veel hoger oplopen, onder andere door aanvullende kosten zoals de garantstelling via de externe partij.

Saldodipje is een dochteronderneming van het Engelse Ferratum, een kredietverstrekker die in verschillende landen kleine leningen aanbiedt. De laatste jaren is Ferratum onder andere in het nieuws gekomen in verband met de woekerprijzen die zij rekenen voor leningen die zij verstrekken.

Saldodipje lening aanvragen?

Vraag snel, eenvoudig & veilig jouw lening aan bij Saldodipje.
vanaf €100,-
Scroll naar top