De Beste Zakelijke Bank van 2024!

Als ondernemer moet je alle geldzaken goed regelen, hiervoor is het handig om een rekening te hebben bij de beste zakelijke bank. Zo kun je een goed onderscheid maken tussen privévermogen en je zakelijke financiën zodat je altijd een correcte administratie hebt. Lees hier de over zakelijk bankieren!

Begin direct bij de Beste Zakelijke Banken

Of je nu een startende ondernemer bent of al jaren aan de weg timmert; je kunt niet zonder een rekening bij de beste zakelijk bank. Dit is namelijk het fundament van je financiële situatie binnen het bedrijf. 

In dit artikel lees je wat de beste zakelijk bank is, hoe je zelf aan de slag gaat bij de beste zakelijke bank en welke keuzes je als startende ondernemer hebt. Lees snel verder of kijk ook eens naar ons artikel met daarin de beste banken van het moment.

Wat is de Beste Zakelijke Bank?

In dit artikel vind je enkele van de beste zakelijke banken die we met elkaar vergelijken. De beste zakelijke bank biedt jou als ondernemer veel mogelijkheden. 

Wat de beste zakelijke bank voor jouw onderneming is hangt af van welke mogelijkheden je nodig hebt. Als je veel facturen binnenkrijgt en betalingen graag wilt automatiseren kun je het best kiezen voor de online bank Bunq. 

De rekeningen die je bij deze zakelijke bank kan openen heeft extra functies als het automatisch betalen van je BTW. Ook krijg je de mogelijkheid om bij Bunq tot 25 subrekeningen te maken die je voor verschillende doeleinden in kan zetten. 

Je kunt de rekening van de beste zakelijk bank vaak gebruiken in combinatie met je boekhoudsoftware. Dit houdt in dat er een koppeling in zit en elke betaling die je doet of ontvangt ook meteen in je boekhoudsoftware geregistreerd staat. 

Zoek jij financiering bij de beste zakelijke bank? Kijk dan naar de mogelijkheden bij New10!

Beste Zakelijke Bank vergelijken

#1: Beginnen bij de Beste Zakelijke Bank New10

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Ben jij op zoek naar financiering voor je onderneming en zoek je daarvoor de beste zakelijke bank? New10 is dan waarschijnlijk de beste optie voor jou. Hier vind je leningen, krediet en coronaregelingen onder één dak. 

New10 is onderdeel van ABN Amro en maakt het mogelijk om snel online financiering aan te vragen met de zekerheid van een betrouwbare bank. 

#2: Beginnen bij de Beste Zakelijke Bank Bunq

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Bunq is de afgelopen jaren erg populair geworden bij consumenten en biedt ook zakelijke opties. Bij een rekening voor ondernemers bij Bunq krijg je een flink aantal extra’s.

Zo krijg je tot wel 25 subrekeningen die je allemaal kan automatiseren om bepaalde processen, als het betalen van BTW, te laten verlopen zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. 

Bunq is een veilige, gereguleerde bank en door het toezicht van AFM en DNB weet je zeker dat het bedrijf zich houdt aan de geldende wetten voor financiële dienstverleners. 

Waarom kiezen voor een Zakelijke Bank?

Je bent als ondernemer niet verplicht om bij een zakelijke bank een rekening aan te maken. Het is vaak net iets goedkoper om een gewone bankrekening voor consumenten te openen, maar verder heeft het vooral nadelen om niet de overstap te maken naar zakelijk bankieren. 

Het is als ondernemer cruciaal om de financiën goed op orde te hebben en gescheiden te houden van je privérekening. Bij zakelijk bankieren krijg je vaak meer opties om de administratie kloppend te houden en eenvoudig op te kunnen sturen naar de belastingdienst. 

Het gehele online bankieren is bij een zakelijke bank ook ingericht voor de ondernemer. Je komt op een gegeven moment functies te kort als je een gewone betaalrekening gebruikt.

Als je een startende ondernemer bent of een kleine onderneming zonder al te ingewikkelde processen hebt, kun je kiezen voor een gewone rekening.

Ook deze rekeningen kun je bijvoorbeeld bij Bunq aanvragen, het voordeel hiervan is dat je over kunt stappen naar een zakelijke rekening wanneer dat nodig is.

Hoe begin je bij de Beste Zakelijke Bank?

Om zelf te beginnen bij de beste zakelijke bank zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Hieronder volgt een kort overzicht van wat je allemaal moet regelen als je gaat beginnen bij de beste zakelijke bank. 

Stap 1: Kies de Beste Zakelijke Bank voor jou

Zoals eerder gemeld in dit bericht is er niet één zakelijke bank die voor iedereen het best is. Het hangt af van welke extra mogelijkheden je graag bij een rekening wilt en welke zakelijke bank het meeste van deze mogelijkheden aanbiedt. 

Vergelijk daarom voordat je een rekening opent ook goed welke functies je bij de ene bank wel hebt en bij de ander niet. Door in één keer een goede keuze te maken bespaar je jezelf veel gedoe en kosten. 

Stap 2: Vraag een rekening aan bij de Beste Zakelijke Bank

Tijd om financiering of een rekening aan te vragen bij de beste zakelijke bank voor jou. In dit stappenplan gebruiken we als voorbeeld New10, via de website van deze kredietverstrekker kun je eenvoudig beginnen met het aanvragen van je rekening. 

Je kunt bekijken of je op basis van de gegevens in aanmerking komt voor financiering of meteen aan de slag gaan.

Ook bij andere online banken kun je de aanvraag online volledig voltooien. Bij financiering moet je wel wachten op goedkeuring van de verstrekker, wat even kan duren.

Stap 3: Gebruik je rekening voor het eerst! 

Als de aanvraag goedgekeurd is en je de financiering of rekening toegekend krijgt, kun je aan de slag. Bedrijven die al een andere rekening hebben kunnen het best meteen geld overmaken naar deze nieuwe rekening om echt te beginnen met de rekening gebruiken. 

Daarnaast kun je gebruik maken van de overstapservice die gebruikt wordt door iedere Nederlandse bank. De overstapservice maakt het voor gebruikers gemakkelijk om zonder gedoe te veranderen van bank en dus over te stappen naar de beste zakelijke bank. 

De overstapservice regelt vervolgens dat iedereen die geld overmaakt naar je oude rekening op de hoogte wordt gebracht van het nieuwe rekeningnummer. Daarnaast wordt ook het geld automatisch op je nieuwe rekening gestort. 

De overstapservice duurt in totaal 13 maanden, zo weet de bank zeker dat al je contacten die je jaarlijks betalen je nieuwe rekeningnummer hebben ontvangen. 

Ook bedrijven of services die een automatische incasso op je rekening hebben lopen zullen worden geïnformeerd en hun geld ontvangen vanaf je nieuwe rekening. 

Hoe werkt Zakelijk Bankieren?

Bij zakelijk bankieren heb je meer mogelijkheden en krijg je een professioneler overzicht van je huidige financiën. Zo kun je bijvoorbeeld de rekening koppelen met boekhoudsoftware zodat alle transacties hier meteen in verwerkt zijn.

Zakelijk bankieren ziet er qua uitstraling verder niet heel veel anders uit dan particulier bankieren. Het enige verschil is dus dat je wat meer mogelijkheden hebt om informatie op te slaan die je nodig hebt voor je werk.

Verschil tussen de Beste Zakelijke Bank en een gewone bank

Het grote verschil tussen een zakelijke bank en een gewone bank is dat een zakelijke bank te allen tijde voor je bedrijf is. Een rekening voor ondernemers is niet verplicht, maar zorgt voor een stuk overzicht en professionaliteit binnen je bedrijf. 

Ook heb je een stuk meer overzicht binnen je administratie vergeleken met je gewone bank. Ook is een privérekening goedkoper dan een rekening bij een zakelijke bank, verder zijn de betalingen wel hetzelfde, maar kun je makkelijker software koppelen aan je zakelijke bank om je administratie op orde te houden. 

Ook is het bij de meeste banken niet toegestaan om een privérekening zakelijk te gebruiken, dit is dan ook vooral omdat een privérekening jaarlijks goedkoper is. De meeste banken houden dit dan ook goed in de gaten om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt. 

Ook moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel om een zakelijke rekening te openen. Sta je als bedrijf nog niet ingeschreven bij de KvK, dan zal je dit eerst moeten regelen. 

Wat is de Beste Zakelijk Bank voor ZZP'ers?

iedereen moet natuurlijk zelf kiezen bij welke bank je wilt, maar er zijn wel een aantal banken die wat meer aanbieden dan de rest. Knab blijkt bijvoorbeeld lage kosten en goede service te hebben wat al meteen een groot pluspunt is voor mensen die op zoek zijn naar een zakelijke bank.

Ook Bunq brengt een aantal grote voordelen met zich mee zoals gratis meerdere rekeningen, een app die beschikt over alle functies die je nodig hebt voor je bedrijf en je kunt je rekening makkelijk delen met anderen iets wat handig kan zijn voor een bedrijf. 

De gebruiksvriendelijkheid speelt natuurlijk ook een grote rol in het beslissen van de beste zakelijke bank. Daarom moet je eigenlijk zelf ondervinden of Bunq of een andere bank iets voor je is of niet. 

Ook als ZZP’er wil je natuurlijk dat je bank er overzichtelijk uit ziet en dat doe je het beste met Bunq of New10. Deze twee banken bieden voor ZZP’ers veel gebruiksvriendelijkheid, dat is immers wel waar je iets aan hebt.

Tip: Ook een rekening open bij de beste zakelijke bank in Nederland? Kijk dan bij New10 voor het aanvragen van bedrijfskrediet of ga naar Bunq voor een zakelijke online rekening!

Voor- en Nadelen bij Zakelijk Bankieren

Nu je weet wat je hebt aan een rekening bij de beste zakelijke bank leggen we je de voor- en nadelen uit van de rekening. 

Voordelen

Er zitten meer voor dan nadelen aan een zakelijke bankrekening en dat is al meteen positief. Je hebt gewoon meer overzicht via een rekening bij de beste zakelijke bank en dat heb je iets minder bij een normale rekening. 

Ook kun je makkelijker bedrijfskrediet aanvragen voor je bedrijf wat voor bepaalde bedrijven nog wel eens handig kan zijn. Ook kun je klanten de mogelijkheid bieden om met iDeal te laten betalen als dit nodig is, daarnaast staat professionaliteit bovenaan bij een bedrijf. 

Voordelen: 

  1. Overzichtelijk in je financiën. 
  2. Duidelijke scheiding tussen zakelijk een privé
  3. De onderneming straalt meer professionaliteit uit. 
  4. Vergemakkelijkt kredietaanvraag.

Nadelen

Er zijn eigenlijk maar weinig echte nadelen te vinden wat betreft een rekening voor ondernemers. Het enige waar je last van hebt bij een rekening bij de beste zakelijke bank zijn de kosten die je betaalt. 

Verder zitten er niet bepaald nadelen aan het afsluiten van een rekening bij een zakelijke bank. Een zakelijke rekening kan je alleen maar goed op weg helpen met je onderneming en zorgt voor veel functionaliteit. 

Ook als ondernemer kun je ook online zakelijk bankieren. Ben je op zoek naar de beste app om ook op je telefoon je bankzaken te regelen? Lees dan ons artikel over de beste mobiel bankieren app van 2022.

Nadelen:

  1. Kosten iets hoger dan voor de consument.

Al met al is een zakelijke rekening een absolute must voor ondernemers. Het biedt overzicht, laat een duidelijke scheiding tussen zakelijk en privé toe, en vergemakkelijkt zakelijke kredietaanvragen. De kosten die een zakelijke rekening met zich mee brengen, wegen niet op tegen de hoge baten die je er mee geniet.

Beste Zakelijke Bank: Veelgestelde vragen

Een zakelijke bank biedt mogelijkheden voor ondernemers om rekeningen te openen. Deze rekeningen zijn zo ingericht dat ze voor bedrijven gemakkelijk te gebruiken zijn, bijvoorbeeld door meerdere pasjes, integratie in boekhoudsoftware en andere voordelen ten opzichte van een gewone bankrekening. 

De kosten van een rekening bij een zakelijke bank zijn hoger dan bij een privé-rekening. Daarnaast krijg je bij een zakelijke rekening meer mogelijkheden die passen bij wat jij nodig hebt als ondernemer. 

Zo heb je een duidelijker overzicht van je financiën en kun je gemakkelijker bedrijfskrediet aanvragen of klanten via iDeal betalingen aanbieden. 

Eigenlijk zijn alleen de kosten die horen bij een rekening van een zakelijke bank nadelig. Deze zijn vaak hoger dan bij een privé-rekening.

Ja, een rekening openen bij een zakelijke bank kost je een vast maandbedrag. Dit bedrag is vaak hoger dan bij een privé-rekening. 

De beste zakelijke bank is New10, hier regel je online zeer eenvoudig bedrijfskrediet voor jouw onderneming. Een andere optie is de online bank Bunq, naast privé-rekeningen kun je hier ook een rekening voor je onderneming openen. 

Beste Zakelijke Bank: Conclusie

De beste zakelijke bank biedt jou als ondernemer zoveel mogelijk extra opties om je financiën nog beter in kaart te brengen en gemakkelijk te integreren in boekhoudsoftware. Daarnaast kun je vaak gemakkelijker bedrijfskrediet aanvragen die dan meteen op je rekening komt te staan. 

Een privé-rekening gebruiken als ondernemer is mogelijk, maar zeker voor grotere bedrijven zal de bank hier op den duur aangeven dat dit niet de bedoeling is. Vanwege de vele transacties, en vaak ook hogere transacties, kan de bank je wel verplichten om een zakelijke rekening te openen. 

Wat de beste zakelijke bank is hangt uiteindelijk af van je eigen wensen. Als je eenvoudig extra bedrijfskrediet wil aanvragen kun je het best terecht bij New10, het zakelijke platform van ABN Amro. Wanneer je liever eenvoudig online wilt bankieren is Bunq de beste zakelijke bank voor jou. 

Ook beginnen bij de Beste Zakelijke Bank?
Ga dan snel naar New10 via de groene knop hieronder en vraag eenvoudig financiering voor je bedrijf aan!
TIP
Scroll naar boven