AFM banner 400 euro lenen? Snel aanvragen binnen 10 minuten » Bankr

400 euro lenen

Snel 400 euro lenen om op tijd je rekeningen te betalen? We leggen hier uit hoe het kan. Het komt in Nederland namelijk steeds vaker voor dat er wordt gezocht naar mogelijkheden om een klein bedrag te lenen à 400 euro.

Gestort in: 5 werkdagen / 24 uur

en kies de beste 400 euro lening uit

  

Snel 400 euro lenen zodat je op tijd de rekeningen kunt betalen? We leggen hier uit hoe het kan. Het komt in Nederland namelijk steeds vaker voor dat er wordt gezocht naar mogelijkheden om een klein bedrag te lenen à 400 euro. Diverse geldverstrekkers bieden particulieren de kans om een bedrag als 400 euro te lenen.

De meeste mensen die 400 euro willen lenen, willen dit vaak zo snel mogelijk. Het liefst ontvangen ze het vandaag nog op de bankrekening. En dat kan. Dit zijn de twee aanbieders waar je officieel 400 euro kunt lenen:

Beoordeling:
5/5

veilig op de website van Ferratum

Saldodipje

Beoordeling:
4/5

veilig op de website van Saldodipje

In tegenstelling tot een grote lening is het aanvragen van een lening a 400 euro niet ingewikkeld. Er komen geen stapels papieren bij kijken: het kan gewoon online geregeld worden.

Je geeft aan hoeveel je wilt lenen, in welke periode je dit kan terugbetalen en je laat je persoonlijke gegevens achter. Afhankelijk van het moment dat jij de aanvraag hebt ingestuurd hoor je vandaag nog hoeveel je mag lenen.  

Aanbieders 400 euro lening

Een bekende Nederlandse aanbieder van deze zogeheten minileningen is Ferratum. Bij deze aanbieder kan al worden geleend vanaf € 100 tot € 1500. Je kunt daarom eenvoudig 400 euro lenen door het aanvraagproces te doorlopen. Als jij vandaag nog een bepaalde rekening wilt betalen, is het handig om altijd eerst contact op te nemen met de klantenservice van Ferratum. Zij kunnen je meer vertellen over de actuele doorlooptijden.]

Bij het lenen van 400 euro komt een vaste looptijd van 30 dagen kijken. Dat betekent dat je verplicht bent om binnen deze 30 dagen de lening volledig af te betalen. Doe je dat niet, dan wordt er een boeterente gere kend waardoor de kosten snel op kunnen lopen. 

Ferratum rekent een rente van 13.99% over een lening van 400 euro met een looptijd van 30 dagen. Dat komt uit op een bedrag van € 404.32 dat je aan het einde van de 30 dagen moet hebben overgemaakt naar Ferratum. Deze rente van 13.99% is op voorwaarde dat jij tijdens het aanvraagproces een garantsteller aanstelt.

Dit is iemand uit jouw omgeving die borg wilt staan voor jouw lening. Als jij niet een garantsteller kunt vinden wordt een hogere rente dan de 13.99% over de lening berekend. Ferratum berekend hiervoor per aanvraag een unieke rente. 

Voordelen en nadelen van 400 euro lenen

Het is prettig als je snel zonder tientallen papieren in te vullen 400 euro kunt lenen. Je hebt het bedrag waarschijnlijk vandaag al nodig, bijvoorbeeld om een openstaande schuld af te lossen of om je zorgverzekering te betalen. Bij een dergelijke lening komen verschillende zaken kijken.

De voordelen hiervan;

  • Je kunt snel over het geleende bedrag beschikken
  • Vaak wordt jouw aanvraag vandaag nog in behandeling genomen
  • Het is mogelijk om met een BKR notering een aanvraag te doen
  • Indien je een garantsteller uit je persoonlijke omgeving kunt aanbrengen zijn de kosten laag

Bij deze voordelen horen ook enkele nadelen;

  • Je moet over de lening van 400 euro rente betalen
  • Betaal je niet op tijd? Dan komen er hoge kosten bovenop de aflossing
  • De lening wordt bij het Bureau Krediet Registratie geregistreerd 
  • Wanneer je geen garantsteller kunt aanstellen wordt er een hoge rente over de lening berekend

Kan ik zonder BKR 400 euro lenen?

Bij onder andere Ferratum kan je terecht voor een lening als je een BKR notering hebt. Dit is mogelijk doordat Ferratum geen BKR toetsing uitvoert. Zij informeren dus niet bij het Bureau Krediet Registratie naar jouw BKR registraties. Hiervoor maakt Ferratum gebruik van een eigen systeem waarmee zij de kredietwaardigheid van aanvragers toetsen. 

400 euro lenen op andere manieren

Het meest voor de hand liggende alternatief voor het lenen van 400 euro is om dit bij je vrienden of familie te doen. Door hiervoor te kiezen is het niet nodig de bijkomende kosten te betalen waar sprake van is bij een mini-lening, zoals rente en eventuele boeterente.

Als je jouw situatie uitlegt is de kans groot dat er wel iemand in je omgeving is die je vandaag nog die 400 euro kan lenen. Het is wel verstandig om ook dit soort vriendelijke leningen op papier te zetten. 

Beoordeling:
5/5

veilig op de website van Ferratum

Saldodipje

Beoordeling:
4/5

veilig op de website van Saldodipje

Is 400 euro toch te weinig, of misschien wel te veel? Hierbij 3 andere opties die in de buurt komen:

Goed om te weten: geld lenen zonder BKR toetsing is bij deze lagere bedragen ook mogelijk.

Scroll naar boven