AFM bannerSnel 500 euro lenen en in termijnen terugbetalen » Bankr

500 euro lenen

Wil je 500 euro lenen en in termijnen terugbetalen? Dat kan tegenwoordig zonder BKR én bij een betrouwbare geldverstrekker. We nemen ze met je door en geven je tips waarop te letten.

Gestort in: 5 werkdagen / 24 uur

en kies de beste 500 euro lening uit

      

Als jij net wat extra geld nodig hebt om rekeningen te betalen, kan 500 euro al snel het verschil maken. Omdat je niet de enige bent, hebben we voor jou opgezocht waar je 500 euro zonder gedoe kunt lenen.

Beoordeling:
5/5

veilig op de website van Ferratum

Saldodipje

Beoordeling:
4/5

veilig op de website van Saldodipje

Bij banken als ING en Rabobank kan je als klant niet zomaar een laag bedrag lenen en in termijnen terugbetalen. De enige manier om dit in theorie te doen, is door rood op je betaalrekening te gaan. Je gaat dan als het ware een (zeer kostbare) lening aan die geen minimumbedrag heeft.

Een logischer alternatief hiervoor is een minilening die je binnen een korte looptijd terug moet betalen. Dit is een lening die je zonder gedoe online kunt regelen. Je hoeft geen stapels papierwerk in te vullen en je kunt zelfs bij een deel van de verstrekkers met een BKR notering leen. 

Geldverstrekkers van 500 euro

Eén van deze geldverstrekkers van 500 euro is Ferratum, een partij die zich volledig richt op het verstrekken van minileningen. Bij Ferratum kan je eenvoudig doorgeven hoeveel je wilt lenen. Vervolgens zie jij direct binnen welke looptijd jij deze lening dient terug te betalen en welke kosten hierbij komen kijken. 

Stel je voor dat je 500 euro wilt lenen en dit in termijnen wilt betalen. Dan mag je bij Ferratum zelf kiezen in hoeveel termijnen je het bedrag aflost. Je moet wel binnen de vastgestelde looptijd blijven.

Dit is in het geval van € 500 precies 30 dagen. Binnen deze 30 dagen dien je de complete lening afgelost te hebben. Over deze lening wordt een rente van 13.99% gerekend wat neerkomt op rentekosten van € 5.40.

In totaal betaal je daardoor € 505.40 terug aan Ferratum aan het einde van de 30 dagen. Je kunt er tijdens de lening zelf voor kiezen of je in termijnen wilt terugbetalen of alles in één keer. 

Het rentepercentage van 13.99% is alleen van toepassing als jij een persoonlijke garantsteller kunt aanstellen. Dit is iemand die jij goed kent die voor jouw lening in wilt staan bij Ferratum. Als jij niemand kunt vinden, neemt Ferratum de rol van garantsteller over. Dit heeft als gevolg dat de rente hoger wordt. 

500 euro lenen is bij Ferratum heel eenvoudig. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen, kiest de looptijd en vervolgens laat je jouw persoonlijke gegevens en kopie identificatie achter. Binnen 24 uur probeert het team van Ferratum jouw aanvraag te beoordelen en ontvang je bij akkoord direct de lening op jouw bankrekening. 

Voor- en nadelen van een 500 euro lening

Bij iedereen komt het wel eens voor dat er net wat minder geld op de bankrekening staat dan nodig is. Als je dan juist net een reparatie moet betalen voor je auto of een openstaande rekening wilt afbetalen, komt 500 euro erg van pas. Mocht je besluiten dit bedrag te lenen, krijg je met verschillende voor- en nadelen te maken;

Voordelen:

  • Je kunt met een BKR notering een lening aanvragen
  • De kosten zijn laag (mits je een persoonlijke garantsteller kunt aanstellen)
  • Je ontvangt binnen korte tijd het geleende bedrag op jouw bankrekening
  • Je kunt zonder gedoe het geld lenen en terugbetalen

Nadelen:

  • Een lening komt nooit zonder kosten. Als je geen garantsteller kunt vinden of de lening niet op tijd aflost komen de kosten van de lening aanzienlijk hoger uit
  • Je gaat een betalingsverplichting aan met een geldverstrekker

Zonder BKR toetsing en dus met BKR notering 500 euro lenen

Ferratum voert als een van de weinige geldverstrekkers een eigen kredietcheck uit. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van een eigen database waardoor ook particulieren met een BKR notering kans maken om bij Ferratum 500 euro te lenen.

Zonder BKR toetsing kun je met bepaalde noteringen zonder problemen geld lenen. Dat betekent echter niet altijd dat je geen BKR notering krijgt voor de lening. In het geval van 500 euro wordt er geen notering bij het BKR gemaakt.

In principe dient iedere lening in Nederland bij het Bureau Krediet Registratie geregistreerd worden. Dus ook als de verstrekker mensen met een BKR notering toe laat. Bij een klein bedrag als 500 euro is dat weer niet het geval.

500 euro lenen bij derden

Een goedkopere optie die vaak ook zonder gedoe mogelijk is, is het lenen van geld van derden zoals vrienden of familie. Omdat je hoogstwaarschijnlijk goed contact met de ‘verstrekker’ onderhoudt is het ook een stuk eenvoudiger om in termijnen te betalen of andere regelingen te treffen. 

Alternatieven om aan 500 euro te komen

Een ander veelal onderbelicht alternatief is het verpanden of verkopen van spullen. Marktplaats en diverse pandjeshuizen zijn uitstekende plekken om een goede prijs voor je spullen te krijgen.

Hierdoor is het vaak helemaal niet nodig om 500 euro te lenen en een betalingsverplichting aan te gaan. Websites als Marktplaats en Speurders of pandjeshuizen als UsedProducts zijn hiervoor de beste alternatieven!

Beoordeling:
5/5

veilig op de website van Ferratum

Saldodipje

Beoordeling:
4/5

veilig op de website van Saldodipje

Snel 500 euro lenen?

Snel 500 euro lenen met spoed was nog nooit zo makkelijk. Lees alle opties in dit artikel of kies een ander bedrag dat je wilt lenen. Je kunt ook zonder BKR registratie dit bedrag lenen. 

Snel geld lenen en in termijnen terug betalen

Het is dus mogelijk om 500 euro snel te lenen en in termijnen terug te betalen. Naast de 500 euro lening kun je ook denken aan:

Met deze lage bedragen is het ook mogelijk om online geld te lenen zonder BKR toetsing.

Scroll naar boven