Flitskrediet Aanvragen in vier stappen

Razendsnel krediet aanvragen? Dat kan tegenwoordig prima bij één van de vele online kredietverstrekkers. Zogenaamd flitskrediet vraag je dus gemakkelijk via de website aan en zo heb je in no-time de lening op je rekening staan!

Top 4 Flitskrediet Aanvragen

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 5% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

Als je geld tekort komt, kun je gebruik maken van een flitskrediet om snel geld te kunnen lenen. Een flitskrediet is een lening met een korte looptijd en over het algemeen een maximum bedrag van €2.500,-. 

In dit artikel lees je alles over hoe je zelf flitskrediet aanvragen kan, wat de beste flitskrediet aanbieders Nederland zijn en of je flitskrediet zonder BKR toetsing aan kan vragen. Lees snel verder om alles te weten of begin meteen bij de online kredietverstrekker Santander! 

Wat is een Flitskrediet?

Een flitskrediet is een lening met een looptijd van enkele maanden en een laag leenbedrag. Je betaalt maximaal 10% aan rente per jaar over een flitskrediet. 

Flitskrediet aanbieders Nederland zijn allemaal verplicht om zich te houden aan de Wet Financieel Toezicht (WFT). Dit houdt in dat ze ook een BKR-toetsing moeten doen en zich aan alle regels uit deze wet moeten houden. 

Vraag zelf een lening aan met een korte looptijd en een lage som via de online kredietverstrekker Santander!

Hoe werkt een Flitskrediet?

De uitgangspunten van flitskrediet zijn, de naam doet het al vermoeden, dat je het geld snel ontvangt en ook binnen korte tijd weer volledig aflost. Over het algemeen gaat dit om een lening van een paar honderd euro tot aan €1.000,-. 

Voor 2011 was het mogelijk om zonder vergunning van een toezichthouder flitskredieten aan te bieden. De rente die ze toen vroegen voor deze leenvorm was ook vele malen hoger, omdat dit hier nog geen wetten over gemaakt waren. 

In welke situatie is een flitskrediet het meest geschikt?

De Amerikaanse equivalent van het flitskrediet is ‘Pay Day Loan’ en dat geeft ook meteen de beste toepassing van flitskrediet weer. Als je bijna salaris krijgt, maar het financieel moet overbruggen tot de dag dat je uitbetaald wordt kan flitskrediet de oplossing zijn. 

Flitskrediet is dus het meest geschikt voor iedereen die 100% zeker weet de lening op korte termijn terug te kunnen betalen, maar tot die tijd geld nodig heeft. 

Flitskrediet kosten

De kosten die een kredietverstrekker mag rekenen is maximaal 10% van de lening per jaar, hieronder valt de rente, maar ook andere kosten als boetes voor niet op tijd terugbetalen of kosten voor een garantstelling. Daarbij moet je wel opletten, want juist hier zit een addertje onder het gras. 

De kosten voor een garantstelling horen namelijk niet bij de maximale kosten die een kredietverstrekker mag rekenen. Als je te laat bent met het invullen van een garantstelling kunnen er flinke boetes gerekend worden door (buitenlandse) flitskrediet aanbieders. 

Flitskrediet Aanbieders Nederland

#1: Flitskrediet Aanbieders Nederland: Santander

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Je kent de naam Santander misschien als bank van je vakanties in Spanje, maar in Nederland biedt het ‘consumer finance’ aan. Dit houdt in dat er verschillende soorten leningen bij Santander aan te vragen zijn. 

Je kunt bij Santander al vanaf €1.500,- lenen met een minimale looptijd van 24 maanden. Bij Santander reken je gemakkelijk uit wat de maandlasten van de lening zal worden. 

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 5% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

#2: Flitskrediet Aanbieders Nederland: Saldodipje

Onze beoordeling:

4.8/5

Voordelen:

De handigste Flitskrediet aanbieder Nederland is Saldodipje. Je vraagt bij Saldodipje gemakkelijk een flitskrediet aan en krijgt binnen enkele minuten reactie of de lening goedgekeurd wordt of niet.

De leningen van Saldodipje gaan tot €2.500,- en een looptijd van maximaal 4 maanden. Ook bij Saldodipje betaal je maximaal 10% rente over het geld wat je geleend hebt.

#3: Flitskrediet Aanbieders Nederland: Lender & Spender

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Bij Lender & Spender vraag je leningen tot €25.000,- aan met een minimale looptijd van 12 maanden. Je kunt al vanaf €1.500 een lening aanvragen bij dit innovatieve platform. 

Lender & Spender is een platform waarop investeerders samengebracht worden met mensen die een lening zoeken. Het platform heeft een vergunning bij de toezichthouder AFM.

#4: Flitskrediet Aanbieders Nederland: New10

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

New10 is een platform van ABN Amro waar je zakelijke financiering kan regelen. Ook flitskrediet aanvragen is bij New10 goed mogelijk, je kunt hier namelijk leningen met looptijden vanaf 3 maanden aanvragen. 

Je regelt de financiering bij New 10 gemakkelijk online en kunt lenen vanaf €5.000 tot maar liefst €500.000,-

Flitskrediet België

Van de flitskrediet aanbieders Nederland zijn er ook een aantal beschikbaar vanuit België. Zo kun je geld lenen bij Santander vanuit België, Saldodipje en Lender & Spender zijn (nog) niet beschikbaar vanuit België. 

Flitskrediet is in Belgïe toegestaan voor iedereen van 21 jaar en ouder. Je kunt bij flitskrediet maximaal €700,- lenen in België waardoor je alsnog alleen kleine uitgaven kan gaan doen. 

Flitskrediet Aanvragen

Een flitskrediet aanvragen is zo geregeld, maar toch is het handig om de stappen op een rij te hebben zodat je nog gemakkelijker en sneller de lening kan ontvangen. Hieronder lees je alle stappen die je moet doorlopen om je flitskrediet aan te vragen. 

Stap 1: Kies een aanbieder

Kies uit de verschillende aanbieders uit dit artikel één geschikte aanbieder om jouw flitskrediet aan te vragen. 

Baseer je keuze op de rente die ze rekenen en welke opties je hebt qua hoogte van de lening en looptijd. 

Stap 2: Bereken je flitskrediet

In de tweede stap kun je de rekentool op de website van de door jou gekozen aanbieder gebruiken. Je kunt in die rekentool aangeven hoeveel je wilt lenen en welke looptijd je wilt, daarna krijg je meteen te zien wat je maandlasten zijn. 

Stap 3: Flitskrediet Aanvragen

Vanuit die berekening die gemaakt is door de rekentool kun je meteen doorgaan met de aanvraag. Voor die aanvraag moet je nog enkele documenten opsturen en zal de verstrekker van het flitskrediet een BKR toetsing doen.

In het BKR sta je geregistreerd als je schulden open hebt staan of in het verleden betalingsproblemen hebt gekend. Zolang je een negatieve BKR-notering hebt kun je geen flitskrediet aanvragen. 

Stap 4: Contract ondertekenen 

Je krijgt na de aanvraag een contract opgestuurd die je digitaal kan ondertekenen. Nadat je dit contract ondertekent krijg je het geld over het algemeen binnen enkele werkdagen op je rekening. 

Flitskrediet Particulier & Zakelijk

Flitskrediet is er niet alleen voor particulieren, je kunt ook zakelijk flitskrediet aanvragen. Hiervoor is het platform New10 het meest geschikt voor, dit platform laat je namelijk leningen afsluiten met looptijden vanaf 3 maanden.

Beste Flitskrediet Particulier aanbieders Nederland

Voor particulieren zijn er een aantal aanbieders die je in dit artikel voorbij hebt zien komen. Zo kun je goed terecht bij Santander, Saldodipje of Lender & Spender. 

Als particulier kun je ook kiezen voor een buitenlandse aanbieder voor flitskrediet, maar hier moet je zelf goed oplossen. De flitskrediet aanbieders Nederland mogen maximaal 10% rente vragen, het kan zijn dat buitenlandse aanbieders meer rente vragen. 

Flitskrediet Aanvragen - Flitskrediet Zonder BKR Toetsing

Bij een lening aanvragen onderzoekt de aanbieder of je de lening ook daadwerkelijk terug kan betalen. Dit doen ze door te controleren of je een goed inkomen hebt en of er schulden of betalingsachterstanden in het BKR terug te vinden zijn. 

Bij elke aanvraag wordt deze BKR-toetsing gedaan, in het BKR staan al je huidige schulden en eventuele betalingsproblemen geregistreerd. Ook bij flitskredieten moet een BKR-toetsing gedaan worden. 

Er zijn een aantal uitzonderingen, zo kan het zijn dat je bij een krediet met een looptijd van minder dan 3 maanden en een zeer lage rente geen BKR-toetsing hebt. Je moet hiervoor dan wel een aanbieder zoeken die geen AFM vergunning hoeft te hebben. 

Flitskrediet Aanvragen - Flitskrediet zonder documenten

Bij flitskrediet aanvragen bij een aanbieder als Saldodipje ben je verplicht om persoonlijke garantstellingsdocumenten op te sturen binnen een bepaalde termijn. Verder heb je voor de aanvraag van flitskrediet ook andere documenten nodig. 

Zo wordt je gevraagd om een kopie van je identiteitsbewijs, documenten over je arbeidssituatie, bewijs van je bruto maandinkomen en je  maandelijkse uitgaven. Al deze documenten heb je dus nodig om de aanvraag te kunnen doen. 

De flitskrediet aanbieder gaat vervolgens aan de slag met deze documenten om te kijken of je in aanmerking komt voor flitskrediet. Zolang je een vast inkomen hebt, geen andere schulden en geen negatieve BKR-registratie zal de aanvraag goedgekeurd worden. 

Flitskrediet Aanvragen - Voordelen

Hieronder benoemen we de voordelen die je krijgt bij het aanvragen van flitskrediet. Wil je liever grotere bedragen lenen? Kijk dan snel hoeveel jij kan lenen in ons artikel: ‘Hoeveel kan ik lenen?’

Tip: Bereken eerst welke kosten er verbonden zijn aan een flitskrediet en vergelijk deze met een gewone persoonlijke lening of doorlopend krediet zodat je de leenvorm kiest die het best bij jou past.  

Flitskrediet Aanvragen: Veelgestelde vragen

Flitskrediet is een leenvorm waarbij je een klein bedrag leent en die in korte tijd weer terug betaalt. De kredietverstrekker mag maximaal 10% rente vragen over deze lening.

Een flitskrediet aanvragen doe je gemakkelijk online bij één van de aanbieders uit dit artikel. Je geeft hier aan hoeveel je wilt lenen, welke looptijd je wilt en krijgt te zien welke maandlasten hierbij horen, daarna kun je het flitskrediet aanvragen door je gegevens op te geven. 

Flitskrediet zonder BKR toetsing aanvragen is niet mogelijk. Elke kredietverstrekker moet de BKR toetsing doen om te zien of je nog andere schulden open hebt staan of ooit problemen hebt gehad met het terugbetalen van schulden. 

De beste flitskrediet aanbieders Nederland zijn voor particulieren Santander en Saldodipje. Als je zakelijk flitskrediet zoekt, kun je het best terecht bij de kredietverstrekker New10!

Flitskrediet aanvragen is het meest geschikt voor mensen die acuut geld nodig hebben en de mogelijkheid hebben om dit snel weer terug te betalen. Als je 5 dagen voor je salaris geld tekort komt voor betalingen kan het een goede optie zijn om zo de tijd tot je salarisuitbetaling te overbruggen en daarna het flitskrediet meteen terug te betalen. 

Flitskrediet zonder documenten aanvragen is niet mogelijk. Het is voor elke kredietverstrekker verplicht om documenten van je inkomen en uitgaven te controleren. 

Conclusie - Zelf Flitskrediet aanvragen

Flitskrediet kan de oplossing zijn als je snel geld nodig hebt om betalingen te kunnen doen of andere financiële problemen op te lossen. Je krijgt bij flitskrediet een kleine lening met een korte looptijd, dit kan bijvoorbeeld een looptijd van 45 dagen zijn. 

Dat betekent wel dat je bij flitskrediet snel weer in staat moet zijn om het geld van de lening terug te betalen. Verder zijn de voorwaarden vergelijkbaar met een gewone persoonlijke lening, je hebt een vaste rente en moet vooraf bepaalde aflossingen doen. 

Flitskrediet aanvragen doe je gemakkelijk online bij één van de kredietverstrekkers uit dit artikel, zoals Santander.  Hier bereken je gemakkelijk welke lening jij kunt krijgen. Daarna kun je online de gehele aanvraag doen door documenten op te sturen en later het leencontract online te ondertekenen.

Ook vandaag nog je Flitskrediet aanvragen?
Ga dan nu naar Santander en maak gebruik van de rekentool om te kijken welke mogelijkheden er zijn voor jou.
TIP
Scroll naar boven