Persoonlijke Lening Aanvragen & Vergelijken

Wil jij een nieuwe auto kopen, je verbouwing financieren of nieuwe spullen voor je inrichting kopen, maar kun je het niet in één keer betalen? Een persoonlijke lening kun je overal voor gebruiken en gemakkelijk online afsluiten. 

Top 8 Persoonlijke Lening Aanvragen

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

Geld lenen kan op verschillende manieren, maar de meest gebruikelijke en eenvoudige leenvorm is de persoonlijke lening. Met een persoonlijke lening weet je precies hoe hoog je kosten zijn en waar je aan toe bent gedurende de hele looptijd van de lening. 

Je leest in dit artikel alles over een persoonlijke lening aanvragen, wat de goedkoopste persoonlijke lening is en hoe je zelf kan beginnen met je persoonlijke lening berekenen. Lees snel verder of begin meteen online met je persoonlijke lening aanvragen. 

Wat is een Persoonlijke Lening?

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je op het begin een bedrag en looptijd afspreekt. Je krijgt het gehele bedrag op je rekening gestort en weet van tevoren wat je elke maand moet aflossen en aan rente moet betalen. 

Je hebt bij een persoonlijke lening een vaste rente afgesproken aan het begin van de lening. Deze lening is vooral geschikt voor grote aankopen als een auto of verbouwing. 

Nu je persoonlijke lening berekenen en meteen aanvragen bij Financieel Fit! 

Waar kan ik een Persoonlijke Lening Aanvragen

Een persoonlijke lening aanvragen kan bij een bank, maar is tegenwoordig nog veel gemakkelijker bij een online kredietverstrekker. Daar vraag je een persoonlijke lening gemakkelijk binnen enkele minuten aan en ontvang je snel reactie of je de persoonlijke lening kunt ontvangen. 

Aanbieders Persoonlijke Lening Vergelijken

#1: Persoonlijke Lening Aanvragen bij Financieel Fit

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Voor iedereen die op zoek is naar ondersteuning van financieel experts is er Financieel Fit. Je neemt gemakkelijk contact op met één van de adviseurs via telefoon of mail. 

Zij kunnen je gehele financiële situatie doornemen om zo de lening te vinden die het best bij je past. Daarnaast kun je deze service ook gebruiken voor andere zaken als leasen en een hypotheek. 

#2: Persoonlijke Lening Aanvragen bij Saldodipje

Onze beoordeling:

4.8/5

Voordelen:

Als je op zoek bent naar een kleine lening en die graag zo snel mogelijk op je rekening wilt hebben staan is Saldodipje een geschikte keuze. Deze kredietverstrekker biedt leningen tot €2.500,- aan. 

Het voordeel van Saldodipje is dat je binnen 10 minuten reactie krijgt of je aanvraag goedgekeurd wordt. Na goedkeuring staat het geld binnen 24 uur op je rekening. 

#3: Persoonlijke Lening Aanvragen bij Santander

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Betrouwbaar geld lenen doe je bij Santander. In Spanje is Santander een bekende bank en in Nederland biedt het onder de noemer Consumer Finance onder andere persoonlijke leningen. 

Je berekent op de website gemakkelijk hoeveel je kunt lenen en vraagt daarna meteen de lening aan. In Nederland heeft Santander een vergunning bij de Autoriteit Financiële Markten die zorgen dat je als consument beschermd bent. 

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

#4: Persoonlijke Lening Aanvragen bij Krediet Groep Nederland

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Bij Krediet Groep Nederland doen ze alles voor klantvriendelijkheid. Ze willen je zo goed mogelijk helpen met het vinden van een lening, dit kan online of door telefonisch contact op te nemen. 

Het beoordelen van je aanvraag voor een persoonlijke lening kost slechts enkele uren. Daarna krijg je meteen te horen of de aanvraag akkoord is en zul je een offerte ontvangen. 

#5: Persoonlijke Lening Aanvragen bij Kredietconcurrent

Onze beoordeling:

4.3/5

Voordelen:

Bij geld lenen wil je de beste voorwaarden en dat is precies wat Kredietconcurrent voor jou gaat zoeken. Zij vergelijken verschillende kredietverstrekkers om zo de laagste rente te vinden. 

Je kunt gemakkelijk online je persoonlijke lening berekenen en daarna meteen aanvragen. Begin ook bij Kredietconcurrent via de groene knop hieronder! 

#6: Persoonlijke Lening Aanvragen bij Leningen.nl

Onze beoordeling:

4/5

Voordelen:

Geld lenen voor allerlei verschillende doeleinden doe je bij Leningen.nl. Ze vergelijken allerlei verschillende Nederlandse en internationale kredietverstrekkers. 

Je kunt bij deze bemiddelaar zowel een persoonlijke lening aanvragen als doorlopend krediet. 

#7: Persoonlijke Lening Aanvragen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij

Onze beoordeling:

4/5

Voordelen:

Je kunt zelf alle kredietverstrekkers langs om te kijken welke rentepercentages ze rekenen, maar je kunt ook kiezen voor De Nederlandse Kredietmaatschappij. Zij gaan voor jou op zoek naar de lening met de laagste effectieve rente. 

Vervolgens kun je via De Nederlandse Kredietmaatschappij de persoonlijke lening afsluiten. Er mogen door bemiddelaars geen kosten gerekend worden voor het vinden van de juiste lening. 

#8: Persoonlijke Lening Aanvragen bij Lender & Spender

Onze beoordeling:

4/5

Voordelen:

Bij de meeste kredietverstrekkers leen je geld van een grote partij. Bij Lender & Spender leen je rechtstreeks van particuliere investeerders die hun geld beschikbaar maken voor jou. 

Je kunt bij Lender & Spender zowel kleine als grote leningen afsluiten en ook de looptijd kun je zelf bepalen. Verder werkt het proces van een persoonlijke lening vergelijkbaar met de andere kredietverstrekkers. 

Persoonlijke Lening Berekenen

Voordat je een aanvraag doet zul je aan de slag moeten met en persoonlijke lening berekenen. Dit doe je het gemakkelijkst door de rekentool te gebruiken die je vindt op de websites van de aanbieders die in dit artikel genoemd staan. 

In deze rekentool geef je aan hoeveel geld je wilt lenen en in welke periode je deze lening terug wilt betalen. Nadat je de hoogte van de persoonlijke lening en de looptijd gekozen hebt krijg je te zien hoe hoog de rente is. 

Met de rente en de looptijd wordt er ook meteen getoond hoe hoog je maandelijkse aflossing is en kun je zelf bepalen of dit met je financiële situatie haalbaar is. 

Hoeveel kan ik lenen? – Persoonlijke lening

Met deze rekentool kun je dus zelf bepalen hoe hoog je persoonlijke lening maximaal kan zijn door te kijken naar de vaste maandlasten. Maak meerdere berekeningen en probeer zo te kijken wat je aan kan qua maandlasten en wat teveel wordt.

Laagste Rente Persoonlijke Lening

Je bent natuurlijk altijd op zoek naar de laagste rente voor een persoonlijke lening zodat je maandlasten zo laag mogelijk blijven. Tegenwoordig betaal je bij de goedkoopste leningen zo’n 3,5% rente, dit kan oplopen tot 10% bij kleinere leningen met een korte looptijd. 

De laagste rente persoonlijke lening vind je door zoveel mogelijk leningen te vergelijken. Dit kun je handmatig doen of bij een bemiddelaar een vergelijking opvragen. 

De rente verschilt per aanbieder, maar ook bij een aanbieder is de rente lager bij hoge rekeningen met lange looptijden. Er zijn dus erg veel verschillende rentepercentages bij een persoonlijke lening. 

Wat kost een Persoonlijke Lening? - Goedkoopste Persoonlijke Lening vinden

Een persoonlijke lening kost alleen rente, je maandlasten bestaan uit een vaste aflossing en rente. Verder mogen er geen kosten gerekend worden voor het bemiddelen, aanvragen of andere service rondom een persoonlijke lening.

Als je contact opneemt met een financieel adviseur kan dit wel voor extra kosten zorgen. Kredietverstrekkers mogen voor advies namelijk wel extra kosten rekenen, vraag naar deze kosten zodra je aan de slag gaat met een adviseur. 

Persoonlijke Lening Aanvragen

Een persoonlijke lening aanvragen kan dus gemakkelijk online, maar toch zijn er nog wel een aantal stappen die je moet doorlopen voordat het geld van de persoonlijke lening op je rekening staat. In het stappenplan hieronder helpen we je zodat je nog gemakkelijker én sneller de persoonlijke lening kan aanvragen. 

Stap 1: Kies een kredietverstrekker

In dit artikel staan 8 aanbieders genoemd waar je terecht kan voor een persoonlijke lening. Dit is een combinatie van opzichzelfstaande kredietverstrekkers en bemiddelaars die een vergelijking maken van de beschikbare kredietverstrekkers. 

Kies een betrouwbare kredietverstrekker die je de goedkoopste persoonlijke lening aanbiedt. Kijk verder goed naar de voorwaarden die gelden bij de verschillende kredietverstrekkers en let op of ze een vergunning hebben bij een Nederlandse toezichthouder zoals de AFM

Stap 2: Persoonlijke Lening Berekenen

De tweede stap is de persoonlijke lening berekenen, zo weet je wat je maximaal kan lenen en welke voorwaarden hier bij horen. 

Bij een persoonlijke lening berekenen krijg je een overzicht met daarin het rentepercentage, de aflossing en de totale maandlasten zodat je goed kan bepalen of deze lening geschikt is voor jou. 

Stap 3: Persoonlijke Lening Aanvragen

Na deze berekening kun je meteen de aanvraag voor de persoonlijke lening rondmaken. Na deze aanvraag moet je de kredietverstrekker voorzien van de benodigde documenten als bewijs van inkomen, uitgaven en meer. 

De aanvraag en de opgestuurde documenten worden vervolgens beoordeeld door de kredietverstrekker. Zij bekijken of jij in staat zult zijn om de lening binnen de afgesproken looptijd terug te betalen, hiervoor kijken ze ook of je een negatieve BKR-registratie hebt. 

Stap 4: Offerte beoordelen en ondertekenen

Als je documenten goedgekeurd worden zal de kredietverstrekker met een vrijblijvende offerte komen. Je kunt zelf de offerte beoordelen en aan de kredietverstrekker laten weten of je akkoord gaat met de offerte of hem niet accepteert. 

Na het accepteren van de offerte krijg je een contract opgestuurd die je online kunt ondertekenen. Zodra je deze ondertekend hebt, zal het geld zo snel mogelijk overgemaakt worden naar je rekening, dit kan binnen een dag zijn, maar ook bij sommige kredietverstrekkers enkele werkdagen duren. 

In speciale gevallen een Persoonlijke Lening Aanvragen

Er zijn een aantal speciale gevallen die afwijken van het stappenplan dat hierboven beschreven staat. We bespreken enkele van deze speciale gevallen zodat je precies weet wat je anders moet doen als jij onder één van deze kopjes valt. 

Persoonlijke Lening naast hypotheek

Naast een hypotheek kun je een persoonlijke lening afsluiten, wel neemt de kredietverstrekker de maandlasten van je hypotheek mee in de berekening van je persoonlijke lening.

Daardoor kan het zijn dat je maximale lening een stuk lager is als je een hypotheek er naast aan houdt.

Persoonlijke Lening oversluiten

Het kan zijn dat tijdens het terugbetalen van je lening het veel goedkoper is geworden om een persoonlijke lening af te sluiten. In dat geval kun je ervoor kiezen om de persoonlijke lening over te sluiten. 

Bij een persoonlijke lening oversluiten kies je voor een lening bij een nieuwe kredietverstrekker. Met die lening los je vervolgens je vorige lening(en) af om uiteindelijk lagere maandlasten te kunnen realiseren, je kunt op deze manier ook meerdere leningen in één keer terugbetalen. 

Persoonlijke Lening ZZP

Als ZZP’er geld lenen kan door zakelijke financiering te zoeken of een persoonlijke lening ZZP af te sluiten. Deze persoonlijke lening ZZP is hetzelfde als andere persoonlijke leningen, maar het kan als ZZP’er in sommige gevallen moeilijker zijn om deze aan te vragen. 

Ook voor een persoonlijke lening ZZP moet je namelijk een bewijs van inkomen geven, als je geen vast inkomen hebt kan dit voor problemen zorgen. Ook mag je de persoonlijke lening ZZP niet gebruiken om zakelijke rekeningen mee te betalen. 

Tip: Probeer nooit meerdere leningen tegelijk hebben lopen, je kunt er dan beter voor kiezen om de andere persoonlijke leningen over te sluiten zodat je de gehele lening op één plek hebt met vaste kosten. 

Verschil doorlopend krediet en Persoonlijke Lening

Een persoonlijke lening verschilt van een doorlopend krediet op een aantal punten. Zo spreek je bij een doorlopend krediet een maximum bedrag af wat je kunt lenen.

Vervolgens kun je zelf bepalen hoeveel je wilt opnemen van dit bedrag. Dat betekent ook dat er geen vaste looptijd aan doorlopend krediet zit, in tegenstelling tot een persoonlijke lening. 

Doorlopend krediet omzetten naar Persoonlijke Lening

Een doorlopend krediet kan daardoor een langlopende kostenpot worden. Daarom is het voor sommige mensen handiger om het doorlopend krediet om te zetten naar een persoonlijke lening voor meer zekerheid en vaste maandlasten. 

Een doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening werkt hetzelfde als het oversluiten van een persoonlijke lening. Je lost met de lening die je afsluit het bedrag dat je open hebt staan volledig af. 

Ben je ook op zoek naar de goedkoopste persoonlijke lening? Neem dan ook eens een kijkje in ons artikel over de rente persoonlijke lening, met daarin de goedkoopste mogelijkheden voor je op een rijtje. 

Persoonlijke Lening Aanvragen: Veelgestelde vragen

Een persoonlijke lening is de makkelijkste manier van geld lenen bij een bank of kredietverstrekker. Bij een persoonlijke lening ontvang je het gehele bedrag meteen op je rekening en staat van tevoren precies vast hoe je de lening gaat aflossen en hoe hoog de rente is. 

De goedkoopste persoonlijke lening is de lening met de laagste rente, dit zijn namelijk de enige kosten die een kredietverstrekker je mag laten betalen. 

De laagste rente persoonlijke lening is momenteel rond de 3,5%. Deze lage rente wordt alleen behaald als je kiest voor een hoge lening met een lange looptijd, anders zul je een hogere rente krijgen. 

Een ZZP’er kan ook een persoonlijke lening aanvragen, maar mag deze alleen gebruiken voor privébetalingen. Als je voor je eenmanszaak geld wil lenen zul je op zoek moeten naar zakelijke financiering in plaats van een persoonlijke lening. 

Een persoonlijke lening aanvragen doe je online bij één van de kredietverstrekkers of bemiddelaars uit dit artikel. Daar kun je eenvoudig eerst je persoonlijke lening berekenen en vervolgens meteen aanvragen. 

Conclusie - Zelf Persoonlijke Lening Afsluiten

Een lening aanvragen gaat tegenwoordig erg gemakkelijk via een online-kredietverstrekker. Op de websites van deze kredietverstrekkers vind je bijna altijd een rekentool om je persoonlijke lening te berekenen zodat je weet hoeveel je kan lenen en welke kosten daarbij horen. 

Bij een persoonlijke lening weet je altijd vooraf precies wat je gaat betalen en hoe lang je er over gaat doen om de lening volledig terug te betalen. Deze duidelijkheid heb je bijvoorbeeld veel minder bij een doorlopend krediet, dat is ook het grootste verschil doorlopend krediet en persoonlijke lening. 

Je kunt gemakkelijk zelf online beginnen met je persoonlijke lening afsluiten, hiervoor begin je altijd met een aanvraag waarop je een vrijblijvende offerte krijgt. Zo heb je alle ruimte om vrijheid om in je eigen tijd de goedkoopste persoonlijke lening te vinden. 

Ook vandaag nog je persoonlijke lening afsluiten?
Klik dan snel op de groene knop en begin met je persoonlijke lening berekenen en aanvragen bij de online kredietverstrekker Financieel Fit!
TIP
Scroll naar boven