De laagste Rente Persoonlijke Lening (2024)

Wil jij geld lenen voor de aankoop van een auto, verbouwing of een ander doel? Kies dan voor het afsluiten van een persoonlijke lening! Lees snel meer over alle mogelijkheden bij voordelige kredietverstrekkers en kom alles te weten over de voordeligste rente persoonlijke lening!

Laagste Rente Persoonlijke Lening vergelijken

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening is de rente het allerbelangrijkste waar je de keuze op baseert. Als je op zoek bent naar een persoonlijke lening zul je altijd het laagst mogelijke rentepercentage willen om de kosten zo laag mogelijk te houden. 

In dit artikel lees je alles over hoe zelf de rente persoonlijke lening berekenen werkt en waar je de laagste rente persoonlijke lening vindt. Bekijk via de groene knop hieronder meteen de rente persoonlijke lening bij Santander of lees verder voor meer informatie. 

Wat is een Persoonlijke Lening?

Als je geld nodig hebt, kun je naar een bank of kredietverstrekker en daar kiezen voor een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening krijg je het door jou gewenste bedrag volledig op je rekening gestort. 

Elke maand betaal je een deel rente en een deel aflossing om de lening af te betalen. Je spreekt voor de tijd af hoe lang de looptijd van de lening is en hoe hoog de vaste rente persoonlijke lening is.

Heb jij een persoonlijke lening nodig?

Een persoonlijke lening wordt over het algemene gebruikt voor een specifiek doel, zoals het kopen van een auto. Een persoonlijke lening is een eenmalige manier om extra geld te ontvangen en is dus niet bedoeld om structurele financiële problemen op te lossen. 

Zoek ook naar de laagste rente persoonlijke lening en doe vandaag nog je aanvraag bij Santander!

Rente Persoonlijke Lening

Hoeveel je aan rente persoonlijke lening betaalt kan enorm verschillen. De hoogte van deze rente is namelijk afhankelijk van de hoogte van de lening, de looptijd van de lening en de gemiddelde actuele rente persoonlijke lening. 

Het is belangrijk dat je bij het afsluiten van een persoonlijke lening op zoek gaat naar het laagst mogelijke percentage. De rente persoonlijke lening is namelijk voor de volledige looptijd een vaste rente en heeft dus flinke impact op je maandlasten. 

Om de goedkoopste rente persoonlijke lening te vinden zul je dus goed moeten gaan vergelijken. Dit kan bij een vergelijkingssite of door experts in te schakelen die voor jou op zoek gaan naar de meest voordelige persoonlijke lening op de markt. 

Rente Persoonlijke Lening vergelijken - aanbieders laagste rente Persoonlijke Lening

#1: Vind de Laagste Rente Persoonlijke Lening bij Santander

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

De Spaanse bank Santander biedt in Nederland persoonlijke leningen aan voor uiteenlopende doeleinden. Zo kun je hier een lening aanvragen voor een auto, verbouwing, studie of (andere) grote aankoop. 

Je krijgt bij Santander op de website meteen een overzicht van de mogelijkheden. Daarnaast kun je gemakkelijk uitrekenen wat je kosten zijn bij een bepaalde lening en die vervolgens ook aanvragen. 

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

#2: Vind de Laagste Rente Persoonlijke Lening bij Saldodipje

Onze beoordeling:

4.8/5

Voordelen:

Aan het eind van de maand net even wat geld tekort komen is ons allemaal al eens gebeurt. Saldodipje kan dat probleem eenvoudig oplossen met mini- en plusleningen.

Dit zijn kleine leningen tot €2.500 met korte looptijden. Het aanvragen van een lening bij Saldodipje is zo geregeld en je krijgt daarna ook spoedig reactie of de lening goedgekeurd is. 

#3: Vind de Laagste Rente Persoonlijke Lening bij Financieel Fit

Onze beoordeling:

4.6/5

Voordelen:

Een hypotheek, lening, krediet of verzekering, je kunt voor al deze producten terecht bij Financieel Fit. Bij deze site kun je samen met een expert kijken naar jouw financiële situatie. 

Zo wordt er gezocht naar een lening die zo voordelig mogelijk is binnen de opties die je hebt. Begin zelf bij Financieel Fit met de rente persoonlijke lening berekenen via de groene knop hieronder. 

#4: Vind de Laagste Rente Persoonlijke Lening bij Krediet Groep Nederland

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

De klant staat voorop bij Krediet Groep Nederland. Ze vinden voor jou de beste lening met de laagste rente en de beste voorwaarden.

Krediet Groep Nederland is een bemiddelaar die voor jou bij andere kredietverstrekkers op zoek gaat naar de beste lening. Je betaalt niets voor deze bemiddeling. 

#5: Vind de Laagste Rente Persoonlijke Lening bij Kredietconcurrent

Onze beoordeling:

4.6/5

Voordelen:

Bereken eenvoudig online hoeveel je betaalt voor een persoonlijke rekening bij Kredietconcurrent. Ze gaan voor je op zoek naar de goedkoopste leningen en geven een duidelijk overzicht van je mogelijkheden. 

Je kunt veilig geld lenen via Kredietconcurrent. Ze zijn onderdeel van de Nederlandse vereniging van Financieringsadviseurs en hebben een vergunning bij de toezichthouder AFM

#6: Vind de Laagste Rente Persoonlijke Lening bij De Nederlandse Kredietmaatschappij

Onze beoordeling:

4.2/5

Voordelen:

Leen verantwoord en voordelig met een rente persoonlijke lening vanaf 3,4%. Als je bij De Nederlandse Kredietmaatschappij een lening aanvraagt krijg je dezelfde dag nog reactie en een offerte. 

Naast persoonlijke leningen kun je bij De Nederlandse Kredietmaatschappij ook terecht voor financial lease en doorlopend krediet. Begin meteen via de groene knop hieronder en weet vandaag waar je aan toe bent. 

#7: Vind de Laagste Rente Persoonlijke Lening bij Leningen.nl

Onze beoordeling:

4.2/5

Voordelen:

De bemiddelaar Leningen.nl gaat voor jou op zoek naar de goedkoopste persoonlijke lening. Op de website vind je meteen de belofte dat ze gemiddeld €550 besparing op leveren per klant. 

Daarnaast helpt deze website je met de keuze welk soort krediet je nodig hebt. Of het nu een persoonlijke lening, doorlopend krediet of iets anders is; Leningen.nl helpt je. 

#8: Vind de Laagste Rente Persoonlijke Lening bij Lender & Spender

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Het meest innovatieve platform is Lender & Spender. Bij dit platform worden investeerders en mensen die een lening zoeken samengebracht zodat je niet van een bank hoeft te lenen. 

Je regelt een lening bij Lender & Spender gemakkelijk online, daar kun je de lening aanvragen, alle documenten uploaden en digitaal ondertekenen. Zo regel je alles zonder papierwerk. 

Persoonlijke Lening Rente Berekenen

De persoonlijke lening rente berekenen kan bij de meeste aanbieders uit dit artikel eenvoudig online. Hiervoor geef je de hoogte van de door je gewenste lening op en de looptijd. 

Je kunt bij de meeste rekentools zo een overzicht krijgen van de kosten die je gaat maken. Hiernaast zie je de berekening die je bij Santander krijgt na de persoonlijke lening rente berekenen.

Na het berekenen van de rente persoonlijke lening kun je bij de meeste aanbieders meteen overgaan op het aanvragen van de lening. 

Het rentepercentage van een persoonlijke lening is gemiddeld tussen de 5 en 12 procent. De enorme verschillen in rente persoonlijke lening komen door verschillende looptijden, de hoogte van de lening en de aanbieder die je gekozen hebt. 

Vergelijk Rente Persoonlijke Lening - Minimale en maximale Rente Persoonlijke Lening

Er zijn kredietverstrekkers die voor iedereen een rente persoonlijke lening berekenen op basis van het risico dat zij denken te nemen door jou een lening te verstrekken.

Als je een goed inkomen, geen andere schulden en een betalingsachterstanden hebt zul je met de minimale rente persoonlijke lening te maken krijgen.

Deze ‘Risk Based Pricing’ wordt berekend nadat je een aanvraag doet bij de kredietverstrekker. Op de offerte die je ontvangt zul je zien welke rente persoonlijke lening past bij jou risicoprofiel. 

Voorbeeld Rente Persoonlijke Lening Berekenen

Hieronder zie je een voorbeeld van enkele berekeningen van de rente persoonlijke lening bij Santander. Je ziet dat bij deze aanbieder er alleen verschil is in de hoogte van de rente op basis van het leenbedrag dat je hebt gekozen. De looptijd van de hieronder berekende leningen is altijd 120 maanden. 

Lening van€5.000€7.500€10.000€25.000
Rentepercentage 9,9%9,4%8,7%8,7%
Totale kosten€7.756,80€11.409,60€14.796€36.990

Rente Persoonlijke Lening Belastingdienst

Bij een hypotheek kun je de rente aftrekken van je inkomstenbelasting. Ook de rente persoonlijke lening kan in aanmerking komen om afgetrokken te worden van de inkomstenbelasting, maar hier zitten wel enkele belangrijke voorwaarden aan. 

Zo mag je sinds 2013 alleen nog de rente van een lening die je gebruikt voor een woning aftrekken van de inkomstenbelasting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lening waarmee je je huis gaat verbouwen. 

Rente Persoonlijke Lening Aftrekbaar

De rente persoonlijke lening is alleen aftrekbaar als je het gebruikt voor je hoofdwoning. Voor een tweede woning of vakantiewoning kun je niet gebruik maken van deze regeling.

Er zijn zelfs nog meer regels om te bepalen of de rente persoonlijke lening aftrekbaar is of niet. Zo mag je alleen rente aftrekken voor zaken in je huis die je niet had mee kunnen nemen bij een verhuizing, als je nieuwe meubels koopt van een lening is de rente persoonlijke lening niet aftrekbaar. 

Tip: Ook weten of de rente persoonlijke lening aftrekbaar is of niet? Vraag dan de financiële adviseurs van Santander om advies en kom er achter wat de meest voordelige lening is voor je leendoel. 

Aflossen en Rente Persoonlijke Lening

Bij een persoonlijke lening heb je een vaste looptijd en tijdens die looptijd een vaste rente. Je kunt dus al vanaf het begin van de lening precies weten hoeveel je elke maand gaat betalen aan aflossing en rente.

Persoonlijke lening eerder aflossen rente

Eerder aflossen van de persoonlijke lening is ook mogelijk. Hier kan in sommige gevallen een boeterente gerekend worden, de kredietverstrekker gaat namelijk inkomsten mislopen die je anders aan rente had betaald. 

Laagste Rente Persoonlijke Lening gevonden - Persoonlijke Lening openen

Een persoonlijke lening openen kan tegenwoordig eenvoudig via één van de online aanbieders die in dit artikel benoemd staan. Bij de meeste aanbieders verloopt het proces van een persoonlijke lening aanvragen op dezelfde manier. 

Stap 1: Rente Persoonlijke Lening Berekenen

Bij deze aanbieders vind je vaak als eerste een rekentool. Met die tool kun je de rente persoonlijke lening berekenen, maar bijvoorbeeld ook hoeveel je maximaal kan lenen en wat je maandlasten, bestaande uit rente en aflossing, zullen gaan worden. 

Je kunt in deze berekening uitproberen wat het effect op de rente is als je de hoogte van de lening of de looptijd aanpast. Zo kun je op zoek naar een lening met een voordelig rentepercentage en maandlasten die je tijdens de gehele looptijd goed aan kunt. 

Stap 2: Persoonlijke lening aanvragen

Zodra je in de rekentool een lening gevonden hebt die helemaal bij je financiële situatie past, kun je deze gaan aanvragen. 

Bij de meeste aanbieders kun je meteen vanuit de rekentool de door je ingestelde lening aanvragen. Zo staat de hoogte van de lening en de looptijd meteen goed in de aanvraag. 

Stap 3: Offerte beoordelen en accepteren

Vervolgens krijg je een vrijblijvende offerte op basis van de gegevens over je inkomen en uitgaven die je op moet sturen naar de kredietverstrekker. Deze offerte kun je rustig beoordelen en bepalen of de lening geschikt is voor je of niet. 

Als je het eens bent met de offerte kun je contact opnemen met je kredietverstrekker en laten weten dat je de lening definitief aan wilt vragen. Deze stuurt vervolgens een contract op die je online kunt ondertekenen, daarna staat het geld snel op je rekening. 

Rente Persoonlijke Lening vergelijken – Checklist

Bij het aanvragen van een persoonlijke lening azijn er een hoop zaken waar je goed op moet letten. Hieronder vind je een checklist met de zaken die veel mensen lastig vinden of vergeten bij het aanvragen van een lening. 

  • Zoek de goedkoopste lening met de laagste rente
  • Bekijk of de kredietverstrekker een AFM vergunning heeft
  • Vraag meerdere offertes aan bij verschillende kredietverstrekkers
  • Controleer ook de overige voorwaarden van een persoonlijke lening
  • Weet dat je na ondertekenen nog 14 dagen de lening schriftelijk op kan zeggen en laat je daarom nooit onder druk zetten door een kredietverstrekker

Meer weten over het aanvragen van een persoonlijke lening en welke verschillen er zijn tussen bepaalde aanbieders? Lees dan ook eens ons artikel Lening vergelijken om alle informatie te vinden over de verschillende aanbieders.

Laagste Rente Persoonlijke Lening: Veelgestelde vragen

De goedkoopste persoonlijke lening kent momenteel een rentepercentage van 3,4%. Voor de meest actuele percentages kun je de rente persoonlijke lening vergelijken bij de aanbieders in dit artikel.

De gemiddelde rente op een persoonlijke lening is momenteel tussen de 5 en 12%. Per geval kan de rente van een persoonlijke lening verschillen door een ander inkomen of ander uitgavenpatroon. 

De bank met de laagste rente persoonlijke lening vind je via één van de bemiddelaars uit dit artikel. Deze vergelijkt voor je alle banken om zo de goedkoopste lening met de laagste rente te vinden. 

De kosten voor een persoonlijke lening bestaan uitsluitend uit rente en de aflossing. Verder maak je geen kosten voor een lening, zo mag een bemiddelaar bijvoorbeeld geen bemiddelingskosten meer berekenen. 

De actuele rente persoonlijke lening is minimaal 3,4%. Voor meer informatie en vergelijkingen kun je de aanbieders uit dit artikel gebruiken.

De actuele rente persoonlijke lening vergelijken kan het best door meerdere offertes aan te vragen bij verschillende kredietverstrekkers. Zo weet je altijd zeker dat je goed op de hoogte bent van de actuele rente persoonlijke lening en kun je de aanbieders goed naast elkaar leggen. 

Conclusie: Laagste Rente Persoonlijke Lening

Bij de zoektocht naar een lening ga je altijd op zoek naar de laagste rente die op dat moment aangeboden wordt. De rente persoonlijke lening hangt af van een aantal zaken; de hoogte van de lening, de looptijd, je eigen risicoprofiel en de huidige marktrente. 

Veel van de aanbieders uit dit artikel bieden eenvoudige rekentools waarmee je alvast kunt bekijken welk rentepercentage er bij je lening hoort. Daarna vraag je de lening gemakkelijk aan en ontvang je een vrijblijvende offerte. 

Je hebt als consumenten veel rechten bij het aanvragen van een lening, zo kun je 14 dagen na het ondertekenen toch nog afzien van de lening. Begin ook zelf met de zoektocht naar de laagste rente persoonlijke lening bij Santander! 

Klaar voor de laagste rente persoonlijke rekening berekenen?
Ga dan naar Santander en bereken hoeveel en tegen welk rentepercentage jij kunt lenen!
TIP
Scroll naar boven