ZZP Lening Aanvragen in 5 stappen

Als ZZP’er heb je niet altijd een vast inkomen en dat maakt financiële zaken als een lening afsluiten een stukje lastiger. Toch kun je als ZZP’er prima zakelijke financiering aanvragen. Lees snel verder of begin direct bij één van de beste aanbieders voor een ZZP Lening uit het overzicht hieronder!

ZZP Lening Aanvragen - Top 8 kredietverstrekkers

Als zelfstandige kan het zijn dat je geld wilt lenen, of dit nu voor je bedrijf is of dat je een persoonlijke lening ZZP zonder jaarcijfers aan wilt vragen; er zijn genoeg opties. Zowel zakelijke financiering als een persoonlijke lening vraag je gemakkelijk online aan. 

In dit artikel lees je alles over hoe jij zelf een ZZP lening aanvragen kan, of er een specifieke ZZP lening starter is en of je een ZZP lening zonder BKR-toetsing aan kunt vragen. Lees snel verder om alles te weten te komen of begin meteen en bereken jouw ZZP lening bij New10!

Wat is een ZZP Lening?

Het kan zijn dat je als ZZP’er tegen grenzen aanloopt omdat je bepaalde vernieuwingen niet kunt financieren. Je kunt dan op zoek naar een geschikte ZZP lening bij een online kredietverstrekker. 

Een ZZP lening kan zakelijke financiering zijn, maar je kunt als ZZP’er natuurlijk ook voor een persoonlijke lening kiezen.

Houd deze twee wel altijd gescheiden, gebruik een persoonlijke lening alleen voor privé uitgaven en zakelijke financiering alleen voor kosten binnen je bedrijf. 

Lening ZZP Corona aanvragen? Begin ook met een ZZP Lening aanvragen bij New10!

Aanbieders Beste ZZP Leningen

#1: ZZP Lening Aanvragen bij New10

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Van ZZP’ers tot grote BV’s; iedereen kan terecht bij New10 voor zakelijke financiering. Ze verlenen zowel zakelijke leningen als zakelijk krediet en dit gaat tot een half miljoen euro.

Bij New10 regel je alles gemakkelijk online. Zo kun je de gehele aanvraag doen en krijg je binnen 15 minuten een aanbod op maat zonder dat je daarvoor je businessplan op hoeft te sturen. 

#2: ZZP Lening Aanvragen bij Bridgefund

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Bij Bridgefund kun je lenen en beleggen. Je leent het geld bij Bridgefund op deze manier rechtstreeks van andere ondernemers tegen een gunstig rentepercentage. 

Je kunt bij Bridgefund zelf kiezen uit een looptijd tussen de 3 en 24 maanden. Bridgefund heeft geen vergunning bij de Autoriteit Financiële Markten en dus leen je geld buiten het toezicht van deze partij om. 

#3: ZZP Lening Aanvragen bij Finturi

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Bij de kredietverstrekker Finturi regel je volledig online je zakelijke financiering. Je hebt altijd een duidelijk en transparant overzicht van alle kosten die je gaat maken bij de lening die je wilt afsluiten. 

Je kunt bij Finturi kiezen voor zakelijk krediet of het financieren van je facturen. Van de AFM heeft Finturi een ontheffing gekregen om deze leningen aan te mogen bieden. 

#4: ZZP Lening Aanvragen bij Pinvoorschot

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Pinvoorschot stelt zichzelf voor als de kredietverstrekker voor ondernemers die durven te ondernemen. Je kunt hier gemakkelijk en snel een lening afsluiten om jouw bedrijf mee te financieren. 

Het handige van Pinvoorschot is dat je hier gemakkelijk berekent wat je zou kunnen lenen bij een bepaalde omzet. Daarna kun je deze lening ook meteen aanvragen. 

#5: ZZP Lening Aanvragen bij Qeld

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Bij Qeld vraag je gemakkelijk een gratis offerte aan om er achter te komen hoeveel jouw bedrijf kan lenen. Het enige wat hiervoor nodig is, is een e-mailadres invullen en laten weten hoeveel je wilt lenen. 

Je kunt bij Qeld terecht voor financiering voor allerlei zaken, of het nu nieuwe apparatuur, voorraad of andere investeringen zijn. Het gehele proces van aanvraag tot het ondertekenen van het contract verloopt online. 

#6: ZZP Lening Aanvragen bij CapitalBox

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Je regelt bij CapitalBox je zakelijke financiering gemakkelijk online zonder afspraak of papierwerk. Na je aanvraag krijg je binnen één werkdag een beoordeling en weet je of je de lening kan ontvangen. 

Een lening bij CapitalBox kan tot €350.000,- hoog zijn. Je hoeft geen zakelijke zekerheden te vergeven aan deze kredietverstrekker en behoudt dus altijd je flexibiliteit als ondernemer. 

#7: ZZP Lening Aanvragen bij Swishfund

Onze beoordeling:

4.2/5

Voordelen:

Het enige wat je nodig hebt voor een zakelijke lening bij Swishfund is een transactieoverzicht van je zakelijke rekening. Op basis van dit overzicht bepaalt Swishfund hoeveel jij kan gaan lenen. 

Binnen 24 uur weet je vervolgens precies waar je aan toe bent en komt Swishfund met een aanbod voor jouw lening. Swishfund biedt al leningen aan vanaf een rente van 0,85% per maand. 

#8: ZZP Lening Aanvragen bij KredietVooruit.nl

Onze beoordeling:

4.2/5

Voordelen:

Bij KredietVooruit betaal je een lening terug door een vast percentage over elke pintransactie af te staan. Zo los je de ZZP lening af zonder dat je hier veel van merkt.

Ook bij KredietVooruit vraag je eenvoudig online de lening aan. Je krijgt daarna zo snel mogelijk bericht of de lening goedgekeurd is of niet. Na goedkeuring duurt het maximaal 24 uur voordat het geld op je rekening staat.

Voor wie is een ZZP Lening geschikt?

Een ZZP lening kan voor elke ZZP’er handig zijn, bijvoorbeeld als je geld tekort komt om alle facturen te betalen of omdat je een investering wilt doen. In beide gevallen kun je een ZZP lening aanvragen om dit te financieren. 

Bij het aanvragen van een zakelijke lening of zakelijk krediet loop je als ZZP’er vaak tegen één ding aan: je inkomen. Bij de meeste ZZP’ers is er weinig sprake van een vast inkomen. 

De kredietverstrekker zal vooral de omzet van jouw onderneming meenemen in de berekening. Ook zonder omzet, verpakt in jaarcijfers, kun je een zakelijke lening voor starters afsluiten. 

Persoonlijke Lening ZZP Zonder Jaarcijfers afsluiten

Om een zakelijke ZZP lening af te sluiten zonder jaarcijfers heb je een aantal andere bewijzen nodig. Zo vraagt de kredietverstrekker bijvoorbeeld aan de ZZP’er om het businessplan op te sturen. De kredietverstrekker beoordeelt vervolgens de levensvatbaarheid van jouw onderneming. 

Daarnaast kan de kredietverstrekker ook voor de tijd waarin je de lening terug betaalt een minimale omzet eisen. Op deze manier kan de kredietverstrekker alles in de gaten houden.

ZZP Lening Aanvragen - Stappenplan

Het is tegenwoordig het handigst om online een lening aan te vragen en dat geldt ook voor ZZP leningen. Dit kost veel minder tijd en je krijgt ook veel sneller reactie van de kredietverstrekker met daarin alle mogelijkheden voor jouw ZZP lening.

Voordat je het geld van een ZZP lening op je rekening hebt staan, moet je nog een aantal stappen doorlopen. Hieronder lichten we bij elke stap kort toe waar je op moet letten. 

Stap 1: Kies een kredietverstrekker

Kies één van de kredietverstrekkers uit dit artikel. Kijk hiervoor naar de mogelijkheden en de maximale lening die je af kan sluiten. 

Stap 2: Kies een leenvorm

Onderzoek wat beter is voor jou; een zakelijke lening of zakelijk krediet. 

Stap 3: ZZP Lening berekenen

Gebruik de rekentool op de website van één van de kredietverstrekkers uit dit artikel en kom er achter hoeveel je maximaal kan lenen. De rekentool is vrijblijvend. De resultaten kunnen dus later nog veranderen.

Stap 4: ZZP Lening aanvragen

Na de berekening is er meteen een knop te vinden waarbij je de lening die je berekend hebt, aan kunt vragen. Bij deze aanvraag kan het zijn dat je gevraagd wordt om documenten op te sturen die jouw inkomen bewijzen. 

Stap 5: Offerte accepteren en ondertekenen

Na je aanvraag krijg je van de kredietverstrekker een vrijblijvende offerte opgestuurd met daarin het bedrag dat je kunt lenen en alle voorwaarden rondom het terugbetalen. Je kunt zelf deze offerte beoordelen en accepteren. Zelfs het ondertekenen kan tegenwoordig online via iDIN, een soort iDeal voor handtekeningen. 

ZZP Lening aanvragen in speciale gevallen

Eigenlijk is elke ZZP’er uniek en daarmee zijn dit soort leningen ook niet zomaar te verstrekken door kredietverstrekkers. Hieronder staan nog enkele andere unieke gevallen waarin een ZZP lening aanvragen net even iets anders verloopt dan hierboven beschreven. 

Persoonlijke Lening ZZP Zonder Jaarcijfers

Als ZZP’er heb je de keuze tussen zakelijke financiering en een persoonlijke lening. Voor een persoonlijke lening geldt dat je volledig zelf de keuze hebt wat je met het geld gaat doen. Je kunt dit dus volledig inzetten om je bedrijf mee te financieren. 

Een persoonlijke lening ZZP zonder jaarcijfers aanvragen is mogelijk. Je hebt alleen een bewijs van inkomen nodig.

ZZP Lening Zonder BKR

Een ZZP lening zonder BKR-toetsing is mogelijk als je kiest voor zakelijke financiering bij één van de kredietverstrekkers uit dit artikel. Een aantal van de kredietverstrekkers uit dit artikel kijkt alleen naar de omzet en de cashflow van een onderneming om te besluiten of de lening goedgekeurd wordt of niet. 

ZZP Lening Starter

Als startende ZZP’er kan het ingewikkeld zijn om je ZZP lening starter aan te vragen. Je hebt geen jaarcijfers die je kan overleggen en ook qua inkomen kan het soms lastig zijn om al iets vasts opgebouwd te hebben. 

In sommige gevallen kun je gebruik maken van een krediet tot €50.000,-. In plaats van het beoordelen van je jaarcijfers of inkomen kijkt de kredietverstrekker naar de levensvatbaarheid van de onderneming om te bepalen of je de lening terug kan betalen of niet. 

Als je een goed idee hebt en de kredietverstrekker ook genoeg toekomst en levensvatbaarheid in jouw idee ziet, kun je dus gewoon een lening ontvangen. 

Wil jij weten hoeveel je kan lenen? Lees dan verder in het artikel “Hoeveel kan ik lenen“.

Tip: Ook weten hoeveel je kan lenen als ZZP’er? Ga dan naar New10 en gebruik de rekentool om meteen te weten te komen hoeveel jij aan zakelijke financiering aan kan vragen. 

ZZP Lening Aanvragen: Veelgestelde vragen

Een ZZP lening is financiering die je als zelfstandige zonder personeel af kan sluiten. Dit kan zowel om zakelijke financiering gaan als om een persoonlijke lening. Bij zakelijke financiering kun je het geld alleen gebruiken voor je bedrijf en bij een persoonlijke lening heb je zelf de keuze wat je met het geld doet. 

Hoeveel je kan lenen als ZZP’er is afhankelijk van je jaarlijkse omzet en de stabiliteit in deze omzet. Je kunt gemakkelijk zelf uit laten rekenen hoeveel je maximaal kunt lenen op de websites van één van de kredietverstrekkers uit dit artikel. 

Je kunt het best een ZZP lening afsluiten bij New10. Deze kredietverstrekker is onderdeel van ABN Amro. Je kunt hier betrouwbaar geld lenen. 

Je kunt een persoonlijke lening ZZP zonder jaarcijfers aanvragen, wel moet je hiervoor aan kunnen tonen welk inkomen je hebt. 

Een ZZP lening zonder BKR-toetsing afsluiten is mogelijk. Er zijn een aantal zakelijke kredietverstrekkers die zonder BKR-toetsing geld kunnen uitlenen. 

Conclusie - Zelf ZZP Lening Aanvragen

Als zelfstandige kom je voor veel uitdagingen te staan. Dat kan er soms voor zorgen dat je geld tekort hebt en graag een lening af wilt sluiten. Dit kan een lening zijn om betalingsachterstanden op te lossen, investeringen te doen of misschien wel om meer personeel te kunnen aannemen.

Je hebt als ZZP’er ruime keuze in wat voor lening je wilt. Zo kun je een persoonlijke lening op eigen naam afsluiten of kiezen voor zakelijke financiering. Daarnaast is er ook nog de optie om te kiezen voor krediet. Bij krediet kun je geld op blijven nemen tot een vooraf afgesproken maximum. 

Een ZZP lening aanvragen doe je gemakkelijk online bij één van de kredietverstrekkers uit dit artikel, zoals New10. Je kunt zelfs al een ZZP lening zonder BKR-toetsing aanvragen omdat je voor zakelijke financiering deze check vaak kunt overslaan. 

Ook een Lening ZZP Corona nodig?
Ga dan snel naar New10 en bereken hoeveel jij maximaal kan lenen!
TIP
Scroll naar boven