Alles over 10000 euro investeren (2024)

Als je wilt beginnen met investeren moet je alvast een idee hebben hoeveel je wilt gaan investeren. Je kunt dan betere beslissingen maken en ook beter kiezen welke investering op welk moment het meest geschikt is voor jou situatie.

10000 Euro Investeren in 4 stappen

Begin ook met 10000 euro investeren en maak nu een account aan bij eToro om vandaag alvast je start te maken. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beleggen kan al vanaf een paar tientjes, maar kan ook met grotere bedragen zoals 10000 euro. Als je dit gaat doen is het verstandig om een goed plan te maken hoe je hiermee aan de slag gaat en bijvoorbeeld in welke producten je gaat investeren. 

In dit artikel lees je alles over hoe je het best 10000 euro investeren kan, waar 10000 euro investeren het verstandigst is en kun je inspiratie op doen voor jouw investeringen. Lees snel verder of begin alvast met het aanmaken van jouw eToro account!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe kan je 10000 Euro Investeren?

Tegenwoordig kun je met kleine en grote bedragen online beginnen met investeren! Er zijn allerlei verschillende brokers waar je terecht kan om zelf je geld te beleggen. 

Je kunt er ook voor kiezen om het ergens anders onder te brengen zodat iemand anders het belegt. In dat geval betaal je hogere kosten en heb je veel minder vrijheid, iets wat je bij een online broker wel hebt. 

Waar kan je 10000 Euro Investeren?

Nu moet je nog een broker vinden waar je aan de slag kan om 10000 euro te investeren. Hieronder hebben we enkele van de beste brokers die in Nederland beschikbaar zijn op een rijtje gezet met de belangrijkste kenmerken per broker. 

Bij de keuze voor een broker zijn er een aantal kenmerken die belangrijk zijn om te bekijken voordat je een account aan maakt. Zo is het cruciaal om te weten wat het aanbod van een broker is, bieden ze alleen aandelen aan of juist ook andere producten als cryptocurrency en grondstoffen?

Ook de manier waarop je handelt bij een broker is belangrijk om te weten, als beginner kun je het best terecht bij een zo gebruiksvriendelijk mogelijk platform. Ook heb je bij sommige brokers alleen CFD’s of andere opties, hiervoor heb je ook ervaring nodig met beleggen om precies te begrijpen hoe het werkt. 

10000 Euro Investeren bij eToro

Een geschikte broker voor beginnende beleggers is eToro. Deze broker heeft een zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk handelsplatform. 

De broker is erg populair door heel Europa en dat komt misschien wel vooral door de extra mogelijkheden van de broker. Zo maakt elke gebruiker een account met gebruikersnaam aan waarmee je kunt communiceren met andere gebruikers. 

Omdat je andere accounts kunt vinden en in kunt zien is eToro met nog een andere functie gekomen; de Copy trading tool. Met deze tool bekijk je gemakkelijk de portfolio’s van succesvolle beleggers en kopieer je deze met één druk op de knop naar je eigen portfolio. 

Het handelsplatform van eToro

Je kunt bij eToro goed terecht om 10000 euro te investeren omdat je veel verschillende producten hebt waar je in kan beleggen. Dit zijn onder andere aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en cryptocurrency zodat je een divers portfolio samen kan stellen. 

Je krijgt bij het investeren in aandelen en ETF’s zelfs een extra voordeel. Bij het kopen en verkopen van deze producten betaal je namelijk 0% commissie bij deze broker zodat je een nog hoger rendement kan behalen op je beleggingen. 

Als beginner kun je eerst het platform van eToro uit proberen met het gratis demo account. Dit account is gevuld met virtuele euro’s zodat je alvast investeringen of een strategie uit kan proberen om precies te zien wat er gebeurt. 

Ook als je niet meteen 10000 euro wilt investeren is het goed mogelijk om bij eToro je start te maken met beleggen. Je kunt als beginner namelijk al aan de slag vanaf de lage minimale inleg van $50 (€42) zodat iedereen hier de eerste stappen op het gebied van beleggen kan zetten. 

Weet je genoeg en wil jij ook 10000 euro investeren bij deze populaire broker? Ga dan nu via de groene knop naar eToro en maak je account aan!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

10000 Euro Investeren bij Libertex

Een broker die anders werkt, is Libertex. Hier kun je in allerlei verschillende producten handelen, maar je verhandelt alles als CFD; Contract for Difference. 

Dit houdt in dat je wel speculeert op de koers van een aandeel of ander product, maar je in principe dat product niet in eigendom krijgt. Je spreekt eigenlijk elke keer automatisch met de broker af dat jij speculeert op de koers.

Met de handel in CFD’s heb je een aantal extra mogelijkheden zoals het afsluiten van een stop-loss, take-profit of hefboomeffect. Met deze opties kun je de investering nog beter aanpassen aan het risico dat je bereid bent te nemen met de investering. 

Je kunt bij Libertex investeren in aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s, cryptocurrency, indexen en meer. Omdat je ze allemaal als CFD verhandelt heb je bij elke investering  dezelfde opties en heb je een duidelijk overzicht van je huidige investering. 

Wil jij 10000 euro investeren met een hefboomeffect? Kies dan nu voor Libertex en maak je account aan!

10000 Euro Investeren: de beste manieren

Er zijn verschillende manieren om aan de slag te gaan met 10000 euro investeren. Je hebt hiervoor verschillende producten waar je in kan investeren en ook nog eens verschillende strategieën om te overwegen. 

10000 Euro Investeren in aandelen

Misschien wel de meest voor de hand liggende optie; aandelen. Bij aandelen investeer je in een bedrijf en ga je ervan uit dat het bedrijf meer waard gaat worden of dat je geld verdient door het ontvangen van dividend, de winstuitkering voor aandeelhouders als een bedrijf goed presteert. 

Het voordeel van aandelen is dat je de investering kan verdelen over veel verschillende bedrijven uit andere sectoren. Zo neem je een kleiner risico met je investeringen en kun je ook goed inspelen op markten die het goed doen of markten die juist minder presteren in bepaalde periodes. 

10000 Euro Investeren in ETF’s

Een ETF (Exchange Traded Fund) is een fonds die samengesteld is uit meerdere aandelen. Dit kunnen aandelen zijn uit dezelfde categorie, hetzelfde land of aandelen die op een andere manier iets met elkaar te maken hebben. 

Met ETF’s neem je over het algemeen een nog lager risico omdat in de investering al veel verschillende bedrijven zitten. Als er dan één bedrijf uit de ETF slechte resultaten behaald wordt dit bijna altijd gecompenseerd door de andere bedrijven in de ETF. 

10000 Euro Investeren in Crypto

De investering met het hoogste risico, maar ook de investering met de beste kans op extreem hoge winsten is toch wel cryptocurrency. We hebben inmiddels al een aantal keer kunnen zien dat cryptomunten in erg korte tijd extreem in waarde kunnen stijgen. 

10000 Euro Investeren door Copy Trading

Bij de online broker eToro heb je de mogelijkheid om een Copy Trading tool te gebruiken. Met die tool kun je de portfolio’s van andere beleggers in zien en kopiëren naar je eigen portfolio als je enthousiast bent over de investeringen van deze belegger.

Je ziet bij elk portfolio wat deze investeringen de afgelopen maanden hebben opgeleverd en welke risicoscore het portfolio mee krijgt van eToro. Als je een goed portfolio tegenkomt, kun je dat kopiëren en voor 10000 euro investeren in dit portfolio. 

10000 Euro Investeren met diversificatie

De beste tip, en beste strategie, voor 10000 euro investeren is dat je de investeringen moet diversificeren. Je hebt hierboven een aantal mogelijkheden gezien, en je kunt ervoor kiezen om al deze mogelijkheden te gaan benutten. 

Door zowel in aandelen, ETF’s als cryptocurrency te investeren verspreid je het risico dat je neemt en verspreid je ook de kans dat je grote winsten gaat maken met je investeringen. 

Begin ook met 10000 euro investeren en maak nu je gratis account aan bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe kan je 10000 Euro Investeren - Stappenplan

Om je nog verder op weg te halen zodat je zo snel mogelijk kan beginnen met 10000 euro investeren hebben we hieronder een stappenplan uitgewerkt. Hier vind je de belangrijkste zaken die je moet regelen voordat je kan beginnen met investeren. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies een online broker

Hierboven heb je al de brokers eToro en Libertex voorbij zien komen. Uit deze broker moet je een keuze maken, kijk hiervoor goed naar welke broker het beste aansluit bij jouw wensen en klik vervolgens op de groene knop om naar de website te gaan. 

Stap 2: Maak een account aan

Na de keuze voor een broker is het tijd om een account aan te maken. Bij eToro doe je dit door een e-mailadres op te geven en een gebruikersnaam en wachtwoord te verzinnen. 

Je krijgt dan meteen toegang tot het platform met het gratis demo account. Voor een account met echt geld kun je meteen een verificatie doen. 

Stap 3: Geld op account zetten

Zodra die verificatie goedgekeurd is, kun je geld storten op je account. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende betaalmethodes, voor Nederlanders zal iDeal vaak het gemakkelijkst zijn.

Door met een digitale betaalmethode het geld te storten weet je zeker dat het meteen op je account staat. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek een geschikte investering

Zoek geschikte producten op eToro

Tijd om het platform van eToro verder te ontdekken en een zoektocht te beginnen naar een geschikte investering. Als je al een product in gedachten hebt, kun je deze zoeken via de zoekbalk.

Je kunt ook per product de beste investeringen filteren bij eToro. Tot slot kun je voor inspiratie ook kiezen voor de copy trading tool. 

Stap 5: Begin met 10000 Euro Investeren

Als je een product gevonden hebt waar je in wilt investeren kun je dat doen via de blauwe knop handelen. Je krijgt dan een nieuw scherm waarin je kunt beslissen hoeveel je wilt investeren. 

Zodra alles goed staan kun je de transactie afronden en is je eerste investering terug te vinden in je portfolio bij eToro. 

Profiteer van een tal van tools die je helpen met het maken van verstandige lange termijn beleggingen. Maak vandaag een account aan bij eToro!

10000 Euro Investeren rendement

Bij beleggen probeer je altijd zoveel mogelijk rendement te behalen. Logischerwijs heb je dat zelf niet in de hand, zo schoten de beurzen onderuit toen corona ook in Europa uitbrak. 

Met 1000 euro investeren probeer je een positief rendement te halen van het liefst 6% of hoger. Bij een rendement van 6% heb je na één jaar al €10.600 en na 10 jaar: €10.000 * (1.06 ^ 10) = €17.908,47. 

Gebruik altijd een betrouwbare broker voor jouw investeringen. Maak daarom nu een account aan bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Risicospreiding 10000 Euro Investeren

Je kunt natuurlijk makkelijk denken en 10000 euro investeren in het eerste aandeel dat je tegenkomt. Hoewel dit best goed zou kunnen gaan is dit toch niet de beste strategie, je bent eigenlijk altijd op zoek naar de beste verdeling van jouw geld over verschillende investeringen. 

Bij deze spreiding hebben we het niet alleen over verschillende producten waar je geld over kan verspreiden, maar ook het moment waarop je investeert. Als je namelijk de volledige 10000 euro investeert op een moment dat de markt net erg sterk is en de prijzen hoog zijn, kan dit slecht uit pakken. 

Probeer daarom een strategie te bedenken over welke periode je de investeringen doet, in welke producten je wilt investeren en wat je doel is met het geld. Door dat vast te stellen en jezelf te houden aan je eigen plan kun je een hoger rendement behalen en met een gerust hart beleggen. 

Benieuwd naar een aantal interessante aandelen om als eerste in te investeren? Kijk dan ook eens in ons artikel met de aandelen die dit jaar wel eens kunnen gaan stijgen

Tip: Kijk ook eens bij andere beleggers op eToro via de copy trading tool om nog meer inspiratie op te doen over wat jij met je geld kan gaan doen!

Begin ook gemakkelijk met 10000 euro investeren en maak nu je account aan bij eToro!

10000 Euro Investeren: Veelgestelde vragen

10000 euro investeren doe je tegenwoordig gemakkelijk online bij een broker. Deze broker geeft je toegang tot handelsproducten als aandelen, ETF’s, crypto en meer zodat jij een divers portfolio aan investeringen op kan bouwen. 

10000 Euro investeren kun je het best bij de online broker eToro. Deze broker biedt je veel verschillende mogelijke investeringen en is zowel voor beginnende als ervaren beleggers goed te gebruiken. 

Je kunt het best 10000 euro investeren in verschillende producten zodat je het risico dat je neemt met je investeringen zoveel mogelijk spreidt. Stel je voor dat het slecht gaat met crypto, kan dit weer gecompenseerd worden met aandelen, of andersom. 

Met en laag risico 10000 euro investeren kan door in verschillende producten te investeren en ook je investeringen qua tijd te verspreiden. Door elke maand een deel te investeren verlaag je het risico van je investeringen omdat je automatisch eventueel dure aankopen compenseert als de koers gedaald is bij de volgende aankoop. 

Als beginner 10000 euro investeren kan het best bij de online broker eToro. Daar kun je gemakkelijk oefenen met investeringen zodat je precies weet hoe het platform werkt als je met je eigen geld aan de slag gaat. 

10000 Euro Investeren: Conclusie

Iedereen kan online terecht voor zijn investeringen, of het nu om een paar tientjes gaat of als je 10000 euro investeren wilt. Je gaat daarvoor naar een online broker en maakt een account aan, bij die broker kun je investeren in producten als aandelen, ETF’s, crypto en meer. 

Begin zelf meteen met een account aanmaken bij eToro zodat je alvast kan oefenen met een gratis demo account. Hier kun je alvast je strategie mee uitproberen of kijken hoe het platform precies werkt en zien wat er gebeurt met bepaalde investeringen. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven