BUX Review 2024 | Ervaring en kosten

Veel mensen kennen BUX van de bekende reclames op de Nederlandse televisie. Wil je ook beleggen met BUX? In dit artikelen bespreken we de BUX app, BUX Zero, hoe beleggen met BUX werkt en wat de voor- en nadelen zijn van beleggen met BUX.

bux beleggen

In vier stappen beginnen met beleggen

Ben jij klaar om te beginnen met beleggen in aandelen, ETF’s en nog veel meer? Maak dan direct een account aan met de groene button!

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden voor online beleggen. Tegenwoordig kun je op veel verschillende manieren online beleggen. Er zijn veel online brokers waar je uit kan kiezen, de BUX app is er één van.

Doordat er veel online brokers zijn kun je soms door de bomen het bos niet zien. Het is belangrijk om brokers goed te kunnen vergelijken. Door goed te BUX kosten en BUX aandelen in kaart te brengen kun je kijken of BUX beleggen wat voor jou is.

We leggen je in dit artikel alles uit over BUX. We bespreken hoe beleggen bij de BUX app werkt en wat de voor- en nadelen van BUX beleggen zijn.

Hoe kan je beleggen met BUX?

BUX biedt drie verschillende platforms aan. Je kan met BUX beleggen via BUX Zero, BUX X en BUX Crypto. Het zijn alledrie mobiele apps. BUX biedt namelijk geen browserversie van haar tradingplatforms aan. Je kan dus alleen traden bij BUX vanaf je mobiele telefoon met de BUX apps.

BUX Zero

Het trading platform van BUX voor het traden in aandelen en ETF’s heet BUX Zero. Het heeft die naam gekregen vanwege de lage transactiekosten die BUX Zero rekent voor deze handelsproducten.

BUX Zero is in 2019 in het leven geroepen en is daarmee de tweede BUX app die gelanceerd is.

Via BUX Zero is het alleen mogelijk om te handelen in aandelen en ETF’s. Als je wilt handelen in CFD’s of in cryptomunten dan zul je BUX X of BUX Crypto moeten gebruiken.

bux zero beleggen

Wanneer je een aandeel koopt, koop je als het ware een deel van een bedrijf. De waarde van het aandeel verandert aan de hand van de bedrijfsprestaties. Wanneer het goed gaat met het bedrijf, stijgt de waarde van jouw aandeel. Gaat het niet zo goed, zal ook de waarde van jouw aandeel dalen.

Bij ETF’s gaat het om een bundeling van aandelen. Zo zou je bijvoorbeeld via ETF’s kunnen beleggen in de AEX. Dit is de Amsterdamse beurs die is samengesteld uit de 25 meest waardevolle en meest verhandelde aandelen van Nederland.

BUX X

De oudste en vertrouwdste app van BUX is BUX X. BUX X is een platform wat ontworpen is voor het verhandelen van CFD’s. CFD’s zijn Contracts for Difference. 

Het zijn derivaten van aandelen of ETF’s. Dit houdt in dat, wanneer je een CFD koopt, je niet daadwerkelijk een aandeel bezit. In plaats daarvan handel je in een derivaat van het aandeel: je speculeert over de koers van het aandeel.

Zo kun je speculeren dat het aandeel om hoog gaat. Je koopt dan een CFD hiervoor. Gaat de koers omhoog, dan maak je winst. Zo niet, dan pak je verlies.

Het voordeel van handelen in CFD’s is dat je gebruik kan maken van de hefboomoptie. Zo kun je met een kleine inleg veel winst pakken. Het nadeel is dat er meer risico’s verbonden zit aan CFD’s, waardoor je sneller je geld kwijt kan zijn. Het is daarom slim om een stop-loss optie in te voeren zodat je zelf je verlies kan beperken.

BUX Crypto

BUX Crypto is de jongste van de BUX-familie en is gericht op het verhandelen van cryptomunten. Cryptomunten zijn de laatste tijd veel in het nieuws vanwege hun enorme stijgingen, maar ook dalingen.

Cryptomunten zijn digitale valuta waarmee vaak in het echt ook betaald kan worden. De meeste cryptomunten werken op de blockchain technologie. Dit is een keten van data die zeer goed beveiligd wordt door cryptografie.

De blockchain technologie is veelbelovend, en veel experts in de financiële wereld zien ook heil in cryptomunten.

bux crypto

Met BUX beleggen is dus mogelijk via de drie BUX apps. Wil je beleggen in grondstoffen of forex? Of wil je alle beleggingsproducten op één plek in één app? Dan bevelen wij je eToro aan.

BUX beleggen tarieven

Wat altijd belangrijk is om goed in de gaten te houden zijn de belegginstarieven die altijd gerekend worden. Zo voorkom je dat je voor nare verassingen komt te staan bij het uitcashen van je winst of bij het plaatsen van orders.

In dit gedeelte zullen we de kosten van de BUX app bespreken. De kostenstructuur is vaak ingewikkeld bij brokers en niet overzichtelijk. We zullen alle kosten van via BUX beleggen bespreken en een vergelijking maken met de bekende broker eToro om te kijken hoe goed BUX het doet.

BUX Zero

Bij BUX Zero zijn de kosten en commissie verschillend per type aandeel. Ook heb je verschillende types orders die verschillende kosten met zich mee brengen.

Voor veel Amerikaanse aandelen wordt geen commissie gerekend. Dit is niet ongewoon voor een broker. Zo hanteert eToro geen commissie over al haar aandelen en ETF’s. Bij BUX betaal je een commissie over alle niet-Amerikaanse aandelen.

Bij deze BUX app kun je drie soorten orders plaatsen: zero orders, market orders en limit orders. De zero orders zijn vaak gratis, maar de andere typen orders kosten geld. Over Market en Limit orders voor Europese aandelen wordt €1 commissie gerekend. Over Zero orders en Amerikaanse aandelen wordt geen commissie gerekend.

BrokerEuropese aandelenAmerikaanse aandelenETF's
BUX€0 -€1Gratis€0 - €1
eToroGratisGratisGratis

BUX X

BUX X is de beleggingsapp van BUX die zich toespitst op CFD’s. Ook bij het verhandelen van CFD’s heb je vaak te maken met commissie. BUX rekent voor verschillende CFD’s verschillende commissies. Daarnaast geldt over het algemeen: hoe hoger jouw inleg, hoe lager de commissie.

De commissie op de meeste aandelen bedraagt 0.20% tot een inleg van €500. Als je meer dan €500 inlegt, kan de commissie verlaagd worden tot 0.12%. De eToro commissie is daarentegen standaard laag: 0.09%

BrokerCFD's
BUX0.12-0.20% met een minimum van €0.30
eToro0.09%

BUX Crypto

Ten slotte de crypto-app van BUX. Met deze app in het mogelijk om te beleggen met BUX in cryptomunten. Bij handelen in cryptovaluta liggen de kosten altijd iets ingewikkelder.

Dit komt omdat je naast de reguliere commissie op cryptotrades ook nog commissie betaalt over het opnemen van cryptomunten. De broker rekent dan een deel van de cryptomunten die jij opneemt als commissie.

Deze BUX app heeft relatief lage commissiekosten, maar zijn juist de opnamekosten wel hoog. De trades kosten je dus niet zo veel geld, maar als je cryptomunten wilt opnemen dan ben je wat meer kwijt. Zo vraagt BUX bijvoorbeeld wel 20 keer zo veel opnamekosten voor Ripple (XRP) dan eToro.

Vergelijkingstabel: kosten BUX vs. kosten eToro

BrokerCryptoOpname crypto
BUX0.5%0.0007 BTC / 0.08 ETH / 5 XRP
eToro0.75%0.0005 BTC / 0.006 ETH / 0.25 XRP

Voor- en nadelen van beleggen met BUX

Naast de kosten zijn er natuurlijk meer zaken die meewegen als je gaat beginnen met beleggen BUX. Hieronder hebben we de voor- en nadelen van BUX beleggen op een rijtje gezet.

Voordelen

Nadelen

Beleggen BUX vs. eToro: welke broker is het beste?

Om het beleggen bij BUX te vergelijken met een andere broker hebben we gekozen voor een vergelijking met eToro. eToro is namelijk een gerennomeerde broker met veel gebruikers wereldwijd. Hieronder worden de twee vergeleken.

De grootste verschillen

BUXeToro
Demo account
Minimale grootte trade€10Geen minimum
Geld opnemen €0€3,25
AandelenBeperkt aanbodUitgebreid aanbod
Analysemogelijkheden
Beleggingsnieuws
CopyTrading
HandelsproductenVerspreid over drie appsAlles op één platform
Website

BUX heeft net als veel online broker ook een demo functie. Het betreft niet een demo-account zoals bij velen, maar de funBUX die elke gebruiker krijgt bij zijn aanmelding. Dit is fictief geld waarme geoefend kan worden voordat er over wordt gegaan op het echte werk. Tegenwoordig hebben de meeste brokers, waaronder BUX en eToro, een demo-functie.

Daarnaast hanteert BUX een minimumbedrag bij trades van €10. Het aanbod van aandelen is bij BUX zeer beperkt, er kunnen uitsluitend een selectie van Amerikaanse en Europese aandelen verhandeld worden.

Behalve traden biedt BUX weinig extra functionaliteiten. De koersgrafieken gaan maar terug tot 3 maanden en je kan geen analyses uitvoeren met de tools die BUX biedt. Ook is geen nieuwsoverzicht voor het betreffende aandeel of beurs, zoals menigeen gewend is bij eToro.

Ten slotte heeft BUX geen CopyTrading. BUX is wel steeds meer een sociaal handelsnetwerk aan het worden en gaat daarmee de goede kant op. Je kunt bij BUX namelijk wel communiceren met andere traders. 

Een echt social trading platform zoals eToro zijn ze echter nog niet: je kan de beleggingen van succesvolle beleggers niet kopiëren zoals dat wel bij eToro kan.

Beginnen met een andere broker die wel CopyTrading aanbiedt? Maak gratis een account aan bij eToro en begin direct!

Beleggen bij andere online brokers

Bij andere online brokers vind je ook andere functies. In dit gedeelte bespreken we hoe beleggen er bij eToro uit ziet.

Bij eToro kun je gemakkelijk een account aanmaken via de website of de mobiele app. Het aanmaken verloopt eenvoudig met een emailadres en een wachtwoord. Daarna zul je je account moeten verifiëren. De verificatie is een verplichte handeling bij alle online brokers. Dit kun je doen door een identificatiebewijs te uploaden.

bux etoro beleggen
Een overzicht van een aantal aandleen in eToro

eToro heeft net als BUX een demo account waar gebruik van gemaakt kan worden. Met het demo-account van eToro kun je oefenen met handelen in aandelen, ETF’s, CFD’s, grondstoffen en cryptovaluta. Daarnaast kun je alle verschillende analysemogelijkheden ontdekken.

Online brokers zoals eToro hebben vaak een uitgebreid pakket aan analysemogelijkheden. Denk hierbij aan koersgrafieken en candlestick grafieken. Hierdoor kun je als gebruiker een goed inzicht van de koers en het handelsvolume krijgen.

Als je het traden eenmaal onder de knie hebt kun je overgaan op een volwaardig account. Dan kun je beginnen met traden met echt geld. Hiervoor kun je eenvoudig geld op je account zetten met iDeal of PayPal. Vanaf dat moment kun je bezig gaan met aandelen kopen en beleggingen beheren!

bux vs etoro
Analysemogelijkheden binnen het eToro platform

Een nieuwe beweging binnen de brokerwereld is dat steeds meer brokers ook sociale elementen toevoegen aan hun platforms. 

Dit zie je al terug bij eToro en BUX. Bij BUX kun je bijvoorbeeld een story plaatsen zoals dat ook bij Instagram kan. eToro neemt het sociale aspect nog een stapje verder. Bij eToro kun je namelijk ook de beleggingen van andere gebruikers inzien.

Met de CopyTrader functie van eToro kun je gemakkelijk beleggingsportefeuilles overnemen van succesvolle beleggers. Zo kun je zien wat voor beleggingen zij gedaan hebben en wat voor winst zij op die beleggingen boeken. 

De beste online brokers

Wil je verder kijken dan BUX? Er zijn meerdere online brokers in de markt. Wij hebben de beste online brokers opgesomd. Van het enorme aanbod zijn deze brokers als beste uit de bus gekomen!

eToro

eToro logotype

eToro is onze aanbevolen broker. Omdat deze broker een laagdrempelig niveau heeft en een gebruikersvriendelijk platform, is hij zeer geliefd onder beginnende beleggers.

Wat eToro van alle andere brokers onderscheid, is dat zij de CopyTrading functie aanbieden. eToro is daarmee helemaal uniek, geen enkele andere broker bezit deze functie.

De CopyTrader functie maakt het niet alleen mogelijk om de beleggingen van andere beleggers in te zien, maar je kan ze zelfs kopiëren en je eigen portfolio op dezelfde manier inrichten. Dit kan eenvoudig met één druk op de knop.

bux trading beleggen
Met één druk op de knop kun je succesvolle beleggers kopiëren

Hierdoor kun je ook meeprofiteren van de kennis en expertise die de succesvolle beleggers in huis hebben.

Als het de eerste keer is dat je gaat beleggen kun je mooi gebruik maken van het demo-account. Met dit account kun je alvast beginnen met beleggen met oefengeld. Op die manier kun je risicoloos de verschillende functies van het platform ontdekken. Als je klaar bent voor de stap naar echt geld, dan kan dit met een lage minimum inleg van €170.

Bij eToro kun je genieten van een breed aanbod aan beleggingsproducten. Zo kun je beleggen in aandelen, ETF’s, CFD’s, grondstoffen en cryptomunten. Een groot bijkomend voordeel daarbij: voor aandelen en ETF’s betaal je 0% commissie

Wil je graag korte termijn traden en handelen in derivaten? Dan biedt eToro ook CFD’s aan waarbij dit mogelijk wordt. Ook op CFD’s is de commissie laag vergeleken met andere brokers.

Wil je alles weten over eToro? Lees dan ons volledig eToro review. In deze review leggen we alles uit over eToro, de functies van eToro en de mogelijkheden die eToro te bieden heeft!

DEGIRO

DEGIRO is net als BUX een Nederlandse broker. Het wordt al een tijdje door veel Nederlanders gebruikt en is geroemd vanwege haar simplistische platform en ruime aanbod aan aandelen.

DEGIRO is minder geschikt voor beleggers die hapklare analyse of informatie willen van hun platform. Het biedt namelijk geen uitgebreide analysetools. Je zult daarom zelf op onderzoek uitmoeten.

Wat wel erg fijn is aan DEGIRO, is dat je kan kiezen om te beleggen in een scala aan aandelen, aandelenfondsen, CFD’s, cryptomunten en valuta. Ook biedt DEGIRO lage kosten voor aandelen en ETF’s. Het heeft een website en een app waar gebruik van gemaakt kan worden.

degiro vs bux

BUX Beleggen: veelgestelde vragen

BUX heeft drie trading apps, namelijk BUX X, BUX Zero en BUX crypto. BUX X is een app waarmee je alleen CFD’s kan verhandelen. CFD’s zijn derivaten van aandelen of aandelenfondsen. Hierbij bezit je niet het daadwerkelijke aandeel, maar speculeer je over de koers van het aandeel. BUX Zero is de aandelen app van BUX. Deze app is ontworpen voor het handelen in aandelen en ETF’s. Ten slotte is er de BUX Crypto app voor cryptomunten.

Wil je alles in één app in plaats van verspreid over drie apps? Dan raden wij eToro aan.

Er zijn veel verschillende trading apps op de markt. Alleen BUX heeft al drie verschillende trading apps. De beste trading app is volgens Bankr echter eToro. eToro heeft veel verschillende functies en komt vrijwel altijd als goedkoopste uit de bus! Zo vraagt deze broker helemaal geen commissie op aandelen en ETF’s. eToro bezit daarnaast over de CopyTrader functie. Met deze functie kun je de posities en beleggingen van succesvolle beleggers kopiëren. Op deze manier kun je als beginnend belegger meeprofiteren met de posities van succesvolle beleggers. Al met al is eToro de ideale app voor de beginnende belegger!

BUX is in 2014 opgericht, destijds met alleen de app die nu BUX X heet. In de loop der jaren zijn BUX Zero en BUX crypto ook toegevoegd aan het arsenaal, waardoor BUX nu drie verschillende apps heeft. Het unieke aan BUX is dat het een platform is wat uitsluitend als mobiele app bestaat; het is niet mogelijk om via BUX te handelen in een browser. BUX richt zich daarnaast via reclamespotjes op televisie expliciet op jongeren.

De kosten voor handelen in crypto zijn tweeledig bij BUX. Je moet rekening houden met commissie op transacties en met opnamekosten. De commissie op transacties wordt berekend als een percentage, maar de opnamekosten worden in cryptovaluta gerekend. BUX heeft relatief lage commissie maar hoge opnamekosten. Het is daardoor niet handig om in kleine bedragen te handelen bij BUX, omdat die het opnemen minder snel waard zijn door de hoge opnamekosten. Daarentegen kun je wel veel trades maken vanwege de lage transactiekosten. Het zwaard snijdt wat dat betreft aan twee kanten.

Jazeker, BUX is een goed gereguleerde broker met een uitstekende beveiliging. Zo is deze broker onder andere gereguleerd door de AFM (Autoriteit Financiele Markten), oftewel de Nederlandse financiële toezichthouder.

Beleggen BUX: Conclusie

Al met al is BUX een interessante broker van Nederlandse komaf. Het unieke aan deze broker is het aanbod van drie verschillende apps en de lage commissie op cryptotransacties. Daarentegen vragen ze niet bepaald weinig commissie op aandelen en ETF’s en zijn de opnamekosten voor cryptomunten relatief hoog.

Ten slotte biedt BUX weinig analysemogelijkheden. Voor de beginnende belegger die daar geen behoefte aan heeft is dat wellicht prima, maar als je na verloop van tijd toch iets meer diepgang verlangt kan het zijn dat deze app al snel tekort schiet.

Mocht je een app willen die perfect is voor de beginnende belegger, maar ook mogelijkheden biedt voor gevorderden? Dan is eToro uitermate geschikt!

Goedkope beleggingsapp?
Via eToro kun je goedkoop beleggen, daarnaast kun je eenvoudig afrekenen met iDeal en start kan al binnen 10 minuten! Begin direct!
Aanrader
Scroll naar boven