Ethereum Trading | Beginnen met Ether Trading

Ethereum, wie kent deze cryptocurrency niet? In dit artikel gaan we het hebben over deze valuta. Je leert alles over hoe jij begint met Ethereum trading. 

Beginnen met Ethereum Trading

Direct handelen in Ethereum, klik dan op de groene knop!

Wat is Ethereum Trading?

‘Ether’ is de digitale valuta die op het Ethereum-netwerk wordt gebruikt. Net als Bitcoin werkt Ethereum via een openbaar blockchain-netwerk. 

Terwijl Bitcoin wordt gebruikt om het eigendom van valuta te volgen, richt Etherrum-blockchain zich op het uitvoeren van de programmeercode van elke gedecentraliseerde applicatie.

Deze toepassingen kunnen beveiligingsprogramma’s, stemsystemen en betalingsmethoden omvatten. Net als Bitcoin opereert Ethereum buiten het mandaat van centrale autoriteiten zoals banken en overheden.

Het idee achter Ethereum is bedacht door Vitalik Buterin. Hij lanceerde in 2015 de eerste versie van het  platform, met behulp van verschillende medeoprichters.

Sindsdien is het de op een na grootste cryptocurrency geworden en heeft het gezorgd voor een toename van nieuwe rivalen van Bitcoin. Ethereum trading, ook wel Ether trading, is dus tegenwoordig een erg populaire valuta om mee te handelen. Meer weten over crypto trading? Lees dan ons artikel over Bitcoin trading!

Hoe kan ik zelf beginnen met Ethereum Trading?

Ethereum trading is erg eenvoudig en je kunt Ethereum trading doen op veel verschillende manieren. Voornamelijk op het internet, maar dit kan ook offline.

Wanneer je meer wilt weten waar je Ethereum kunt kopen, hoef je alleen dit artikel over Ethereum trading verder te lezen. Wij beschrijven in detail de beste manier om te doen aan Ethereum trading en hoe je het beste een online broker kunt kiezen.

Wij hebben hiervoor een aantal stappen op een rijtje gezet.

Beste Ethereum treding brokers

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Stap 1: Kies een online broker

De eerste stap is het vinden van de juiste broker. Ondertussen zijn er een tal van brokers op de markt, maar niet alle brokers passen bij jouw handelsstrategie en wat voor type belegger je bent.

Je moet in eerste instantie bepalen waarin je wilt handelen en hoe je wilt handelen. Je kunt namelijk Ethereum trading doen via een broker als eToro of via een Exchange waarbij je jouw gekochte Ethereum bewaart in een wallet.

Voor eenvoudig handelen in Ethereum heb je een online broker nodig, Belangrijk is dat je een broker uitkiest die aansluit op jou handelsstrategie.

Daarnaast is het ook erg belangrijk dat een broker goed gereguleerd is. Zo weet je zeker dat je geld op een veilige plek is en kun je met een gerust hard beginnen met Ether trading.

De meeste landen hebben een nationale financieel toezichthouder. In Nederland is dit de AFM, wat een relatief strenge toezichthouder is. Verder is het prettig om al je beleggingen binnen handbereik te hebben, dit kan bij de meeste brokers met een overzichtelijke mobiele app. Meer weten over mobiel beleggen? Lees dan ons artikel over de beste aandelen apps voor mobiel beleggen.

Door het grote aantal online brokers op de markt is het soms lastig om het overzicht te houden. Hieronder hebben we enkele betrouwbare brokers en goede brokers voor je op een rijtje gezet.

eToro

eToro is het ideale beleggingsplatform voor zowel de beginnende belegger als de meer ervaren belegger. Dit komt door de vele functies die het platform aanbiedt, evenals de gebruiksvriendelijkheid van eToro. We gaan kort langs alle functionaliteiten.

Bij eToro is het mogelijk om te investeren in vele verschillende handelsproducten. Voorbeelden van handelsproducten bij eToro zijn aandelen, cryptocurrency, ETF’s, grondstoffen en valuta.

Het is dus mogelijk om een divers portfolio op te bouwen bij eToro. Een functie die hier bij aansluit is de copy trading functie.

Met de copytrading functie kun je gemakkelijk portfolio’s van succesvolle beleggers overnemen.

Dankzij het lage minimum stortbedrag van $50 (€42) is het vrij gemakkelijk om in te stappen op het platform. Wil je liever nog even wachten met investeren met je eigen centen? Maak dan gebruik van het demo acccount.

Met het demo account kun je investeringen doen zonder dat je daar echt geld aan hoeft uit te geven. Via een fictieve portemonnee kun je beleggen totdat je klaar bent om je eigen geld te gebruiken.

Ben je klaar om Ethereum trading te starten? Ga dan naar eToro en maak nu gratis een account aan!

Bitvavo

Bitvavo is in tegenstelling tot Libertex een crypto exchange waar je in de munten zelf investeert in plaats van in CFD’s. Het is een Nederlandse crypto exchange die voldoet aan alle nieuwe wet- en regelgeving vanuit de Nederlandse toezichthouders.

Bij Bitvavo heb je keuze uit meer dan 50 verschillende cryptocurrency en één daarvan is natuurlijk Ethereum. Je kunt hier dus goed terecht voor elke Ether trade die je wilt maken, zo kun je ook eenvoudig gebruik maken van ‘trade btc for eth’ om nog makkelijker cryptocurrency te verhandelen tegen elkaar. 

Ook voor day trading Ethereum ben je bij Bitvavo aan het goede adres, je kunt hier eenvoudig en snel de munt kopen en verkopen. 

Alles weten over Bitvavo? Lees snel onze review over deze crypto exchange of ga meteen naar de Bitvavo website en maak een account aan!

Libertex

Libertex heeft in de afgelopen jaren bewezen een erg betrouwbare broker te zijn. Bij Libertex handel je allerlei verschillende handelsproducten als CFD. 

Naast Ethereum vind hier ongeveer 30 andere verschillende cryptovaluta waarin je kunt beleggen. Ook biedt Libertex andere handelsproducten aan, zoals grondstoffen, aandelen en valuta.

Daarnaast heeft Libertex een lage minimale inleg van €100 euro. Hierdoor kun je beginnen met beleggen met een relatief laag risico.

Libertex beschikt over een eenvoudige strakke interface en is daarnaast uitgerust met allerlei handige functies. Begin je voor het eerst met Ether trading? Maak dan gebruik van het gratis demo-account om kennis te maken met het beleggen.

Ben je een ervaren belegger? Bij Libertex kun je gebruik maken van het MetaTrader 4 platform! Hier kun je nog dieper in gaan op de koersen en zelfs automatische trading bots instellen.

Libertex is een goede broker voor de mensen die op zoek zijn naar een goede plek voor day trading Ethereum. Je kunt de CFD’s continu aanpassen en elk moment sluiten, daarnaast kun je ook bij Libertex gebruik maken van de trade BTC for ETH markt waar je de munten tegen elkaars koers kunt verhandelen. 

Direct beginnen met Ethereum trading? Maak gratis een account aan bij Libertex en begin direct!

Stap 2: Maak een account aan

Het aanmaken van een account bij een online broker wijst zich in de meeste gevallen vanzelf. Je gaat naar de website van jouw gekozen broker en daar vul je jouw gegevens in voor een nieuw account.

Wanneer je daarna op de verificatielink klikt in je e-mail, wordt je account geactiveerd. Voordat je kunt beleggen met echt geld, kun je bij veel brokers eerst beginnen met een demo account.

Dit kan ook met onze aanbeveling eToro!

Je zult hierna je account moeten verifiëren. Dit doe je door een kopie van een identiteitsbewijs te uploaden en een vragenlijst in te vullen, hierdoor wordt fraude voorkomen. In de vragenlijst geef je aan dat je op de hoogte bent van de risico’s die beleggen met zich meebrengt.

Stap 3: Geld op account zetten

Wanneer je geregistreerd bent, kun je inleggen op handelsproducten naar jouw keuze. Wil je doen aan Ethereum trading? Dan kun je dit eenvoudig doen via eToro.

Het geld storten loopt erg gemakkelijk Bij eToro, je kunt kiezen tussen verschillende betaalopties, zoals iDeal, PayPal, creditcard of een tal van andere mogelijkheden.

Je kunt dus altijd kiezen uit een betrouwbare manier van betalen.

Betalingsopties bij eToro

Stap 4: Begin met Ether Trading

Wanneer je geld op je account hebt gezet, kun je beginnen met investeren. Je kunt het gemakkelijkst Ethereum vinden in je eToro dashboard, klik hiervoor Ethereum of ETH in bij de zoekbalk bovenin.

Wanneer je vervolgens op de juist optie klikt in het dropdown menu, wordt je meteen naar de Ethereum pagina gestuurd en kun je beginnen met Ethereum trading.

Stap 5: Doe je eerste Ether Trade

Wanneer je er zeker van bent dat je wilt doen aan Ethereum trading, kun je op de knop ‘kopen’ drukken. Vervolgens voer je het aantal gewenste coins in en klik je op ‘positie openen’ en hierbij rond je je eerste Ethereum koop af.

Waarom is Ethereum Trading zo populair onder traders?

Ethereum is een platform waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen en implementeren. De gemakkelijkste manier om Ethereum te onthouden, is als een programmerende Bitcoin.

Ethereum stelt handelaren in staat om gedecentraliseerde blockchain applicaties uit te voeren die slimme contracten worden genoemd. Slimme contracten zijn zeer veilig en worden uitgevoerd met de perfecte digitale geschiedenis, waardoor ze controleerbaar, vertrouwd en niet te stoppen zijn.

Deze slimme contracten worden geprogrammeerd zonder enige kans op downtime, censuur of fraude. Slimme contracten zijn ontworpen om de digitalisering van juridische contracten mogelijk te maken. Slimme contracten kunnen gegevens, feiten, associaties, saldi en andere informatie opslaan die nodig is om contracten te implementeren.

De Ethereum-blockchain en slimme contracten vormen een gedeelde wereldwijde supercomputer. De waarde kan verplaatsen, eigendom kan vertegenwoordigen, getekende activa kan verzenden en veel complexere financiële applicaties kan digitaliseren.

Zoals je na kunt gaan is Ethereum trading erg uitgebreid en biedt het veel mogelijkheden. Ethereum wordt dan ook beschreven als een utility-token, omdat het vasthouden ervan toegang geeft tot services die door het project worden aangeboden en met name het gedecentraliseerde besturingssysteem.

Ethereum Trading in de vorm van CFD's

Als handelaar heb je twee opties bij het handelen op de cryptocurrency-markt. Je kunt de daadwerkelijke cryptocurrency kopen op beurzen, zoals Ethereum kopen op een beurs als CEX.IO, je bezit dan de crypto zelf en die moet je ook zelf bewaren in een wallet.

Dit wordt beschouwd als een langetermijninvestering, omdat de belegger wacht tot de prijs aanzienlijk stijgt, zodat ze hun cryptomunten op de beurs kunnen verkopen.

Je kunt ook handelen in de vorm van contract voor verschil (CFD) en een bepaalde cryptocurrency verhandelen en speculeren op het prijsverschil. Een CFD is een financieel instrument, dat een contract is, doorgaans tussen de broker en de investeerder, waarbij de ene partij ermee instemt de andere het verschil in waarde van een effect te betalen tussen het openen en sluiten van de transactie.

Je kunt een longpositie aanhouden (speculeren dat de prijs zal stijgen) of een shortpositie (speculeren dat de prijs zal dalen). Dit wordt beschouwd als een kortetermijninvestering, aangezien CFD’s binnen korte tijd worden gebruikt. 

Wil je beginnen met Ethereum Trading? Maak dan een account aan bij de beste broker voor crypto’s: eToro!

Ethereum Trading prijsgeschiedenis

In het begin van 2014 werd bekend dat Ethereum beschikbaar zou komen en kregen potentiële beleggers de mogelijkheid te investeren in de cryptomunt. 

Dit konden zij doen door zichzelf in te kopen, en werd direct een groot succes waarmee Ethereum miljoenen aan investeringsgeld ophaalde. 

Ook voor de investeerders pakte dit goed uit, want Ethereum was eind 2017 al 728 euro per munt waard en had een totale marktwaarde van bijna 70 miljard euro. 

De munt werd in 2015 nog verkocht voor een fractie van dat bedrag (onder de euro zelfs) en early investors die hun munten hebben vastgehouden zitten er dan inmiddels dan ook allemaal warmpjes bij. 

Sinds 2017 ging een nieuwe fase in voor Ethereum, en andere cryptomunten, na een Bitcoin bullrun waar de hele markt van profiteerde kwamen de munten steeds meer in het nieuws en werden ze algemener bekend. 

Ethereum groeide in waarde tot aan de zomer, daalde daarna zoals vaker in de zomer, en begon daarna aan een sprint richting het nieuwe jaar. In de laatste maanden van het jaar vind dan vaak nog een oppepper plaats waarna de koers een tijd stabiliseert / corrigeert.

Eind 2020, begin 2021 werd Ethereum erg populair en de koers schoot omhoog en heeft de koers een prijs laten zien die nog niet eerder is voorgekomen.

In 2021 kwam de Ethereum prijs ruim boven de €3000. En de verwachtingen zijn dat dit nog erg zal gaan stijgen.

Hoe begin je met Day Trading Ethereum?

Day trading Ethereum is een strategie die je gebruikt om niet lange periodes te wachten tot de cryptocurrency veel meer waard is. Bij deze manier van beleggen probeer je elke dag investeringen te doen die dezelfde dag nog geld op leveren voor je.

De meeste mensen die aan day trading Ethereum doen zijn goed in het begrijpen van de cryptocurrency markt. Zo kunnen ze de koersen goed analyseren en op basis van hun eigen analyse beslissen waar de kansen liggen op de markt voor die dag. 

Om goed te kunnen beginnen met day trading Ethereum moet je goed weten hoe volume, prijsactie, grafiekpatronen en andere technische indicatoren je kunnen helpen. Zonder dat je deze begrippen begrijpt en kan gebruiken kun je beter niet beginnen met day trading Ethereum.

Je kunt bij day trading Ethereum ook denken aan andere combinaties, je hoeft niet per se Ethereum altijd tegen euro’s of dollars te verhandelen. Aan te raden is om bijvoorbeeld ook bij trade btc for eth te kijken of daar kansen liggen in de koers. 

De voor- en nadelen van Ethereum Trading

Voordelen

Een van de grootste voordelen van Ethereum is dat het programmeerbaar is en dat ontwikkelaars het kunnen gebruiken om gedecentraliseerde applicaties te maken. Dit kunnen financiële diensten, games, smart contracts of andere slimme toepassingen zijn.

Op Bitcoin na, is dit de meeste bekende valuta, niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Hierdoor is de kans groot dat mensen met beperkte kennis vooral in deze coins gaan investeren. Zolang er steeds meer mensen zijn die in Ethereum handelen, zal de waarde toenemen. 

Nadelen

Het platform maakt ook voor andere cryptocurrency’s mogelijk om te draaien op het Ethereum blockchain, dit is aan de ene kant wel een voordeel, maar aan de andere kant een nadeel. Hoe meer applicaties en currency’s draaien op de blockchain, hoe langzamer het netwerk wordt.

Een groot nadeel is dat concurrenten zijn ingesprongen op de nadelen van Ethereum, zoals de schaalbaarheid.

Enthousiast geworden over Ethereum Trading? Wacht dan niet langer en maak een account bij eToro!

Tips voordat je begint met Ethereum Trading

Investeer om de juiste redenen: Ethereum is niet iets als een aandeel dat je zomaar koopt en weer verkoopt. Wanneer je direct Ether koopt (dus niet via een online platform), hoop je dat het systeem in de toekomst nog populairder wordt, waardoor mensen meer voor jouw Ether willen betalen. 

Het is aan te raden alleen Ethereum te kopen wanneer je er verstand van hebt. Koop omdat je erover wilt leren, erin geïnteresseerd bent, of het zelf direct wilt gebruiken door middel van applicaties.

Steek er tijd in: Wanneer je geld wilt verdienen met een Ether trade, dan is dat zeker mogelijk, maar moet je er wel veel voor doen. Dit betekent voornamelijk dat je moet lezen, houdt het internet in de gaten voor ontwikkelingen, lees forse waar gebruikers met elkaar discussiëren en bekijk regelmatig de koers.

Alleen door veel informatie te vergaren, krijg je daadwerkelijk kennis over Ethereum trading. Kennis is noodzakelijk om er succesvol geld mee te verdienen.

Handel via een betrouwbare broker: Dit is misschien wel de belangrijkste tip, want niemand wil dat hun beleggingen kwijt raken door bijvoorbeeld fraude. Kijk bijvoorbeeld eens naar eToro.

eToro is een erg betrouwbare broker, volgens veel handelaren. Je kunt hier eenvoudig beginnen met een ether trade of kiezen voor trade BTC for ETH. 

Klaar om te beginnen bij eToro? Maak een demo account aan om direct te beginnen met oefenen.

Ethereum Trading: Veelgestelde vragen

De koers van Ethereum gaat de laatste tijd erg goed, dit is dan ook het grootste voordeel van Ethereum. Hoewel de koers erg volatiel is, is het een van de redenen dat handelaren nu massaal investeren in cryptocurrency.

Ethereum is net als Bitcoin gedecentraliseerd, wat betekent dat er geen bank als tussenpartij aanwezig is.

Ethereum is een platform voor decentrale applicaties. Bitcoin is een platform om decentraal waarde uit te wisselen. 

Daarbij is Bitcoin de bekendste en de oudste cryptocurrency ter wereld en is nog steeds velen malen meer waard dan Ethereum. Beide koersden lijken laatste tijd echter wel stabiel en voornamelijk te stijgen.

Het kopen van Ethereum met de Amerikaanse dollar is mogelijk via diverse exchange, waaronder Coinbase en kraken. Deze plekken bieden de mogelijkheid om euro’s of dollars te gebruiken.

Op het moment zijn er ongeveer 98 miljoen Ether in omloop. Het is moeilijk vast te stellen hoeveel dit er precies zijn.

Oprichter Vitalik stelt dat de voorraad in de nabije toekomst niet ver boven de 100 miljoen zal komen.

Er zijn tegenwoordig honderden verschillende cryptocurrency met veelal hun eigen toepassing of platform. Om te bepalen welke andere cryptocurrency geschikt zijn naast Ethereum en Bitcoin is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de technische oplossing die een cryptocurrency aanbiedt.

Bij trade BTC for ETH wordt bedoeld dat je de Bitcoin afzet tegen de Ethereum prijs en andersom. Dit biedt vooral voor beleggers die in bezit zijn van de munt zelf de mogelijkheid om snel de cryptocurrency tegen elkaar te verhandelen, zo maak je makkelijk gebruik van trade btc for eth. 

Ethereum Trading: Conclusie

Ether is een digitale valuta op het Ethereum netwerk. Ethereum trading kun je eenvoudig doen via een broker, maar je kunt dit ook doen via een exchange.

Ethereum is een platform waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen en implementeren. Ethereum stelt handelaren in staat om gedecentraliseerde blockchain applicaties uit te voeren die slimme contracten worden genomen.

Al met al is Ethereum erg uitgebreid en biedt het meer opties dan Bitcoin. Je kunt gemakkelijk aan Ethereum trading doen via eToro.

Ethereum Trading via eToro
Maak gemakkelijk een account aan Bij eToro en doe al binnen 10 minuten je eerste Ether trade!
TIP
Scroll naar boven