Decred Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling (2024)

Decred koers

Decred is een cryptomunt waarbij de focus, ten opzichte van de Bitcoin, vooral ligt op gemeenschap, ontwikkeling en eerlijke democratie. Het wordt niet bestuurd door een kleine groep investeerders met veel invloed, maar door een open bestuur, wat de Decred koers de kans geeft om democratisch door te groeien.

Deze cryptocurrency is dus vooral populair door het Decred netwerk, welke bestaat uit de combinatie van Proof-of-Stake en Proof-of-Work. Dit zorgt ervoor dat er lastig veranderingen doorgevoerd kunnen worden en het netwerk dus extra goed beveiligd is tegen fraude of machtsmisbruik.

Vandaag nog beginnen met Decred?

Bij de term crypto wordt er vaak meteen gedacht aan Bitcoin, maar ook andere coins zoals Decred, trekt steeds meer aandacht op de markt van de digitale valuta.

Maar hoe werkt Decred nou precies? Waar komt Decred vandaan? Wat is de koers verwachting maar natuurlijk ook: waar kan ik Decred kopen? 

decred koers coin

Decred kopen in 4 eenvoudige stappen

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Hoe kom ik aan Decred?

Decred coins kun je kopen op verschillende manieren en via verschillende brokers en platforms in Nederland. Hieronder staan 3 manieren om  Decred te kunnen ontvangen.

1. Decred kopen met euro's

Decred coins kun je kopen via verschillende online brokers. Libertex heeft een groot aanbod van cryptovaluta en is de veiligste, goedkoopste en best verzekerde crypto-handelsbeurs van Nederland.

Maak een account bij Libertex

Maak op het account van Libertex een account aan welke toegang geeft tot de Libertex wallet.

Zet geld op jouw account

Vervolgens kun je euro's overmaken naar uw Libertex wallet via 8 verschillende betaalmethodes. Je kunt direct de munt kopen wanneer de betaling is voltooid.

Verhandelen

Je kunt meer dan 50 digitale valuta kopen of verkopen en betaalt maximaal 0,25% handelskosten.

2. Decred verdienen

Decred is vooral bedoeld dat er op een decentraal platform waarde wordt uitgewisseld door middel van het hybride consensus protocol welke bestaat uit de Proof-of-Work en de Proof-of-Stake. Hierbij zorgt de DCR coin er vooral voor dat er meerdere entiteiten nodig zijn om tot consensus te komen en er geen sprake is van macht vanuit één partij.

Het verdienen van Decred gebeurd dus vooral door het verhandelen van je tokens. Als je winst hebt gemaakt en je wilt de winst incasseren, dan kun je de Decred tokens weer verkopen op Libertex. Op deze manier maak je kosteloos winst op je bankrekening.

3. DCR Mining

Cryptocurrencies als Bitcoin maken gebruik van het Proof-of Work (PoW) protocol. Dit houdt in dat er een prominente hoeveelheid rekenkracht nodig is om de ingewikkelde crypto formule te ontdekken.

Het biedt een bepaalde veiligheid, maar dit kan ook veel kosten met zich meebrengen.

decred koers

DCR mining daarentegen combineert de blockchain PoW met PoS (Proof-of-Stake), welke betrekking heeft op het saldo in een DCR wallet. Dit geeft iedereen met een Decred wallet de kans, dus ook als je geen hardware hebt met enorme rekenkracht, om het eerstvolgende blok toe te kunnen voegen aan de blockchain en te beschikken over een vergoeding vanuit het netwerk.

Ook geïnteresseerd in andere crypto’s naast Decred? Start dan bij Libertex, onze geadviseerde crypto broker.

Huidige Decred (DCR) Koers

De Decred heeft een koers die momenteel tot een van de 10 beste altcoins van dit moment valt. Op de afbeelding is te zien dat de koers na het jaar 2018 flink wat mee heeft moeten maken, maar hij vanaf dit jaar in een rap tempo omhoog schiet. Momenteel tikt hij de €114 aan, een jaar geleden was dit nog maar €16.

Als je op dat moment €2.000 had geïnvesteerd in Decred dan was die investering inmiddels €2.000 / €16 * €114 = €14.250 waard geweest. 

Een koers prognose voor de DCR coin is lastig te geven, aangezien hij heel erg afhankelijk is van de markt. Desalniettemin verwachten experts door gerealiseerde ontwikkelingen, nieuwe partnerschappen en nieuwe plannen, dat een koersstijging van 100%-300% wellicht realistisch is binnen een tijdsbestek van 1-2 jaar.

Ook zo enthousiast door het potentieel van Decred? Volg hier de koers en maak gelijk een account aan bij de broker Libertex!

De geschiedenis van Decred

De functies en kansen van Decred hebben we nu uitgelegd maar waar komt de munt vandaan en hoe zijn de eerste jaren in het bestaan van Decred verlopen? Dit lees je in de tijdlijn over de geschiedenis van Decred hieronder. 

Kan ik nog instappen bij de huidige Decred Koers (euro)?

Een veelgestelde vraag als het gaat om cryptocurrencies is: ben ik niet te laat? 

Dit is een vraag wat lastig te beantwoorden is. Op het moment dat jij wilt gaan beleggen, is het belangrijk om te weten wat de risico’s zijn. 

Niemand kan in de toekomst kijken, maar er zijn sommige die de toekomst van Decred rooskleurig inzien. Door de komst van het DCRDEX systeem in 2020, is de koers enorm gaan stijgen dit jaar en die zou nog wel eens kunnen doorzetten.

Hiernaast zie je de Decred koers in 2021. In die maanden is de koers enorm gestegen en maakt hij eind februari een kleine correctie mee. 

De koers lijkt nog steeds erg hoog te staan en het is lastig te voorspellen of de koers binnenkort weer gaat stijgen. 

decred koers bitvavo
Decred koers sinds begin 2021

Hoe werkt Decred precies?

Blockchain

Decred is een op blockchain gebaseerde cryptocurrency en zoals al eerder is aangegeven, maakt het gebruik van een hybride Proof of Stake en Proof of work combinatie. Dit zorgt ervoor dat er geen bepaalde macht in het systeem zit die de transactiestroom kan beheren. 

Bij blockchain worden transacties goedgekeurd en verwerkt doordat er een volledig block met informatie goedgekeurd wordt. Dit gebeurt door andere gebruikers via Proof-of-Work of Proof-of-Stake.

Het blockchain netwerk van de DCR coin is aanzienlijk sneller dan bijvoorbeeld Bitcoin. Bij Bitcoin duurt een block verwerken ongeveer 10 minuten terwijl Decred dit in de helft van de tijd kan. 

Proof of Work versus Proof of Stake

Beide partijen zijn een vereiste als het gaat om het bevestigen van transacties op een blockchain. De mix van beide partijen in het systeem, zorgt ervoor dat Decred aanpasbaar is en het zich niet alleen ontwikkeld op de wil van een kleine groep met veel macht, maar ook belanghebbenden en ontwikkelaars hun wil en weerstand kunnen bieden.

decred koers minen

Decred kun je op meerdere manieren minen

Met het Proof-of-Work-consensus kunnen blockchains alleen worden toegevoegd door miners wanneer zij op een effiëncte manier een wiskundig antwoord raadt. Dit systeem wordt vooral gebruikt bij de Bitcoin en bestaat vaak uit mensen die bezitten over dure hardware. 

Met het Proof-of-Stake-consensus worden nieuwe blokken daarentegen toegevoegd op basis van het aantal munten dat in een wallet wordt bewaard. Dit systeem zorgt ervoor dat de beslissingen die gemaakt moeten worden, neergelegd worden bij de persoon met de meeste inzet.

Decred is een van de weinige cryptocurrencies die beide vormen gebruiken om een hybride consensus te produceren. Hierdoor kun je zowel met een grote Decred wallet als met computerkracht bijdragen aan het Decred netwerk.

Decred voting

Eén van de meest bijzondere functies van Decred is dat het mogelijkheden biedt om het gehele netwerk te laten stemmen over bepaalde ontwikkelingen aan het netwerk. Iedereen die Decred bezit kan hierdoor mee helpen met het netwerk. 

Het volledige stemproces van Decred is verdeeld over twee fases. In de eerste fase is het van belang dat het netwerk zoveel mogelijk up-to-date is. 

Dit betekent dat zowel bij de Proof-of-Work miners als bij de Proof-of-Stake stakers een groot deel van de blocks de laatste versie moeten hebben. Bij Proof-of-Work geldt dat minstens 95% van de laatste 1.000 blocks op de nieuwste versie moet zitten en bij Proof-of-stake 75% van de stemmen over de laatste 2.016 blocks de laatste versie van Proof-of-Stake moet hebben. 

Als deze eerste fase afgerond is kan de tweede fase, het stemmen zelf, ingezet worden. Hierbij is het van belang dat het agendapunt aan de eisen voldoet, als dat zo is wordt er gestemd door de gebruikers van Decred.

Het netwerk heeft bepaald dat een verandering doorgevoerd wordt zodra 75% van de stemmen voor deze verandering is.

decred koers voting
Het gehele stemproces bij Decred

Decred Koers: Wat heeft invloed op de prijs?

Als je de koers bij wilt houden, en probeert in te schatten hoe hij ongeveer zal gaan lopen, is het natuurlijk handig om te weten hoe deze wordt beïnvloed en welke gebeurtenissen hiervan vooraf gaan.

Uit de grafiek kun je zien dat de Decred koers het afgelopen jaar veel lager was ten opzichte van nu. Wij gaan je meenemen in de oorzaken van dit effect.

Net zoals veel andere cryptocurrencies, is ook de Decred moeilijk te voorspellen. De munt is nog niet heel populair ten opzichte van andere munten, waardoor dit ook risico’s kan opleveren. Hoe meer mensen de munt zullen kopen, hoe meer de Decred zal stijgen in waarde. 

De ontwikkelingen van Bitcoin zijn erg belangrijk voor alle andere cryptocurrency. 

Decred bitcoin grafiek
De Decred koers in dollars en bitcoin sinds de munt gelanceerd werd

Zoals je in de grafiek ziet loopt de prijs in dollars in 2021 hard omhoog maar blijft de groene lijn (de prijs Decred in Bitcoin) juist vrij stabiel. De prijs steeg in 2021 dus eigenlijk voornamelijk omdat de prijs van Bitcoin explosief steeg.

Wil jij aan de slag met Bitcoin? Lees dan ons artikel over Bitcoin kopen of check de huidige prijs in ons artikel over de Bitcoin koers

Waardoor fluctueert de Decred prijs?

Uit de grafiek hierboven is te zien dat Decred zo zijn piek maar ook daalmomenten heeft. De belangrijkste factoren die invloed hebben op de prijs van een DCR coin worden hieronder besproken.

De komst van de DCRDEX

In 2020 heeft Decred zijn DCRDEX gelanceerd. Dit is de gedecentraliseerde beurs waar privacy en veiligheid vooropstaat maar ook de handelskosten op nul zijn gezet. 

Zoals je kunt zien in de grafiek, stijgt de lijn erg vanaf het jaar 2021, wat vooral te danken is aan de verschillende handelaren die de mogelijkheid hebben gekregen om niet het hele ken-uw-klant-principe langs te hoeven gaan. Decred zal hoogstwaarschijnlijk meer handelaren trekken die anoniem willen blijven.

Nieuwe samenwerkingen

Het Decred (DCR) team is erg groot en breid zich steeds meer uit waardoor hij ook meer aanwezig is in verschillende markten. Op deze manier betekend het dat er continue nieuwe samenwerkingen vormt en het invloed uitoefent op de koers.

Er wordt positief gepraat over deze currency

De afgelopen tijd heeft de koers een sterke groei meegemaakt. Dit heeft hij vooral te danken aan de positieve presentatie van Decred in het nieuws.  

Enthousiast geworden over cryptomunten? Begin dan snel met beleggen en maak een demo account aan bij een broker!

Wat zijn de voor- en nadelen?

Momenteel is de DCR nog een munt met een lage naamsbekendheid. Voor als jij niet precies weet welke voor en nadelen de Decred met zich meebrengt, hebben wij ze voor jou op een rij gezet.

Voordelen

Nadelen

Veelgestelde vragen

Decred gebruikt veilige algoritmes en beweert door het gebruik van zowel Proof-of-Work als Proof-of-Stake dat de munt veiliger is dan andere cryptocurrency. 

De Decred koers ontplofte in 2021 en de prijs kwam tot een recordhoogte van €140. Inmiddels is de Decred koers weer wat gedaald. 

Ja, Decred gebruikt zowel Proof-of-Stake waarbij gebruikers die veel Decred in bezit hebben helpen bij het aanmaken van nieuwe blocks als Proof-of-Work. Bij PoW wordt er computerkracht ingezet om algoritmes op te lossen, dit is dezelfde manier van minen als bij cryptocurrency als Bitcoin. 

Decred kun je opslaan in de wallet van de broker waar je hem gekocht hebt, zo kun je de munt ook meteen verkopen als je dit wilt. Je kunt er ook voor kiezen om een andere wallet te downloaden of te kiezen voor een fysieke wallet. 

Een fysieke wallet is vaak vergelijkbaar met een USB-stick, hier zet je de cryptocurrency op en zo kan niemand via internet bij jouw cryptocurrency. Het is belangrijk dat je Decred wallet altijd veilig opgeslagen is, niemand mag je codes weten. 

Decred kun je het beste kopen bij een broker als Binance of Bitvavo. 

Decred koers: Conclusie

Decred is een interessante munt doordat het een aantal problemen van Bitcoin effectief heeft weten op te lossen. Daarnaast zijn er weinig cryptocurrency die een werkend hybride Proof-of-Work en Proof-of-Stake systeem hebben. 

Daarnaast heeft de Decred koers laten zien ook voor beleggers een interessant product te zijn. In 2021 vertienvoudigde de waarde van de munt zich in een maand tijd. 

Ondanks dat de munt recordhoogtes bereikte in 2021 hoeft dit niet te betekenen dat de munt niet meer waard wordt. Op dit moment zijn er nog meer dan 45 cryptocurrency met een hogere marktwaarde maar die hebben niet per se allemaal een betere toepassing. 

Ook investeren in cryptocurrency?

Maak een account aan bij Libertex en begin vandaag met investeren in de grootste cryptocurrency.
Live koersen
Scroll naar boven