Home » crypto » kopen » ethereum classic kopen

Ethereum Classic Kopen | Bekijk de huidige koers en waar te koop! (2021)

Je bent misschien al wel bekend met de één na grootste cryptocurrency in de wereld; Ethereum. Maar als je door de lijst cryptocurrency struint kom je nog meer munten gebaseerd op Ethereum tegen zoals Ethereum Classic.

Lees snel verder wat deze munt anders maakt dan Ethereum of begin meteen met Ethereum Classic kopen. 

bij de betrouwbare broker Libertex!

Ethereum Classic Kopen stappenplan

Weet jij al genoeg en wil je beginnen met Ethereum Classic kopen? Begin dan snel via de groene knop hiernaast! 

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic (ETC) is ontstaan op 20 juli 2016 als gevolg van de afsplitsing met de Ethereum blockchain en kan gezien worden als de ‘originele’ versie van Ethereum.

Ethereum Classic is net als Ethereum een decentraal smart contract blockchain platform waar DApps (decentrale applicaties) op gebouwd kunnen worden.

etc logo

Ethereum Classic biedt ook een token genaamd ‘classic ether’ (ETC) aan. Deze kan worden verhandeld op cryptocurrency-exchanges en kan worden opgeslagen in portefeuilles (Ethereum Classic wallets) of kun je kopen via een broker.

ETC vs ETH: de verschillen 

Ethereum (ETH) werkt op een geheel nieuwe blockchain en de overgrote meerderheid van de ‘miners’, gebruikers en het protocol uit de vorige versie van Ethereum gebruiken deze nieuwe versie.

Ethereum Classic (ETC) werkt op hetzelfde protocol en heeft een vergelijkbare functie, maar het heeft enkele duidelijke verschillen.

De mensen van het oorspronkelijke Ethereum concept zijn in de schaduw blijven staan van de oorspronkelijke munt en zijn loyaal aan het concept van het onveranderlijke grootboek. ETC heeft vooral waarde vanwege de speculantenmarkt, net als veel van de andere alt-munten die er zijn.

Ethereum (ETH), aan de andere kant, lijkt meer op een softwarebedrijf dat wil groeien en mogelijk meer ‘hard forks’ in de toekomst kan beleven. De initiatiefnemers van de ETH-gemeenschap treden veel meer in de openbaarheid dan die in de ETC-gemeenschap.

ETH heeft vooral waarde vanwege een mix van de speculantenmarkt, maar meer nog vanwege de bruikbaarheid voor verschillende afgeleide platformen en cases en de gemeenschapsondersteuning.

De Ethereum Alliance bestaat bijvoorbeeld uit miljardenbedrijven zoals Accenture, JP Morgan, Microsoft en UBS. Deze ondersteuning heeft op zijn beurt de waarde van ETH en ETC verhoogd.

Er kan worden gesteld dat zowel ETH als ETC een aantal duidelijke sterke en zwakke punten hebben, maar de macht rust grotendeels bij ETH, aangezien het marktkapitalisatie heeft van ruwweg 15 miljard dollar, terwijl de marktkapitalisatie van ETC slechts circa 1,5 miljard dollar is.

Maak vandaag nog eenvoudig een account aan en begin direct met Ethereum Classic kopen via Libertex.

Hoe kan ik Ethereum Classic Kopen?

ETC kopen kan erg gemakkelijk tegenwoordig, dit doe je namelijk eenvoudig via een online broker. Hierbij is het wel erg belangrijk dat je een broker ziekt die betrouwbaar is, zodat al jouw beleggingen veilig opgeslagen worden.

Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe ETC kopen gaat. Ook hebben we een aantal goede en betrouwbare brokers voor je op een rijtje gezet waar jij het best kan beginnen met Ethereum Classic kopen.

Ethereum Classic Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Je kunt het gemakkelijkst Ethereum Classic kopen via een online broker. Via deze platform krijg je inzicht op beurzen over de hele wereld en is het erg eenvoudig om ook zelf te gaan beleggen.

Zo kun je goed in de gaten houden of het een goed moment is voor ETC kopen of juist niet.

Bij veel brokers heb je ruime keus uit handelsproducten. Je kunt naast cryptocurrency bijvoorbeeld handelen in aandelen, CFD’s, ETF’s, grondstoffen en forex trading. Het is belangrijk dat je een broker kiest die past bij jouw handelsstrategie.

Brokers verschillen vaak van elkaar in aanbod en kosten, let hier dan ook op bij het uitkiezen van een broker. Daarnaast is het slim om te kijken of de broker door een toezichthoudende instantie wordt gereguleerd, in Nederland kan dit de AFM (Autoriteit Financiële Markt) zijn.

Als belegger is het gijn om de informatie over je eigen beleggingen altijd bij je te hebben en daarom bieden veel brokers een mobiele app aan.

Om de zoektocht naar een goede broker makkelijker te maken hebben wij hieronder een overzicht gemaakt van brokers die wij aanbevelen. Hierbij vermelden wij de voor- en nadelen van deze broker

Libertex

Libertex logo

Je kunt bij Libertex handig investeren in Ethereum Classic. Bij Libertex heb je tientallen verschillende cryptocurrency die je als CFD kunt verhandelen. 

Een CFD is een contract die je afsluit met de broker zodat je op de koers kan speculeren zonder in bezit te zijn van de munt zelf. Daarnaast krijg je bij het afsluiten van een CFD een aantal extra opties; zo kun je kiezen voor een hefboomeffect, stop-loss en take-profit.

Libertex is daarnaast een goede optie voor de beginnende belegger. Een beginnende belegger kan gebruik maken van het  overzichtelijke platform terwijl een ervaren belegger extra opties aan kan zetten.

Je kunt Bij Libertex gemakkelijk een technische analyse uitvoeren over de koersen waar je in wilt investeren met de geboden hulpmiddelen. 

Met deze analyse kun je nog betere beslissingen maken en je winst maximaliseren.

Libertex

Libertex heeft miljoenen klanten over de hele wereld en is een betrouwbare broker om mee te handelen, omdat ze gereguleerd worden door een toezichthouder op Cyprus. Door deze licentie voldoen ze aan alle Europese regels en kun je veilig investeren bij deze broker.

Je kunt Bij Libertex al beginnen bij een storting vanaf minimaal €100,-. Zo kun je eenvoudig ETC kopen met iDEAL of een andere betaalmethode als PayPal, bankoverschrijving of Creditcard.

Een account bij Libertex registreren is makkelijk en gratis. Voor je het weet kun ook jij investeren in cryptomunten als Ethereum Classic! 

Capital.com

capital.com

De broker Capital.com lijkt erg veel op Libertex. Je kunt bij deze broker namelijk ook allerlei cryptocurrency verhandelen als CFD’s.

Capital.com bestaat nog niet erg lang, maar is in de afgelopen jaren erg snel gegroeid. Dit doet Capital.com door snel kantoren te openen door heel Europa om overal goed bereikbaar en zichtbaar te zijn.

Door deze kantoren heeft Capital.com bijvoorbeeld ook licenties bij meerde toezichthouders. Net als bij Libertex wordt Capital.com ook gereguleerd door de Cypriotische CySEC en daarnaast ook het Britse FCA.

capital.com vertrouwen

Naast cryptocurrency kun je bij Captial.com eenvoudig investeren in andere handelsproducten zoals aandelen, grondstoffen en diverse valuta.

Alles weten over deze nieuwe broker? Registreer dan een account bij Capital.com en maak kennis met deze broker! 

Binance

Binance logo groot vierkant

Binance is de bekendste crypto exchange en ook de meest gebruikte exchange ter wereld. Het bedrijf werd ooit in China opgericht en is de populairste opties voor cryptocurrency beleggers die in veel verschillende munten willen investeren.

Binance heeft namelijk een enorm aanbod verschillende munten en is bij veel nieuwe projecten ook favoriet om als eerste de cryptocurrency te lanceren. 

Het grote verschil tussen Binance en de brokers Libertex en Capital.com is dat je bij Binance wel investeert in de munt zelf. Zo kun je de Ethereum Classic kopen en daadwerkelijk in bezit zijn van de munt in plaats van een contract af te sluiten.

Je kunt bij Binance voor Ethereum Classic kopen iDEAL gebruiken als betaalmethode. Daarnaast kun je ook eenvoudig andere betaalmethodes als bankoverschrijving, creditcard of het storten van cryptocurrency zelf gebruiken om je account te financieren.

Beginnen bij Binance is al binnen enkele minuten gepiept! 

Stap 2: Open een account

Wanneer je jouw keuze hebt gemaakt voor een broker of exchange ben je nog maar een paar stappen verwijderd van Ethereum Classic kopen. 

Een van die stappen is natuurlijk het aanmaken van een account bij de broker die je gekozen hebt. In dit voorbeeld kijken we naar het openen van een account bij CFD-broker Libertex.

Je kunt hier een demoaccount aanmaken door je e-mail adres en wachtwoord op te geven. Zodra je dat gedaan hebt krijg je toegang tot het Libertex platform.

Ethereum Classic kopen doe je natuurlijk met echt geld. Hiervoor moet je jouw account eerst verder verifiëren. Deze verificatie is elke gereguleerde broker in Europa verplicht om uit te voeren bij al haar klanten. 

De verificatie bestaat uit het opsturen van een kopie van je identiteitsbewijs en het invullen van een vragenlijst, in die vragenlijst controleert Libertex of je genoeg kennis en ervaring hebt met beleggen.

Je kunt bij Libertex eenvoudig een account aanmaken

libertex account aanmaken

Stap 3: Stort geld op je account

Je wilt nu natuurlijk zo snel mogelijk ETC kopen via een van de vele betalingsopties. Dit kan eenvoudig via bijvoorbeeld iDEAL!

Een van de grote voordelen van Libertex is dat je bij deze broker al kan beginnen bij minimale storting van €100,-. Door dit lage bedrag kan bijna iedereen bij deze broker aan de slag.

Libertex logo

Bij Libertex is het minimale stortbedrag slechts € 100.

Stap 4: Ethereum Classic Kopen

Dan kun je nu eindelijk je eerste investering doen in Ethereum Classic. Bij Libertex doe je dit eenvoudig door te zoeken naar ETC en dan op kopen te klikken.

Je hebt bij de investering de mogelijkheid om een hefboomeffect, take-profit en stop-loss in te stellen.

Je investeert Bij Libertex in een CFD en dus ben je niet bezig met de echte Ethereum Classic kopen. Als je wilt investeren in de munt zelf, kun je het beste terecht bij een crypto exchange als Binance.

Stap 5: Bewaar je Ethereum Classic

Wanneer je jouw investering hebt gedaan, moet je deze veilig bewaren. Als je bij een CFD-broker als Libertex deze investering hebt gedaan zul je de CFD’s terugvinden aan de rechterkant van de broker.

Je kunt CFD’s altijd aanpassen of sluiten. Zo heb je altijd volledige controle over je investering en kun je profiteren van elke koersschommeling.

Actieve transacties blijven overzichtelijk staan en kun je met de euro knop verhogen of verlagen of met het kruisje helemaal sluiten. Je hebt op deze manier altijd een duidelijk overzicht van je winst of verlies

Site libertex etc

De kleine icoontjes SL en TP staan voor stop-loss en take-profit. 

Je kunt dus ook Ethereum Classic kopen bij een crypto exchange om te investeren in de munt zelf. Wanneer je op deze manier investeert moet je de munten bewaren bij deze exchange of ergens anders.

Kies je ervoor om je Ethereum Classic ergens anders op te slaan dan de crypto exchange waar je ze hebt gekocht moet je een wallet aanschaffen. Er zijn zeer veel verschillende Ethereum Classic wallets waar jij je Ethereum Classic in op kan slaan.

Denk er wel aan dat als je de munten verstuurd naar een wallet ze waarschijnlijk veiliger staan maar je ze niet meer rechtstreeks kan verkopen. Wanneer de Ethereum Classic coin plots stijgt kun je de munt niet meteen verkopen.

Stap 6: Verkoop de Ethereum Classic

Je kunt de stop-loss of take-profit elk moment aanpassen en zie je meteen of je winst of verlies hebt gemaakt op de investering.

Daarnaast kun je kiezen voor de grote rode knop om de positie te sluiten als je tevreden bent met de gemaakte winst of het verlies niet verder wilt op laten lopen. Met één druk op de knop is transactie gesloten en zie je het geld weer terug op je account.

koers ETC

Je kunt elk moment van de dag de investering aanpassen of helemaal sluiten. Geniet van deze vrijheid bij de online broker Libertex!

Waarom Ethereum Classic Kopen?

Ethereum Classic is een snel groeiende cryptocurrency. De Ethereum Classic heeft een groeiende community, actieve developers die aan het project werken en is bezig met het binnenhalen van verschillende partnerships.

ETC verwachtingen op de korte termijn zijn erg lastig te voorspellen. Er kan geconcludeerd worden dat de koers van deze crytocurrency gelinkt is aan het nieuws en aan de ontwikkelingen in de cryptowereld. Bij een positief sentiment is de kans op beweging omhoog het grootst.

Ethereum Classic richt zich op slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties. Daarbij is ETC een stuk voordeliger dan ETH. Ook is het team achter ETC er betrouwbaar en respectabel.

Het grootste voordeel van Ethereum blockchain is dat het programmeerbaar is, waardoor ontwikkelaars gedecentraliseerde apps of dApps en smart contract kunnen schrijven of creëren. Deze apps kunnen onder meer financiële diensten. games en smart contracts bevatten.

De Ethereum Classic koers is in 2021 net als veel andere cryptocurrency flink gestegen. Waar de koers eind 2020 nog €4,73 waar was steeg de koers in mei 2021 naar een recordhoogte van €111,22. 

Als je eind 2020 €1.000 had geïnvesteerd in Ethereum Classic was deze investering in mei 2021 al €1.000 / €4,73 * €111,22 = €23.513,74 waard geweest. Het is een extreem voorbeeld van een koersstijging en de mogelijkheid om geld te verdienen met Ethereum Classic kopen maar laat zien wat er mogelijk is. 

Ethereum Classic Kopen, lange of korte termijn strategie

Over het algemeen wordt er wat betreft cryptocurrency veel belegt op lange termijn. Dit omdat er volgens veel beleggers op lange termijn veel winst valt te behalen. Beleggen op korte termijn met cryptocurrency is dan ook erg risicovol.

Lange Termijn

Analisten zeggen dat 2021 een goed jaar wordt voor Ethereum Classic. In 2020 is de prijs al aardig gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor, maar dit jaar lijkt het een veel beter jaar te worden vanwege de nieuwe ontwikkelingen.

In de komende 5 jaar zal Ethereum Classic waarschijnlijk grotere hoogtes bereiken, naarmate de adoptie van de cryptomunt vordert en meer mensen gebruik maken van ETC neemt de waarde waarschijnlijk toe.

Korte Termijn

De technische analyse van Ethereum Classic ziet er positief uit als er wordt gekeken op de lange termijn. Het verhandelen van Ethereum Classic op korte termijn is altijd meer risicovol. 

Veel coins stijgen op de lange termijn door alle nieuwe ontwikkelingen partnerships en upgrades.

Veel vragen zich af waarom Ethereum Classic stijgt, maar dit heeft altijd te maken met war er gaande is bij een project. Naar de korte termijn kijken is altijd meer risicovol.

ethereum classic

Wil je in plaats van Ethereum Classic kopen liever beginnen met de cryptocurrency met de hoogste marktwaarde? Lees dan snel meer over hoe jij kan beginnen met Bitcoin kopen.

Veelgestelde vragen

Qua functionaliteit hebben ze geen verschillen. Ethereum Classic is de originele blockchain die niet gebruik maakte van een hard fork update. 

Het grootste verschil zit tegenwoordig in de kosten. Waar gebruikers van ETH soms hoge fees moeten betalen om hun munten te gebruiken liggen deze kosten bij ETC aanzienlijk lager.

Ledger Nano en Trezor zijn de veiligste hardware wallets, maar je kan daarnaast ook vertrouwen op software wallets zoals Atomic Wallet, Abra, Exodus en Evercoin. Wanneer je handelt in CFD’s heb je geen wallet nodig omdat het dan gaat om contracten.

Dat scheelt een tussenstap bij het handelen omdat je niet je coins hoeft te verplaatsen!

ETC kan met krachtige computers gedolven worden, die met behulp van het Proof of Work protocol uitdagende cryptografische problemen oplossen. Zodra een block gedolven is, beginnen alle miners aan het volgende blok te werken.

Dit is een afkorting voor gedecentraliseerde applicaties, welke geschreven zijn door ontwikkelaars die de programmeerbare blockchain van Ethereum Classic gebruiken. Deze apps bevatten smart contracts zoals DAO, financiële service toepassingen, games en meer.

De volatiliteit die gepaard gaat met cryptogeld prijzen maken ze een investering met een hoog risico en een hoge beloning. Het wordt aanbevolen dat je enkel investeert wat jij jezelf kan veroorloven om te verliezen.

Ethereum Classic Kopen: Conclusie

Ethereum Classic is net zoals alle andere crytocurrency erg populair en de koers is dan ook de afgelopen tijd sterk gestegen. 

Om Ethereum Classic aan te schaffen heb je een cryptocurrency exchange of een broker nodig. Het is dan ook erg eenvoudig om hier een account aan te maken en je eerste Ethereum Classic aan te schaffen. Je kunt bij Libertex gemakkelijk een account aanmaken, zo kun je binnen minuten al handelen in ETC.

Analisten hebben veel vertrouwen in de ontwikkeling van deze cryptocurrency in de komende jaren, en ETC kan daarom een hele goede investering worden op de lange termijn! De mening van analisten is echter geen garantie voor succes, dus doe als belegger altijd goed je eigen research. 

Wil jij nu beginnen met Ethereum Classic kopen?
Maak gemakkelijk een account aan bij Libertex en ga vandaag nog ETC kopen!
TIP
Scroll naar top