Tweede Hypotheek Aanvragen – Alle info

Ga jij je huis verbouwen of heb je geld nodig om op een andere manier je huis te verbeteren? Dan kan het zomaar zijn dat je in aanmerking komt voor een tweede hypotheek zodat je de verbeteringen aan je huis gemakkelijk kan financieren.

Top 3 Hypotheekverstrekkers voor Tweede Hypotheek

Een hypotheek aanvragen doe je als je een huis gaat kopen, maar wat als je voor veel geld iets aan je huis wilt laten verbouwen? Een tweede hypotheek aanvragen kan in dit geval voor jouw uitkomst bieden.

In dit artikel lees je alles over hoe jij zelf kan beginnen met een tweede hypotheek aanvragen, of een tweede hypotheek voor auto mogelijk is en welke voorwaarden tweede hypotheek er gelden. Lees snel verder of ga nu naar Financieel Fit ben bereken de rente tweede hypotheek.  

Wat is een Tweede Hypotheek?

Een tweede hypotheek is een extra lening die je afsluit bij de hypotheekverstrekker van je eerste hypotheek. Over het algemeen vragen mensen een tweede hypotheek aan voor een verbouwing van hun huis of een andere grote aankoop. 

Het is niet altijd mogelijk om een tweede hypotheek aan te vragen. Hiervoor wordt de waarde van je woning gecontroleerd, maar ook zaken als je inkomen, huidige hypotheek en je plannen.

Begin nu met jouw Tweede Hypotheek Berekenen bij de experts van Financieel Fit.

Waar kan je een Tweede Hypotheek Aanvragen?

#1: Tweede Hypotheek Aanvragen bij Financieel Fit

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Financieel Fit is een keten met financieel adviseurs die jou kunnen helpen met de keuze voor een lening of hypotheek. Ze kijken bij Financieel Fit naar je situatie om je vervolgens te adviseren wat de beste keus is. 

Het bedrijf heeft een vergunning bij de AFM. Hierdoor weet je zeker dat het een betrouwbaar bedrijf is en dat je veilig bij deze keten een tweede hypotheek kan aanvragen. 

#2: Tweede Hypotheek Aanvragen bij Hypotheek-rentetarieven.nl

Onze beoordeling:

4.4/5

Voordelen:

Als je graag de rente tweede hypotheek wilt weten en deze wilt vergelijken kun je goed terecht bij hypotheek-rentetarieven.nl. Deze website maakt voor jou een grote vergelijking van allerlei verschillende hypotheekverstrekkers. 

Je kunt gemakkelijk je tweede hypotheek berekenen via de rekentool op de website. Daarna kun je meteen door met de tweede hypotheek aanvragen en krijg je een vrijblijvende offerte. 

#3: Tweede Hypotheek Aanvragen bij Hypotheekadviseur NL

Onze beoordeling:

4.2/5

Voordelen:

De Hypotheekadviseur is verspreid door Nederland te vinden met kantoren. Je kunt zowel online, telefonisch als fysiek contact opnemen met de adviseurs. 

Bij Hypotheekadviseur gaan ze voor jou op zoek naar de meest geschikte hypotheek, zo vind je altijd de laagste rente tweede hypotheek. Begin zelf eenvoudig via de rekentool op de website van de Hypotheekadviseur. 

Waarom een Tweede Hypotheek Afsluiten?

Een tweede hypotheek zorgt ervoor dat je een groot bedrag te besteden hebt. Maar wat kan je hier allemaal mee doen? Met welke redenen beginnen de meeste consumenten met een tweede hypotheek afsluiten? 

Tweede Hypotheek tweede huis

Als je naast je eerste huis ook een tweede huis wilt kopen kun je deze financieren met een tweede hypotheek. Wel zijn er een aantal regels voor een tweede hypotheek tweede huis. 

Je mag niet vast gaan wonen in dit nieuwe verblijf, mag de woning niet verplaatsbaar zijn, kun je slechts een deel van de woning financieren met de hypotheek en een lagere looptijd van de hypotheek.

Hypotheek Tweede Huis Voor Verhuur

Als met een tweede hypotheek een tweede huis wilt kopen en die vervolgens (grotendeels) wilt gaan verhuren gelden er ook andere regels. De waarde van een woning die gebruikt wordt voor verhuur is namelijk lager, daarmee daalt de hypotheek ook. 

Verder mag de hypotheekverstrekker bepalen of hij of zij jou toestemming geeft om het tweede huis te verhuren. Een hypotheek voor tweede huis is qua hoogte dus afhankelijk van voor hoeveel je het gaat verhuren.

Tweede Hypotheek Voor Verbouwing

De meest gebruikelijke reden om een tweede hypotheek af te sluiten is omdat mensen dit bedrag graag willen gebruiken voor een verbouwing. Dit is ook meteen de gemakkelijkste besteding; ook de hypotheekverstrekker zal het prima vinden als je met dit geld je woning meer waard maakt. 

Het kan zijn dat de hypotheekverstrekker wel navraag doet welke verbouwing je wilt gaan doen. De hoogte van je tweede hypotheek kan afhangen van het antwoord dat je op deze vraag geeft. 

Extra Leenbedrag – Tweede Hypotheek om iets anders te doen

Een tweede hypotheek is een soort van lening, maar wordt ook regelmatig gebruikt als persoonlijke lening. Je kunt het bedrag namelijk ook voor andere zaken dan een nieuwe woning of verbouwing gebruiken. 

Je kunt het best zelf met je hypotheekadviseur overleggen wat de mogelijkheden zijn en aangeven wat jouw plannen met het geld zijn. Daarna zal de hypotheekadviseur aangeven wat de voorwaarden tweede hypotheek in dit geval zullen zijn. 

Tweede Hypotheek Voor Auto

Ook een tweede hypotheek voor auto kopen gebruiken kan zolang je aan genoeg eisen voor een tweede hypotheek voldoet. Waar je bij een gewone hypotheek gebruik van hypotheekrenteaftrek kan maken is dat niet zo als je de tweede hypotheek gebruikt om een auto te bekostigen. 

Tweede Hypotheek Overwaarde

Een tweede hypotheek sluit je altijd af op basis van de overwaarde van je huis. Dit houdt in dat je huis op dat moment meer waard is dan je resterende hypotheekschuld, die overwaarde kan ontstaan doordat je huis meer waard is geworden of omdat je al een groot deel van je eerste hypotheek hebt afgelost. 

Het bedrag dat je kan lenen in je tweede hypotheek is vaak de gehele overwaarde. Voor veel mensen is dit een optie omdat door de stijgende huizenprijzen van de afgelopen jaren veel mensen overwaarde hebben.

Tweede Hypotheek Berekenen

Een tweede hypotheek berekenen kan gemakkelijk op de websites van één van de aanbieders uit dit artikel. Hiervoor moet je van tevoren alvast goed uitzoeken wat je huidige overwaarde is en of je dit bedrag volledig wilt lenen of minder. 

Hiernaast zie je een voorbeeld van de rekentool van Financieel Fit. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen, je bruto jaarinkomen en leeftijd en krijg je daarna meteen te zien hoe hoog de verwachte maandlasten zijn. 

In dit geval is het dus belangrijk om alvast te weten of je inderdaad 125.000 euro overwaarde hebt op je woning. Dat scheelt alweer één stap in het aanvragen van jouw tweede hypotheek. 

Hoe werkt Tweede Hypotheek Aanvragen?

Je kunt zelf beginnen met een tweede hypotheek aanvragen of hulp vragen van financieel experts die voor jou op zoek gaan naar de beste hypotheek. Mocht je zelf aan de slag willen, vind je hieronder de belangrijkste stappen die je moet doorlopen om te beginnen met jouw tweede hypotheek aanvragen. 

Stap 1: Overwaarde bepalen

Ten eerste is het belangrijk om te weten of je overwaarde hebt of niet. Je hebt toch overwaarde nodig om een tweede hypotheek af te kunnen sluiten. 

Om te weten of je overwaarde hebt moet je je eerste huis opnieuw laten taxeren. Vervolgens kun je de waarde van je huis vergelijken met de resterende hypotheekschuld en als de waarde hoger is dan de schuld is het verschil tussen de twee je overwaarde. 

Stap 2: Tweede Hypotheek Berekenen

Met je overwaarde weet je dus hoeveel je bij kan lenen door het afsluiten van een tweede hypotheek. Je kunt nog wel zelf kiezen of je deze gehele overwaarde wilt lenen of dat je met een kleiner bedrag genoegen neemt. 

Met het bedrag dat je gekozen hebt, kun je vervolgens de tweede hypotheek berekenen op de website van één van de aanbieders uit dit artikel. Bij deze berekening krijg je de verwachte kosten te zien en zul je een vrijblijvende offerte ontvangen. 

Stap 3: Tweede Hypotheek aanvragen

Je mag daarna zelf kiezen of je akkoord gaat met deze vrijblijvende offerte of dat je op zoek gaat naar een andere hypotheek. Als je akkoord gaat, kun je het contract ondertekenen en hiermee naar de notaris om het officieel te maken. 

Voorwaarden Tweede Hypotheek

Niet iedereen komt in aanmerking voor een tweede hypotheek omdat er een aantal voorwaarden aan deze hypotheek gesteld worden. Dit zijn niet keiharde voorwaarden, maar de hypotheekadviseur en hypotheekverstrekker kijken in hoeverre jij aan deze voorwaarden voldoet en dus geschikt bent voor een tweede hypotheek. 

  • Hoe hoog is je toetsinkomen?
    De hypotheekverstrekker bepaalt of je toetsinkomen hoog genoeg is om nieuwe, hogere maandlasten te dragen. 
  • Wat zijn je plannen?
    Wat je met het geld gaat doen is van belang voor de kosten en maximale hoogte van de hypotheek. 
  • Wat zijn je huidige maandlasten?
    De hypotheekverstrekker controleert of je naast de huidige maandlasten voor je hypotheek meer lasten kan dragen. 

Kosten Tweede Hypotheek

De totale kosten tweede hypotheek bestaan uit een aantal verschillende momenten in het proces van de tweede hypotheek aanvragen waar geld voor wordt gevraagd. 

Tip: Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Financieel Fit om precies te weten welke mogelijkheden er voor jouw tweede hypotheek zijn en om meteen te weten welke rente tweede hypotheek er gerekend wordt. 

Rente Tweede Hypotheek

De rente tweede hypotheek wordt bepaald door de hypotheekverstrekker zelf. Deze mag altijd kiezen hoe hoog de rente is, maar probeert natuurlijk wel ten opzichte van de markt een fatsoenlijk percentage te hanteren. 

Dee hypotheekrenteaftrek geldt niet altijd over de rente tweede hypotheek. Wel kun je gebruik maken van deze hypotheekrenteaftrek als je een verbouwing of onderhoud doet.

Tweede Hypotheek bij andere bank

In principe is het mogelijk; een tweede hypotheek bij andere bank afsluiten. Toch gebeurt het niet, omdat er geen enkele hypotheekverstrekker in Nederland is die graag een tweede hypotheek verleent en dat is niet gek; als je de hypotheken niet meer kan betalen is er maar één partij die aanspraak kan doen op het onderpand. 

Omdat je huis niet in twee stukken te verdelen is, willen hypotheekverstrekkers niet het risico nemen om je een hypotheek te verstrekken zonder rechtstreeks recht te hebben op de woning als je de hypotheek niet betaalt. 

Er zijn wel mogelijkheden om bij een nieuwe kredietverstrekker aan de slag te gaan. Je kunt dan het best ook je eerste hypotheek oversluiten. Bij het oversluiten van de hypotheek kun je ervoor kiezen om deze te verhogen zodat je toch maar één hypotheek nodig hebt. 

Tweede Hypotheek: Veelgestelde vragen

Ja, een tweede hypotheek afsluiten is mogelijk als je overwaarde hebt op je huis. Je hebt overwaarde als je huis meer waard is dan je resterende hypotheekschuld, dit verschil is de gehele overwaarde. 

Met een tweede hypotheek mag je in principe doen wat je wilt. Je kunt er een verbouwing of onderhoud mee financieren, maar je kunt er ook voor kiezen om het te gebruiken voor een auto of voor een extra spaarpotje. 

Een tweede hypotheek werkt in principe hetzelfde als de eerste hypotheek. Het grote verschil is dat de kredietverstrekker in principe je huis al als onderpand heeft en dat je dus niet opnieuw onderpand vergeeft. 

Een tweede hypotheek betekent dat je naast je huidige hypotheek nog een hypotheek afsluit. Over het algemeen doe je dit bij dezelfde hypotheekverstrekker en vraag je de tweede hypotheek aan over de overwaarde die gecreëerd is over je huis. 

Bij een tweede hypotheek zijn er een aantal kosten. Hoe meer je zelf doet, hoe lager de kosten. Je betaalt wel altijd de notariskosten en taxatiekosten. Als je volledig zelf weet wat voor hypotheek je af wilt sluiten kun je een hypotheekadviseur achterwege laten en daar op besparen. 

Tweede Hypotheek Aanvragen: Conclusie

Een tweede hypotheek aanvragen kun je altijd doen als je overwaarde hebt bij je huidige huis en hypotheek. Je kunt de tweede hypotheek vervolgens gebruiken voor een doeleinde naar eigen keuze.

Je kunt ook bij een tweede hypotheek hypotheekrenteaftrek gebruiken, maar dit kan alleen als je de tweede hypotheek gebruikt voor een verbouwing of onderhoud aan je huis. Andere aankopen of bij het kopen van een tweede huis gelden niet voor de hypotheekrenteaftrek-regeling. 

Bij een tweede hypotheek aanvragen kun je gebruik maken van een hypotheekadviseur. Deze kun je online berichten, telefonisch contact opnemen of langs gaan in één van de vele kantoren van hypotheekadviseurs van Financieel Fit die je verspreid door het land tegenkomt. 

Ook een tweede hypotheek aanvragen?
Begin ook snel met jouw tweede hypotheek berekenen zodat je precies weet wat er mogelijk is.
TIP
Scroll naar boven