De beste Hypotheek Vergelijken

De huizenmarkt in Nederland staat al jaren flink onder druk, want er zijn veel te weinig betaalbare woningen voor alle woningzoekenden. Dat zorgt voor een hoge prijs en meer druk op je hypotheek, en daarom is het belangrijk dat je de beste hypotheek gaat vergelijken.

Waar sluit je de Beste Hypotheek af?

Bij een hypotheek maak je een grote keuze, je koopt een huis maar gaat tegelijkertijd een verplichting aan voor een lening die je over een lange periode terug gaat betalen. Omdat deze keuze zoveel impact heeft op je leven is het van groot belang om de beste hypotheek te vinden. 

Begin daarom in dit artikel direct met hypotheek vergelijken. We kijken naar verschillende hypotheekverstrekkers en de soorten hypotheken die je aan kunt vragen. Je kunt ook meteen beginnen en kijken bij één van de aanbieders uit dit artikel voor een vrijblijvende offerte. 

Meer over de Beste Hypotheken Vergelijken

Kijk ook eens bij andere artikelen op deze website over het aanvragen van een hypotheek. Hieronder vind je een overzicht van onze pagina’s over hypotheken vergelijken: 

Waarop moet je Hypotheken Vergelijken?

Er zijn een aantal belangrijke aspecten van een hypotheek die je kan gebruiken om te onderzoeken wat de beste hypotheek is. Zo kun je de rente hypotheek vergelijken, dit is het belangrijkste onderdeel van de kosten die je gaat maken. 

Ook is het belangrijk om te beginnen met de maximale hypotheek vergelijken en berekenen zodat je weet voor welk bedrag je bij een aanbieder kan lenen.  

Er zijn ook verschillende soorten hypotheken die je met elkaar kunt vergelijken en ook van verschillende aanbieders onderling. Verder in dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten hypotheken en leggen we een aantal van deze vormen uit om te kijken wat de beste hypotheek is. 

De maandlasten, die ontstaan door rente en aflossing, zijn zoals gezegd erg belangrijk bij een hypotheek vergelijking. Naast rente hypotheek vergelijken zijn echter ook de andere voorwaarden van je hypotheek belangrijk, alleen wordt hier de vergelijking met andere hypotheken lastiger te maken. 

Onder de voorwaarden bij een hypotheek kun je denken aan de regels die gelden als je wilt gaan verhuizen. Ook mogelijkheden om meer geld te lenen bij je hypotheek kan in de voorwaarden genoemd staan en vervroegd aflossen of het aanpassen van het risico van een hypotheek vallen hieronder. 

Voorwaarden en advieskosten hypotheek vergelijken? Vraag vrijblijvend een offerte aan. 

Waar kun je het best Hypotheek Vergelijken Nederland?

Er zijn een aantal mogelijkheden voor online hypotheken vergelijken en in dit artikel zullen we er twee beschrijven zodat je meteen aan de slag kan. Deze websites zoeken bij alle kredietverstrekkers naar de huidige laagste rentes en beste hypotheek vergelijken voorwaarden. 

Optie 1 Hypotheek Vergelijken Nederland: Hypotheek-rentetarieven.nl

Deze website voor hypotheek vergelijken Nederland maakt het mogelijk om eenvoudig de laagste hypotheekrente te vinden. Dat komt omdat hypotheek-rentetarieven.nl op zoek gaat naar de huidige tarieven bij alle verschillende hypotheekverstrekkers in Nederland. 

Je krijgt binnen 24 uur duidelijkheid over wat de beste hypotheek voor jou is. Daarnaast kun je zelf ook de hypotheken vergelijken om zo op de hierboven genoemde aspecten een goede afweging te kunnen maken en de goedkoopste hypotheek met de beste voorwaarden te vinden. 

Optie 2 Hypotheek Vergelijken Nederland: Hypotheekadviseur NL

Een andere goede mogelijkheid om het vergelijken hypotheken gemakkelijk te doen is Hypotheekadviseur NL. Deze website begint met een eenvoudige rekentool waarbij je je bruto jaarinkomen opgeeft en meteen reactie krijgt hoeveel je maximale hypotheek is. 

Hypotheekadviseur heeft verspreid door Nederland een flink aantal vestigingen waar je ook terecht kan voor een fysieke afspraak. Daarnaast kun je met dit bedrijf ook goed telefonisch contact opnemen advies over jouw nieuwe hypotheek. 

Hoe vind je de Beste Hypotheek?

De keuzes die je moet maken is bij welke hypotheekverstrekker je aan de slag gaat en welke soort hypotheek je kiest. Bij deze twee aspecten zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. 

Wat betreft de verstrekker van de hypotheek kiezen veel mensen voor de bank waarbij ze al een rekening hebben. Dit maakt het gemakkelijker doordat je zo al je financi√ęle producten op √©√©n plek hebt.¬†

Je kunt ook veel specifieker zoeken naar een hypotheekverstrekker met de beste rentestand en voorwaarden voor jouw hypotheek. Dit levert meer papierwerk op omdat je opnieuw bij een bank of andere hypotheekverstrekker moet beginnen, maar zorgt wel voor de laagste kosten. 

Ook voor de soort hypotheek is het belangrijk om te kiezen voor een hypotheek die het best bij jouw financi√ęle situatie past. Dit is voor iedereen anders en er is dus ook niet een eenduidig advies te geven over welke soort hypotheek het beste is.¬†

Er zijn over het algemeen verschillende opties bij een hypotheek om te sparen, beleggen of extra krediet te vragen. Voor deze opties zijn er verschillende soorten hypotheken, er zijn ook combinaties mogelijk tussen deze opties en zo tot de beste hypotheek voor jou te komen. 

Rentetarieven Hypotheken Vergelijken

Je kunt niet volledig de rentetarieven hypotheken vergelijken vanwege de grote verschillen in soorten hypotheek. Doordat hypotheken op verschillende manieren uitgevoerd kunnen worden en er ook in looptijd grote verschillen zitten geven de rentetarieven niet per se altijd de goedkoopste optie weer. 

Zo kun je bij elke hypotheek de rente voor een bepaalde tijd vastzetten. Hoe langer je de rente vastzet, hoe hoger deze vaste rente zal zijn, en bij het gedeelte vrije rente zal er een rente berekend worden op basis van de marktrente. 

Dat is het belangrijkste kenmerk waardoor je niet zomaar de rentepercentages naast elkaar kan leggen. De rente is ook afhankelijk van hoeveel je van de hypotheek nodig hebt voor je huis.

Als je hypotheek 100% van de waarde van je huis is, dan zal de rente hoger zijn. Mocht je in staat zijn zelf een deel bij te dragen en een lagere hypotheek te nemen zal de rente lager zijn. 

Naast deze genoemde voorbeelden heb je dus ook de verschillende soorten hypotheken die ook allemaal hun eigen rentetarief kennen. Gezien er zo’n 7 verschillende soorten hypotheken zijn zit ook hier veel verschil tussen en is het handig om te beginnen met de rente hypotheken vergelijken. 

Maximale Hypotheek Vergelijken

Als je een huis gaat kopen is het altijd handig om je maximale hypotheek te berekenen en ook de maximale hypotheek te vergelijken tussen de verschillende aanbieders. Door dit van tevoren te doen weet je welke mogelijkheden je hebt en kun je gerichter zoeken op de huizenmarkt. 

Een maximale hypotheek berekenen is bij de meeste hypotheekverstrekkers eenvoudig te doen, ze hebben vaak een rekentool op hun website staan. In deze rekentool vul je in hoeveel je verdient, hoe oud je bent en of je het huis met een partner koopt. 

Bij enkele verstrekkers krijg je een langere vragenlijst waarin ook zaken als eventuele (studie)schulden naar boven komen. De rekentool is altijd vrijblijvend en je zit nergens aan vast, wel kun je de maximale hypotheek vergelijken bij de verschillende aanbieder. 

Bij enkele van deze tools kun je daarna ook meteen de rente hypotheken vergelijken omdat er onder de tool bij de verschillende banken komt te staan hoe de kosten hier zijn. Om vervolgens door te gaan met hypotheken vergelijken voorwaarden zul je ze één voor één langs moeten gaan. 

Advieskosten Hypotheek Vergelijken

Bij het afsluiten van een hypotheek of een tweede hypotheek betaal je advieskosten aan de hypotheekverstrekker. Met dit geld betaal je de adviseur die je helpt om de beste hypotheek mogelijk te vinden, er zijn verschillen in deze bedragen en daarom is het goed om van tevoren te beginnen met de advieskosten hypotheek vergelijken.

Bij elke bank kun je een gratis ori√ęnterend gesprek houden om de eerste mogelijkheden te bekijken. De advieskosten zijn pas relevant zodra je een tweede gesprek houdt en echt met het afsluiten van een hypotheek gaat beginnen.¬†

De gemiddelde advieskosten bij een bank zijn zo tussen de ‚ā¨1.350 en ‚ā¨2.000. Voor een starterslening is het overigens nog goedkoper, daar kun je al advieskosten van minder dan ‚ā¨1.000,- terugvinden bij enkele banken, deze korting is er omdat banken graag nieuwe klanten aan zich binden om daar in de toekomst aan te verdienen.¬†

Ook hebben sommige banken extra regels voor de advieskosten als je veel zelf regelt of al een hypotheek bij die bank had. Het is daarmee lastig om goed te beginnen met de advieskosten hypotheek vergelijken vanwege de vele uitzonderingen. 

Als je het niet eens bent met de advieskosten die de hypotheekverstrekker aan je doorrekent kun je ook kiezen voor een andere hypotheekadviseur. Ook bij de consumentenbond wordt deze dienst aangeboden en er zijn daarnaast ook particuliere hypotheekadviseurs die een uurtarief rekenen, wat je kunt meenemen bij het hypotheek vergelijken berekenen. 

Tip: Begin met hypotheken vergelijken en bekijk naar verschillende situaties en soorten hypotheken om de beste keuze te kunnen maken. Zet nu verschillende aanbieders op een rij bij Hypotheekadviseur NL!

Verschillende Soorten Hypotheken Vergelijken

Er zijn zo’n negen verschillende soorten hypotheken die je af kan sluiten. In dit overzicht kijken we naar deze verschillende soorten hypotheken en leggen we in het kort uit waarom een bepaalde soort hypotheek gekozen kan worden.

Het is belangrijk om goed op de hypotheekrenteaftrek te letten.

Omdat er in de wetgeving de afgelopen jaren het √©√©n en ander gewijzigd is krijg je alleen nog hypotheekrenteaftrek bij een annu√Įteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Dit zijn momenteel ook de populairste opties.¬†

1. Hypotheek Vergelijken: Annu√Įteitenhypotheek

Bij een annu√Įteitenhypotheek heb je een maandelijks bedrag dat altijd gelijk blijft. Dat betekent dat je op het begin van je hypotheek veel rente betaalt en de aflossing laag is terwijl dit naarmate de looptijd vordert meer en meer om zal draaien tot je allerlaatste aflossing.¬†

Het voordeel hiervan is dat de hypotheek een vaste einddatum heeft en je dus al die tijd altijd hetzelfde maandbedrag betaalt. Dit geeft zekerheid voor degene die de hypotheek aanvraagt. 

2. Hypotheek Vergelijken: Lineaire hypotheek

Ook de lineaire hypotheek is een hypotheekvorm die je zoveel mogelijk zekerheid geeft. Je betaalt hier altijd hetzelfde bedrag aan aflossing tijdens de gehele looptijd van je hypotheek en naarmate de hypotheek vordert steeds minder rente. 

Ook deze hypotheek kent een vaste einddatum en weet je redelijk zeker hoeveel je moet gaan aflossen en betalen voor de hypotheek. Je betaalt de eerste maand het meest en vanaf dat moment wordt dat alleen nog maar minder. 

3. Hypotheek Vergelijken: Aflossingsvrije hypotheek

Over de overige soorten hypotheken kun je geen hypotheekrenteaftrek meer krijgen sinds de nieuwe regels in 2013. Hierdoor zijn er een aantal hypotheekvormen ook niet meer te verkrijgen, het kan zijn dat je nog wel een oude hypotheek in één van deze opties hebt.

De naam aflossingsvrije hypotheek verklapt het al een beetje. Je hoeft deze hypotheek niet af te lossen tot de allerlaatste dag, op dat moment kun je namelijk in één keer de gehele hypotheek terugbetalen, voor de rest betaal je tijdens de looptijd wel gewoon de rente. 

4. Hypotheek Vergelijken: Spaarhypotheek

De spaarhypotheek is zeer vergelijkbaar met de aflossingsvrije hypotheek omdat je ook hier pas op de laatste dag de hele hypotheek aflost. Het verschil is wel dat je bij een spaarhypotheek maandelijks geld spaart in een kapitaalverzekering. 

Die kapitaalverzekering wordt uiteindelijk gebruikt om de hypotheek in één keer af te lossen. Over het gespaarde geld krijg je dezelfde rente als de te betalen hypotheekrente. 

Er is ook zoiets als een bankspaarhypotheek die erg lijkt op de normale spaarhypotheek. Het verschil is dat je bij een bankspaarhypotheek geen kapitaalverzekering afsluit maar een geblokkeerde spaarrekening waar uiteindelijk de volledige hypotheek van afgelost kan worden. 

5. Hypotheek Vergelijken: Beleggingshypotheek

Ook bij deze hypotheek bouw je het vermogen op om de hypotheek af te kunnen lossen. In plaats van alleen sparen en het ontvangen van een laag rentepercentage wordt er voor je ge√Įnvesteerd voor een hoger rendement.¬†

Deze beleggingen kun je aanzetten door eenmalig geld in te leggen of geld over te maken over periodes.

6. Hypotheek Vergelijken: Levenhypotheek 

Bij de levenhypotheek los je tijdens de looptijd van de hypotheek geen geld af maar sluit je een levensverzekering af. Met deze levensverzekering wordt de hypotheek aan het eind van de looptijd in één keer afbetaald. 

7. Hypotheek Vergelijken: Hybride hypotheek

De hybride hypotheek is een samenvoeging van de levenhypotheek met een spaarhypotheek. Via de spaaroptie heb je de zekerheid dat je altijd het geld voor de hypotheek hebt aan het eind van de looptijd. 

Je betaalt tijdens de looptijd van een hybride hypotheek een vast maandelijks bedrag bestaande uit rente en premie. De combinatie tussen de flexibiliteit van de levenhypotheek en de zekerheid van de spaarhypotheek zijn hierin goed met elkaar gecombineerd. 

8. Hypotheek Vergelijken: Krediethypotheek

Bij een krediethypotheek kun je krediet ontvangen van je hypotheekverstrekker. Dit kan voor veel mensen een geschikt alternatief zijn voor geld. Je biedt bij het afsluiten van een hypotheek je huis als onderpand aan de bank zodat de bank genoeg zekerheid heeft. 

Op je krediethypotheek kun je flexibel opnemen en aflossen en zo dus altijd zorgen dat je genoeg geld hebt om te leven. Je betaalt overigens wel meer rente bij deze hypotheek dan bij andere hypotheekvormen, maar deze rente is wel lager dan wanneer je zonder hypotheek krediet aanvraagt. 

Hypotheken Vergelijken: Veelgestelde vragen

Wat de beste hypotheek is hangt volledig af van de wensen en mogelijkheden van de hypotheekaanvrager. Je moet eerst kiezen welk soort hypotheek het best past, hoe lang je een vaste rente wilt en vervolgens kun je de hypotheken vergelijken van verschillende aanbieders. 

Er zijn zo‚Äôn 9 verschillende hypotheekvormen, maar daarvan zijn alleen de annu√Įteiten- en lineaire hypotheek nog geschikt voor hypotheekrenteaftrek en daarmee veruit de meest populaire opties.¬†

De handigste manier om een hypotheek te vergelijken is gebruik te maken van een online hypotheken vergelijken platform. Hier kun je meteen rente hypotheken vergelijken bij verschillende aanbieders en krijg je een duidelijk overzicht van de mogelijkheden voor jou. 

Belangrijk bij hypotheken vergelijken is dat je kijkt naar de rente die je moet betalen, de advieskosten die gelden bij een hypotheekverstrekker en het soort hypotheek dat het meest geschikt is voor jou. Ga dus vooral uitgebreid rentetarieven hypotheken vergelijken en advieskosten hypotheek vergelijken met elkaar.

Een hypotheekrente is ten eerste afhankelijk van de huidige markt, de rente volgt de rente op de financi√ęle markten. Daarnaast is er verschil per soort hypotheek, is de rente hoger bij een lange rentevaste periode en is het afhankelijk van hoeveel van de waarde van het huis je leent via een hypotheek. Voor de beste hypotheek voor jou is het belangrijk de rente hypotheken te vergelijken.

Hypotheken Vergelijken: Conclusie

Een hypotheek is √©√©n van de belangrijkste financi√ęle keuzes die je maakt, je hypotheek heeft vaak een lange looptijd en je blijft hier dus lang aan vast zitten. Daardoor is het belangrijk om voordat je een huis koopt te beginnen met hypotheken vergelijken voor een goed beeld van jouw mogelijkheden en de beste hypotheek.¬†

Je kunt hiervoor het best contact opnemen met een hypotheekadviseur die met jouw financi√ęle situatie onder de hand op zoek gaat naar de beste mogelijkheden. Deze adviseur kijkt naar de maximale hypotheek die mogelijk is en welke soort hypotheek de beste hypotheek is voor jou

Het is ook mogelijk om zelf de hypotheken te gaan vergelijken en het meeste voorwerk zelf te doen. Als je dit doet bespaar je uiteindelijk op de advieskosten die aan jou berekend zullen worden, het is wel belangrijk dat je goede kennis hebt over welke soorten hypotheken er zijn en welk effect ze op de lange termijn hebben. 

Op zoek naar de Beste Hypotheek?
Begin dan snel bij Hypotheekadviseur NL en vraag vandaag nog vrijblijvend een hypotheekofferte aan!
TIP
Scroll naar boven