10.000 euro lenen

Wil jij 10000 euro lenen voor een auto of een nieuwe keuken? Dan kun je verschillende manieren kiezen om aan dit geldbedrag te komen. Zo kun je een persoonlijke lening aanvragen, 10000 euro lenen van iemand die je vertrouwt of een doorlopend krediet regelen. We nemen ze allen met je door en vergelijken diverse aanbieders.

Voordelen

 • Aanvragen in 5 min
 • Offerte binnen 24 uur
 • Vaste rente en looptijd
 • Historische lage rentes
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐
 • Bedrag: €10.000
 • Rente v.a.: 5,9%
 • Looptijd: 36 mnd
 • Maandbedrag: €304
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐
 • Bedrag: €10.000
 • Rente v.a.: 5,8%
 • Looptijd: 36 mnd
 • Maandbedrag: €302
populair
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐
 • Bedrag: €10.000
 • Rente v.a.: 6,0%
 • Looptijd: 36 mnd
 • Maandbedrag: €303

Persoonlijke lening van 10000 euro

Voor het lenen van 10000 heb je als particulier niet zomaar de mogelijkheid om bij je eigen huisbank een lening aan te vragen. Veel banken verstrekken grote leningen liever niet aan particulieren.

Alhoewel steeds meer grote banken als Rabobank persoonlijke leningen verstrekken, kiezen de meeste particulieren voor gespecialiseerde kredietverstrekkers welke op deze pagina besproken worden.

Persoonlijke leningen worden gekenmerkt door hoge rentes en strenge voorwaarden. Als jij je niet aan deze voorwaarden houdt, bijvoorbeeld door een maand niet aan je betalingsverplichting te voldoen, lopen de extra kosten in een hoog tempo op.

Het is dan ook van groot betaling je in deze voorwaarden te verdiepen en je – indien je 10000 euro wilt lenen via een persoonlijke lening – aan deze voorwaarden te houden.

Doorlopend krediet van 10000 euro

Een persoonlijke lening is uitermate geschikt wanneer je direct 10000 euro wilt lenen. Je gaat de lening namelijk aan voor een vast bedrag met een vaste looptijd en rente. Een persoonlijk krediet is daarentegen vooral geschikt als je in totaal 10000 euro wilt lenen maar niet het hele bedrag meteen nodig hebt.

Een doorlopend krediet kan namelijk flexibel worden opgenomen en afgelost. Dit geeft je de kans om alleen te lenen wanneer dat echt nodig is. Het nadeel hiervan is dat de rente van een doorlopend krediet veelal hoger is. Ook is deze lening vanwege de variabele rente minder overzichtelijk.

 Rente vanafBKR check?Min/max. leeftijdMin/max. looptijdBoetevrij extra aflossen?
Leenattent5.8%Ja18 t/m 65 jr36 tot 180  mndNee
MoneYou5.7%Ja18 t/m 60 jr12 tot 120 mndNee
A-Krediet5.9%Ja18 t/m 74 jr12 tot 120 mndNee
Frisia5.9%JaVariabel12 tot 120 mndVariabel

MoneYou is een Nederlandse verstrekker van diverse spaar- en leenproducten zoals hypotheken, doorlopende kredieten en persoonlijke leningen. Ook voor 10000 euro lenen kun je bij MoneYou terecht, tegen een gemiddelde lage rente van 5.7%.

MoneYou heeft strenge voorwaarden waardoor particulieren met een leeftijd boven 60 jaar niet bij deze geldverstrekker terecht kunnen. Daar staat wel een ruime keuze aan looptijden tegenover, met een minimale looptijd van een jaar tot een maximale looptijd van 10 jaar.

Het aanvragen van een lening is bij MoneYou zeer eenvoudig en neemt enkele minuten in beslag. Na het invullen van je persoonlijke gegevens kan je jouw eigen lening samenstellen en direct een overzicht zien van de maandelijkse lasten.

A-Krediet is samen met Kredietspotter twee van de kleinere geldverstrekkers waar je zowel een doorlopend krediet als een persoonlijke lening kunt aanvragen. Net als bij MoneYou kan je 10000 lenen en dit afbetalen binnen 10 jaar.

De minimale looptijd ligt bij A-Krediet op 1 jaar. Het aanvraag-proces van A-Krediet lijkt tevens sterk op dat van andere geldverstrekkers wat betekent dat je net zo eenvoudig het proces kunt doorlopen. Nadat je aangegeven hebt hoeveel je wilt lenen, kun je direct de lening aanvragen.

Indien A-Krediet van alle informatie voorzien is wordt binnen twee dagen bekend gemaakt of de aanvraag wordt goedgekeurd. Als dat zo is, ontvang je veelal dezelfde werkdag het bedrag op je bankrekening.

Indien je bij een grote partij 10000 euro wilt lenen is Santander van velen de favoriet. Deze geldverstrekker staat te boek als grootste online bank van Europa en heeft al tienduizenden persoonlijke lening verstrekt.

Het is dan ook zeer eenvoudig om een lening bij Santander aan te vragen. Tijdens de aanvraag krijg je een overzicht te zien van de maandelijkse lasten. Deze kunnen vervolgens naar eigen wens worden aangepast door de looptijd aan te passen.

Je kunt hierbij kiezen uit een minimale looptijd van 24 maanden tot een maximum van 10 jaar. Het is niet mogelijk dit type lening zakelijk aan te vragen.

Frisia financieringen logo

Frisia is een tussenpartij waarbij je eenvoudig persoonlijke leningen kunt vergelijken en aanvragen. Hierdoor kan je ontdekken bij welke aanbieder jij op de laagste rente en beste voorwaarden kunt rekenen.

Tevens kan je via Frisia Financieringen een offerte voor een persoonlijke lening aanvragen. Frisia rekent vervolgens op basis van jouw persoonlijke situatie uit welke rente zij jou kunnen aanbieden.

Rekenvoorbeeld 10.000 euro lening

In het volgende voorbeeld lenen we 10000 euro bij Santander met een looptijd van 72 maanden. We betalen dit bedrag terug in maandelijkse termijnen van € 176,24.

Dit bedrag bestaat uit de aflossing en de rente. In totaal betaal je, met een rentepercentage van 8.5%, € 12689,24 wat neerkomt op € 2689,24 aan rentekosten.

Zonder BKR 10000 euro lenen

Het is bij geen een van de besproken aanbieders mogelijk om zonder BKR het benodigde geldbedrag te lenen. Ook niet als je het bedrag wilt gebruiken om de waarde van je huis te verhogen. Voor iedere aanvraag wordt een BKR check uitgevoerd.

De verstrekker kijkt vervolgens of je een BKR notering hebt en hoe ernstig deze notering is. Lichte noteringen worden veelal door de vingers gezien. Bij ernstige noteringen worden aanvragen vrijwel altijd afgewezen.

Indien jouw aanvraag wel wordt geaccepteerd, resulteert dit in een nieuwe BKR notering. Geldverstrekkers zijn namelijk verplicht iedere lening bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel te registreren.

Kan ik 10.000 euro  tussentijds boetevrij extra aflossen?

Als jij besluit om 10000 euro te lenen met een looptijd van twee jaar is het de bedoeling dat je binnen deze 24 maanden de looptijd volgens de afgesproken termijnen aflost. Over iedere aflossing betaal je ook de verschuldigde rente.

Als jij echter net wat meer geld te besteden hebt, is het wel zo prettig als je meer kan aflossen dan nodig is. Je hoeft dan minder rente te betalen en dat zorgt ervoor dat de maandelijkse lasten lager worden. Helaas is dit bij vrijwel geen van de geldverstrekkers zonder extra kosten mogelijk.

Bij het vervroegd aflossen van een lening wordt namelijk een boeterente in rekening gebracht. De hoogte hiervan verschilt per verstrekker.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐
 • Rente v.a.: 5,9%
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐
 • Rente v.a.: 5,8%
populair
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐
 • Rente v.a.: 6,0%
René Andreasi-Bassi

René Andreasi-Bassi

Dit artikel is getoetst op feiten door René Andreasi-Bassi. Met ruim 15 jaar ervaring in budgetbeheer onderzoekt René voor Bankr.nl de eigenschappen en voor- en nadelen van financiële producten en services.

Laatste update:

Scroll to Top